Svar på spørgsmål – Generelt om LCHF (videoblog)


Hold nu fast, I fik stillet mange spørgsmål i spørgelegen! Jeg er kommet lidt på overarbejde her! Det kommer til at tage noget tid at nå dem igennem, men jeg tænker, at jeg bare arbejder mig igennem dem lidt efter lidt.

Spørgsmålene kommer jeg til at besvare som en kombination af videoblogs og almindelige skriveblogs, tænker jeg.

Jeg tog hul på første del i dag. Jeg startede med nogle af “de nemme”spørgsmål, nemlig dem, som var meget generelle spørgsmål til LCHF. Jeg valgte at besvare dem i en videoblog, som du kan se her nedenfor, og her får du altså svar på disse spørgsmål:

 • Hvordan bliver jeg mæt uden kulhydrater?
 • Hvor meget må jeg spise? Om portionsstørrelser og antal måltider om dagen.
 • Må jeg spise stenalderbrød – og hvor tit og hvor meget?
 • Hvad er den optimale omega 6 – omega 3- ratio? og hvorfor må vi ikke få for meget omega 6?
 • Hvordan kommer man billigst i gang med LCHF? Jeg tipper om et billigt basislager.

Se med her…

Det er stadig ret nyt for mig at lave vlogs, og jeg roder rundt i teknikken. Måske bliver jeg bedre en dag. Men bær over med mig her i starten. Jeg øver mig i ikke at lade min tendens til perfektionisme bremse mig i ting, jeg gerne vil. På flere områder, faktisk. Men det er en snak, vi kan tage en anden dag.

En ting, som er svært ved videoblogs er, at jeg ikke lige kan gå tilbage og rette eller tilføje, ligesom jeg kan i et indlæg her på bloggen. Og når jeg så bagefter sidder og ærgrer mig over, at jeg glemte et eller andet, så kommer min perfektionistisme virkelig på banen. Skal jeg starte helt forfra? Lave en helt ny? etc. Men det gjorde jeg ikke.

Fx ville jeg gerne have nævnt, at planteolier er en kæmpe kilde til omega 6-fedtsyrer, og at det er derfor, vi undgår eller minimerer dem på LCHF. Men det ved I sikkert godt allesammen? Bare nik og sig ja… (og lad olier som solsikkeolie, vindruekerneolie, majsolie, sojaolie, etc. stå tilbage på hylden, næste gang du handler). Og også noget med, at det lige kan tage lidt tid, før appetitten regulerer sig efter den første tid på LCHF. Suk altså… rette rette rette… Aargh!

NÆSTE GANG…
De næste spørgsmål, jeg tager fat på, er spørgsmålet om cheat days (et udtryk jeg hader inderligt), men altså hvad der sker, hvis man spiser LCHF og så en dag spiser sukker eller går i byen og drikker sig fuld. Skader det så i virkeligheden mere end det gavner? Det er et spændende spørgsmål, og der var flere af jer, der spurgte til det.

Herefter tænker jeg, at det skal handle om vægt og ketose. Måske slår jeg dem sammen, måske tager jeg dem hver for sig. Det afhænger lige af hvor meget, jeg gerne vil have med. Generelt vil jeg gerne have længden på vloggene ned, så det ikke er en helaftensforestiling. I har andet at lave også, tænker jeg end at sidde der og se på mig.

Og herefter laver jeg en, hvor jeg svarer på de spørgsmål, I stillede mig, om dengang i tidernes morgen, da jeg lagde min kost om til LCHF og hvad det gjorde for mig, og hvad min omgivelser sagde til denne ændring. Den bliver nem nok at lave, tænker jeg ;-)

Håber, I har lyst til at se/læse med!

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

10 kommentarer til “Svar på spørgsmål – Generelt om LCHF (videoblog)”

Skriv en kommentar

 1. kære Jane. Du har ændret mit liv. Det er et mirakel og jeg kan nævne 11 ting der har ændret sig:
  jeg sover meget bedre
  jeg taber mig stille og rolig – 8 kilo fra midt oktober ( efter at forsøgt i 22 år)
  jeg er nærmest aldrig sulten – det er fænomenalt ikke at skulle tænke på mad altid
  jeg har ikke ondt i knæ, led og ryg
  jeg har store ukendte lykkesus
  jeg er rolig og i harmoni
  jeg sparer meget tid ved ikke at tænke på mad evig og altid
  jeg er sikker på at jeg gerne vil spise LCHF resten af mit liv
  jeg har ikke fået så lækker mad i mange mange år
  jeg har ikke konstant lidt dårlig samvittighed og jeg kæmpe ikke med dæmoner der lokker mig hele tiden – jeg har slet ikke dårlig samvittighed
  jeg er helt fri for at kæmpe med al junkmaden på min arbejdsplads – det er usynligt for mig bare jeg får min caffe latte eller et par skiver ost
  af hjertet tak
  bh LIsbeth

  Svar
  • Kære Lisbeth
   Det er lige netop kommentarer som din, der gør mit job til verdens bedste. Tak fordi du tog dig tid til at skrive. Hvor er jeg glad for at høre om alle dine gode virkninger!

   Svar
 2. Jeg kunne godt tænke mig at høre om fibre ? For når vi kun skal have , kød , grønt, fedt , har vi så ikke brug for alle de fibre , som mange får igennem brød . Kh Vipse

  Svar
 3. Hej Jane.
  Først vil jeg sige at det er virkelig fint lavet med videoer om LCHF generelt! Lige hvad der manglede. Jeg kan gennemstøvsuge din blog hver dag i flere timer for at blive klogere på alle fronter! Jeg glæder mig til at se de andre videoer, da det er spørgsmål jeg faktisk også selv tit har tænkt over.
  Jeg vil også lige tilføje at du har hjulpet mig lang vej i min kamp mod depression og angst. Selvfølgelig kan mad ikke gøre alt arbejdet, men mine dage er SÅ meget bedre uden kulhydrater og sukker! Og det er dig der har inspireret mig i den retning, så jeg nyder at følge med dig hver dag og jeg håber en dag at kan komme til et af dine foredrag.
  Mvh Maria

  Svar
  • Ej Maria, hvor er det dejligt at høre! Jeg har også tendens til lidt “lavt stemningsleje” og jeg har det også SÅ meget bedre sådan her :)

   Svar
 4. Mange tak for en god video – Det gør det super godt!!! Ja, jeg glæder mig allerede til næste gang du er på skærmen og de næste svar på spørgsmål.

  Svar
 5. Hej Jane

  Tak for en inspirerende blok.

  Vil spørge hvad du gør, når du skal til fødselsdag med kage og boller, tager du selv lidt med og hvad?

  Bedste hilsner
  Bodil

  Svar
 6. Virkelig fint med disse små video’er ! Glæder mig også til at høre om ketosen og i det hele taget sluger jeg ALT :-)

  Svar
 7. Hej Jane.

  Det var et fedt indlæg. Jeg glæder mig til at høre mere om de 2 andre emner til vlogs :) (jeg har læst alle dine opslag omkring ketose tynde!)

  God dag,
  Malita

  Svar