STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)

#StriksLCHF – en praktisk guide er en online guide er til dig, der gerne vil:

– have succes med dit vægttab på LCHFStriks LCHF - en praktisk guide - fuld version - online guide til at få succes med vægttab på LCHF

– knække koden til ketose

– slippe for kalorietælling (eller lære at tælle dem klogt!)

– slippe for sukkertrang og overspisning

– spise lækker mad uden at bruge timevis i køkkenet

Med i guiden får du også 30 ernæringsberegnede opskrifter og 2 ugers kostplan med max 25 g kulhydrat og max 1.600 kcal pr. dag.

KLIK HER FOR AT LÆSE MERE

Det er en guide, der hjælper dig igennem omstillingsfasen og klæder dig på med den relevante viden til at spise striks LCHF/KETO i en kulhydratbaseret verden.

Men det er også en guide, der giver dig hjælp til at lave ultranem og velsmagende mad, og jeg vejleder dig samtidig med konkrete portionsstørrelser og med bud på, hvor meget du kan spise og stadig nå dine vægttabsmål.

“STRIKS LCHF – en praktisk guide” indeholder

 • Introduktion til striks LCHF
 • Alt om ketose
 • Kalorier – slip for at tælle dem (eller lær at tælle dem klogt!)
 • To forskellige strategier til dit vægttab – og mulighed for at vælge den, der passer din personlighedstype bedst
 • Fejlfinding og faldgruber – undgå de hyppigste begynderfejl!
 • 30 nemme “strikse” opskrifter, der kan laves på 10-30 minutter af madvarer, du kan købe i Netto
 • Præcise portionsangivelser og ernæringsberegninger på alle opskrifter
 • To ugers komplet kostplan (max 25 g kulhydrat pr. dag)

BETAL KUN FOR DET, DU HAR BRUG FOR!

Jeg vil ikke have, at du skal betale for noget, du alligevel ikke har brug for, så derfor har jeg valgt at lancere produktet i en kort version og en fuld version. Det er jo dumt at betale for en masse teori og en ernæringsberegnet kostplan, hvis du ved, at du alligevel ikke gider følge sådan en.

I denne oversigt kan du se, hvad du får i hhv. den korte og den fulde version.

BETAL KUN FOR DET, DU HAR BRUG FOR! Jeg vil ikke have, at du skal betale for noget, du alligevel ikke har brug for, så derfor har jeg valgt at lancere produktet i en kort version og en fuld version. Det er jo dumt at betale for en masse teori og en ernæringsberegnet kostplan, hvis du ved, at du alligevel ikke gider følge sådan en. I denne oversigt kan du se, hvad du får i hhv. den korte og den fulde version.

 

Læs mere her:

 STRIKS LCHF – EN PRAKTISK GUIDE – FULD VERSION

STRIKS LCHF – EN PRAKTISK GUIDE – KORT VERSION

Bemærk, at #StriksLCHF – en praktisk guide er en ONLINE guide og derfor leveres til dig i din mailbox øjeblikkeligt efter dit køb.

E-bog: Striks LCHF - en praktisk guide. Alt du har brug for at vide for at gå ned i vægt med striks LCHF - af Jane Faerber

Gå ikke glip af spændende nyheder og produktlanceringer – tilmeld dig mit nyhedsbrev!

JA TAK, TILMELD MIG STRAKS!

150 kommentarer til “STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)”

Skriv en kommentar

 1. Hej Jane.
  Mange opskrifter på Keto, især morgenmad og frokost, virker ikke særlig velegnede til en arbejdsdag, hvor morgenen er lidt småtravl med en familie der skal gøres klar og kort tid til det hele. Frokostopskrifterne virker heller ikke som noget der bliver lækre af at ligge i et køleskab en halv dag på arbejdspladsen. Kan du guide til simple opskrifter, som egner sig til travlhed og transport.

