Surf’n’turf


Lækker steak med hvidløgsrejer. Surf’n’turf” er jo en populære ret, der kombinerer alt godt fra havet, som regel hummer eller rejer, med oksekød, typisk en lækker steak. Navnet “surf’n’turf” (surf and turf) henviser til elementerne fra havet (“surf”) og fra land (“turf”).

Retten er jo kendt for at være lidt af en luksusmåltid og er populær på menuer i steakhouses og ved festlige lejligheder. Det er jo nok den ultimative luksus at få serveret en god bøf sammen med lidt lækkert seafood.

Jeg har lavet denne surf & turf ret med en lækker stegt flanksteak, som jeg har toppet med hvidløgsrejer med masser af smør. Luksus? Ja det tror jeg da nok :)

surf'n-turf - lækker steak med hvidløgsrejer

Surf’n’turf

Føj til favoritter Print Pin
lækker steak med hvidløgsrejer
4
|

Ingredienser

Hvidløgsrejer

Sådan gør du

  • Opvarm smør på panden og brun flanksteaken heri på begge sider. Skru ned for temperauren og lad den stege ca. 3 minutter på hver side (afhængig af tykkelse og af hvor rød, du kan lide den).
  • Tag den af panden og lad den hvile.

Hvidløgsrejer

  • Fjern halevifter fra rejerne, hvis de sidder på.
  • Hak hvidløg og persille.
  • Tør panden af og opvarm nyt smør herpå. Du skal ikke spare på smørret her.
  • Rist hvidløg i smørret og steg herefter rejerne. Er dine rejer forkogte (lyserøde) skal de kun lige svitses. Er de rå (grå) skal de stege et par minutter for at blive gennemstegt.
  • Vend den hakkede persille i og gem lidt til drys.

Servering

  • Skær flanksteak i skiver og anret på et fad.
  • Fordel rejerne over og drys med persille, salt og peber.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hvilket kød er godt til Surf’n’turf?

Jeg synes egentlig, at Surf’n’turf er bedst med en lækker ribeye, som har et lidt højere fedtindhold end den flank, jeg har brugt her. Men nogle gange må man bruge, hvad man har. Men har du en lækker ribeye, så brug endelig den. Og apropos ribeye, så er det bedste tip at købe en hel og skære dine egne bøffer. Eller få slagteren til at skære en. En ribeyesteak skal være 3-4 cm tyk for at blive bedst og de tynde undskyldninger for en ribeye, vi kan købe i supermarkederne, er hvad? 1 cm? Drop det, de er ikke pengene værd.

Surf’n’turf – genial Keto-Carnivore ret

Surf’n’turf er perfekt til dig, der spiser Carnivore eller Keto med fokus på protein. I Carnivores tilfælde dog formentligt uden hvidløg og persille. Spiser du Keto, vil du nok gerne have en form for tilbehør til og her kunne noget enkelt som broccolifritter eller bønnefritter være super lækkert og enkelt.

surf'n-turf - lækker steak med hvidløgsrejer

Er du i tvivl om, hvor meget du skal spise?

Så prøv min online kalorieberegner.

Du indtaster dit køn, din alder, din højde, din vægt og dit aktivitetsniveau og så fortæller beregneren dig, hvor mange kalorier du skal spise, hvis du vil holde vægten, hvis du ønsker vægttab og hvis du ønsker at arbejde på at øge i muskelmasse.

Jeg har lavet to forskellige oplæg til vægttab. En, jeg kalder stabilt vægttab, som er egnet til et stabilt og realistisk vægttab, hvor du stadig har god energi, sover godt og bevarer din muskelmasse og hvor der stadig er plads til et socialt liv. Og så en, jeg kalder målrettet vægttab, som du kan bruge i perioder, hvor motivationen er særligt høj, eller hvor du er indstillet på at give den en ekstra skalle og er ok med, at det kræver lidt ekstra fokus.

Når du har udregnet dit kaloriebehov, hjælper jeg dig med at få styr på dine makronæringsstoffer (kulhydrat, protein og fedt), alt efter om du ønsker at spise Keto eller Low Carb.

Kalorieberegneren er med i mit SØLV og GULD medlemskab, men du kan prøve den i den gratis prøveperiode, hvis du ikke er medlem allerede.

Jeg vil prøve det gratis i 7 dage!

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Surf’n’turf”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?