At lave chokolademousse med avocado er jo et gammelt trick. Jeg har tidligere lavet en med banan og en med dadler, men denne gang har jeg lavet en uden banan og dadler. Den er dog stadig lækker og cremet, og det er som altid dejligt med en dessert, som samtidig er fyldt med gode ingredienser.
Chokolademousse med avocado og peanutbutter
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 200 g avokado
- 100 ml kokosmælk jeg brugte mest af den fede creme
- 1,5 spsk kakaopulver
- 1 spsk peanutbutter smooth eller mandelsmør
- 1,5 spsk SukrinSirup gold eller Sukrin Gold
- 0,25 tsk vaniljepulver
- peanutbutter smooth til drys/topping (valgfrit)
- kakaonibs til drys/topping (valgfrit)
Sådan gør du
- Halver avocadoerne, fjern stenen og skrab kødet ud. Hæld det i blenderglasset. Jeg brugte stavblender i denne opskrift, (se UDSTYR).
- Hæld resten af ingredienserne i blenderglasset og blend godt, til du har en cremet mousse uden avocadoklumper.
- Hæld i to små serveringsglas, pynt med lidt peanutbutter og kakaonibs på toppen og server. Sæt evt. moussen i køleskab en tur, hvis dine avocadoer og kokosmælk var varme/stuetemperatur. Jeg havde haft både avocado og kokosmælk på køl, så mine kunne spises med det samme.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Chokolademousse med avocado
Selvom jeg har ok held med mine avocadoer, sker det også her, at jeg åbner en, og den er brun eller bare overmoden, og det gider jeg ikke spise. Men jeg smider meget, meget nødigt mad ud! I stedet plejer jeg at bruge dem i smoothies, fx i avocadosmoothien, i en creamy greenie eller i de lækre choko-orange-trøfler, der også gemmer på avocado. Denne gang blev det så i chokolademousse!
Der er ingen grund til at kassere dem, bare fordi de ikke er gået lidt over tiden. At lave chokolademousse med avocado er bare endnu et værktøj i arsenalet.
*smag til og tilpas mængden af sødning til dine smagsløg!
Vil du hellere have “rigtig chokolademousse”, så se her:
Chokolademousse – kun 2 ingredienser (mælkefri)
Chokolademousse – kun 3 ingredienser
Jeg kan aldrig beslutte, hvilken en jeg bedst kan lide! De er begge uhørt lækre!
Den er jeg vist nødt til at prøve… *mums* Jeg har lige et lille spørgsmål – hvordan gør du, når du kun skal bruge lidt kokosmælk i en opskrift (ikke en hel dåse/karton)? Normalt er den jo delt i vand og creme, og man skal vel ikke stå og lune den hver gang?
Jeg oplever ofte at kokosmælken ikke er skilt så voldsomt og så ryster jeg den bare hurtigt sammen. Hvis den er helt delt i vand og creme, blender jeg den sammen med stavblenderen og hælder den på en anden beholder, som jeg opbevarer i køleskabet :)
Fedt med oplæg og opskrifter der mindsker madspild. Mere af det! :)