Sukkerfri rabarbersyltetøj smager helt fortryllende. Rabarber er jo en grøntsag, og derfor er dette vel næsten en slags grøntsagssyltetøj! Eller noget…. Rabarber smager forrygende, og selvfølgelig skal vi invitere den ind i køkkenet her i foråret. Jeg lavede en slags syltetøj eller kompot, som også kan bruges ovenpå yoghurt.
Sukkerfri rabarbersyltetøj
Rabarber er også temmelig sure og en sukkerfri rabarbersyltetøj har derfor brug for lidt sødt modspil. Du kan vælge at søde den med, hvad du vil. Jeg kan godt lide at bruge forskellige typer sødning, så deres eventuelle bismage ikke bliver for dominerende.
Her brugte jeg lidt jordbær men også både steviadråber og Sukrin Gold.
Honning ville også kunne bruges, hvis du ikke er så sukkerfølsom, eller hvis du ikke er så nøjeregnende med kulhydraterne. Det er trods alt stadig små mængder, man får indenbords her, medmindre man selvfølgelig vælger at spise kompotten som dessert ;-)

Ingredienser
- 400 g rabarber
- 150 g jordbær, evt. frosne
- 1-2 tsk vaniljepulver
- 2 spsk Sukrin Gold
- 5 dråber Steviadråber med vanijlesmag
- 2-3 tsk chiafrø
Sådan gør du
- Skær rabarber i mindre stykker og put dem i en gryde sammen med jordbær og en lille smule vand.
- Lad det koge op og lad det herefter simre lidt, til en del af væsken er kogt ind.
- Tilsæt sødning og vaniljepulver og smag til. Når rabarberstykkerne er godt kogt ud, slukker du for varmen og lader den afkøle.
- Tilsæt herefter chiafrø (for gelerende effekt) og blend med stavblenderen.
- Hæld på (evt. skoldede) glas og opbevar på køl.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter



Server på yoghurt, kokosgrød eller som syltetøj til et hjemmebagt brød.
Jeg kan se det kan lade sig gøre at lave sukkerfri marmelade, kan det også lade
sig gøre at lave ribsgele? Jeg har nemlig et barnebarn, der gerne vil have ribsgele, men ikke er meget for noget der er for sødt.
Med venlig hilsen
Helle Sønnichsen
Det har jeg desværre ingen erfaring med. Min tanke er at det bliver svært og/eller uappetitligt, fordi det kræver en del sødemidler at lykkes med. Gele-delen kan du klare med collagenpulver eller husblas.
Kære Jane
Først og fremmest tak for en dejlig side og nogle skønne opskrifter!!! Jeg har dog lige et spørgsmål vedr. lækkerierne af dine. Hvor tit kan jeg tillade mig at nyde en lakridsis e.l., uden at det går ud over vægten? (164 cm og 63 kg).
Jeg har 2 børn der jo gerne vil nyde en is om sommeren, eller spise lidt guf fredag aften, og en gang imellem vil jeg jo gerne nyde det sammen med dem – altså mit eget LCHF-guf.
Kan jeg godt det indimellem hvis det blot indgår i mit daglige kalorieindtag? Hvor tit spiser du selv lækkerier og desserter? :)
dbh
Lotte
Hej Lotte
Jeg har faktisk skrevet et langt indlæg om det på et tidspunkt. Det tror jeg besvarer det meste for dig: https://www.madbanditten.dk/hvor-mange-soede-sager-maa-jeg-spise-paa-lchf/
Skal prøves i dag – kan man bruge Husk i stedet for chiafrø? Og hvis – så i samme mængde eller?
Nej så ville jeg hellere udelade!
lækkert har 3 store rabarber planter som bugner :-) Hvor lang holdbarhed på køl?
Det er så lækker og let en opskrift! Du er simpelthen så inspirerende Jane!
Jeg har lavet din syltetøj i rabarber-hindbær version.
Husk, altid højst 18 vægtprocent Sukrin i syltetøj. Ellers kan det krystallisere. Og ellers … Uhm!
Sjovt vi rippede vores rabarber bed i dag og lavede rababer “saucer” til vores flødeis. Mums det smager skønt med det lidt sure som modspil til den fede is.
Jeg brugte bare Sukrin + en lille smule stevia til sødning. Sukrin effekten fortager sig heldigvis drastisk når den opløses helt i væsken, så jeg kunne ingen bismag fornemme og det kunne vores gæster heller ikke da jeg nævnte det for dem.
Er glad for at der stadig ser ud til at der kommer mange flere rabarber i bedet i denne sæson….mums.
kim
Åh, du er heldig som har den slags guld i haven. Så langt er vi desværre ikke nået med vores. Næste år… bliver vi ved med at sige :-/
Det ser bare lækkert ud. Du skal da lave en syltebog :-)
Jeg lavede det samme forleden, tænkte dog ikke på chiafrø. Det skal prøves. Go søndag
Elsker rabarber. Også med et snert af frisk chili. Eller uden….men med flødeskum og ristede mandler…….
Hej Jane.
Ser lækkert ud og skal helt sikkert prøves :)
Men tænker om man også kan bruge friske rabarber, som har været frosset ned?
Tak for en fantastisk inspiration – generelt!!
/Charlotte
Du kan sagtens bruge frosne rabarber. Undlad endelig at tilsætte vand for rabarberne er meget vandholdige
Virkelig lækkert!! :-)
Kh Cathrine Koefoed
Lækkert, har gået og tænkt jeg ville lave et eller andet med rabarber, som ikke var kage – vil straks suse i Netto og købe de rabarber jeg har haft kig på :-)
Lyder lækkert! Hvor længe kan de ca. holde på køl?
Nogle måneder? Men længere hvis du tilsætter atamon :-)
Ej, hvor er jeg glad for, at du siger rabarber er en grøntsag. Så skal jeg jo ikke have dårlig samvittighed over den rabarbercrumble jeg lavede i går. Kunne simpelthen ikke stå for de lækre røde stængler.
Holdaop hele 3 slags sødemideel i samme opskrift.. Det må da være en slags rekord
Det er tilsigtet, Flemming! Vi går efter cocktail-effekten her! ;-)
Uhm jeg elsker rabarber :)
Hvis du har flere rabarber så kan rabarberchutney også anbefales (jeg fik en veninde der ellers putter ketchup på alt til at foretrække det frem for ketchuppen).
God søndag søde Jane!
har du en opskrift??????????????