Svampesuppe med stegt salsiccia-pølse


Svampesuppe med stegt pølse er jo vaskeægte efterårsmad. Supermarkederne bugner af svampe og det er jo helt oplagt at lave svampesuppe.

Denne opskrift er toppet med den lækre italienske salsiccia-pølse men enhver pølse af god kvalitet kan selvfølgelig bruges.

Svampesuppe

Svampesuppe med stegt salsiccia-pølse

Føj til favoritter Udskriv Pin
5
|
25 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skær svampene i mindre stykker.
  • Steg svampene i lidt smør til de er brune, evt. af et par gange så de bruner og ikke koger.
  • Tilsæt hvidløget og steg videre i et minuts tid.
  • Hæld væsken på og tilsæt krydderurter og sennep.
  • Lad suppen koge op og simre i ca. 10 minutter.
  • Tag suppen af varmen og blend den (kan undlades)
  • Smag suppen til med salt, peber og evt. en smule sødning.
  • Skær pølserne i skiver og steg dem sprøde på en pande.
  • Top suppen med pølserne og lidt krydderurter.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Svampesuppe med salsiccia

Jeg har tidligere lavet en ungarsk svampesuppe, som også smager fremragende.

Denne her er smagt til med sennep og urter og hvis du kan abstrahere for dens brune ydre, er der virkelig god smag at hente. Ikke mindst takket være den lækre pølse.

Salsiccia-pølsen har jeg købt i Torvehallerne men jeg har også set den i Meny eller Irma. Jeg bliver lige i tvivl om hvilket. Kan du ikke finde den, kan du bruge en anden højkvalitetspølse.

Hvilke svampe til svampesuppe?

Du kan bruge de svampe, du lige har adgang til. Jeg brugte et lidt bredt udvalg, som du kan se herunder. Nogle svampe smager mere igennem end andre. Kantareller smager meget igennem hvorimod champignon og portobello er mere neutral og mild i smagen.

Er du på udkig efter flere suppeopskrifter? Du finder alle mine supper lige her.

Svampesuppe
Svampesuppe

Er du klar til (Low Carb) jul?

Indrømmet, min jul er ikke 100% Low Carb. Men den er ret Low Carb. Jeg har enkelte ting, jeg ikke vil gå på kompromis med og så spiser jeg Low Carb julemad og -godter for resten. Det gode ved den model er, at jeg slipper for at december bliver én lang sukkerfest, hvor jeg hele tiden har en sukkerdjævel siddende på skulderen. Det er så udmattende!!

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

6 kommentarer til “Svampesuppe med stegt salsiccia-pølse”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane
    Har endelig fundet de her salsiccia pølser. De er rå dem jeg har købt. Skal de koges før de skæres ud og steges eller kan jeg bare stege pølsen og så skære den i skiver ?

    Svar
  2. Hej Jane
    Hvor ser det lækkert ud! Tak for dine mange dejlige opskrifter.
    Siden maj har jeg på basis af dine bøger spist keto, og det går så fint med det.
    Jeg elsker alle slags svampe samt at lave mad, og nu vi er i svampesæson, drømmer jeg om at kokkerere med svampe.
    Det, der holder mig tilbage, er, at det virker svært at finde ud af kulhydrat-indhold i svampe. Jeg kan for det meste kun finde værdier på champignon og portobello. Nogle steder har jeg set, at kulhydrat-indholdet på fx shiitake og østerssvampe er forholdsvis højt, og selvfølgelig når man sanker i naturen, ved man ikke, hvad man får. Tænker/læser jeg det forkert?
    Jeg holder mig til under 20g kulhydrat om dagen.
    Tak for dit gode arbejde, de mange super gode ressourcer her på siden og i dine bøger! Og på forhånd tak for hjælpen
    Mvh, Xan

    Svar
    • Hej Xan
      Hvor fedt at det går godt! Det glæder mig at høre!

      Og helt enig med svampene. Det er svært at finde ordentlig data på. Jeg plejer bare at tage en, jeg kan finde, ofte champignon eller portobello, og så går jeg ud fra at det er nogenlunde det samme i de andre. De der meget høje kulhydrattal, du kan finde på nogle af dem, mistænker jeg at være tørrede svampe. Det vil jo koncentrere kulhydratindholdet helt vildt. Til gengæld vil man jo så kun bruge en lille smule. Det vil i hvert fald være min tanke.

      Svar
    • Hov sorry at det var uklart. Salsiccia-pølsen er rå. Bruger du en, der er kogt/tilberedt, skal den dog bare stege kortere tid.

      Svar