Stuvet hvidkål uden mel


Stuvet hvidkål uden mel? Kan man det? Det spørgsmål har jeg fået hundredevis af gange i løbet af årene, og svaret er, at det kan man jo heldigvis sagtens.

Stuvet hvidkål uden mel - sådan laver du stuvet hvidkål på LCHF - helt uden hvedemel. Server med lækre frikadeller. Få opskriften her:

Stuvet hvidkål uden mel

5 fra 4 stemmer
Føj til favoritter Føj til favoritter Print Pin
6
|
20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Fjern de yderste blade fra hvidkålen og skær stokken af. Skær kålen i tynde strimler. Ikke hakke den i “firkanter”. Skær den i strimler.
  • Opvarm letsaltet vand til kogepunktet i en stor gryde og kog hvidkålen under låg i ca. 8 minutter.
  • I en anden gryde: Opvarm smør og lad det bruse af. Tilsæt fløde, salt, peber og muskatnød og kog op. Skru ned for varmen og lad den simre i 4-5 minutter. Rør i den undervejs, så der ikke kommer skind på.
  • Når kålen er færdig, hælder du vandet fra og lader kålen dryppe godt af.
  • Rør flødeost ud i flødestuvningen – det fungerer som en slags jævning og gør den lidt tykkere.
  • Vend hvidkålen i flødestuvningen og varm det hele godt igennem.

Noter

Server med lækre, sprøde frikadeller, fx efter min klassiske frikadelleopskrift. (som også er uden mel, og som jeg netop har finpudset og forbedret lidt).

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Energiberegning

PR. PORTION
Kcal 340
Kulhydrat 11g
Protein 4g
Fedt 31g

Udfordringen er selvfølgelig at få jævnet stuvningen, men jeg synes egentlig, det går fint.

Stuvet hvidkål – ægte mormormad (farmormad)

Når jeg ikke har lavet stuvet hvidkål uden mel her til bloggen før, er det faktisk, fordi jeg ikke er så fjollet igen med den ret. Men i aften skal jeg til sukker-foredrag og farmor og farfar kommer og passer Vega, imens Søren og Silas er til fodbold (ja, børnefamilielogistik!) og så tænkte jeg, at jeg ville slå to fluer med ét smæk: aftensmad til dem og en længe efterspurgt opskrift til bloggen.

Herhjemme holder mine børn sig ellers overhovedet ikke tilbage med at sige, at farmors frikadeller er de bedste i verden, men i aften må de altså leve med mine.

Men lad os komme til opskriften.

Stuvet hvidkål uden mel - sådan laver du stuvet hvidkål på LCHF - helt uden hvedemel. Server med lækre frikadeller. Få opskriften her:
Stuvet hvidkål uden mel - sådan laver du stuvet hvidkål på LCHF - helt uden hvedemel. Server med lækre frikadeller. Få opskriften her:

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

41 kommentarer til “Stuvet hvidkål uden mel”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 5 stars
    Jeg har ofte lavet “din persillesovs” – hos os kaldet PerNilleSovs – og tilsat grøntsager – og kaldt det stuvning! Det ringer de helt store klokker at kunne variere og nyde grøntsager på denne måde ind i mellem… I dag skal jeg prøve med en rest Marscapone, som jeg så i din KyllingeFrikaseOpskrift.
    Jeg tænker en dag at prøve at tilsætte ost og muskatnød og se om den kan bruges som Bechamelsovs til min KålPladeKylling-i-KarrySpinat-Lasagne :-*:-P
    Tak for det du gør

    Svar
  2. 5 stars
    Jeg tilføjede 150 g blåskimmel ost og hold da op hvor blev min mand glad. Han sagde at det var den bedste stuvede kål han havde fået i hele hans liv, og han er 74 år gammel…..👍

    Svar