Sushi med blomkålsris


Sushi med blomkålsris smager forbavsende godt og pludselig har man så en ret så low carb sushi-rulle. Og hvor fedt er det lige at spise sushi med få kulhydrater?

sushi med blomkålsris - LCHF / keto

Sushi med blomkålsris

Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
50 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Skær blomkål i mindre stykker og kør det til “ris” i foodprocessoren. Jeg brugte den store kniv i stedet for det fine rivejern for at få dem så fine som muligt. Hæld blomkålsrisene i en skål og sæt dem til side.
 • Skær laks, agurk og avokado i tynde strimler.
 • Læg din rullemåtte på et spækbræt og læg en plade noritang ovenpå med den glatte side nedad.
 • Fordel blomkålsrisene på tangen, men lad en stribe være fri i toppen.
 • Pres blomkålsrisene godt ned i tangpladen. Fordel nu laksestykker, agurk og avokado ovenpå blomkålen og rul.
 • Dup den bare stribe noritang med lidt vand og rul rullen færdig.
 • Læg den færdige rulle til side og skær den i mundrette stykker med en skarp kniv lige inden servering. Anret på et fad og server
 • Server med sojasauce/glutenfri tamari og wasabi til.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Low Carb / Keto sushi med blomkålsris

Man kan nemlig sagtens lave Low Carb / Keto sushi med blomkålsris. Jeg synes oven i købet, at det smager rigtig dejligt og giver en dejlig let følelse i maven. Silas syntes dog ikke helt, de kunne konkurrere med rigtig sushi, og det har han måske ret i. Næste gang laver jeg sushi med ris til ham.

Inden jeg får nogen på nakken, vil jeg skynde mig at sige, at man frit kan spise alt det sushi med rigtige sushiris, som man har lyst til. Det skal jeg hverken blande mig i eller gøre mig til dommer over. Det, jeg tilbyder her, er bare et kulhydratfattigt alternativ.

Tip til sushi-ris med blomkål

I MÆT & SLANK MED LCHF har jeg en opskrift på low carb sushi, hvor jeg har lavet sushiris af blomkålris blandet med flødeost og riseddike, hvilket gav en god klistret ris, som var meget ned at arbejde med.

Men da disse sushiruller blev lavet ret spontant, og jeg ikke havde flødeost i huset, brugte jeg bare helt almindelige blomkålsris uden nogen dikkedarer. Det gav selvfølgelig en løsere rulle, men det fungerede også helt fint.

Fyld til Low Carb sushi

Jeg har brugt laks, avocado og agurk i min sushi. Lidt flødeost ville også gøre godt. Men det havde jeg som sagt ikke lige på lager. Jeg mener det er en California roll, er det ikke korrekt?

Derudover er jeg også kæmpe stor fan af tun, gerne sammen med gulerod, forårsløg og agurk.

Sushi er virkelig også lækkert med frugt fx æble og mango fx. En underlig med virkelig god kombi er fx æble, laks, flødeost, basilikum og valnødder. Ja, jeg ved godt det lyder lidt specielt 😅

Tilbehør til sushi

Udover naturligvis wasabi og sojasauce / glutenfri tamari, kan jeg virkelig anbefale at enten lave den virkelig gode Gomadressing eller Misodip til sushien. Det er SÅ lækkert.

Du kan også servere syltet ingefær til din sushi, men værd opmærksom på at de ofte er syltet i en lage med sukker. Måske er det så lidt at det ikke har den store betydning. Dem jeg lige kunne finde næringsindholdet på var faktisk sødet med sødemiddel. Kan være jeg skal bringe en opskrift på hjemmesyltede ingefær?

Sushi med hvide ris – og lidt om resistent stivelse

Hvide ris vinder jo mere og mere indpas i sundhedskredse pga. det her med, at en del af stivelsen deri bliver til resistent stivelse, når de køles ned efter kogning. Resistent stivelse vil sige, at stivelsen ikke optages i kroppen, men at den i stedet bliver til foder for vores tarmbakterier. Hvor stor en andel, det drejer sig om, ved jeg ikke, og der går nok lidt tid endnu, før ris ryger på low carb-listen. Men stadig interessant, jo!

Læs mere her: Hvad er resistent stivelse?

Med sushi med blomkålsris derimod er du på den sikre side.

Børnesushi

Jeg havde nogle nori-plader i overskud og lavede nogle andre børnevenlige sushi. Vega er ikke så vild med rå fisk, så jeg lavede nogle ruller, hvor jeg brugte gulerod, ost, avokado, salamipølse etc. Det smagte ærligt talt virkelig underligt, men ungerne kunne godt lide dem, so who am I to judge?!

Man kan også vælge at lave nogen kun med grøntsager fx avocado, agurk, gulerod – mango fungerer også rigtig godt,

Sushi med blomkålsris Low carb sushi uden ris --> madbanditten.dk
Børnesushi uden fisk --> madbanditten.dk

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

8 kommentarer til “Sushi med blomkålsris”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hvis laksen kun har været frossen i 24 timer skal fryseren være på -20 grader. Den normale fryser er på -18 og derved skal laksen fryse i 7 dage. :)

  Svar
 2. Jeg har lige lavet denne opskrifte. Jeg har før lavet blomkåls sushi, men synes blomkålen bliver for “stærk” når den er rå, så når jeg har blendet blomkålen hælder jeg kogene vand over dem, så de bliver en anelse dampet og hælder vandet fra I en si efterfølgende, det tager den skarpe smag :)

  Svar
 3. Jeg har et lille spørgsmål, som jeg håber du kan svare på :) Er tang ikke meget kulhydratrigt? Elsker selv sushi og vil gerne prøve at lave alternativ, men da jeg prøvede at Google næringsindholdet i tang, synes jeg der stod en stor mængde kulhydrat. Kan du mon hjælpe med svar her? Tak for lækker inspiration altid!

  Svar
  • Det er det muligvis men en plade nori tang vejer ingenting så det giver meget få kulhydrater fra pladerne.

   Svar