  Vh. John

  Svar
  • Hej John
   Det kan jeg ikke forstå, du synes. Jeg synes, der er tusindevis af retter, der egner sig både til hurtig og nem morgenmad og frokost. Kogte æg, omeletter, tunsalater, laksesalater, rørt kyllingesalat, spidskålswraps med pålæg, sandwiches med chaffler, oopsies eller lign. Der er SÅ mange af retterne, der smager superfint koldt også. Jeg tror mere det er et lille fokusskifte, der skal til.

   Her er fx en masse nemme morgenmadsopskrifter (som egner sig lige så fint til frokost), som er lavet på under 5 minutter og som kan laves dagen før, hvis man foretrækker det: Keto morgenmad til travle morgener

   Svar
 2. Hej Jane. Jeg er ved at studerer/læse om KETO, og er kommet meget i tvivl om jeg kan det på den lange bane. Når først ens krop er kommet på fedtforbrænding, hvor hurtigt kan man så ødelægge det igen. Sagt med andre ord, kan jeg spise et rundstykke i weekenden???
  Med venlig hilsen
  Susanne Tønder
  PS. Kan jo også være svært når man er på besøg.

  Svar
  • Hej Susanne

   Hvis du gerne vil spise rundstykker i weekenden, skal du ikke vælge Keto. Så skal du hellere vælge en kost, der tilgodeser det.

   De gode resultater kommer hos dem, der følger Keto og som finder glæde ved at spise de ting, vi spiser på Keto. Der findes masser af veje til sundhed/vægttab og det vigtigste er faktisk at finde den vej, man har lyst til at følge forevigt.

   læs evt. mere her: https://www.madbanditten.dk/2020/05/03/keto-cheat-days/

   Svar
 3. Hej Jane

  Jeg vil så gerne komme igang, jeg har længe kigget på keto og nu lchf, men det der med at komme i ketose, skal man måle det selv og hvordan? Skal man være i ketose hele tiden?
  Mvh Maria jensen

  Svar
  • Hej Maria

   Selve det at være i ketose behøver du ikke spekulere over og du behøver bestemt ikke måle for det. Ketose er en konsekvens af det lave kulhydratindtag. Ikke målet med det. Målet er bedre appetitregulering, mindre sult, mere stabil energi osv. som altsammen gør det nemmere at gå ned i vægt.

   Svar
 4. Jeg har købt din begynder bog 169 kr og fik den tilsendt via din bogklub , men filen kunne ikke åbnes, så det fik jeg intet ud af – heller ingen hjælp at hente fra Saxo ??

  Svar
  • Hej Lene

   Hvis du har købt et produkt hos mig, er det min support og ikke saxo’s kundeservice, du skal have fat i. I så fald er det [email protected] du skal skrive til. De sidder klar til at hjælpe med alle tekniske problemer.

   Svar
 5. Hej :)
  Jeg er nettop startet på KETO (14 dage siden) men har ikke været nok forberedt i starten og ikke fået talt mine kulhydrater… Jeg skal til at spise mere fedt, da jeg stadig er sulten alt for tit..

  Jeg vil gerne gå #StriksLCHF i en måned (på opfordring af flere veninder som haft rigtig fine resulater – vi er alle meget glade “for dig” :)

  Jeg har din bog og bruger den flittigt. Men da opskrifterne ikke har kulhydrat tælling, har jeg lidt svært at overskue dem helt endnu.

  Nu har jeg dog set både din madplan som jeg gerne vil købe (og få min mand med på vognen) – ville være fantastitks med nem og lige til madplan i ugerne. Men mit spørgsmål lyder, er opskrifterne strickt LCHF eller “alm”. Keto?
  Usikker på om jeg skal købe madplanen eller STRIKS LCHF – EN PRAKTISK GUIDE – FULD VERSION?

  Taknemmelig for svar.

  Tak for dit store arbejde og gode inspiration.
  Med venlig hilsen,
  Tina Kevan

  Svar
  • Striks lchf og Keto er det samme. Begge har max 20-30 g kulhydrat pr dag med det formål at få kroppen til at skifte til fedtforbrænding.

