Sukkerfri gløgg


Sukkerfri gløgg er virkelig en udfordring men bare fordi noget er svært behøver man jo ikke give op!

Sidste weekend inden julen står for døren lige om lidt.

Hvis du stadig er håbløst bagud, kan du overveje at drukne dine sorger i hjemmelavet gløgg – af den sukkerfrie slags, hvis du bekymrer dig om sådan noget i december.

Gløgg helt uden sukker smager dog 1) grimt og 2) ikke af ret meget. Så denne er forsøgt sødet med frugt.

sukkerfri gløgg

Sukkerfri gløgg

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
12
|
12 timer

Ingredienser

På dagen skal du bruge

Sådan gør du

 • Det afgørende, når vi laver sukkerfri gløgg-ekstrakt, er ikke de eksakte mængder. Tværtimod er det vigtigst, at der er nok af det. Husk at kvase især kardemommekapslerne og hæld herefter hele balladen i en gryde sammen med vandet.
 • Lad simrekoge i ca. 30 minutter og lad herefter gryden stå (koldt) med krydderierne i nogle timer eller natten over.
 • Si herefter krydderierne fra og hæld gløgg-ekstrakten på en lille flaske.
 • På dagen varmer du rød- eller hvidvin i en gryde og blander med gløgg-ekstrakten. Jeg vil tro, at ekstrakten her rækker til ca. 2-3 flasker vin.
 • Hak også lidt mandler og hæld dem i glassene sammen med lidt rosiner og evt. lidt æbletern, inden du hælder den varme gløgg over og pynt med skiver af øko-appelsin. Hvis du synes, kan du lægge rosinerne i blød i snaps inden. Hvis du er mere hardcore ud i alkohol, end jeg er, kan gløggen også peppes op med portvin, snaps eller lign. men med min forsvindende lille alkoholtolerance må jeg hellere holde mig i skindet.

Noter

Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik
* hvis du har sådan en appelsinskræller, er det nu, du skal bruge den. Jeg forsøgte med gulerodsskrælleren men fik for meget af det hvide med, og det giver en bitter smag i gløggen. Jeg endte derfor med at rive skallen på et rivejern.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
sukkerfri gløgg

På dagen varmer du rød- eller hvidvin i en gryde og blander med gløgg-ekstrakten.

Jeg vil tro, at ekstrakten her rækker til ca. 2-3 flasker vin. Hak også lidt mandler og hæld dem i glassene sammen med lidt rosiner og evt. lidt æbletern, inden du hælder den varme gløgg over og pynt med skiver af øko-appelsin. Hvis du synes, kan du lægge rosinerne i blød i snaps inden. Hvis du er mere hardcore ud i alkohol, end jeg er, kan gløggen også peppes op med portvin, snaps eller lign. men med min forsvindende lille alkoholtolerance må jeg hellere holde mig i skindet.

Nå men hvordan smager den så?

Tjoh… det er svært at få smag i en sukkerfri gløgg. Sukker er jo selve smagsforstærkeren til alle de aromatiske krydderier, som enten smager dårligt eller af ingenting uden.

Denne gløgg er jo ikke sød, som gløgg normalt er, så måske skulle man kalde den noget andet, for vi er mere ude i en slags lun frugt-vin her. Den smager dejligt. Anderledes men dejligt!

Mange sukkerfrie versioner af gløgg er sødet med sukkerfrit saftevand, og hvis du ikke er så hidsig med den slags, som jeg er, kan det være et fint alternativ!

Skal jeg sende dig en e-bog?

Skriv dig op til at modtage mine meget populære lørdagsmails og jeg sender dig kvit og frit min e-bog 5 hemmeligheder til vægttab med Keto.

Ja tak – den vil jeg gerne have >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

6 kommentarer til “Sukkerfri gløgg”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Åh det er så længe siden jeg har fået denne type irettesættende kommentarer, at jeg næsten har savnet dem.

   Ps: hvorfor læser en carnivore egentlig gløggopskrifter? Bare sådan af nysgerrighed… ??‍♀️

   Svar
 1. Det lyder egentligt som en dejlig erstatning. Især romflødeskummet tror jeg, vil blive et kæmpehit hos mig – nok også bare i kaffen eller til lidt bær måske?

  Er det virkeligt kun 0,7 dl der skal bruges? Det når da at koge helt væk på de 30min. Din portion ser også en lille smule større ud ;)

  God 4.adventsweekend. Der er laaang tid til jul, du når det sagtens!

  Svar