Disse sunde muffins med banan og brombær er mere paleo, end de er low carb.
De er lavet af naturlige ingredienser og er uden sukkererstatninger og mejeriprodukter. De er dog stadig væsentligt mere low carb end almindelige muffins, og så er de selvfølgelig glutenfrie. Og det er jo bare en hel masse etiketter, men derudover smager de bare drøngodt.
Udstyr
Ingredienser
- 3 modne bananer
- 1,5 dl kokosmælk
- 4 æg
- 1,5 dl kokosfibermel
- 2 tsk kanel
- 1 tsk stødt kardemomme
- 0,5 tsk vaniljepulver
- 0,5 tsk stødte nelliker
- 1,5 dl frosne brombær
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 185 grader.
- Skær bananerne i skiver og put dem i et litermål sammen med æg og kokosmælk og alle krydderierne. Blend massen sammen med stavblenderen.
- Tilsæt kokosfibre og blend igen. Dejen bliver nu tyk og klæg.
- Rør de frosne brombær (eller blåbær eller hindbær) i med en ske og fordel den klæge dej i muffinsforme.
- Bag i ovnen i ca. 20-25 minutter, eller indtil de begynder at blive let gyldne på toppen.
- Tag dem ud, vip dem ud af formen (hvis du har brugt silikoneform), og lad dem afkøle på en bagerist.
- Jeg opbevarer dem i køleskab, men de kan også fryses, hvis man ikke spiser dem alle inden for et par dage.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Sunde muffins i madpakken
Tanken var egentlig, at jeg ville lave nogle sunde madpakkemuffins til ungernes madpakker, men så trak jeg alligevel lidt i land.
Jeg er ikke sikker på, at jeg synes, at muffins hører hjemme i en madpakke, sunde eller ej. Ungerne skelner jo ikke. De ser bare noget, der ligner en kage. Hvad tænker I om det?
Til gengæld tænker jeg, at de ville gøre sig godt som dele-ud-muffins til fødselsdag. Jeg tror ikke, nogen ville gætte, at de var helt naturlige, så det vil jeg lige skrive mig bag øret, til mine børn har fødselsdag igen – om laaang tid heldigvis.
Hvorom alting er, så fungerer de ligeså fint som en dejlig sød kage til eftermiddagskaffen. Jeg ville have puttet smør i også men glemte det. Ja, så har man da hørt det med!
Tips til opskriften
Jeg opbevarer dem i køleskab, men de kan også fryses, hvis man ikke spiser dem alle inden for et par dage.
De er jo ikke særligt søde og det er også derfor, jeg synes, de er ok til madpakken. Men vil man have dem endnu sødere og endnu mere kage-agtige, kan man tilsætte lidt sødning, fx Sukrin Gold, hvis det skal være Low Carb og kokossukker, hvis det er lige meget med kulhydraterne.
madbanditten.dk”>
Om at søde med banan i sunde muffins
Da det kan skabe forvirring, at jeg bruger bananer i en opskrift her på bloggen, har jeg ernæringsberegnet disse muffins. Pr. muffin får du ca. 6-7 g kulhydrat (heraf ca. 3 g fra banan).
Fedtindholdet kunne godt være højere, men jeg glemte som sagt at putte smør i. Hvis man gerne vil nedbringe kulhydratindtaget helt, er kager ikke det bedste valg.
Spiser man derimod en lidt løsere model af LCHF, kan der sagtens blive plads til en kage – endda med banan – i ny og næ.
Læs evt. også her: Forskellige typer LCHF til forskellige mennesker
Hej,
Hvis nu man ikke er så vild med smagen af kokos, er der så et alternativ til kokosmælk og kokosfibre ???
Måske fløde og mandelmel. Plus fibre af en art (loppefrøskaller eller pofiber).
Men altså ærligt: det er altid svært at tage en opskrift og så ønske at erstatte de primære ingredienser. Det er nemmere at tage udgangspunkt i en opskrift, der passer ens smagsløg bedre. Måske med lidt tilpasninger vil denne være en bedre grundopskrift: https://www.madbanditten.dk/appelsin-mandel-kage/
Hej Jane! Jeg syntes den lyder rigtig dejlig denne opskrift og da det er saeson for baer i öjeblikket, er det et weekend-projekt nu. Hvor meget smör ville du mon komme i? God weekend til dig og familien!
Kh Anni
Åh jeg tror, jeg ville gå med cirka 50 g smør. God bagelyst og weekend til dig❤️
Øv, de var ikke det store hit her…… Men men med nu går jeg IKKE ind for madspild så jeg tog en kop god kakaopulver en spsk romessens og vupti så var der romkugler som blev trillet i fint revet mørkt chokolade – det var et hit :-)
Hvor meget smør og bagepulver skulle der have været i?
Har lige forsøgt at lave dem, og tilsat 100g smeltet smør. De er lidt mærkelige (gummi-agtige) i konsistensen, og så falder de fra hinanden.
Tusind tak for dine skønne opskrifter/bøger.
Jeg lever efter LCHF principperne da jeg ikke ønsker at fodre min krop med sukker. Mit spørgsmål er så, når man siger at bla. frugt er liberal LCHF så betyder det vel ikke at frugt, rodfrugt osv. har samme skadelige virkning på kroppen som sukker har??
