Sunde vaniljecookies à la RAW


Forleden bagte jeg sunde vaniljecookies, som smagte helt forrygende.

Sunde vaniljecookies uden sukker

Sunde vaniljecookies à la RAW

Føj til favoritter Udskriv Pin
16
|
30 minutter

Ingredienser

 • 100 g kokosmel ristet let på panden
 • 100 g solsikkekerner malet til mel
 • 1 dl nødder jeg brugte hasselnødder, som jeg hakkede groft og ristede let på en tør pande
 • 3 spsk sukrin
 • 2 spsk ærteprotein kan udelades, men mindsker risikoen for at man rydder hele pladen, hvilket ville være dumt bikinisæsonen taget i betragtning)
 • 1-2 tsk vaniljepulver
 • 1 æg
 • ½-1 dl koldt vand til at samle dejen

Sådan gør du

 • Det hele blandes sammen.
 • Dejen hænger rigtig godt sammen og er ikke så porøs som mange nøddebaserede småkagedeje, så de er nemme at trille til kugler og presse flade.
 • Jeg lavede 16 stk og fik nogle pænt store nogle. De fik ca. 15 min. i ovnen ved 150 grader.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Efter jeg er begyndt at løbe igen, er min appetit steget helt afsindigt. Jeg er dødsulten, og hvis jeg ikke får tilpasset madmængden til mit nye aktivitetsniveau, kommer også en gammel kending tilbage: sukkertrangen! Og det er jo generelt ikke smart at gå rundt og være sulten, og det der med sukkertrang er jo slet ikke smart, medmindre man altså har noget lækkert men sundt til at stille den med. Og det har jeg! Nu.

Lækre, sunde, nyttige vaniljecookies. Inspireret af de RAW cookies, man kan købe rundt omkring i helsekostforretningerne, Disse er bare ikke raw, men smagen er lidt henad den samme.

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

16 kommentarer til “Sunde vaniljecookies à la RAW”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. ØV! :(
  Dejen kunne jeg slet ikke få til at hænge sammen selvom jeg kom ekstra vand i og det tog en krig at få dem nogenlunde samlet på pladen.
  Da de havde været i ovnen var de helt bløde og gummiagtige og røg dermed lige direkte i skraldespanden – fatalt forsøg på første lchf-bagning.

  Hvad pokker kan der være gået galt?

  Svar
 2. Ja, jeg har set, at de anbefaler lavkulhydratskost i Sverige til diabetikere. Det var faktisk derfra jeg fik inspirationen til at lægge min kost om. Uden i øvrigt at snakke med min diabetesbehandler, som med noget nær garanti ville mene, at det er da HELT forkert! Så kan han lære det, kan han, når jeg skal til kontrol næste gang ;-). Såkaldte autoriserede autoriteter ved ikke altid bedst.

  Svar
    • Uhm, lækre cookies! Og mættende – jeg kom til at smage på en enkelt (eller to…) da de var kommet ud af ovnen her til formiddag, og resultatet var, at jeg slet ikke har været sulten til frokost og stadig næsten ikke er det… jeg er vild med dine opskrifter, en blog som din er en gave når man lægger kosten om til nul sukker og stivelse. Med et fantastisk resultat for mit blodsukker, som ellers i årevis har været nærmest umuligt at styre trods diabetesmedicin i lange baner…

     Svar
     • Hvor dejligt at høre, Marianne. I gamle dage anbefalede man netop diabetespatienter lavkulhydratskost, fordi den forårsagede færrest udsving i blodsukkeret. Siden hen begyndte man at fokusere på at diabetespatienter ikke måtte være overvægtige, hvorfor man begyndte at anbefale dem en fedtfattig kost med masser af stivelse. I Sverige er de fornyligt gået tilbage til at anbefale lavkulhydratskost til diabetespatienter igen. :-)

 3. Hejsa.
  Super god blog du har :0) Dejligt, når man som jeg lige er startet på mit 2nye” liv med så få kulhydrater som muligt – og jeg har aldrig haft det bedre :0)
  Jeg har dog et spørgsmål ang. denne opskrift. Kan man erstatte kokkosmelet med mandelmel? (min datter kan ikke lide kokos).
  Hilsen
  Tanja

  Svar
  • Hej Tanja
   Dejligt at høre, at du har en god oplevelse med den nye kost. For mig var det også en kæmpe øjenåbner, at man kunne have det så godt og samtidig spise så god mad :-)

   Mht. de her cookies, er jeg ikke sikker på, at det vil fungere så godt med mandelmel i stedet. Men du kan da give det et forsøg og vende tilbage… ;-)

   Har du set de farlige peanutcookies? https://www.madbanditten.dk/farlige-peanutcookies/

   De er med mandelmelet fra Funktionel Mad, og de er svært gode. Men de kræver så selvfølgelig, at man kan lide peanuts… :-)

   Svar
 4. Tak for en god opskrift :-) De er rigtig gode, sidder og spiser et par stykker nu sammen med en god kop te. Jeg brugte 2½ spsk honning istedet for Sukrin – og halvdelen blev toppet med lidt hakket mørk chokolade, inden de kom i ovnen..-det kan anbefales ;-)

  Svar
 5. Mange tak, Karen. Det er dejligt at høre at andre kan have glæde af opskrifterne. Jeg læser selv tons af madblogs og elsker at få inspiration den vej :)

  Svar