Stuvet hvidkål uden mel? Kan man det? Det spørgsmål har jeg fået hundredevis af gange i løbet af årene, og svaret er, at det kan man jo heldigvis sagtens.

Stuvet hvidkål uden mel
Føj til favoritter Føj til favoritter Print PinIngredienser
- 1 kg hvidkål
- 30 g smør
- 4 dl fløde
- 1 spsk flødeost naturel
- 0,5 tsk stødt muskatnød
- 0,5 tsk hvid peber
- salt
Sådan gør du
- Fjern de yderste blade fra hvidkålen og skær stokken af. Skær kålen i tynde strimler. Ikke hakke den i “firkanter”. Skær den i strimler.
- Opvarm letsaltet vand til kogepunktet i en stor gryde og kog hvidkålen under låg i ca. 8 minutter.
- I en anden gryde: Opvarm smør og lad det bruse af. Tilsæt fløde, salt, peber og muskatnød og kog op. Skru ned for varmen og lad den simre i 4-5 minutter. Rør i den undervejs, så der ikke kommer skind på.
- Når kålen er færdig, hælder du vandet fra og lader kålen dryppe godt af.
- Rør flødeost ud i flødestuvningen – det fungerer som en slags jævning og gør den lidt tykkere.
- Vend hvidkålen i flødestuvningen og varm det hele godt igennem.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Dine egne noter


Energiberegning
PR. PORTIONUdfordringen er selvfølgelig at få jævnet stuvningen, men jeg synes egentlig, det går fint.
Stuvet hvidkål – ægte mormormad (farmormad)
Når jeg ikke har lavet stuvet hvidkål uden mel her til bloggen før, er det faktisk, fordi jeg ikke er så fjollet igen med den ret. Men i aften skal jeg til sukker-foredrag og farmor og farfar kommer og passer Vega, imens Søren og Silas er til fodbold (ja, børnefamilielogistik!) og så tænkte jeg, at jeg ville slå to fluer med ét smæk: aftensmad til dem og en længe efterspurgt opskrift til bloggen.
Herhjemme holder mine børn sig ellers overhovedet ikke tilbage med at sige, at farmors frikadeller er de bedste i verden, men i aften må de altså leve med mine.
Men lad os komme til opskriften.


Jeg har ofte lavet “din persillesovs” – hos os kaldet PerNilleSovs – og tilsat grøntsager – og kaldt det stuvning! Det ringer de helt store klokker at kunne variere og nyde grøntsager på denne måde ind i mellem… I dag skal jeg prøve med en rest Marscapone, som jeg så i din KyllingeFrikaseOpskrift.
Jeg tænker en dag at prøve at tilsætte ost og muskatnød og se om den kan bruges som Bechamelsovs til min KålPladeKylling-i-KarrySpinat-Lasagne :-*:-P
Tak for det du gør
Nåårh sødt navn til den sovs :)
Og tak for den søde kommentar❤️
Jeg tilføjede 150 g blåskimmel ost og hold da op hvor blev min mand glad. Han sagde at det var den bedste stuvede kål han havde fået i hele hans liv, og han er 74 år gammel…..👍
Ej hvor fantastisk at høre❤️