I dette indlæg har jeg samlet mine bedste sunde påskeopskrifter til dig, så du nemt kan navigere igennem denne sukkerfyldte højtid uden at føle dig fristet.
Det er nemlig snart påske, og måske er du så heldig at skulle sidde rundt om et veldækket påskebord fyldt med alskens lækre retter. Måske skal du selv i køkkenet. I så fald kommer her en stribe velsmagende, sunde og sukkerfrie opskrifter, du kan benytte.
Påsken er den højtid næst efter jul, hvor vi spiser mest slik (se selv her). Og det kan være svært at modstå alle de søde fristelser. Men jo bedre du har fyldt på af den gode sunde mad, jo nemmere bliver det at sige nej tak (eller spise moderat) af de usunde sager.
Lækre og sunde påskeopskrifter
Men ellers har jeg prøvet at samle en række af mine lækreste påskeopskrifter til dig i dag. Det var lidt svært at vælge, så du kan godt forvente, at der kommer flere i de kommende dage. Men her er i hvert fald et par lækre forslag.
Tre klassikere
Nogle ting skal bare være der. Her er tre af dem:
Og to uundværlige…
En lækker laksesalat og hønsesalat med bacon. Oh yes!
Hønsesalat med bacon og stegte champignoner
Laksesalat med cornichoner og kapers
Kold frokosttærte med laks og rejer
Denne er måske lidt i den sære ende men den er 100% LCHF/KETO og smager megalækkert.
Find den her: Kold frokosttærte
Lammekølle med hvidløg og rosmarin
En god lammekølle hører også påsken til. Prøv min lækre opskrift her:
Lammekølle med hvidløg og rosmarin
To lette retter til påskebordet
Disse er måske ikke lige, hvad du havde forventet at have på påskebordet, men jeg vil næsten garantere dig, at de bliver de første, der bliver spist, hvis du laver dem og sætter dem på bordet i påsken!
Spidskålsruller – en med laks og en vegetarisk
Lakseruller med flødeost, avokado og agurk
To grønne retter til påskebordet
Disse er også i den utraditionelle ende, men det er lækre og lette – og smukke ikke mindst – retter, som vil pynte på ethvert påskebord.
Regnbuesalat med alverdens lækkerier
En lille reminder
Husk også at så karse med ungerne! Det er så hyggeligt at gå og vande og se dem spire og gro. Du kan også prøve at lave chia-karse, altså karse af chia-frø. Se den nemme vejledning her:
Husk også det vigtigste: Påskeæggene
Du troede da vel ikke, vi skulle holde påske uden påskeæg? Nej vel? Vi laver dem bare selv. Og selvom de er sukkerfrie, smager de helt utroligt lækkert! Selv min far, der ellers er verdens største fan af Anton Bergs marcipanbrød, er med på disse!
Påskeæg med hjemmelavet marcipan
Påskeæg med marcipan og lakrids
0 kommentarer til “Sund inspiration til påskebordet”