Rabarbersyltetøj


Sukkerfri rabarbersyltetøj smager helt fortryllende. Rabarber er jo en grøntsag, og derfor er dette vel næsten en slags grøntsagssyltetøj! Eller noget….  Rabarber smager forrygende, og selvfølgelig skal vi invitere den ind i køkkenet her i foråret. Jeg lavede en slags syltetøj eller kompot, som også kan bruges ovenpå yoghurt.

Sukkerfri rabarbersyltetøj

Rabarber er også temmelig sure og en sukkerfri rabarbersyltetøj har derfor brug for lidt sødt modspil. Du kan vælge at søde den med, hvad du vil. Jeg kan godt lide at bruge forskellige typer sødning, så deres eventuelle bismage ikke bliver for dominerende.

Her brugte jeg lidt jordbær men også både steviadråber og Sukrin Gold.

Honning ville også kunne bruges, hvis du ikke er så sukkerfølsom, eller hvis du ikke er så nøjeregnende med kulhydraterne. Det er trods alt stadig små mængder, man får indenbords her, medmindre man selvfølgelig vælger at spise kompotten som dessert ;-)

sukkerfri rabarbersyltetøj

Rabarbersyltetøj

Føj til favoritter Print Pin
2 glas
|
20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skær rabarber i mindre stykker og put dem i en gryde sammen med jordbær og en lille smule vand.
  • Lad det koge op og lad det herefter simre lidt, til en del af væsken er kogt ind.
  • Tilsæt sødning og vaniljepulver og smag til. Når rabarberstykkerne er godt kogt ud, slukker du for varmen og lader den afkøle.
  • Tilsæt herefter chiafrø (for gelerende effekt) og blend med stavblenderen.
  • Hæld på (evt. skoldede) glas og opbevar på køl.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
sukkerfri rabarbersyltetøj

Server på yoghurt, kokosgrød eller som syltetøj til et hjemmebagt brød.

Vil du gerne spise flere grøntsager?🥦🥕🥒

… men stadig gerne rimelig Low Carb? Så overvej min Low Carb-kostplan. Den er lavet, så du får mindst 600 g grønt om dagen, godt med protein og moderat med sundt fedt. Det er sund og lækker og let mad – perfekt til foråret🌱

Find den her: Low Carb kostplan

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

25 kommentarer til “Rabarbersyltetøj”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Jeg kan se det kan lade sig gøre at lave sukkerfri marmelade, kan det også lade
    sig gøre at lave ribsgele? Jeg har nemlig et barnebarn, der gerne vil have ribsgele, men ikke er meget for noget der er for sødt.
    Med venlig hilsen
    Helle Sønnichsen

    Svar
    • Det har jeg desværre ingen erfaring med. Min tanke er at det bliver svært og/eller uappetitligt, fordi det kræver en del sødemidler at lykkes med. Gele-delen kan du klare med collagenpulver eller husblas.

      Svar
  2. Kære Jane

    Først og fremmest tak for en dejlig side og nogle skønne opskrifter!!! Jeg har dog lige et spørgsmål vedr. lækkerierne af dine. Hvor tit kan jeg tillade mig at nyde en lakridsis e.l., uden at det går ud over vægten? (164 cm og 63 kg).

    Jeg har 2 børn der jo gerne vil nyde en is om sommeren, eller spise lidt guf fredag aften, og en gang imellem vil jeg jo gerne nyde det sammen med dem – altså mit eget LCHF-guf.

    Kan jeg godt det indimellem hvis det blot indgår i mit daglige kalorieindtag? Hvor tit spiser du selv lækkerier og desserter? :)

    dbh
    Lotte

    Svar
  3. Det er så lækker og let en opskrift! Du er simpelthen så inspirerende Jane!
    Jeg har lavet din syltetøj i rabarber-hindbær version.

    Svar
  4. Husk, altid højst 18 vægtprocent Sukrin i syltetøj. Ellers kan det krystallisere. Og ellers … Uhm!

    Svar
  5. Sjovt vi rippede vores rabarber bed i dag og lavede rababer “saucer” til vores flødeis. Mums det smager skønt med det lidt sure som modspil til den fede is.
    Jeg brugte bare Sukrin + en lille smule stevia til sødning. Sukrin effekten fortager sig heldigvis drastisk når den opløses helt i væsken, så jeg kunne ingen bismag fornemme og det kunne vores gæster heller ikke da jeg nævnte det for dem.
    Er glad for at der stadig ser ud til at der kommer mange flere rabarber i bedet i denne sæson….mums.

    kim

    Svar
    • Åh, du er heldig som har den slags guld i haven. Så langt er vi desværre ikke nået med vores. Næste år… bliver vi ved med at sige :-/

      Svar
  6. Elsker rabarber. Også med et snert af frisk chili. Eller uden….men med flødeskum og ristede mandler…….

    Svar
  7. Hej Jane.

    Ser lækkert ud og skal helt sikkert prøves :)
    Men tænker om man også kan bruge friske rabarber, som har været frosset ned?

    Tak for en fantastisk inspiration – generelt!!

    /Charlotte

    Svar
    • Du kan sagtens bruge frosne rabarber. Undlad endelig at tilsætte vand for rabarberne er meget vandholdige

      Svar
  8. Lækkert, har gået og tænkt jeg ville lave et eller andet med rabarber, som ikke var kage – vil straks suse i Netto og købe de rabarber jeg har haft kig på :-)

    Svar
  9. Ej, hvor er jeg glad for, at du siger rabarber er en grøntsag. Så skal jeg jo ikke have dårlig samvittighed over den rabarbercrumble jeg lavede i går. Kunne simpelthen ikke stå for de lækre røde stængler.

    Svar
  10. Uhm jeg elsker rabarber :)
    Hvis du har flere rabarber så kan rabarberchutney også anbefales (jeg fik en veninde der ellers putter ketchup på alt til at foretrække det frem for ketchuppen).

    God søndag søde Jane!

    Svar