Stuvet hvidkål uden mel


Stuvet hvidkål uden mel? Kan man det? Det spørgsmål har jeg fået hundredevis af gange i løbet af årene, og svaret er, at det kan man jo heldigvis sagtens.

Stuvet hvidkål uden mel - sådan laver du stuvet hvidkål på LCHF - helt uden hvedemel. Server med lækre frikadeller. Få opskriften her:

Stuvet hvidkål uden mel

5 fra 3 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
6
|
20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Fjern de yderste blade fra hvidkålen og skær stokken af. Skær kålen i tynde strimler. Ikke hakke den i “firkanter”. Skær den i strimler.
 • Opvarm letsaltet vand til kogepunktet i en stor gryde og kog hvidkålen under låg i ca. 8 minutter.
 • I en anden gryde: Opvarm smør og lad det bruse af. Tilsæt fløde, salt, peber og muskatnød og kog op. Skru ned for varmen og lad den simre i 4-5 minutter. Rør i den undervejs, så der ikke kommer skind på.
 • Når kålen er færdig, hælder du vandet fra og lader kålen dryppe godt af.
 • Rør flødeost ud i flødestuvningen – det fungerer som en slags jævning og gør den lidt tykkere.
 • Vend hvidkålen i flødestuvningen og varm det hele godt igennem.

Noter

Server med lækre, sprøde frikadeller, fx efter min klassiske frikadelleopskrift. (som også er uden mel, og som jeg netop har finpudset og forbedret lidt).

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Udfordringen er selvfølgelig at få jævnet stuvningen, men jeg synes egentlig, det går fint.

Stuvet hvidkål – ægte mormormad (farmormad)

Når jeg ikke har lavet stuvet hvidkål uden mel her til bloggen før, er det faktisk, fordi jeg ikke er så fjollet igen med den ret. Men i aften skal jeg til sukker-foredrag og farmor og farfar kommer og passer Vega, imens Søren og Silas er til fodbold (ja, børnefamilielogistik!) og så tænkte jeg, at jeg ville slå to fluer med ét smæk: aftensmad til dem og en længe efterspurgt opskrift til bloggen.

Herhjemme holder mine børn sig ellers overhovedet ikke tilbage med at sige, at farmors frikadeller er de bedste i verden, men i aften må de altså leve med mine.

Men lad os komme til opskriften.

Stuvet hvidkål uden mel - sådan laver du stuvet hvidkål på LCHF - helt uden hvedemel. Server med lækre frikadeller. Få opskriften her:
Stuvet hvidkål uden mel - sådan laver du stuvet hvidkål på LCHF - helt uden hvedemel. Server med lækre frikadeller. Få opskriften her:

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

39 kommentarer til “Stuvet hvidkål uden mel”

 1. 5 stars
  Jeg tilføjede 150 g blåskimmel ost og hold da op hvor blev min mand glad. Han sagde at det var den bedste stuvede kål han havde fået i hele hans liv, og han er 74 år gammel…..👍

  Svar