   Er du ny til Keto, synes jeg du skal anskaffe dig Keto-bogen, hvis den ikke allerede er en del af din samling❤️ Keto-madplanerne er jo kun aftensmad og det er jo også fint. Men jeg gætter du har brug for mere end det.

   Svar
 6. Jeg er meget overvægtig, er startet med life sum appen, der skal jeg så tælle kalorier, har meget slidgigt i fødderne , går 1-til 2 km hver dag.det bliver ikke til mere motion. Bager alt brød selv. Kage når vi har gæster, ca en gang månedligt. Vil gerne ha opskrifter på aftensmad , vi er to voksne i 70 erne. Min man kunne tænke sig at tabe 10 kg mig 20 venligst Óluva

  Svar
 7. Hej Jane,
  Jeg har type 2 diabetes med stigende langtidsåblodsukker. Jeg har brugt lchf de sidste 5 måneder, men uden gavnlig virkning på blodsukkeret. Jeg skal absolut ikke tabe mig, så der er ikke noget at hente der.
  Kan jeg følge din ketoplan uden vægttab?

  Venlig hilsen
  Line Brogaard

  Svar
  • Hej Line

   Jeg tror aldrig jeg har hørt om en diabetiker, der ikke forbedrer blodsukker på lchf. Hvad spiser du?

   Og Ketoplanen, er det madplanen du mener? Det er jo kun aftensmad så du skal stadig selv finde morgenmad og frokost og ad den vej kan du fint sørge for at du er i energibalance, så vægten ikke går ned??

   Svar
 8. Hej Jane, Jeg overvejer at købe full version for ligesom at komme i gang :) Jeg har brug for nøjagtige mængdebeskrivelser – er der det? Og hvis ja, hvordan vurderer jeg så hvor meget jeg som kvinde skal spise og hvor meget min aktive mand skal spise?
  På forhånd tak

  Svar
  • Ja, det er der og du kan følge den slavisk for en god start. Din mand kan øge på proteinindtaget og lidt på fedtindtaget. Det giver hurtigt sig selv, da kroppen får en fin appetitregulering, når man spiser LCHF/KETO.

   For flere madforslag og muligheder anbefaler jeg KETO-bogen. Den indeholder både energiberegnede opskrifter med præcise og afbillede portionsstørrelser og grundig info om, hvordan man der foruden finder sit eget personlige niveau for indtag.

   Svar
 9. Hej Jane, jeg er startet på LCHF for over to uger siden, efter din bog “Mæt og slank”, men har taget 2-3 kg på, det modsatte af hvad planen var, jeg har mærket alle tegn på keto og blev først speedy og fuld af energi og så lidt træt, mærker nu mætheds fornemmelsen også, og jeg synes det er super lækkert. Men ved ikke om jeg tør blive ved når jeg tager på, vejede 74-75 kg før og nu 77. Jeg har meget nemt ved at tage på i forvejen, da jeg har astma. Men har længe vidst at brød og pasta mm var en dårlig ide, så har i forvejen holdt igen med stivelses produkter og levet som flexitar i ca. et år. Jeg ved ikke om jeg så skal stoppe her ? vil ikke tage flere kg på nemlig. Har måske taget det med meget fedt for bogstaveligt, måske virker det bare ikke på alle ? har du erfaringer med det ? for du skriver kvnider over 40 som har været meget på slankekur, virker det ikke på, er rådet til dem så ikke at spise LCHF ?
  (altså måske mig, selv om jeg ikke har set det som slankekur, spiser jeg stort set aldrig slik, kun til jul og påske, når jeg er gæst) er lidt ved at droppe det ;-( men måske tager man på først fordi der sker noget ny med kroppen ?

  Svar
  • LCHF og vægttab sker i to trin, som jeg ser det. Først skal kroppen tilpasses fedtforbrænding. Det går nemmest ved at spise ad libitum LCHF-kost. Dernæst skal den appetitnedsættende virkning udnyttes til at spise mindre så man opnår vægttabet via kalorieunderskuddet.

