At lave svampesuppe er helt oplagt her i efteråret. Denne har jeg kaldt for ungarsk svampesuppe men jeg ved ærligt talt ikke med sikkerhed, hvad de spiser i Ungarn – haha!
Ingredienser
- 500 g svampe
- 2 spsk smør
- 50 g løg
- 1,2 liter bouillon gerne oksebouillon eller kyllingebouillon
- 3 spsk sød paprika
- 0,25 tsk røget paprika
- 2 spsk koncentreret tomatpuré
- 2,5 dl fløde
- citronsaft
- evt. en smule sødning
- 1 håndfuld frisk persille hakket
- 3 spsk Arrowroot (reklamelink) udrørt i lidt koldt vand*
- salt og friskkværnet peber
Topping
- 4 spsk cremefraiche 38%
- Lidt frisk persille hakket
- 100 g svampe
Sådan gør du
- Hak løget fint og svits dem i lidt smør, til de er klare.
- Skær svampene i skiver eller tern og kom dem ned til løgene, steg til det meste af væsken er fordampet. Fisk lidt af dem op og brug dem som topping.
- Tilsæt paprika og røget paprika og lad det stege med i et par minutter.
- Hæld bouillon på og kog op.
- Hæld fløden på og lad suppen simre i omkring 10 minutter.
- Smag til med tomatpure, paprika og evt. lidt citronsaft og sødning.
- Kom persillen i og lad den simre med et øjeblik
- Pisk arrowroot i suppen, lad den koge op og tag gryden af varmen. Smag til med salt og peber.
- Server med creme fraiche og ekstra persille som drys.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
En suppe med et navn
Men altså… når mad har et navn, så falder det altid bare i bedre jord hos ungerne. Nej, vi skal ikke have kyllingespyd. Vi skal have marokkanske kyllingespyd. Og nej, ikke svampesuppe. Ungarsk svampesuppe!
Så er der åbenbart en mening med galskaben.
Opskriften her er uden kød. Du kan dog fint tilføje nogle stegte bacontern eller noget stegt serranoskinke.
Når jeg laver opskrifter uden kød, prøver jeg altid at flette en god bouillon ind. Fx her, hvor jeg har brugt min lidt kraftige oksebouillon lavet på kraftben, og den smager jo godt igennem i suppen.
En mildere variant ville være med hjemmelavet kyllingebouillon. Jeg bruger bouillon som grundbase i rigtig mange af mine supper, du finder alle opskrifter på suppe her.
Hej
Jeg kommer fra Ungarn og den er ikke en ungarsk suppe😄
Men jeg skal lave det i aften så bliver det lavet af en ungarsk person i hvert fald😉😂
Haha, så er det fremover det, jeg sælger den på 😅😅
Mums hvor smager den godt?
Nem at lave. Et ekstra plus??
Haha – jeg ved ikke hvad de spiser i Ungarn. Men suppen ser helt vildt lækker ud – jeg klikkede ind på den fordi det virkelig er for lang tid siden jeg har fået en god svampesuppe!
– M a j a H a r d e r