Sukkerfri bærsyltetøj med chiafrø


Bærsyltetøj med chiafrø – lyder det spændende? Det syntes jeg, da jeg hørte det første gang

Det er jo ikke nogen kunst at lave sukkerfri bærsyltetøj. Man blender bare en omgang bær. Evt. med lidt vanilje. Sådan har jeg i hvert fald altid gjort det. Easy-peasy. Men det bliver jo lidt tyndt i det. Herhjemme bruger vi bærsyltetøj i fx peanutbutter-pancakes eller ovenpå en isdessert. Denne bærsyltetøj er jo i sagens natur ikke sødere end bærrenes naturlige sødme. Men det er også fint nok.

Forleden var der en læser, som ramte ind på et gammelt indlæg her på bloggen, hvor jeg bad om inspiration til, hvad jeg kunne bruge chia-frø til. Og hun foreslog, at jeg kunne bruge de små frø til at skabe den gelerende effekt i syltetøj. Smart! Hermed gjort. Syltetøj herfra butikken indeholder fremover chia-frø.

Sukkerfri bærsyltetøj med chiafrø

Sukkerfri bærsyltetøj med chiafrø

Føj til favoritter Udskriv Pin
2 glas
|

Ingredienser

 • 300 g frosne hindbær
 • 200 g bær jordbær, blåbær, ribs eller andre bær
 • 1 tsk vaniljepulver
 • 2-3 tsk chiafrø

Sådan gør du

 • Kog bær med vanilje og lad afkøle. Blend med stavblender eller mos med en gaffel. Rør chia-frø i (enten før eller efter blendning/mosning) og sæt på køl.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Har du brug for hjælp til vægttab eller livsstil?

Se, hvordan jeg kan hjælpe dig her:

Ja tak, vis mig mere >>

 

24 kommentarer til “Sukkerfri bærsyltetøj med chiafrø”

  • Nej den er ikke nødvendig. Men den giver den der gelering, som marmelade har. Uden den er det bare en frugtpuré (men det fungerer helt fint også)

   Svar
 1. Uhmmm, dejligt – har lige idag eksperimenteret med en gang jordbærsyltetøj med chiafrø – glæder mig til at se resultatet. Har også forsøgt at søde lidt med lakridspulver, i en lille del af portionen. Det smager VIRKELIGT godt :)

  Svar
  • Sidste gang jeg lavede det puttede jeg en passende mængde i fryseren.. det kan man sagtens, hvis det er man er i tvivl om holdbarheden i køleskabet. Kender godt at man ikke spiser store mængder syltetøj :)

   Svar
 2. Jeg laver også bærsyltetøj, men for at tage lidt af det sure væk, putter jeg et par spsk stevia sukker i opkoget. Går ud fra at Stevia er ligeså godt at bruge som sukrinmelus?

  Svar
 3. Så har jeg også afprøvet denne – med lidt blandede bær. Det er en supergod opskrift, og ovenpå chia-grøden, som det også er lykkedes mig at lave, er det super godt. Endelig en opskrift med risifrutti-potentiale :)

  Svar
 4. Ummmmm ….. Hvor længe kan sådan et glas holde sig? (Hvis man lige ser bort fra at mange sikkert spiser det hurtigt ;0)) )

  God sommer til alle

  Maria K

  Svar
 5. SMART!
  Hvorfor har jeg ikke tænkt på det – der ryger helt sikkeret sådan en omgang chiafrø i mit syltetøj næste gang.
  Tak for tippet!
  Ha’ en fantastisk ferie i det franske.
  KH
  – frk. sveske

  Svar
 6. Jeg havde en lille portion kirsebær….blendede dem, kogte dem op med lidt sukker og ganske lidt vand. Efter opkogning tilsatte jeg lidt portvin .
  Små Glas…. nu forventer jeg mig lækker fyld på en lille kage.

  Svar
 7. Det er nemlig supersmart – det gør jeg også, når jeg laver syltetøj en sjælden gang imellem :D Jeg har også brugt det i en crumble på et tidspunkt, så selve frugtdelen ikke blev så vandet :)

  Svar
 8. Og i dag er store syltedag herhjemme. Det kunne simpelthen ikke være kommet på et bedre tidspunkt det indlæg! Men jeg har ingen chiafrø, og det er søndag. Tror du jeg kan koge det i dag og så vente med at blande chiafrø i, til i morgen?

  Svar