   Pludselig eksplosiv vægtøgning skyldes væske. For at tage 3 kilo på, skal du have spist 21.000 kcal i OVERSKUD. Selv med et frit forhold til fedt, kan du umuligt have spist det uden at have befundet dig i en konstant tilstand af kvalme.
   Mere realistisk er det derfor at du ophober væske som følge af kostomlægning eller varmen – måske også ubalance i elektrolytter fordi du har spist for lidt salt.

   Jeg synes, du skal anskaffe dig guiden her eller KETO-bogen. De er begge langt mere konkrete i, hvad du skal gøre for at få succes med vægttabet.

   Svar
 10. Hej Jane
  Jeg har lige købt din Strikslchf og glæder mig til at skal igang. Da jeg gik fra alm. mad med kød til vegetar, var det glædelig slut med galdestenssmerter og jeg mistænker især fløde, bacon og fede ting at være synderen. Vil det være o.k. at bruge 9% kaffefløde isf. 38% og ligeledes 18% creme fraiche isf. 38%?
  Bedste hilsner fra Ghita

  Svar
  • Det kan du jo selvfølgelig gøre som du vil men du vil formentlig opleve det som sværere at opnå den langvarige mæthed, jeg beskriver.

   Svar
  • Det ved jeg ikke. Det har jeg ingen erfaring med. Men så længe du holder dit kulhydratindtag lavt og ikke spiser noget, der trigger din sukkertrang, tænker jeg, det går fint.

   Svar
 11. Jeg har købt strich lchf. Men har fået ny computer hvordan downloader jeg det igen. Jeg har made bruger navn og adgangskode.
  Håber du vil hjælpe mig
  Vh Jane

  Svar
  • Hej Lenemaya

   Mjaah altså KETO-bogen er den største og mest grundige ressource, så du er super klædt på med den alene.

   I online guiden her er der en kortere oversigt over teorien og så 30 nemme opskrifter og kostplan + indkøbsliste til to uger. Materialet (opskrifter etc) er ikke det samme som i keto-bogen, men principperne/teorien baserer sig jo på det samme.

   Det blev lidt kringlet. Giver det mening?

   Svar
 12. Hej Jane
  Jeg overvejer kraftigt at starte op med LCHF. Jeg går ca 10 km om dagen i et ok højt tempo (transport til eller fra arbejde) og oplever ofte problemer med mit blodsukker, hvis min lange tur er sidst på dagen (eftermiddagen ). Tænker du LCHF levevis kunne hjælpe mig her? Mit tanke er at tabe 6-8 kg.
  Mange hilsner
  Pia

  Svar
  • Kæmpe JA. Blodsukkerfald er en saga blot, når kroppen er fedtforbrændende, som den bliver på LCHF. Det tager et par uger for kroppen at få fedtforbrændingen op i gear, og i den periode kan kroppen brokke sig lidt men det er en overgangsfase, og det er 100% det værd for at komme over på den anden side. Det hele gennemgås i guiden her også.

   Svar
 13. Hej Jane
  Min mand er meget skeptisk over mit nye “påfund”
  Jeg er gået i gang, dels pga. smerter i nakken, dels for at komme af med lidt fedt på kroppen
  Han siger at det er mega usundt at spise fløde og fedt og hvad jeg ellers har gang i. Han har selv diabetes 1 1/2 som de kalder den, kunne godt tænke mig at få ham med på ideen
  Han siger at den her “kur” / livsstil ikke er videnskabelig, og at læger ikke mener det er måden, når man er diabetiker
  ( og iøvrigt får medicin for blodtryk og kolesterol også)
  Håber du har tid til at svare – jeg er FAN
  og køber fuld version for at komme videre…
  Tusind tak for alle de gode videoer på youtube

  Svar
 14. Kære Jane
  Jeg har købt din bog om Striks LCHF med teori, opskrifter, indkøbs-og kostplan.
  Dette er IKKE et spørgsmål under devisen; ‘Når man rækker fanden en lillefinger …’ – men derimod om …. brugervenlig tilgængelighed.

