Styrk immunforsvaret – og tjen flere penge!


Hvis man orienterer sig i sundhedslitteratur, er der ét ord, der går igen oftere og oftere: Inflammation. Vi taler om madvarer, der virker enten inflammatorisk eller anti-inflammatorisk i kroppen. Inflammation er en slags let betændelsestilstand i kroppen, og den kan være hensigtsmæssig nok i det øjeblik, der er tale om at kroppen skal bekæmpe en infektion, der er opstået. Problemet opstår der, hvor infektionen ikke dæmpes helt, eller hvor immunforsvaret af en eller anden grund overreagerer, og der opstår en kronisk inflammationstilstand.

Tegn på kronisk inflammation i kroppen er ting som:

¤ dårlig fordøjelse
¤ gentagne infektioner
¤ hudproblemer
¤ allergier
¤ auto-immune sygdomme
¤ diffuse led- og muskelsmerter
¤ skidt kolesterolfordeling
¤ hjerte-kredsløbssygdomme
¤ type 2 diabetes
¤ overvægt
¤ cancer

Av, hvad? Det var ikke så lidt. Lige der på listen har du så godt som alle de livsstilsskavanker, som rigtig mange mennesker lider af. Flere og flere søger derfor også i retning af en “anti-inflammatorisk levevis”, bl.a. ved at spise anti-inflammatorisk kost. Der er flere kosttyper, der er anti-inflammatoriske. LCHF er en af dem.

Et godt immunforsvar er alfa-omega for et godt helbred, og hvis du synes, at immunforsvaret er sådan en udefinerbar størrelse, så er der nu hjælp at hente i Pernille Lunds nye bog “Styrk immunforsvaret – og tjen flere penge!”.

Da jeg først fik bogen i hænderne, blev jeg noget nysgerrig efter at finde ud af, hvordan jeg kan komme til at tjene flere penge ved at styrke mit immunforsvar. Jeg må indrømme, at jeg stadig ikke ved det. Altså bortset fra det åbenlyse i at færre sygedage genererer flere penge. Det gælder i hvert fald her i en-mandsvirksomheden. Men ellers har jeg ikke kunne finde anden nøgle til det med pengene.

Men bogen er et rent overflødighedshorn af viden om hvad, der påvirker vores immunforsvar, og hvad vi selv kan gøre for at styrke det . Og vi kommer hele vejen omkring. Både hvad angår vitaminer/mineraler, helbredende og styrkende urter, symbioseterapi og homøopati, og der er tip og gode råd til naturlig behandling af alt fra fordøjelsesproblemer til skæl, svamp, høfeber, hudproblemer,  forkølelser og influenza. Jeg ville ønske, jeg havde haft denne bog ved hånden, da mine børn var mindre, og jeg sagesløst tog imod gentagne penicillinbehandlinger til min søns ørebetændelser.

Faktisk har jeg længe savnet en opslagsbog, som jeg kan dykke ned i for kyndig  vejledning til naturlig behandling, når jeg eller min familie rammes af diverse småsygdomme og skavanker, og her er denne bog virkelig en gave!

Bogen udgives af Forlaget Hovedland, som har sendt mig et anmeldereksemplar af bogen.

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

21 kommentarer til “Styrk immunforsvaret – og tjen flere penge!”

Skriv en kommentar

  • Jamen, jeg synes, den er rigtig god. Men det er et opslagsværk mere end det er en læse-fra-ende-til-anden bog…

   Svar
 1. Mon ikke bogen “Andre boller på suppen” liiige vil være noget for dig!?!!
  Forfatteren Mia Damhus her er virkelig i stand til at formulere komplekse sundhedsmæssige problemstillinger præcist og velargumenteret. Bogen beskriver brug af functional medicine og ernæringsterapi som en tilgang, der – i modsætning til almene medicinske præparater – kan påvirke årsagerne og ikke blot symptomerne. Must read, hvis du spørger mig :-)

  Svar
 2. I totally agree about the eat yourself healthy and to avoid sickness but I am just wary of someone who quotes homeopathy as a tool in boosting your immune system. The placebo effect is being researched day by day with a view to finding out what actually happens in your body.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Placebo I would say that knowing you are eating healthily coupled with losing weight and having a better self image causes a major ‘feel good’ factor. This could also contribute to a marked decrease in sickness.

  Svar
 3. Der er nok en del om snakken – efter jeg har skiftet min kost ud med alm. kost til LCHF har jeg kun haft en sygedag (på et halvt år) og det var migræne – tidligere havde jeg ofte en del små forkølelser mm. Så der er noget om det, ingen tvivl. Spændende bog!

