Surf’n’turf


Lækker steak med hvidløgsrejer. Surf’n’turf” er jo en populære ret, der kombinerer alt godt fra havet, som regel hummer eller rejer, med oksekød, typisk en lækker steak. Navnet “surf’n’turf” (surf and turf) henviser til elementerne fra havet (“surf”) og fra land (“turf”).

Retten er jo kendt for at være lidt af en luksusmåltid og er populær på menuer i steakhouses og ved festlige lejligheder. Det er jo nok den ultimative luksus at få serveret en god bøf sammen med lidt lækkert seafood.

Jeg har lavet denne surf & turf ret med en lækker stegt flanksteak, som jeg har toppet med hvidløgsrejer med masser af smør. Luksus? Ja det tror jeg da nok :)

surf'n-turf - lækker steak med hvidløgsrejer

Surf’n’turf

Føj til favoritter Føj til favoritter Print Pin
lækker steak med hvidløgsrejer
4
|

Ingredienser

Hvidløgsrejer

Sådan gør du

  • Opvarm smør på panden og brun flanksteaken heri på begge sider. Skru ned for temperauren og lad den stege ca. 3 minutter på hver side (afhængig af tykkelse og af hvor rød, du kan lide den).
  • Tag den af panden og lad den hvile.

Hvidløgsrejer

  • Fjern halevifter fra rejerne, hvis de sidder på.
  • Hak hvidløg og persille.
  • Tør panden af og opvarm nyt smør herpå. Du skal ikke spare på smørret her.
  • Rist hvidløg i smørret og steg herefter rejerne. Er dine rejer forkogte (lyserøde) skal de kun lige svitses. Er de rå (grå) skal de stege et par minutter for at blive gennemstegt.
  • Vend den hakkede persille i og gem lidt til drys.

Servering

  • Skær flanksteak i skiver og anret på et fad.
  • Fordel rejerne over og drys med persille, salt og peber.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Energiberegning

PR. PORTION
Kcal 366
Kulhydrat 1g
Protein 50g
Fedt 17g

Hvilket kød er godt til Surf’n’turf?

Jeg synes egentlig, at Surf’n’turf er bedst med en lækker ribeye, som har et lidt højere fedtindhold end den flank, jeg har brugt her. Men nogle gange må man bruge, hvad man har. Men har du en lækker ribeye, så brug endelig den. Og apropos ribeye, så er det bedste tip at købe en hel og skære dine egne bøffer. Eller få slagteren til at skære en. En ribeyesteak skal være 3-4 cm tyk for at blive bedst og de tynde undskyldninger for en ribeye, vi kan købe i supermarkederne, er hvad? 1 cm? Drop det, de er ikke pengene værd.

Surf’n’turf – genial Keto-Carnivore ret

Surf’n’turf er perfekt til dig, der spiser Carnivore eller Keto med fokus på protein. I Carnivores tilfælde dog formentligt uden hvidløg og persille. Spiser du Keto, vil du nok gerne have en form for tilbehør til og her kunne noget enkelt som broccolifritter eller bønnefritter være super lækkert og enkelt.

surf'n-turf - lækker steak med hvidløgsrejer

Fit efter 40 starter på mandag

8 ugers online kursus med gennemprøvede strategier til at få dit bedste helbred i anden halvdel af livet.

Her er de 8 moduler, vi skal igennem startende fra mandag d. 5. maj:

👉 Maden
👉 Vægten
👉 Søvnen
👉 Træningen
👉 Mindsettet
👉 Specifikke strategier til særlige situationer
👉 Faste
👉 Metabolisk sundhed

Lyder det spændende? Så læs meget mere om kurset her:
Fit efter 40

Vi lukker for tilmelding søndag aften⏰

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Surf’n’turf”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?