Stuvet kål med bacon er en fantastisk måde at spise kål på i vinterhalvåret. Det er både billigt, mættende og godt. Min opskrift på stuvet kål er uden mel men har stadig virkelig dejlig smag og konsistens.
Da opskriften er uden mel, bliver den naturligt glutenfri og samtidig også kulhydratfattig. Den passer derfor godt til dig, der spiser keto og low carb.
Når tilbehøret bliver lidt bombastisk som her, foretrækker jeg, at proteinkilden er mager som fx fisk eller kylling. Jeg kunne også godt finde på at fyre op for bacon og spise dennne som hovedret alene.
Aftensmåltidet er sjældent der, jeg har mest appetit, så det fungerer fint for mig med et lidt mindre måltid.
Du kan også vælge den helt klassiske model og servere frikadeller med stuvet hvidkål. Det hitter også altid.

Ingredienser
- 600 g hvidkål
- 100 g bacon i tern, den du skærer selv
- 20 g smør
- 2 dl fløde
- 1 dl vand
- salt og friskkværnet peber
- frisk persille
Sådan gør du
- Snit kålen lidt groft.
- Kog det i et par minutter i saltet vand og pres vandet ud af kålen.
- Steg baconen sprød og læg til side.
- Kog smør, fløde og vand op i en gryde og tilsæt kålen og lad det tykne under omrøring.
- Smag til med salt og peber.
- Vend baconen i ved servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Favorit tilbehør hos os.