Stuvet hvidkål uden mel


Stuvet hvidkål uden mel? Kan man det? Det spørgsmål har jeg fået hundredevis af gange i løbet af årene, og svaret er, at det kan man jo heldigvis sagtens.

Stuvet hvidkål uden mel - sådan laver du stuvet hvidkål på LCHF - helt uden hvedemel. Server med lækre frikadeller. Få opskriften her:

Stuvet hvidkål uden mel

5 fra 5 stemmer
Føj til favoritter Print Pin
6
|
20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Fjern de yderste blade fra hvidkålen og skær stokken af. Skær kålen i tynde strimler. Ikke hakke den i “firkanter”. Skær den i strimler.
  • Opvarm letsaltet vand til kogepunktet i en stor gryde og kog hvidkålen under låg i ca. 8 minutter.
  • I en anden gryde: Opvarm smør og lad det bruse af. Tilsæt fløde, salt, peber og muskatnød og kog op. Skru ned for varmen og lad den simre i 4-5 minutter. Rør i den undervejs, så der ikke kommer skind på.
  • Når kålen er færdig, hælder du vandet fra og lader kålen dryppe godt af.
  • Rør flødeost ud i flødestuvningen – det fungerer som en slags jævning og gør den lidt tykkere.
  • Vend hvidkålen i flødestuvningen og varm det hele godt igennem.

Noter

Server med lækre, sprøde frikadeller, fx efter min klassiske frikadelleopskrift. (som også er uden mel, og som jeg netop har finpudset og forbedret lidt).
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Udfordringen er selvfølgelig at få jævnet stuvningen, men jeg synes egentlig, det går fint.

Stuvet hvidkål – ægte mormormad (farmormad)

Når jeg ikke har lavet stuvet hvidkål uden mel her til bloggen før, er det faktisk, fordi jeg ikke er så fjollet igen med den ret. Men i aften skal jeg til sukker-foredrag og farmor og farfar kommer og passer Vega, imens Søren og Silas er til fodbold (ja, børnefamilielogistik!) og så tænkte jeg, at jeg ville slå to fluer med ét smæk: aftensmad til dem og en længe efterspurgt opskrift til bloggen.

Herhjemme holder mine børn sig ellers overhovedet ikke tilbage med at sige, at farmors frikadeller er de bedste i verden, men i aften må de altså leve med mine.

Men lad os komme til opskriften.

Stuvet hvidkål uden mel - sådan laver du stuvet hvidkål på LCHF - helt uden hvedemel. Server med lækre frikadeller. Få opskriften her:
Stuvet hvidkål uden mel - sådan laver du stuvet hvidkål på LCHF - helt uden hvedemel. Server med lækre frikadeller. Få opskriften her:

Er du i tvivl om, hvor meget du skal spise?

Så prøv min online kalorieberegner.

Du indtaster dit køn, din alder, din højde, din vægt og dit aktivitetsniveau og så fortæller beregneren dig, hvor mange kalorier du skal spise, hvis du vil holde vægten, hvis du ønsker vægttab og hvis du ønsker at arbejde på at øge i muskelmasse.

Jeg har lavet to forskellige oplæg til vægttab. En, jeg kalder stabilt vægttab, som er egnet til et stabilt og realistisk vægttab, hvor du stadig har god energi, sover godt og bevarer din muskelmasse og hvor der stadig er plads til et socialt liv. Og så en, jeg kalder målrettet vægttab, som du kan bruge i perioder, hvor motivationen er særligt høj, eller hvor du er indstillet på at give den en ekstra skalle og er ok med, at det kræver lidt ekstra fokus.

Når du har udregnet dit kaloriebehov, hjælper jeg dig med at få styr på dine makronæringsstoffer (kulhydrat, protein og fedt), alt efter om du ønsker at spise Keto eller Low Carb.

Kalorieberegneren er med i mit SØLV og GULD medlemskab, men du kan prøve den i den gratis prøveperiode, hvis du ikke er medlem allerede.

Jeg vil prøve det gratis i 7 dage!

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

44 kommentarer til “Stuvet hvidkål uden mel”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 5 stars
    Wauw, siger jeg bare!!
    Det her stuvet hvidkål smager bedre end det jeg før lavede, mums :-)
    Tak for alle dine gode opskrifter

    Svar
  2. Fuldstændig fantastisk opskrift. TAK. 🙏 Lavede frikadeller til efter opskrift også herfra. Helt fantastisk også. 😊

    Svar
  3. 5 stars
    Jeg har ofte lavet “din persillesovs” – hos os kaldet PerNilleSovs – og tilsat grøntsager – og kaldt det stuvning! Det ringer de helt store klokker at kunne variere og nyde grøntsager på denne måde ind i mellem… I dag skal jeg prøve med en rest Marscapone, som jeg så i din KyllingeFrikaseOpskrift.
    Jeg tænker en dag at prøve at tilsætte ost og muskatnød og se om den kan bruges som Bechamelsovs til min KålPladeKylling-i-KarrySpinat-Lasagne :-*:-P
    Tak for det du gør

    Svar
  4. 5 stars
    Jeg tilføjede 150 g blåskimmel ost og hold da op hvor blev min mand glad. Han sagde at det var den bedste stuvede kål han havde fået i hele hans liv, og han er 74 år gammel…..👍

    Svar