Svampet græskarkage med flødeostglasur


Græskarkage med flødeostglasur hører ethvert efterår til!

Skal du bage i weekenden? Så vil jeg anbefale dig at give dig i kast med denne overlækre efterårskage, som får sin svampede konsistens fra græskar og squash, og som har smag af de lækre krydderkager, jeg spiste og elskede som barn.

Græskarkage, der smager som krydderkage er virkelig et hit! Server den fx som en Halloween-kage.

Græskarkage med flødeostglasur - LCHF opskrift på den græskarkage

Svampet græskarkage med flødeostglasur

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
12
|
2 timer

Ingredienser

Græskarpuré

Græskarkage

Flødeostglasur

Sådan gør du

Græskarpuré

  • Opvarm ovnen til 175 grader.
  • Del græskarret i to og fjern kernerne i midten med en ske. Skær det derefter i brede både med skræl, ligesom du ville gøre med en melon.
  • Læg dem på bagepapir og bag dem i ovnen i 35-40 min.
  • Lad græskarstykkerne afkøle og skær det herefter i tern. Du skal bruge ca. 300 g græskar. 
  • Blend det sammen med kokosmælk og appelsinsaft og -skal. Det var puréen.

Græskarkage

  • Opvarm ovnen til 175 grader.
  • Pisk æg med Sukrin Gold.
  • Tilsæt smeltet smør og græskarpuréen og pisk det sammen.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og rør godt rundt. Lad dejen stå og hvile, indtil den samler sig i konsistensen.
  • Hæld dejen i en stor smurt springform og bag den i den varme ovn i ca. 35-45 minutter, til den er gennembagt.

Flødeostglasur

  • Rør glasuren sammen af flødeost, sukrin, citron og appelsinsaft, og smør den på den afkølede kage. Drys med citronskal og appelsinskal som pynt og server. Velbekomme!

Noter

Opskriften er fra Mæt & Slank med LCHF. (reklamelink)
 

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Græskarkage med flødeostglasur - LCHF opskrift på den græskarkage
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Fotos: Columbus Leth

Har du brug for hjælp og støtte?

Så kig indenfor i min MadbandittenPLUS-klub. De første 7 dage er helt gratis.

Brug vores lukkede spørgeside til at stille spørgsmål til mig og jeg hjælper dig så godt, jeg kan. Der er med garanti mange, der bakser med de samme ting, du gør. Du er ikke alene🥰

Herudover får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Ja tak – start gratis prøveperiode nu!

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

26 kommentarer til “Svampet græskarkage med flødeostglasur”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej
    Da jeg fortsat skal tabe mig, men jo trods alt en sjældent gang gerne vil have noget syndigt til kaffe, tænkte jeg på, om jeg evt kunne dele opskriften med 3. Og så fylde det i muffinsforme og bage i Airfryer. Jeg tænker 20 – 25 min. Ved 150 grader? Tænker du det lyder helt fjollet og umuligt?

    Svar
    • Jeg forstår ikke lige ‘dele opskriften med 3’? Det bliver jo nogle gigantiske muffins😅

      Men jeg tror sagtens, at muffins-idéen kan fungere (i normal størrelse og 20-25 min ved 150 grader lyder ikke helt skævt)

      Svar
      • Ha ha…kan godt se nu, at det kan misforståes. Jeg mener lave en tredjedel af dejmængden. Jeg prøver …..med normale muffinsstørrelser🤣🤣🤣

        Svar
  2. Hej.
    Jeg har et kæmpe græskar af den der blå type – den skal bruges til test af denne opskrift.
    Men kan man ikke bruge fintrevet græskar i stedet for squash? Der vil være virkelig meget til overs og fritter er jo lækre, men det ville da være praktisk hvis det virkede med samme type græskar?

    Svar
  3. 5 stars
    MEGA lækker (!) Svampet, krydret, total syndag, på trods af alle de sunde og lækre ingredienser. Endnu en favorit herhjemme til hele familien (!) Må dog tilstå og jeg laver dobbelt portion frosting, for det ER altså bare lige lidt ekstra lækkert så, fnis fnis. :) Kh Zenia

    Svar
  4. ej æv. Kagen her smager ikke bittert, der er jo ikke rigtigt noget i den med bitter smag, så mit gæt går på sødemidlet. Jeg synes, den hvide sukrin godt kan have noget bitterhed men jeg har ikke tænkt over det med sukrin Gold.

    Når det er sagt, så vil jeg også sige, at kage, brød og bagværk aldrig kommer til at smage som før. De to vigtigste ingredienser (sukker og mel) er jo taget ud. Med tiden oplever jeg at man slipper idéen om at spise kage på LCHF og omfavner at det handler om at spise rigtig mad.

    Svar
  5. Denne græskar kage er absolut en af de allerbedste af de kager jeg har bagt. Den er så skøn, svampet og lækker at det ikke er sidste gang den bliver bagt. Græskaret giver en virkeligt god konsistens og ostecremen giver et perfekt finish til kagen.
    Vi elsker den hjemme hos mig?

    Svar
    • Måske squash og gulerod? Det kunne være lækkert også. Jeg tror, jeg har en opskrift med det her på bloggen også :)

      Svar
  6. Så er kagen i ovnen, med et par små ændringer (brugte mandelmel i stedet for fintmalet valnødder, en skvat multijuice fremfor øko appelsin og resterne af en helbagt butternut squash). Jeg er godt nok spændt på, hvad den kage-kræsne familie siger til denne kage ??.

    Svar
  7. Hej, kan man mon erstatte sukrin melis i glasuren, eller helt undvære den?
    Tak for en skøn og inspirerende hjemmeside :)

    Svar
  8. Fantastisk kage..er netop prøvesmagt til topkarakter. Jeg vil bruge den som dessert… Hovedretten er lammeporchetta med blomkål/broccoli tabouleh med masser af krydderurter og ristede nødder…

    Tak for stor inspiration … Råber din side ud til alle :)

    Svar
  9. Sikken en skøn kage du har bagt, den skal prøves – men butikkerne har lukket i dag – så det bliver først i morgen jeg kan købe ind.

    Jeanette jeg bruger altid skallen i min græskarsuppe, det har jeg lært fra en østrigsk opskrift, så det vil jeg ihvertfald også bruge i kagen.

    Svar