Sunde gulerodsboller til madpakken


Prøv disse sunde gulerodsboller i madpakken næste gang. Det giver god energi til de aktive unger!

Gulerodsboller - glutenfrie og LCHF

Gulerodsboller

Føj til favoritter Udskriv Pin
Sunde boller til madpakken
12 stk
|
40 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Bland alle de tørre dele godt sammen i en skål og tilsæt gulerødderne.
 • Hæld de våde dele i og bland dejen til en løs masse og stil skålen i køleskab med låg eller film over. Lad dem stå i køleskab nogle timer.
 • Tag skålen ud og rør dejen op med ½ dl koldt vand. Form til boller med en ske og læg dem på en bageplade. 
 • Bages ved 160 grader i ca. 30-35 min, eller indtil de har fået fin farve på toppen, og bunden er blevet let brun.
 • Dejlig blød bolle, som smager ekstra godt med et tykt lag smør.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Sunde madpakker er jo nemme nok at lave. Men sunde madpakker, som samtidig tilfredsstiller ungerne behov for nogle gange at have lidt ekstra lækkert med, kan være sværere. Forleden fortalte mine børn misundeligt om en pige på Fritteren, som i sin madpakke havde fire madder med pålægschokolade og to med syltetøj.

Og ved du hvad, mor? Det var ikke på rugbrød? Det var på slikbrød?

Slikbrød er drengebarnets udtryk for hvidt brød, som jeg engang har fortalt ham virkede på samme måde som slik i kroppen. Jeg skal muligvis skrue lidt ned for sundhedssnakken, når ungerne er i nærheden.

Madpakker

Nåmmen, drengebarnet er egentlig ikke den svære at tilfredsstille her. Han er tilfreds, bare han får rugbrød med leverpostej og spegepølse. Helst hver dag. Indtil han selv vælger at bytte noget af det ud med noget andet. 

Til et foredrag med Lola Jensen for noget tid siden, forklarede hun, hvordan drengebørn var tilfredse og trygge med den samme madpakke dag ud og dag ind, mens pigerne kunne have mere behov for afveksling. Jeg ved ikke, om det generelt er rigtigt, men det passer fint på mine to 6-årige.

Men pigebarnet, som taknemmeligt spiser alt, der kommer ud af mit køkken, spurgte for noget tid siden, om jeg ikke kunne lave nogle lækre gulerodsboller. Og det skulle hun da ikke sige to gange!

Prøv også: de endnu lækrere gulerodsbrud med solsikkekerner

Gulerodsboller

Keto opskrifter til airfryer

Du får 30 nye, lækre Keto opskrifter til din airfryer i min nye e-bog.

Spar 20% i oktober – se mere her >>

Trænger du til en frisk start (der virker)?

Når man starter en kostomlægning med vægttab som mål, er det ret vigtigt, at man oplever hurtige resultater. Man har brug for at se ‘bevis’ for, at det, man gør, virker. Ellers er det for nemt at give op igen.

Slip for gætteriet og få en god start med min super-effektive (og supernemme) Keto kostplan.

Find Keto kostplanen her >>

Følg med på Instagram

Ved du, at du kan følge Madbanditten.dk på Instagram? Her deler jeg alle nye opskrifter, jeg udgiver.

Du er også velkommen til at følge min private Jane Faerber-profil. Her er mindre mad men mere hverdag, rejser og træning❤️

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

35 kommentarer til “Sunde gulerodsboller til madpakken”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane,
  Tak for en dejlig opskrift, bollerne smager rigtig dejligt. Det eneste problem jeg har rodet med var at bollerne stadig var klæ indeni da jeg tog dem ud. Det endte med at de faktisk fik lidt over en hel time i stedet for 30-35 minutter, og jeg syntes stadig ikke de virkede helt gennembagte da. Kan det have noget med æggene at gøre? Jeg er ret sikker på at have brugt det rigtige mel og bagt dem på den rigtige temperatur, osv.

