I fredags lavede jeg sukkerfri chokolade. Ja, chokoladelækkerier helt uden sukker eller sødning. Mandelsmørret tilførte en anelse sød smag i opskriften her, og det var egentlig fint nok for mig.
Men helt sukkerfri chokolade eller sødningsfrie lækkerier er ikke for alle, det ved jeg godt, og jeg er nogle gange lidt tilbageholdende med, om jeg skal dele opskrifterne på de helt sukkerfrie lækkerier her på bloggen.
Sukkerfri chokolade – tilsæt sødning hvis du vil
De smager jo altså virkelig langt fra sødet chokolade, og hvis det er det, man forventer sig, bliver man skuffet. Der er derfor risiko for, at der vil være nogen, som kommer forbi, prøver opskriften og tænker: føj, hvor en omgang for derefter aldrig at ville lave nogle af mine opskrifter igen. Og det kan vi jo ikke have!! Så jeg har skrevet valgfri sødning ind i opskriften herunder.

Ingredienser
- 50 g kokosolie
- 40 g kakaosmør kan erstattes af kokosolie
- 1 spsk raw kakaopulver
- salt
- mandelsmør evt. hjemmelavet
- kakaonibs
Hvis du vil søde dem:
- Steviadråber eller anden sødning
Sådan gør du
- Smelt kokosolie, kakaosmør og kakaopulver sammen i en lille kasserolle. Rør det godt sammen. Tilsæt sødning, hvis du har valgt at bruge det og et lille nip salt.
- Hæld kakaomassen i små konfektforme, som du kun fylder halvvejs op. Sæt dem i fryseren og lad dem stivne helt.
- Læg et lille lag mandelsmør ovenpå den stivnede chokolademasse og drys med lidt kakaonibs. Sæt tilbage i fryseren og lad dem fryse godt sammen.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Sukkerfri chokolade – også for ungerne?
Vega havde en veninde på besøg, og de ville gerne smage, da de så mig tage billeder af dem. Jeg forklarede dem, at chokoladerne her ikke var søde, og at de sikkert ikke ville kunne lide dem, men til min store overraskelse kunne de begge lide dem.
Jeg skal simpelthen lære at lade være med at være så forudindtaget med, hvad jeg forestiller mig, de kan lide eller ikke lide. Rap over nallerne til mig dér!
Vega sagde endda, at det var de bedste hjemmelavede chokolader, jeg havde lavet og spurgte, om hun måtte få dem til fredagshyggen. Øøøhm… okay! Man kan heller aldrig have noget for sig selv, altså! ;-)
Vil du gerne spise mindre sukker?
Sidder du lige nu med en følelse af, at sukkerindtaget har taget lidt overhånd, så overvej om en periode på Keto ikke er vejen frem. Se hvad jeg tilbyder af hjælp her.
Jeg synes, at der er superfint, at du deler de her opskrifter!
Så kan alle jo selv arbejde videre på dem og søde, som de kan lide det.
Nu har jeg lavet dem , puttet i fryser og vil komme mandelsmør på. Den er købt og så hård at man ikke kan lægge et lille lag over , det er klumper. Hmm , What to do?
Jeg ved ikke om det kan varmes op?
Vær sød at blive ved med at komme med opskrifter helt uden sukker eller søgning. Det er en meget stor inspiration når man er diabetiker der ikke er så meget for sødningsmidlerne.
Tak for at du er så stor en inspiration ?
Tak Birgit – og det kan du tro, jeg vil blive ved med :)
Er afprøvet ?? og de smager bare såå godt…men jeg er nu heller ikke til det helt søde. Jeg kan dog ikke så godt med det der kakaonibs, men tænkte man kunne bruge det der frystørret frugt man kan købe…?
Har dog ikke prøvet det…
Ellers vil jeg lige tilføje at jeg har de lækre chokolader HELT FOR MIG SELV…haha..absolut ikke børnenes farvoritter…??
Tak for dejlig opskrift ..for sådan en som mig..der gerne vil have lækkert uden alt det sukker erstatning.
Knus
Fedt Rikke! Og det er jo også rart at have noget for sig selv engang imellem :)