Svampesuppe med stegt pølse er jo vaskeægte efterårsmad. Supermarkederne bugner af svampe og det er jo helt oplagt at lave svampesuppe.
Denne opskrift er toppet med den lækre italienske salsiccia-pølse men enhver pølse af god kvalitet kan selvfølgelig bruges.
Ingredienser
- 800 g svampe gerne blandede
- 3 fed hvidløg finthakket
- 8 dl bouillon gerne den hjemmelavede kyllingebouillon
- 3 dl hvidvin tør
- 3 dl fløde
- 1 spsk dijonsennep
- frisk timian frisk eller tørret
- smør til stegning
- 400 g salsiccia eller anden god pølse
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær svampene i mindre stykker.
- Steg svampene i lidt smør til de er brune, evt. af et par gange så de bruner og ikke koger.
- Tilsæt hvidløget og steg videre i et minuts tid.
- Hæld væsken på og tilsæt krydderurter og sennep.
- Lad suppen koge op og simre i ca. 10 minutter.
- Tag suppen af varmen og blend den (kan undlades)
- Smag suppen til med salt, peber og evt. en smule sødning.
- Skær pølserne i skiver og steg dem sprøde på en pande.
- Top suppen med pølserne og lidt krydderurter.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Svampesuppe med salsiccia
Jeg har tidligere lavet en ungarsk svampesuppe, som også smager fremragende.
Denne her er smagt til med sennep og urter og hvis du kan abstrahere for dens brune ydre, er der virkelig god smag at hente. Ikke mindst takket være den lækre pølse.
Salsiccia-pølsen har jeg købt i Torvehallerne men jeg har også set den i Meny eller Irma. Jeg bliver lige i tvivl om hvilket. Kan du ikke finde den, kan du bruge en anden højkvalitetspølse.
Hvilke svampe til svampesuppe?
Du kan bruge de svampe, du lige har adgang til. Jeg brugte et lidt bredt udvalg, som du kan se herunder. Nogle svampe smager mere igennem end andre. Kantareller smager meget igennem hvorimod champignon og portobello er mere neutral og mild i smagen.
Er du på udkig efter flere suppeopskrifter? Du finder alle mine supper lige her.
Hejsa, hvad er Salsiccia pølsen her? Fersk/rå, røget, tørret?
Hov sorry at det var uklart. Salsiccia-pølsen er rå. Bruger du en, der er kogt/tilberedt, skal den dog bare stege kortere tid.