Svampet græskarkage med cream cheese frosting


Det er snart Halloween, og butikkerne bugner af  græskar. Måske er dine børn vilde med græskar. Mine er ikke. Medmindre man serverer det i en svampe græskarkage med cream cheese frosting, så er det jo en helt anden sag!

græskarkage

Svampet græskarkage

Føj til favoritter Udskriv Pin
med valgfri cream cheese frosting
8
|
45 min

Ingredienser

Cream cheese frosting

  • 200 g Philadelphiaost
  • 50 g ricotta
  • evt. sødning fx sukrin eller sukrin melis
  • 1 øko-citron øko, skal og saft heraf

Sådan gør du

Græskarpuré

  • Del græskarret i to og fjern kernerne i midten. Skær den ene halvdel i brede både med skræl, ligesom du ville gøre med en melon.
  • Læg dem på bagepapir og bag dem i ovnen ved 180 grader i 35-40 min.
  • Herefter sker der det, at skrællen er til at pille af. Hvis den stadig sidder godt fast, kan den skæres af med en kniv eller en gulerodskræller.
  • Skær græskarkødet i tern og blend det i foodprocessoren sammen med banan, appelsinsaft og dadler. Det var puréen.

Kagen

  • Pisk æg sammen med kokosmælk og tilsæt herefter græskarpuréen og det smeltede smør. Rør det godt sammen. Tilsæt alle de tørre ingredienser og rør. Dejen bliver herefter tyk pga. de mange fibre fra både mandelmelet og loppefrøskallerne.
  • Hæld dejen over i en lille bageform beklædt med bagepapir for nemhedens skyld, og bag den ca. 30-35 min i ovnen ved 200 grader.
  • Lad den køle af, inden du spiser den. Faktisk er dette den slags kage, der smager bedst efter den har været på køl en dags tid. Hvis den altså overlever så længe.
  • Hvis du er rigtig fræk, rører du en flødeosteglasur af philadelfia – evt. blandet med en smule Ricotta – lidt sødning, fx sukrin eller sukrin melis, som nemt skjuler sig i glasuren og lidt saft og skal fra en økocitron og smører på toppen. Det er svært godt.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Selvom jeg nu godt kan lide en god hokkaidosuppe, så vil jeg også selv til enhver tid vælge at spise min portion græskar gennem denne lækre, svampede kage. Måske som en Halloween-kage?

Desværre er den lidt tidskrævende at lave, da den starter med en græskarpuré. Selv havde jeg lavet græskarpuréen dagen forinden, og så var kagen jo hurtig nok at bikse sammen.

Kom med til webinar

Tilmeld dig 30 minutters gratis webinar d. 10. januar med Tine og mig og bliv klogere på din fordøjelse (og hvorfor den nogle gange brokker sig)

Tilmeld dig allerede nu, så du ikke går glip af det

Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

Emner denne gang: Antiinflammatorisk kost, hvad er den sundeste kost, proteindistribution, fest og alkohol på Keto og er Keto stadig sund, hvis man ikke laver alting fra bunden?

Lyt til sidste nye afsnit her >>

Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

Se hvordan her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

8 kommentarer til “Svampet græskarkage med cream cheese frosting”

  1. Den ser lækker ud:-)))
    Kan man erstatte mandelmel med kokosmel? (altså rigtigt mel – ikke kokosrasp)

    På forhånd tak, glæder mig allerede til kage:-)

    Svar
  2. Hejsa
    Jeg vil gerne lave græskarkagen, og har butternut squash hjemme. Tror du det er fint nok med dem, eller skal jeg ud og have fat i hokkaidoer?
    Tak for en dejlig blog :-)

    Svar
  3. Og så så man lige mig trille ud efter et græskar. Den ene halvdel blev spist til aftensmad og den anden del blev brugt til den lækreste kage.

    Jeg fulgte din opskrift, men droppede dadlerne og puttede kokosmel, sukrin og vaniljestevia i i stedet. Den fik også lidt længere tid i ovnen.
    Nå ja, jeg puttede også kakao i, fordi det går altid galt for mig når jeg eksperimenterer og så tænkte jeg at den i værste fald så i hvert fald ville smage af kakao. Til min overraskelse blev den super god, og jeg glæder mig meget til at finde ud af, om det du siger med en dag i køleskabet, er rigtigt. Jeg har købt en creme fraiche som den skal serveres med i aften.

    Så tusind tak for din lækre opskrift :-)

    Svar
  4. Uhm!
    Det lyder som en lækker, svampet krydderkage? Sådan et stykke kunne jeg godt lige klare her på en mandag tilbage på kontoret efter en skøn forlænget weekend i Berlin… Mig og mandage er bare ikke de bedste venner, måske jeg kan lære det en dag… men ikke når forberedelserne til en ny uge glippede i går, da vi var sent hjemme. Godt, der er madpakke-back-up på frost. Hov, det blev lige en lidt lang snak.
    KH
    – frk. sveske

    Svar
  5. Går udfra du har prøvet at bruge det man “graver” ud i midten når man laver græskarlygter til at komme i boller…:)
    Det er vist nærmest en klassiker i børnefamilier…:)
    Kan iøvrigt godt lide dine tanker om helhed og at vægte det man synes hører med til “det gode liv” – også på dine børns vegne.

    Svar
    • Nej, vi har faktisk aldrig lavet vores egen Halloweenlygte. Måske skal I år være første gang! Vores underbo plejer at lave en, så vi har en fin en stående ved hoveddøren, men der er aldrig kommet et bidrag fra førstesalen ;-)

      Og ja, det er vigtigt med balance og gode valg. Men det er bestemt nemmere sagt end gjort…

      Svar