  Din e-bog ville – for mig – have en brugervenlig tilgængelighed, hvis jeg i ‘Kostplan’ blot kunne klikke på et af billederne af en dags morgen-, frokost- eller aftenforslag …. og opskriften på den enkelte ret ville poppe op i et udskrift-venligt miljø.

  Svar
  • Ja, det ville være perfekt. Det ville dog kræve et helt andet program til opsætning end det, jeg bruger nu, så det må blive en dag ude i fremtiden :)

   Svar
 15. Kære Jane
  Jeg har købt din bog om Striks LCHF og glæder mig til at gå i gang. Jeg har i længere tid holdt mig 90% til LCHF og kan ikke huske hvornår jeg sidst har spist stivelse. Men nu skal din alligevel prøves. Jeg er bare i tvivl om noget: i bogen beskriver du to metoder. Enten kan man selv sammensætte hele planen eller så kan man bruge din. Kan man ikke blande det.? Helt konkret handler det om at jeg nødigt vil undvære min daglige æggelatte, som jeg starter hver morgen med (det skal måske siges at min opskrift er 2 æg, 2 spsk. Kokosolie, 3 spsk. instant, og 3 dl. vand).
  Altså kan man frit sammensætte ud fra dine opskrifter eller er rækkefølgende/dagssammensætningen vigtig?
  Venlig hilsen
  Kristine

  Svar
  • Hej Kristine. Du kan fint bytte rundt i opskrifterne og også selv lave måltider, så det hele passer ind i dit liv. Det vigtigste er at dit samlede kulhydratindtag er lavt??

   Svar
 16. Hej Jane. Jeg købte sidste år adgang til den fulde version af striks LCHF og nu da jeg ønsker at genlæse den, og komme for alvor igang igen, kan jeg simpelthen ikke finde adgangen til den, hverken via mail eller lignende. Kan du hjælpe mig med at finde ud af hvad der mon er sket? Købte det via den mailadresse jeg har koblet til denne besked. På forhånd tak :) Mvh Helene

  Svar
 17. Hej Jane
  Da jeg er begyndt, at snuse lidt til LCHF men er lidt i tvivl om mængden på måltider, Og om fordelingen af fedt, kallorier og proteiner.
  Så vil høre om der er en uge plan med morgen, middag og aften, eller man selv skal sætte måltiderne sammen, hvis jeg køber din bog lille version, får jeg så den hjælp der

  Mvh Heidi

  Svar
  • Selve kostplanen er i den store version men det er de samme opskrifter som i den lille, så du kan fint selv sammensætte dem, hvis det passer dig bedst sådan. I den store er opskrifterne desuden ernæringsberegnede, så du kan se hvor mange kalorier, protein, kulhydrat og fedt, de indeholder.

   Planen er baseret på tre måltider om dagen. Spiser du kun to måltider, sætter du portionsstørrelsen lidt op.

   Svar
   • Hej
    Tak for hurtig svar.
    Jeg vælger at købe den store, da jeg er godt igang og er ovre sukker trangen. Lige nu mangler jeg, en kostplan der fortæller mig hvad jeg skal spise agtig plan.

    Mvh Heidi

    Svar
 18. Hej Jane. Hvis jeg køber en af E-bøgerne, kan jeg så printe den? (Læs: jeg hader at læse bøger på skærm) ?
  Vh Christina

  Svar
  • Jeg forstår ikke, hvad du mener, Carina. Den er da også til fuld pris her. Du er velkommen til at skrive til support(snabel-a) madbanditten.dk hvis du vil uddybe.

   Svar
 19. Hej Jane.

  Min kæreste og jeg har snakket om at begynde at spise LCHF, og tænker at købe din guide til striks LCHF for at kikckstarte. Vi har en søn på 1,5 år og da vi har travlt i hverdagen har jeg hverken tid eller lyst til at stå og lave specialmad til ham.

  Så min spørgsmål er, kan min søn spise det samme mad som os, eller er der nogle forholdsregler jeg skak være opmærksom på?

  Hilsen Maria

  Svar
  • Maden i striks LCHF er så ekstremt simpel at jeg tror, I vil opleve det som nemmere end før. Din søn kan fint spise det samme som jer + evt. kartofler, ris eller lign. til??