  Svar
 2. Hej Jane

  Mine boller blev bare slet ikke gode :( Jeg havde ikke hampefrø, så dem undlod jeg. Og så brugte jeg kokossukker i stedet for sukrin. Desuden brugte jeg solsikkeolie. Kan det være grunden?

  Svar
 3. Hej Jane :-)

  Et spørgsmål til gulerodsboller – dog ikke disse – men dem som er i mæt og slank. Fiberige gulerodsboller hedder de vist. De indeholder bl.a. Sesamfrø og solsikkekerner, mandelmel, creme fraiche og æg. Nu har jeg lavet dem to gange, og begge gange er de simpelthen blevet så flade. Skal virkelig holde tunge lige i munden for at skære dem over Hehe. Men gør jeg noget forkert, mon? Synes jeg følger opskriften som den står, og lader den hvile osv. Eller er det fordi der kun er bagepulver i? Synes bare at dine på billedet i bogen ser noget mere bolle-agtige ud og ikke så gulerodsfladbrød-agtige hehehe

  Svar
  • Jeg ved det desværre ikke, men jeg har hørt det før. Den mest kendte fejl er selvfølgelig ikke at bruge det rigtige mel, men jeg hører også fra folk, som bruger det rigtige mel, som får flade boller. Jeg har ikke kunne gennemskue, hvorfor det sker for nogle og ikke for andre. Måske har det noget at gøre med æggenes størrelse, hvor hårdt de er pisket, ovnen etc. Men jeg gætter i virkeligheden bare. I don’t know… :-/

   Svar
 4. Hej Jane

  Kan man bruge noget andet i stedet for Chaifrø? F.eks flere mandler eller hørfrø? :)
  Er det okay at bruge sødemiddel fra isis i stedet for sukrin ?

  Svar
  • Hørfrø måske. Jeg ville aldrig vælge produkter fra ISIS. I min øjne er det det rene gift. Så hellere udelade helt.

   Svar
 5. Hej,
  Jeg kan se du har skrevet nej til at man kan bruge majs eller kikærtemel, hvori ligger forskellen på at bruge mandel eller andet nøddemel og så majs eller kikærtemel? Jeg tænker at lave bollerne med quinoamel, er det også en dårlig ide?

  Svar
  • Hverken Majs eller kikærter er LCHF, og de indeholder væsentligt flere kulhydrater end nøddemel. Du kan sikkert fint bytte melet ud i opskriften, men den vil så ikke længere være LCHF ;-)

   Svar
 6. Hej Jane

  Jeg har lavet dine lækre boller, og de smager bare fantastisk. Især med et tykt lag smør, som du skriver og hvor er det skønt, man må det!

  Jeg kører 5:2 (for de helbredsmæssige asspekter) og LCHF for at få styr på sukkertrang, søvbesvær mv. Og jeg kunne derfor godt tænke mig at vide, hvor mange kalorier, der er i sådan en bolle (hvis der bliver 12 stk.) Ved du det? Eller kan du guide mig hen et sted, hvor jeg kan regne kalorieindholdet ud? Jeg ville nemlig rigtig gerne kunne bruge bollen på en “2-dag” i stedet for mit rugbrød med banan.

  Svar
 7. Hej
  Du skriver at i LCHF bruges der grøntsager der vokser over jorden..
  Men du bruger også porrer og gulerod i nogle af dine opskrifter?????
  Så lidt af det der vokser under jorden er måske ok???

  Svar
  • Der er forskel på hvor nøjeregnende man har brug for at være med kulhydraterne. Selv spiser jeg gerne underjordsgrøntsager men jeg spiser til gengæld sjældent nødder, brøderstatninger og desserter :)

   Svar
 8. Hej Jane

  Vi er nu de lykkelige ejere af din nye bol og glæder os til at komme igang.

  Jeg købte, som et forsøg, brødblanding fra Urtekram Low Carb brødblanding, men kan ikke helt gennemskue om indholdet af de forskellige dele er ok?
  Kender du denne?