Mvh. Elin
Lækkert, det glæder mig med en opskrift, hvor banan er sødningen. LCHF butikken har en omregningformel mellem de forskellige fibre, så det er i følge den ca. 2,25 dl pofiber der skal bruges som alternativ. I Sverige koster det kun 10,- svenske kr for pofiber;-) i Maxi ICA Jeg foretrækker, at hygge med børnene og lidt lækkert om eftermiddagen, frem for de har kage med i skole. Men ved særlige lejligheder som udflugter o. lign. kan der godt komme lidt ekstra med.
Kh.
Anne-Marie
Lyder lækre. Vil prøve med stevia i stedet for banen af hensyn til blodsukkerppvirkning, men lige for at være sikker: der er ingen behov for bagepulver?
Jeg tænkte først på bagepulver bagefter og fik det ikke puttet i.
Hvis du udelader bananerne, må du putte smør i. Ellers tror jeg, de bliver for tørre.
Cool, tak :-)
De er hermed afprøvet… Ligesom mange andre opskrifter fra din side, smager de jo bare drøngodt :-) Jeg vil dog forsøge med smør næste gang… Tror, det ville gøre dem mere a la “rigtige” muffins ;-)
Hej Jane
Lækker opskrift! Jeg har dog PCOS, og så er bananer desværre ikke særlig godt. Tror du, at to af bananerne kan erstattes med noget andet?
Kh. Lærke
Avokado og smør måske?
Ej dem må jeg lave! Nogle forslag hvis ikke man lige har den extra creamy kokosmælk stående??
Brug almindelig kokosmælk eller fløde i stedet!
Tak Jane! Så er det muffintime
Ej, hvor lyder de bare lækre! Jeg elsker muffins der hurtigt kan smækkes sammen og serveres i en fart hvis der kommer gæster eller hvis lækkersulten melder sig! :D
Ja præcis! De var nemlig oven i købet virkelige hurtige at lave og så næsten udelukkende af “hverdagsingredienser” – win-win!
I love bloggen din. I dag har æ skikkelig dagen derpå om nån tima kommer ongan hjem å da skal vi kose oss med mammavenlig muffins bakeing. MMMMM
God bedring, Eva ;-) I morgen har du det bedre, det lover jeg dig!
Hvor lyder det lækkert. Jeg har aldrig rigtig taget de “kunstige” sødninger til mig og har bare tænkt at så hellere meget sjældent en “rigtig” kage eller dessert – eller frugtsalat. Men disse lyder lækre. Jeg er ikke speciel glad for kokos. Kan man erstatte kokosfibre med Pofiber 1-1? Tak for nogle dejlige opskrifter :-)
Jeg ved ikke lige om det er 1:1 – måske skal der lidt mere pofiber i men prøv dig frem og lad konsistensen afgøre mængden :)
Først vil jeg sige tak for et godt foredrag i torsdags. Det var rart at se den som har hjulpet mig på vej med mit store vægttab og forbedring af helbred. Med alle dine inspirerende bøger og din fantastiske hjemmeside. Den første fødevare ændring der nogensinde har holdt for mig, jeg er nemlig en af de 40 plus som har slanket mig tykkere og tykkere , som du så fint sagde :-)
Disse muffins ser da rigtig skønne ud, jeg manglede lige en lækker ting til gæsterne i aften. Tak .
Men et lille spørgsmål ang frisk kokosnød. Jeg kan ikke rigtig finde ud om det er en ligeså god fedtkilde som kokosolie og kokosmælk?
god weekend
Hvor er det dejligt med sådan en positiv tilbagemelding! Tak Karina :)
Frisk kokosnød er dejligt. Ift. kokosolie og måske delvist også kokosmælk får man jo lidt flere kulhydrater med i købet med den friske, men ud fra et sundhedssynspunkt er kokosnød en dejlig spise :)
Hvad er forskellen på alm kokosmel og kokosfibre ?
Og ligeledes alm hjemmelavet mandelmel og fedtreduceret mandelmel.
Tak for masser af god inspiration
Du kan læse om de forskellige meltyper her: Gode LCHF-produkter
De ser vildt lækre ud og de er gode sunde ting de indeholder, så dem skal jeg have med til min kaffe næste lørdag. Tak for en god opskrift Jane :-)
Jeg synes det er dejligt at du eksperimentere med de mere naturlige sødninger – synes sukrin o.lign. har taget lidt overhånd generelt.
Mht. om børn skal have en muffin med i madpakken eller ej, så tror jeg ikke der sker noget ved at de en sjælden gang får noget med der ligner en kage, ligesom en muslibar ind imellem er fint, men måske ikke behøver at være hverdagskost. Omvendt igen så kan den jo også sagtens vente til en eftermiddags snack, så spørgsmålet er nok mere hvorfor den skal med i madpakken?
Jeg er meget enig. Jeg foretrækker også ofte de naturlige sødninger, når jeg skal lave søde sager til mig selv og ungerne.
Og gode overvejelser om madpakken. Tak :)