Sunde flapjacks eller myslibarer til madpakken


Flapjacks er sådan en slags muslibar, som kan gøre sig godt i ungernes madpakke.

Flapjacks - Sunde og sukkerfrie flapjacks eller myslibarer til ungernes madpakker --> Madbanditten.dk

Sunde flapjacks eller myslibarer til madpakken

Føj til favoritter Udskriv Pin
14 stk
|
12 timer

Udstyr

Ingredienser

Sådan gør du

 • Put hele baduljen, undtagen gojibær, i foodprocessoren og blend til du har en fedtet masse. Rør gojibærene ind i den fedtede dej.
 • Beklæd en brød- eller kageform med bagepapir, pres dejen heri og bag/tør dem i dehydratoren i 12 timer ved 57 grader.
 • Tag ud, skær i firkanter og de er klar til brug. Jeg opbevarer dem i køleskab. Egentlig burde de kunne opbevares udenfor køleskab, da de er tørret, men jeg kan godt lide dem kolde og faste.

Noter

BYTTELISTE

For god ordens skyld tager vi også lige en bytteliste:
Hasselnødder kan byttes til enhver anden slags nød.
Chiafrø kan byttes til hørfrø.
Kokosolie kan byttes til smør.
Gojibær kan byttes til rosiner eller tranebær eller anden tørret frugt. Jeg havde bare en pose gojibær, som jeg længe ikke har anet, hvad jeg skulle stille op med. Hermed brugt! 🙂

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Imens kogebogsarbejdet står på, tester jeg jo opskrifter i ét væk.

Det betyder, at madlavningen herhjemme er sat mere i system, end den plejer og også, at den er lidt mindre… ehreem.. lystbetinget.

Der er altså bare forskel på at gå i køkkenet for at teste en opskrift til bogen (=arbejde) eller til at have lyst til at lege med en ny opskrift i køkkenet (=fritid).

Fx har jeg længe haft lyst til at genoplive min støvede dehydrator. Altså den tørreovn, jeg anskaffede mig for et år eller to siden, og som jeg lavede sprøde grøntsagschips, frugtlæder og sprøde grøntsagsbrød i. Dehydrator-opskrifter hører ikke til i den nye bog, for hvor mange har ærligt talt lige en dehydrator?

Og i den nye bog er der lagt vægt på, at maden er så simpel, hurtig og nem at lave som muligt.

Flapjacks i dehydrator

Så da jeg forleden lavede flapjacks til ungernes madpakke, lavede jeg dem i dehydratoren. Og jeg har allerede flere projekter planlagt til at lave i den.

Jeg ville gerne have, at disse flapjacks skulle kunne bruges i madpakken, så det var vigtigt, at de ikke blev for søde. Det blev de så bestemt heller ikke. Faktisk smager de lidt som et kernebrød tilsat en smule banan.

Tilsæt selv ekstra sødning for en sødere bar. Prøv også at smøre et lag mandelsmør eller peanutbutter på inden servering! Det er lækkert!

Jamen jeg har ikke nogen dehydrator! Hvad gør jeg så?

Så prøver du at lave dem i en almindelig ovn ved laveste temperatur og med ovnlågen på klem (sæt en grydeske af træ i klem). Du kan også glemme hele tørre-idéen og eksperimentere med at bage dem på almindelig vis.

Mit gæt er, at du ville skulle tilsætte enten et æg eller måske lidt vand, så chiafrøene gelerer og danner “klister”. Jeg har ikke prøvet nogle af delene, så det er bare idéer, du kan arbejde videre med.

Min dehydrator hedder Excalibur (reklamelink).

Bytteliste

For god ordens skyld tager vi også lige en bytteliste:

Hasselnødder kan byttes til enhver anden slags nød.
Chiafrø kan byttes til hørfrø.
Kokosolie kan byttes til smør.
Gojibær kan byttes til rosiner eller tranebær eller anden tørret frugt. Jeg havde bare en pose gojibær, som jeg længe ikke har anet, hvad jeg skulle stille op med. Hermed brugt! :-)

Flapjacks - Sunde og sukkerfrie flapjacks eller myslibarer til ungernes madpakker -- data-lazy-srcset= Madbanditten.dk”>

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

22 kommentarer til “Sunde flapjacks eller myslibarer til madpakken”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Dadler måske hvis man ikke har kulhydratfokus og ellers måske den der hvide fibersirup, hvis den stadig findes. Den gav netop den der ‘chewy’ konsistens…

   Svar
 1. Hej Jane
  Jeg måtte google hvad en dehydrator er, så jeg har med andre ord ikke sådan en. Kan man bruge sin ovn i stedet? Og i givet fald hvilke forhold skal disse flapjacks have? :-)
  Kh Therese

  Svar
  • UNDSKYLD!!!! Du har jo allerede skrevet løsning med en ovn. Beklager, det så jeg ikke lige til at begynde med ;-)

   Svar
  • Det kunne måske være smør eller kokosolie. Samtidig ville du så skulle tilsætte en anden form for sød smag. Ellers bliver de kedelige, tror jeg.

   Svar
 2. Hej Jane,

  Som altid lyder de rigtige lækre, og jeg glæder mig til at lave dem.
  Jeg har længe overvejet at købe en dehydrator, så det kunne jeg så gøre nu.

  Hvornår har du tænkt dig, at Gojibærene skulle i – de “forsvandt” li’som udenfor foodprocessoren ?
  Måske bare en håndfuld vedsiden af for den er jeg da med på; jeg er vild med dem ❤️
  Glæder mig til din nye bog

  Svar
  • Haha, hvor er det skørt! Det er som om der faldet flere sætninger ud. Det ved jeg ikke hvordan er sket, men det er hermed sat ind igen. Tak for de kvikke øjne! :) Og PS: kan du spise goji bær rent? Jeg synes, de smager…. mærkeligt..!

