Sund chokolademousse med lakrids – og en led forskrækkelse!


Denne chokolademousse med lakrids er virkelig nem og smager SÅ dejligt. Den er ikke ligefrem Low Carb, eller Keto, men lavet med avokado og banan og smager sødt og skønt af chokolade og lakrids, uden at der er tilsat raffineret sukker.

Sund chokolade-lakrids-mousse

Sund chokolademousse med lakrids

Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
10 minutter

Ingredienser

Pynt:

Sådan gør du

 • Put alle ingredienser til moussen i din blender og blend godt.
 • Smag evt. til med sødning, inden du hælder den i to skåle og pynter med kakaonibs, frysetørrede hindbær og mere lakridspulver – eller hvad du nu lige har til at toppe desserten med!

Noter

TIP:
Hvis du gerne ville have den som is, så væn dig til at skære dine modne bananer i små stykker og put dem i en pose i fryseren. Når du blender frosne bananstykker med lidt kokosmælk og andet godt, får du den lækreste og mest cremede is. Ellers må du klare dig med mousse.
NB: Denne desssert er måske ikke LCHF som sådan, men den er sukkerfri og lavet af sunde og naturlige ingredienser.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Katastrofetanker og dødsangst

Puha, virkelig ubehagelig dag i går. Jeg tog ind til min læge til sådan noget åben konsultation om morgenen, fordi jeg skulle hente vaccinationskort til vores kommende rejse. Og så ville jeg lige tale med hende om en hovedpine, som havde plaget mig i et par uger, og som vi havde mailet lidt frem og tilbage om.

Og så pludselig blev det hele alvorligt, og det helt store apparat blev sat i gang. Hun ville have mig akut CT-skannet pga. mistanke for bristet blodkar i hjernen (say what?), og jeg måtte ikke transportere mig selv men skulle blive hos lægen, indtil jeg blev hentet af sådan en sygetransport og kørt ud på Riget.

Og for at gøre en lang historie kort, så var jeg derude hele dagen og fik skannet hjernen både med og uden kontrastvæske og ventede herefter i timer på svar. Heldigvis viste skanningen intet unormalt, og alle andre tests og blodprøver var også normale. Og så gik der en dag med det.

Jeg er jo ellers et rimeligt fattet menneske (haha!), men jeg nåede da lige at sætte de helt store katastrofetanker i gang, og jeg fik både skrevet mentalt testamente og langt tårevædet afskedsbrev til min mand og mine børn. I tankerne, forstås. Altså jeg havde jo masser af tid og tankerne kørte i ring og hele hospitalsmiljøet indbyder jo bare til dødsangst. Well… lad os ikke dvæle mere ved det.

Chokolademousse til trøstespisning

Men det var synd for mig, forstår I nok, og derfor stod den på en seriøs dessert efter aftensmaden. Under normale omstændigheder ville jeg have valgt at spise en bøtte Ben&Jerry’s sådan en dag. For jeg var jo helt worked up og kunne slet ikke kapere alle de svære følelser. Men dødsangst og sukker er bare to virkelig dårlige følgesvende i min krop, så jeg tyede til en sundere løsning med denne chokolademousse med lakrids. Og den gjorde altså jobbet ganske fint.

Søren var så venlig at dele med mig. Han havde i øvrigt siddet ved min seng det meste af dagen ude på Riget. Og da han normalt lider af langt mere dødsangst, end jeg gør, tør jeg ikke svare for, hvad der var faret gennem hovedet på ham. Men jeg tænker, at han også havde brug for en stor chokoladedessert. Så jeg lavede to portioner af denne chokolademousse med lakrids:

Sund chokolademousse

NB: Denne desssert er måske ikke LCHF som sådan, men den er sukkerfri og lavet af sunde og naturlige ingredienser.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

23 kommentarer til “Sund chokolademousse med lakrids – og en led forskrækkelse!”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane!
  Så fik jeg endelig prøvet en chokolademousse a la LCHF :-) Hold nu op hvor var det lækkert!!
  Jeg tog udgangspunkt i din opskrift, og lavede til 1. pers:
  1/2 moden avocado
  1/2 frossen banan
  1 1/2 spsk kakao
  1 tsk lynghonning
  En slat skummetmælk
  Topping: en halv appelsin i små stykker samt en god håndfuld nødder

  Tak for inspirationen – jeg glæder mig til at din LCHF burgeropskrift offentliggøres :-P
  – Julie

  Svar
 2. Hold da op.. hvor er du topsej, at du trods denne forfærdelige dag alligevel vælger at holde hovedet koldt og afskrive Ben&Jerry’s! Sikke en rygrad siger jeg bare! Så sejt.. det kan jeg i hvert fald lære noget af :-)

  Svar
 3. Ai for hulen Jane, sikke en forskrækkelse da !!! Det var dog rasende ubehageligt. Jeg har også siddet med de tanker. Jeg har været ansat som diætist på en afdeling netop med patienter med hjerneblødninger og hver gang, der kom en patient ind på nogenlunde min alder, gik der lidt panik i den. Vi bliver lige mindet om, at vi bare skal nyde livet, så længe vi har det.

