Svensk børnefavorit: Ovnpølse


Jeg ved, I har ventet med spænding på en live reportage fra spisebordet den dag, hvor der omsider kom ovnpølse på menuen. Og i dag var endelig den dag. Det var en speciel oplevelse, lad mig bare sige det. Til alt held (eller hvad man nu kan sige) var jeg hundesulten, fordi jeg havde kanaliseret al min energi ud i en løbetur mellem arbejde og børnehentning, så da ovnpølsen stod der foran mig i al sin lyserøde pragt, ja så huggede jeg den nærmest i mig.

Og den smagte da udmærket, men jeg havde en fæl følelse af at sidde og spise Jakabov, hvilket jeg bare aldrig tror kommer til at bidrage til folkesundheden. Og jeg blev da en slags mæt, men jeg synes ikke, jeg blev rigtig tilfreds.

Eller nöjd, som svenskerne siger. Jag blev inte nöjd, siger jeg. Vi har svensk uge i min afdeling på arbejde, hvilket betyder, at jeg forholder mig temmelig tavst det meste af dagen. Men tilbage til ovnpølsen.  Pølsefan bliver jeg bare aldrig.

Sådan her så den ud, da den kom ud af ovnen, hvor den havde fået 25 min på 225 min. Gratineret med en smule ost og fyldt med en blanding af tomatpuré, sennep og æbler:

Den er fæl, ikke? Og så med ostegratinerede æbler on the side. Også en helt ukendt variant her i huset, som dog smagte overraskende godt. Jeg tog lige en lille smagsprøve, selvom diæten er mælkefri i øjeblikket. Jeg var simpelthen for nysgerrig.

Næste billede er næsten værre. Her fornemmer man virkelig Jakabov-stemningen:

Men altså, ungerne elskede den. Så thumbs up, Middagsfred, for at have skrevet endnu en favorit på ungernes liste, men vi andre ville altså være taknemmelige, om I fremover holdt jer til lidt mere voksenmad, der evt. kan børnejusteres. Tak. Tack så mycket.

Sidste Keto-kursus før sommerferien

På mandag starter forårets sidste Keto Kickstart kursus, så hvis du vil reservere en plads på det sidste kursus før sommerferien, skal du tilmelde dig nu. Kurset starter:

  • Mandag d. 15. april

Reserver din plads her

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

4 kommentarer til “Svensk børnefavorit: Ovnpølse”

Skriv en kommentar

  1. Det er crazy med den pølse, men den ser faktisk meget bedre ud, end jeg havde forestillet mig den. Selvom udformingen er lidt grotesk, kan der jo også sagtens være kvalitetskød i den.

    Tak for horisontudvidelsen til dig og Svensken :)

    Svar