   Svar
  • Jeg ville bare tilsætte vandet til selve dejen og lade chiafrøene suge derfra. Starte med lidt og hælde i lidt hen ad vejen. Men man kunne selvfølgelig også udbløde chiafrøene først. Her skal de cirka have dobbelt væske, ikke? altså 1 dl frø til 2 dl vand. Tror jeg. Jeg måler det aldrig men justerer bare hen ad vejen.

   Svar
  • Håber det i det mindste var en god ferie! Og min erfaring er at vægtstigning efter ferie ofte er mest væske :)

   Svar
  • Det må du tage på gefühl. Det afhænger jo af hvor meget varme, du giver dem, og om du prøver at efterligne dehydratoren eller bager dem på normal vis :)

   Svar
 3. Er vild med byttelisten!
  Det gør det hele så meget nemmere og billigere for den studerende, som ikke har alle ting på lager i kollegiekøkkenet. :) Tak!

  Svar
  • Perfekt! Jeg kom lige i tanke om at det var længe siden jeg sidst havde lavet bytteliste. Må se at blive bedre til at huske det fremover :)

   Svar
  • Nej, det gør jeg ikke her. Men skulle jeg bage dem i ovn, ville jeg netop tilsætte vand af hensyn til chiafrøene.

   Svar
 4. Kære Jane

  1000 tak for inspiration. Jeg glæder mig til din kommende bog. Som mor til 3 mindre børn og daglige madpakker/sund kost til alle er det fantastisk med dine lækre variationer. Ingen af os har maveproblemer eller allergier, og jeg er lidt i tvivl om din holdning i så fald er til at bruge hvede/alm glutenholdige grove kornprodukter? Vi får oftest havregrød til morgenmad, og jeg bruger gerne en rest af dette i dejen, hvis vi om eftermiddagen skal hygge med bananpandekager. Derudover også tilsat husk, æg, lidt proteinpulver, hytteost eller hvad jeg lige har. Ville du helt anbefale at holde sig fra gluten, når der ikke er intollerance – eller bare variere?

  Et andet spørgsmål omkring børn er, hvad du vil anbefale som kosttilskud? Måske du skriver om det et sted, men er ikke stødt på det. Vi får hørfrøolie på morgenmaden og i smoothies, og ellers får de engang imellem en Bamse bomstærk fra Naturdrogeriet. Kan hørfrøolien gøre det ud for fiskeolien du ellers anbefaler, eller ville du supplere ekstra med den?

  Kun den lille drikker mælk, de to store på 4 og 7 har selv valgt det fra. Alle tåler det fint, men er din holdning alligevel også helt at undlade det? Når jeg laver smoothies bruger jeg ofte soya eller havremælk, men igen kun for at lave lidt forskellig smag. Jeg er helt med på, at din voksen lchf kost er en helt anden snak, men bliver i tvivl om dine anbefalinger til børn. Hvad giver du dine egne?

  Sidste spørgsmål. Når der i en opskrift står kokosolie, er det så underordnet om det er med eller uden smag? Fx til dine flapjacks?

  På forhånd kæmpe tak, mange hilsner

  Svar
  • Det er jo nærmest hele den nye bog, du vil have, jeg udreder for her! Haha! Den lange udredning vil jeg dog gerne gemme til bogen.
   Sådan helt overordnet vil jeg sige, at jeg tror meget på variation. Mine børn får både gluten og mælkeprodukter men måske ikke i helt samme mængder, som mange andre børn, da det jo er mig, der laver mad. Men de spiser fx rugbrød. Jeg har skrevet et indlæg engang om de overvejelser, jeg har gjort mig omkring mine børn her: https://www.madbanditten.dk/om-born-mad-og-lchf/
   Jeg ville helt sikkert droppe hørfrøolien og i stedet give hele familien 1 tsk fiskeolie i stedet. Det er så vanskeligt for kroppen at omdanne omeg3 -fedtsyrerne fra hørfrø til noget kroppen kan optage, at det virker meningsløst, når man i stedet kan bruge rigtig fiskeolie. I smoothies bruger jeg hellere kokosmælk eller tilsætter kokosolie, hvis jeg bruger en fedtfattig base. Kosttilskud har jeg ikke forstand nok på til at rådgive om. Vi tager selv foruden fiskeolie multivitamin og ekstra D.
   Vi spiser hellere fedt/protein-baseret til morgenmad og gemmer de store kulhydratkilder til senere på dagen. Det synes jeg giver mere stabil og langvarig mæthed end kornbaseret morgenmad. Hvis ungerne får havregrød (hvilket de sjældent gør, da de ikke kan lide det), serverer jeg æg til og feder grøden op.
   Det er forskelligt om jeg bruger kokosolie med eller uden smag. Her har jeg brugt uden smag men det kunne lige så fint have været med.
   Håber det alligevel besvarede dine spørgsmål lidt :)

   Svar
   • Tak for svar – hehe ja den længere udredning glæder jeg mig til at læse om i bogen, fair nok ;-) Men stor hjælp med dine andre råd, jeg skal simpelthen bare omstille min hjerne, da jeg er vokset op med at havregryn var det sundeste og bedste morgenmad der fandtes. Jeg oplever selv ikke at være mæt ret længe, til trods for olie og skyr/frugt som topping på grøden. Men det kan jeg jo forstå hvorfor, når jeg læser med her på bloggen.. Skal prøve æg/kokos versionen! Kh og dejlig dag

    Svar
    • Netop sådan havde jeg det også med havregryn i mange år. Jeg holdt krampagtigt fast i dem, fordi de skulle være så sunde og mættende. Men min virkelighed var, at jeg blev skidesulten af at spise dem. :)

     Svar