  Godt at du slap med skrækken :)

  Svar
 4. Kæreste Jane
  Fy for filan en forskrækkelse!!! Jeg kan levende forestille mig, hvad du og manden har gået igennem. Giv lige din mand et ordentligt kram, siger jeg bare. Jeg fik lige flash back til dengang min mand blev indlagt og det endte med en tredobbelt by-pass!
  Kunne hovedpinen tilskrives stress? Jeg mener, du har godt nok været flittig – også dette år – og spørgsmålet er, om du trænger til mere yin-energi, som foreslået. Altså vejrtrækning, afspænding, massage, visualisering, NADA, Kranio Sakral Terapi eller hvad der nu er dig. Bare en kærlig tanke – pas nu rigtig godt på dig selv kære du <3
  Kram Charlotte

  Svar
  • Du er sød, Charlotte. Tak ;) Denne gang synes jeg ikke, det er stress. Snarere nakkespændinger, som er kommet af en kombination af træning og dårlig arbejdsstilling. Det er i hvert fald mit eget bud. Men afspænding er jo virkelig relevant her også…

   Svar
 5. Hej sødeste Jane,kom ned til os til noget Yin få arbejdet oplevelsen igennem. Yogierne har nogen gode svar på det der med døden!
  Knus og kærlige tanker!

  Svar
 6. Puha, godt der faldt ro på igen!
  Men hvorfor har du så hovedpine? Kunne de hjælpe dig af med smerterne?
  Rigtig god weekend. Mvh. Malene

  Svar
  • Jeg tror, det er en spændingshovedpine. Min fys kan i hvert fald få den til at gå væk, så han er mit bedste kort lige nu. Det var måden, den var opstået, der gjorde lægerne nervøse.

   Svar
 7. Hej Jane
  Pyha. Sikke en forskrækkelse. Ja, så står tiden pludselig stille, men hjernen arbejder kaotisk på højtryk. Lækker “trøstespise”.
  God bededagsferie.
  Mvh. Susanne

  Svar
 8. Ej! sikke en forfærdelig oplevelse for dig! (Synes jo lidt jeg kender dig, når jeg har fulgt med i dit liv her på bloggen :-) )
  Det der med at katastrofetankerne kan tge lidt overhånd, kender jeg kun alt for godt. For nogle år siden skulle jeg ti dage på studietur til Tyrkiet og min skønne mand skulle være hjemme med vores to små børn. Jeg har rimeligt meget flyskræk, men ville ikke lade den styre mig og muligheden for denne oplevelse. Men inden jeg tog afsted fik jeg de vildes katastrofetanker og var pludselig overbevist om at jeg ville omkomme i et terrorangreb! :-) faktisk var jeg så overbevist at jeg skrev et tårevædet afskedsbrev til min med og lagde ved min dåbsattest, for jeg tænkte at han nok skulle bruge den i forbindelse med min begravelse, og at han dermed ville finde det. ;-)
  Da jeg selvfølgelig kom hjem i god behold og med en masse skønne oplevelser, luskede jeg lige så stille ind og fjernede mit tåbelige afskedsbrev og jeg har aldrig fortalt ham om det… :-) ikke at det ville have chokeret ham, tror jeg, han er vist vant til lidt af hvert fra min kant! :-)
  Knus stine

  Svar
 9. Du har SÅ meget fortjent en chokolade dessert. Jeg var helt sikkert hoppet i Ben&Jerry’s, så thumbs up fordi du var sej og gik uden om <3
  Ps: den nye side er bare dejlig, også fra mobilen :)

  Svar
 10. Kære Jane. Sikke en dag og hvor jeg føler med dig – det er utroligt, hvor hurtigt ens sindsstemning kan ændre sig, når noget truer livet og man kan se afgrunden. Men godt, at der ikke var noget mekanisk galt med hovedet og godt at det blev undersøgt. Tænk, nu har du det på skrift, at hjernen er ok :-)

  Svar
  • Ja puha, dødsangsten kommer med ungerne, synes jeg. Pludselig kan jeg eskalere fra 0-100 på et splitsekund. Oh the joy of parenting!

   Svar
 11. Kære Jane,
  Super lækkert sødt punktum. Håber, du er kommet dig over forskrækkelsen i går og får en mere rolig dag denne Store Bededag.
  Rigtig god dag! Og hils lige ham med dødsangsten og giv ham et skulderklap.
  KH
  – frk. sveske

  Svar
  • Tak søde Sveske. I dag går turen til Den Blå Planet, så det er da adspredelse, der vil noget! God lang weekend til dig også!

   Svar