  Mvh Betina Egelund

  Svar
 9. Hej Jane. Jeg har lavet dine gulerodsboller fra din bog – de ser fantastiske ud i bogen – jeg fulgte opskriften helt, men mine blev uhyggelige flade – ja nærmest fladboller. Smagen er der ikke noget at beklage sig over. Har du en ide til hvad jeg kan gøre? Mvh Helle

  Svar
  • Flere har samme problem, mens andre får fine runde boller ligesom mig. Jeg kan simpelthen ikke gennemskue, hvad der gør forskellen. Melet skal selvfølgelig være det rigtige, det siger sig selv, men ellers måske noget med om æggene piskes så meget, at de falder sammen som en soufflé?! Jeg skyder i blinde, må jeg indrømme…

   Svar
 10. Ummm dem vil jeg lave. Og kan man bruge den fedtreducerede mandelmel? For sådan en har jeg lige stående. Er det noget med blandingsforhold eller hvordan er det nu det er?

  Svar
  • Jeg har ikke prøvet med fedtreduceret mandelmel så jeg kan desværre ikke sige noget om blandingsforholdene – andet end at du skal bruge væsentligt mindre :-)

   Svar
 11. Tusind tak!
  Bollerne blev rigtig gode! Men jeg blev lidt forvirret i forhold til vandet. Skal man (som jeg gjorde) komme 1,5 dl vand i inden man stiller på køl. Og en halv efter dejen har stået på køl? Synes min dej blev lidt for flydende, så jeg gav den lidt flere kerner og tre spsk fuldkornsmel.

  Svar
  • Det er helt rigtigt, som du gjorde. Og dejen er meget våd. Men hørfrøene og chiafrøene suger virkelig meget væske, så min blev helt fast efter et par timer på køl og så brugte jeg ½ dl vand til lige at røre den op igen.

   Svar
 12. De var vel nok lækre! Og jeg synes personligt at det var dejligt at opleve at man rent faktisk kan lave gode boller uden mel! :) I forhold til LCHF – vil det så være i orden at bruge majsmel og kikærtemel i sin madlavning?

  Svar
  • Principielt nej til majsmel og kikærtemel. Nøddemel og kokosmel (særligt den fine, fiberrige variant) er bedre valg. Men hvis det fungerer for dig med majsmel og kikærtemel, synes jeg, du skal fortsætte med det. I sidste ende handler det jo om at finde en vej, der passer til lige netop dit liv. :-)

   Svar
 13. De ser virkelig gode ud! Jeg har lige et par spørgsmål.

  Kan man bruge sukker i stedet for sukrin? Hvis – hvor meget udgør 2 spsk sukrin?
  Smeltet kokosolie – skal jeg bare smelte det i en gryde?

  Mvh.
  En nybegynder med disse spændende ingredienser. :)

  Svar
  • Hej Kathrine
   Det kan du sagtens. Sukrin og sukker søder omtrent lige meget, så der ville jeg bare tage 2 spsk sukker. Du kan smelte kokosolien i en gryde. Da jeg lavede bollerne, var det varmt, og derfor var min kokosolie helt flydende. Den bliver flydende allerede ved 24 grader. Smør kan også bruges i stedet, hvis du ikke har kokosolie. :)

   Svar
 14. Godmorgen.
  De ser godt nok dejlige ud, så jeg har printet opskriften til lidt senere brug. Havde nu allerede printet Evas, som du har taget udgangspunkt i, men det er jo to forskellige boller, i har lavet, så begge skal klart prøves. Så kan man jo selv justere lidt til en 3. udgave.
  God week-end.
  Mia

  Svar
  • Nemlig! Som basis er det en fin dej. Jeg tror, ikke gojibærrene ville falde i smag hos mine unger, og det var egentlig bevæggrunden for at lave gulerodsversionen i stedet.

   Svar