Svampesauce


En god svampesauce kan jo redde næsten ethvert måltid og lige netop svampesauce er en af dem, der går rent hjem hele vejen rundt om bordet herhjemme. Vi spiser den gerne til lidt magrere proteinkilder som fx kylling eller magert oksekød og det giver altid retten et løft og samtidig mætter den gode flødesovs, så ingen går sultne fra bordet.

Svampesauce - opskrift på lækker flødesovs med svampe

Svampesauce

5 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
5
|
20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Skær svampene i kvarte.
 • Smelt smørret i en gryde.
 • Sauter hvidløg i et par minutter.
 • Tilsæt svampene og skru helt op for varmen. Steg til svampene har taget lidt farve og har smidt det meste væske.
 • Hæld fløde og fond på og tilsæt frisk timian.
 • Kog op og lad saucen simre i ca. 10 minutter til den er tyknet let. Du kan også lade den koge ind, til du synes, den har din foretrukne konsistens.
 • Smag til med salt, peber og dijonsennep og evt. lidt sødning.

Noter

Prøv også denne opskrift på blomkålsbearnaise eller pebersovs.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Svampesauce – både til hverdag og til gæster

Svampesauce er samtidig utroligt taknemmeligt at lave, fordi den passer sig selv på komfuret, og man nærmest kan lade den koge ind, lige så længe man foretrækker. I opskriften her har jeg lavet den i en gryde, men ofte laver jeg den også bare direkte på panden. Så står den der og simrer ind og bliver tyk og dejlig, imens jeg gør resten af maden klar.

Svampe er utroligt kulhydratfattige og er derfor virkelig velegnede til os, der spiser Low Carb/Keto. Alle andre er formentlig ligeglade med den del men vil bare have den gode sovs – haha!

I hvert fald går den lige fint at servere til hverdag og til gæster.

Brug svampesovs til både kylling og bøf

Det gode ved svampesovs (eller er det svampesauce?), er, at den kan spises til både en god bøf og til et magert stykke kylling. Vi har fornyligt spist den til grillet flanksteak og faktisk også til grillet bavette. Et stykke kød, jeg tit har spist i Frankrig men faktisk aldrig fundet herhjemme i Danmark. Men det smagte jo fremragende med en god svampesovs til.

Til kylling kan svampesaucen bruges til en slags chicken à la crème, hvor sovsen virkelig bliver den lækre tilføjelse til det ofte lidt kedelige kyllingebryst.

Svampesauce - opskrift på lækker flødesovs med svampe

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

14 kommentarer til “Svampesauce”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. 5 stars
  Fantastisk sauce, puttede lidt forårsløg i. Spiste den til bagte rosenkål med et drys parmesan og sprødstegt bacon bits.

  Svar
 2. Læser med stor interesse din opskrifter og benytter mig også af dem. Tilmed har jeg tilmeldt mig dit slankeprogram og har sågar også bøger skrevet af dig og med dig.
  Nu til mit orienterende svar…… du skriver at du ikke har fundet bavette og flanksteak herhjemme…. Ja det er helt galt, for begge dele kan du købe hos kødbilen, som sender til hele Danmark og Øer. Bare til info.
  De bedste hilsner fra
  Lars

  Svar
  • Det er kun bavette, jeg ikke har kunne finde. Fedt tip med Kødbilen. Jeg er i øjeblikket helt skudt i flap meat, som vi køber hos enten Steakout eller Kødriget. Hold op, det er godt! Wow!

   Svar
 3. Så lækkert, men den skiller for mig (næsten) hver gang ?
  Har du forslag til hvad jeg muligvis gør forkert?

  Lidt info: Min mand er hoppet på keto, pga. maveproblemer og da jeg selv er fedmeopereret for mange år tilbage, er jeg meget uvant i at arbejde med piskefløde og smør ?

  Svar
  • Jeg er ikke helt sikker på hvad det kan skyldes. Jeg har faktisk ikke oplevet det med lige denne. Måske er temperaturen for høj. Det er et bud i hvert fald…

   Svar
 4. Hej Jane

  Et lille fif til din Sauce da jeg har kørt en sauce magen til din et par år. Når svampene er ved at være færdigsauteret, så kør et skvæt cognag på panden og antænd dette for lige at flambere det inden fløde og fond kommer på.

  Svar