  Jeg vil samtidig lige bruge en linje på at sige tak for en god blog. LCHF har gjort sindssygt meget for mig, og dig og din blog er kæmpe inspirationskilder. Jeg har faktisk skrevet et lille indlæg omkring det, og dig idag. Ros skal til når den er berettiget ;)

  Svar
 4. Hmm, men som jeg forstod det, handler bogen ikke kun om homøopati. Dér kan jeg da også være ret skeptisk, uden at kende ret meget til området generelt. Men at spise sundt og spise sig FRA sygdomme, vil jeg nu en gang holde på kan lade sig gøre.
  Det er jo almindeligt kendt, at mange mennesker efterhånden spiser sig TIL sygdomme. Det ene er vel ikke mere logisk, end det andet (?) :)

  Svar
 5. Jeg bekender mig gerne til kvaksalveri så :-) Hvis det blot er det, der skal til for at min krop kan genere en healende effekt, er det fint med mig. Og jeg vil gerne have fat i et opslagsværk, så jeg må lige lure på den bog, selvom titlen er en totalt “det gider jeg simpelthen ikke bruge penge på”…:-)

  Svar
 6. Homeopathy is not a real solution for anything in my humble opinion. It does nothing but trigger the palcebo effect which is basically your own body healing itself. There is no evidence based on rigorous double blind trials, that homeopathy works better than the placebo effect. When you dilute the ingredient in water to 30C, this is the equivalent of not having a single molecule of active ingredient in the pills you are taking.
  A 30C homeopathic preparation is a dilution of 1 in 1060, which means a 1 followed by 60 zeroes, or a dilution of 1 in 1,000,000,000,000,000,000, 000,000,000,000,000,000,000,000,000, 000,000,000,000,000.
  This isn’t the same as herbalism where many natural plants have effects on the body and are used in actual medicines.
  Homeopathy is pure quackery and uses pseudo science to make people believe it is an actual alternative to normal medicine.
  Saying that, if one of my kids has a tummy ache or any ache or pain for that matter, a visit to the doctor makes it all disappear without any medicine. The visit itself and the attention they receive seems to make them better.

  Svar
  • Hi Duncan,
   This is an interesting observation. I actually do agree that the effect comes down to the placebo-effect. My mom used to give us Belladonna-pills for stomach aches but she would also just give us placebo pills or a glass of water which she had cast some healing energies on – this method seemed to do the trick.

   Svar
   • Those tricky mothers making us believ all that! I’m sure my own mother did the same with us,

    Homeopathy just annoys me because it is sold as a real ‘alternative’ to medicine which it absolutely is not. Evidence is purely annecdotal. Shouldn’t we also let doctors prescribe us sugar pills along with accompanyng lies too? There is a million dollar prize offered for a test of homepahthic remedies. If the homeopath can prove that their remedy works they can win a million dollars. Needless to say no-one has claimed this prize which has been in existence for 40 years.

    Svar
  • I never really understood homeopathy either. I do believe very strongly in curing illnesses through food, vitamins and minerals :-)

   Svar
 7. Det er uden tvivl en god bog, men jeg synes altså den har en uheldig titel. For mig virker den sådan lidt for “sælger-agtig”, så jeg tabte lidt interessen, da jeg ikke lige helt kunne gennemskue den røde tråd.
  Jeg har bogen på hylden, men har faktisk ikke fået læst den.. måske jeg alligevel skulle give den et forsøg :)

  Svar
 8. Det var da et lidt pudsigt budskab, på en ellers – tilsyneladende – spændende bog. Efterhånden er der meget fokus på at spise sig fra diverse betændelsestilstande. Personligt har jeg absolut kun haft glæde af at ændre min kost: Har ikke længere ømme led, ømme bryster, færre forkølelser, eller mellemørebetændelse. (Fik jævnligt dræn i ørene til for 2 år siden) Og ligesom dig, har jeg haft “øre-børn”. Der tror jeg at bl.a. mælk, er en stor synder. Det er trods alt specialbygget til kalve og ikke til mennesker. Men det er en helt anden snak.. :)

  Svar
  • Hos os var mælken også synderen. Så snart vi stoppede med at give ham komælk, forsvandt alle øreproblemer. Gid jeg havde turdet at gøre det, før de mange penicillinkure OG drænene, som aldrig hjalp en disse :-(

   Svar
  • Åhh de ømme bryster kender jeg godt! Men det tror jeg faktisk skyldes hormonerne i mælken (for mit vedkommende)…
   Jeg var på et tidspunkt totalt mælkefri i en længere periode, da jeg genindførte mælken igen reagerede min krop med brystspændinger. jeg troede vitterligt at jeg var gravid. Det var jeg dog ikke, og gentagne forsøg viste at det faktisk var mælken jeg reagerede på…
   Kroppen er dog en forunderlig størrelse, så den tilpasser sig jo (eller ignorer symptomerne) hvis det står på længe nok, så jeg mærker ikke noget til det, selvom jeg bruger yoghurt, ost, smør m.m. i min kost nu.
   Men kontrasten ved at gå fra mælk kontra ingen mælk er simpelthen for stor til at kroppen ikke reagerer (hos mig).

   Svar
 9. Hej Jane,
  Det lyder lige som et opslagsværk for mig – jeg er meget til det alternative (kommer hjemme fra min mor), når det gælder lidt små skavanker. Den ryger på ønskelisten med det samme.
  Tak for tippet.
  God dag.
  KH
  – frk. sveske

  Svar