Stroganoff med kylling


Denne opskrift på stroganoff med kylling er jo en variant af den populære Boeuf Stroganoff men hvor kødet er byttet til kylling. Det giver en lidt lettere ret, som også er hurtigere at lave, fordi kødet ikke skal simres mørt på samme måde som i den originale ret. Og så giver det bare en superlækker gryderet med kylling, som man kan bruge både i hverdagen og i weekenden.

Stroganoff med kylling - opskrift på kylling stroganoff

Stroganoff med kylling

Føj til favoritter Udskriv Pin
Den kendte klassiker – her i en lynversion med kylling.
4
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skær kyllingen i strimler.
  • Skær svampene i kvarte.
  • Smelt smørret i en gryde og sauter løg og hvidløg, til de er klare i farven. De skal ikke tage farve.
  • Tilsæt kyllingen og lad den brune af.
  • Tilsæt krydderier og lad det svitse med et øjeblik.
  • Tilsæt svampene og lad dem falde en anelse sammen.
  • Hæld fond og fløde på og lad det koge op.
  • Lad retten simre i ca. 5-10 minutter.
  • Smag til med sennep og krydderier og juster evt. med en anelse sødning.
  • Rør cremefraiche i og lad det simre med i 2 minutter.
  • Server med hakket persille og fx dampet broccoli eller squashspaghetti.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Stroganoff med kylling – altid et hit!

Herhjemme er gryderetter jo altid i høj kurs og alt med sovs er populært. Og det er faktisk lidt pudsigt, for jeg er ikke selv den store sovseperson. Eller måske er det pudsige i virkeligheden, at jeg ikke er det, slår det mig lige.

Men mine unger har altid elsket de sammenkogte retter og de elsker stort set alle sovse og spiser gerne sovs med ske og ville også slikke tallerkenen, hvis de fik lov. Denne opskrift på stroganoff med kylling var ingen undtagelse.

Find også opskriften i De bedste fra Madbanditten (s. 117) sammen med alle mine andre favorit-opskrifter.

Stroganoff på 30 minutter

Den originale opskrift på Boeuf stroganoff fortjener også at blive fremhævet her, for det er en af efterårets allerbedste retter. Men det er bare ikke altid, man lige har tid til simremad, så derfor kan du på travle dage i stedet lave denne opskrift på stroganoff med kylling. Den kræver ikke simren på samme måde og er derfor langt hurtigere lavet.

Perfekt til travle hverdagsaftener.

Stroganoff med kylling - opskrift på kylling stroganoff

Prøv PLUS gratis i 7 dage

Få adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast. Du får også adgang til en lukket spørgeside, hvor du kan stille spørgsmål til mig.

Altsammen gratis de første 7 dage.

Ja tak – start prøveperiode nu!

MadbandittenPLUS

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

18 kommentarer til “Stroganoff med kylling”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Vi har lige lavet dobbelt portion af opskriften, men det var flydende som suppe, så vi puttet mel jævning i, og mere mel i bagefter. Har vi gjort noget forkert, eller skulle det være så flydende? Cremefraiche skillet når det kom i, så det ser grynet ud. Det smagte godt, men blev lidt udkogt, da vi ventet på mel jævning tyknede det.

    Svar
    • Jeg plejer at lade den koge ind, så den bliver lidt mere fyldig men generelt er sammenkogte retter uden mel ikke helt så tætte i konsistensen som dem med mel. Det er jo netop derfor man bruger melet. Hvis jeg vil tilsætte lidt stivelse, plejer jeg at tilsætte en lille tsk maizena. Jeg synes at selv små mængder giver god effekt og derved er der stadig mange kulhydrater sparet :)

      Svar
  2. Jeg står ofte med det problem at der i gryderetter bliver brugt champignoner e.l og jeg kan ikke tåle det, som i virkelig ikke. hvad hulan bytter man så ud med?

    Svar
  3. Det smager så godt. Udelader du nogle gange vand, jeg synes, jeg har problemer med, at retten bliver meget suppe agtigt. Ikke kun denne men også andre retter.

    Svar
  4. Når der bliver snakket om fløde i opskrifter er det så piskefløde eller madlavningsfløde?🤷‍♀️

    Svar
    • Godt spørgsmål. Jeg ville godt turde fryse den. Det kan være den bliver en anelse grynet men jeg synes, at jeg tidligere har frosset saucer med cremefraiche hvor jeg faktisk ikke har syntes, det var det store problem.

      Svar
  5. Uha, det lyder da som en ret jeg skal afprøve i dag :-)
    Jeg skal alligevel en tur forbi Irma på vej hjem så jeg må hellere udvide indkøbssedlen med et par ekstra punkter.
    Er der i øvrigt en grund til, at du bruger 18% creme fraiche og ikke 38%?
    Skille sovsen hvis man bruger 38%?

    Svar