Lækker steak med hvidløgsrejer. Surf’n’turf” er jo en populære ret, der kombinerer alt godt fra havet, som regel hummer eller rejer, med oksekød, typisk en lækker steak. Navnet “surf’n’turf” (surf and turf) henviser til elementerne fra havet (“surf”) og fra land (“turf”).
Retten er jo kendt for at være lidt af en luksusmåltid og er populær på menuer i steakhouses og ved festlige lejligheder. Det er jo nok den ultimative luksus at få serveret en god bøf sammen med lidt lækkert seafood.
Jeg har lavet denne surf & turf ret med en lækker stegt flanksteak, som jeg har toppet med hvidløgsrejer med masser af smør. Luksus? Ja det tror jeg da nok :)

Surf’n’turf
Føj til favoritter Føj til favoritter Print PinIngredienser
- 700 g flanksteak
- smør til stegning
- salt og friskkværnet peber
Hvidløgsrejer
- 200 g store rejer
- 3 fed hvidløg
- smør til stegning
- bredbladet persille til drys
Sådan gør du
- Opvarm smør på panden og brun flanksteaken heri på begge sider. Skru ned for temperauren og lad den stege ca. 3 minutter på hver side (afhængig af tykkelse og af hvor rød, du kan lide den).
- Tag den af panden og lad den hvile.
Hvidløgsrejer
- Fjern halevifter fra rejerne, hvis de sidder på.
- Hak hvidløg og persille.
- Tør panden af og opvarm nyt smør herpå. Du skal ikke spare på smørret her.
- Rist hvidløg i smørret og steg herefter rejerne. Er dine rejer forkogte (lyserøde) skal de kun lige svitses. Er de rå (grå) skal de stege et par minutter for at blive gennemstegt.
- Vend den hakkede persille i og gem lidt til drys.
Servering
- Skær flanksteak i skiver og anret på et fad.
- Fordel rejerne over og drys med persille, salt og peber.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Dine egne noter


Energiberegning
PR. PORTIONHvilket kød er godt til Surf’n’turf?
Jeg synes egentlig, at Surf’n’turf er bedst med en lækker ribeye, som har et lidt højere fedtindhold end den flank, jeg har brugt her. Men nogle gange må man bruge, hvad man har. Men har du en lækker ribeye, så brug endelig den. Og apropos ribeye, så er det bedste tip at købe en hel og skære dine egne bøffer. Eller få slagteren til at skære en. En ribeyesteak skal være 3-4 cm tyk for at blive bedst og de tynde undskyldninger for en ribeye, vi kan købe i supermarkederne, er hvad? 1 cm? Drop det, de er ikke pengene værd.
Surf’n’turf – genial Keto-Carnivore ret
Surf’n’turf er perfekt til dig, der spiser Carnivore eller Keto med fokus på protein. I Carnivores tilfælde dog formentligt uden hvidløg og persille. Spiser du Keto, vil du nok gerne have en form for tilbehør til og her kunne noget enkelt som broccolifritter eller bønnefritter være super lækkert og enkelt.

0 kommentarer til “Surf’n’turf”