Superfood smoothie skål med spirulina


Kalenderen siger 1. februar, og jeg længes allerede brutalt efter forår med lysere dage og varmere temperaturer. Jeg er ikke vintermenneske, som I ved, hvis I har læst med på denne her blog igennem årene. Mine vintre er ikke længere så uværdige, som de var før i tiden, men de er stadig kendetegnet af at jeg er lidt… low.

SELVMEDICINERING MED CHOKOLADE

Tidligere selvmedicinerede  jeg mit vinter-low (og stress) med uldtæpper og chokolade, men de sidste par år er jeg bevæget mig mere i retning af at prøve at passe bedre på mig selv i vinterhalvåret. Det er ikke altid, det lykkes helt, men det føles rarere end chokoladekvalme.

Jeg kan godt have tendens til at forpuppe mig lidt, dvs. undgå at lave for mange planer og se for mange mennesker, men i år er selv den oppe til revurdering, og jeg har måske fyldt lidt i overkanten i kalenderen. Men jeg synes, at det alligevel giver et lille boost af positivitet midt i mørket at komme ud og grine lidt af det hele.

SUND MAD, LYS OG SØVN

En anden måde, jeg passer godt på mig selv, er ved at jeg prøver at få noget ordentligt at spise, jeg prøver at komme ud og få lidt dagslys (og bevægelse) midt på dagen, og jeg prøver at passe min sengetid. Ingen af delene lykkes jeg 100% med hver dag, men det er noget, jeg har i baghovedet og prøver på i det omfang, det er muligt.

Jeg går i forvejen altid tidligt i seng, så det korter mine aftener gevaldigt af, at jeg nogle aftener går i seng samtidig med ungerne. Men det er sådan, jeg klarer mig igennem vinteren.

På madfronten er jeg meget sæsonspiser, og det betyder, at jeg gerne vil have varmende og lidt tungere retter her om vinteren. Men ind imellem savner jeg de lette greenie-skåle (grønne smoothie-skåle) og laver dem alligevel. De giver – om ikke andet – så i hvert fald følelsen af at gøre noget godt for sig selv.

Her har jeg fx lavet en grøn smoothie-skål med spirulina (en grøn alge i superfood-genren) fyldt med sunde fedtstoffer og så spiser jeg den sammen med en rest laks og en kop varm kaffe.

Andre gange spiser jeg den samme grønne sag til mine elskede spejlæg med smeltet ost. Utroligt, som jeg aldrig bliver træt af den k

Opskriften indeholder affiliate links. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Andre gange spiser jeg den samme grønne sag til mine elskede spejlæg med smeltet ost. Utroligt, som jeg aldrig bliver træt af den kombination.

Superfood smoothie skål med spirulina - genial til at holde vinterhumøret lidt på afstand --> Madbanditten.dk

Superfood smoothie skål med spirulina

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 person
|
15 min

Ingredienser

Sådan gør du

 • Hæld alle ingredienser i sin (super-)blender og blend.
 • Jeg har en Vitamix, som har en tilhørende “stang”, så man kan røre i smoothien, imens den blender. Den er genial til at lave smoothies, der bliver tykke som is.
 • Vil din blender slet ikke samarbejde, kan du tilsætte ekstra vand og lave en tyk smoothiedrik, som du drikker.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Superfood smoothie skål med spirulina - genial til at holde vinterhumøret lidt på afstand --> Madbanditten.dk
Superfood smoothie skål med spirulina - genial til at holde vinterhumøret lidt på afstand --> Madbanditten.dk

Kom med til webinar

Tilmeld dig 30 minutters gratis webinar d. 10. januar med Tine og mig og bliv klogere på din fordøjelse (og hvorfor den nogle gange brokker sig)

Tilmeld dig allerede nu, så du ikke går glip af det

Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

Emner denne gang: Antiinflammatorisk kost, hvad er den sundeste kost, proteindistribution, fest og alkohol på Keto og er Keto stadig sund, hvis man ikke laver alting fra bunden?

Lyt til sidste nye afsnit her >>

Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

Se hvordan her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Superfood smoothie skål med spirulina”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Lidt ude af kontekst: hvor er den fine, fine skål på det øverste billede fra? Jeg har en mindre samling af grå-blå-grønne keramikskåle, og umiddelbart ville skålen passe perfekt ind :-)

  Jeg lider i øvrigt også af vintertungsind, som jeg kalder det, og bruger ligeledes sol, frisk luft, motion, søvn, masser af grønt og chokolade til at komme gennem vinteren. Det virker hos mig, og vinteren er langt fra så uvelkommen, som for bare et par år siden – selvom jeg til hver en tide foretrækker sol, varme og lyse nætter.

  Svar
  • Hej Marlene

   Jeg mener ret sikkert, at skålen er fra House Doctor. :)

   Og dejligt at du også kommer bedre igennem vinteren. Hos mig hjælper det også at de sidste par vintre ikke har været så kolde.

   Svar