Sukkerfri syltetøj med chiafrø – lyder det spændende? Det syntes jeg, da jeg hørte det første gang. Denne her syltetøj er lavet med hindbær og andre bær fx jord, blåbær eller ribs.
Det er overraskende nemt at lave sukkerfri hindbærsyltetøj. Man blender bare en omgang hindbær. Evt. med lidt vanilje. Sådan har jeg i hvert fald altid gjort det. Easy-peasy.
Syltetøjet bliver dog tyndt i det. Derfor har jeg tilføjet chiafrø som suger noget af væsken og gør den lidt tykkere. De kan sagtens udelades.
Ingredienser
- 300 g frosne hindbær
- 200 g bær jordbær, blåbær, ribs eller andre bær
- 1 tsk vaniljepulver
- 2-3 tsk chiafrø
Sådan gør du
- Kog bær med vanilje og lad afkøle.
- Blend med stavblender eller mos med en gaffel.
- Rør chia-frø i (enten før eller efter blendning/mosning) og sæt på køl.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Herhjemme bruger vi bærsyltetøj i fx peanutbutter-pancakes eller ovenpå en isdessert. Denne bærsyltetøj er jo i sagens natur ikke sødere end bærrenes naturlige sødme. Men det er også fint nok.
Chiafrø i syltetøj
Forleden var der en læser, som ramte ind på et gammelt indlæg her på bloggen, hvor jeg bad om inspiration til, hvad jeg kunne bruge chia-frø til.
Hun foreslog, at jeg kunne bruge de små frø til at skabe den gelerende effekt i syltetøj. Smart! Hermed gjort. Syltetøj herfra butikken indeholder fremover chia-frø.
Hvor længe kan det holde sig? Især før åbning. Kærlig hilsen Julia
Du kan spise den indtil der er synligt mug på overfladen – det er mit pejlemærke😅
Det kommer der vel indenfor en lille uges tid eller lign.
Kan man bruge rabarber, mine i haven er allerede ved at være store 😁
Ja, jeg har faktisk en opskrift på syltetøj med rabarber her.
Hov glemte lige stjernene :)