   Svar
 20. Hej.
  Vi er en familie på 5. Vi skal igang med lchf livsstilen. Dette skyldes at specielt at jeg er sukkerafhængig og andre grunder.
  Kan se at mælkeprodukter er en meget stor del af kosten.
  Er der noget jeg kan bruge som erstatning? Min datter har laktoseintollerence. Da jeg ikke er fan af at lave forskellige madplaner ect gør at vi alle spiser samme kost.

  Svar
  • Kokosmælk og kokosprodukter synes jeg er bedste valg som erstatning, da de nogenlunde matcher fedtindholdet. Laktosefrie produkter kan selvfølgelig også bruges, fx laktosefri fløde. LCHF er først og fremmest grøntsager, kød og fedt. Om man har mælkeprodukter med eller ej, er helt valgfrit :)

   Svar
 21. Hej. Er det en mulighed som vegetar, der spiser æg og mælkeprodukter, men (selvfølgelig) ikke kød, fjerkræ og fisk/skaldyr – at bruge denne guide? Mange hilsner Ulla

  Svar
  • Hej Ulla
   Altså umiddelbart tror jeg, du vil finde, at der er for mange opskrifter, som du ikke vil kunne bruge eller hvor du i hvert fald selv skal lave en del byttehandler for at få det til at spille. Selve introduktionsafsnittene kan du selvfølgelig bruge men du kan også bare læse de helt overordnede retningslinjer her: Begynderguide Keto

   Generelt vil jeg sige, at det godt kan lade sig gøre at spise vegetarisk LCHF men jeg synes, det bliver nemmest og mest varieret ved at fokusere på en mere liberal LCHF-kost (fx inkl. bønner og linser) end i den strikse model. Så det vil nok umiddelbart være mit bedste råd :)

   Svar
 22. Jeg har idag bestilt den store pakke men har i gen mail fået
  Fik en bekræftelse at den var betalt
  Og glemte at tage et foto af det hvor længe går der før jeg får login kode
  V h claire

  Svar
  • Hej Claire

   Tjek evt. dit spamfilter og skriv til support[snabel-a]madbanditten.dk hvis du ikke finder noget der :)

   Svar
 23. Jeg købte for nogle måneder siden den praktiske guide til LCHF.
  Har levet efter dine andre bøger, og nu ville jeg i gang med den strikse.
  Men nu kan jeg hverken finde mailen med den eller med kodeord osv til det sted på nettet hvor man skulle logge ind og finde den.
  Hvad Søren gør man så? Tænker der ud fra min mail må være en registrering af betaling og køb eller noget. Kan man få den gensendt Eller?
  Håber du kan hjælpe.
  Mvh. Jonna

  Svar
 24. Hej Jane, jeg er nu også klar til at afprøve din 6 ugers striks LCHF kostplan. Jeg er dog interesseret i at høre din kommentar til indtaget af frugt. Man undlader åbenbart helt at spise frugt inden strikse LCHF og kun ganske få mængder efterfølgende i sin omlægning af kosten til LCHF. Men kommer man så ikke til at mangle vitaminer? Frugt indeholder jo sker vitaminer og antioxidanter, in? Hmmm. Mvh. Mie

  Svar
  • Hej Mie
   Nej, du kommer ikke til at mangle noget. Frugt indeholder ingenting, som du ikke kan få i grøntsager også. Jeg ved godt at det i sundhedsdebatten ofte kommer til at lyde som om frugt og grønt er de eneste steder, vi får vitaminer og mineraler fra, men sandheden er at kød og æg er ekstremt næringsrige. Og langt mere næringstætte end frugt og grønt. Æg indeholder fx alle vitaminer, du har brug for med undtagelse af C-vitamin. Et behov, der er nemt at stille ved hjælp af de grøntsager, vi spiser.
   Så nej, ikke at spise frugt bør ikke være en reel bekymring.

   Svar
 25. Jeg har lige gang i min guide igen, har brug for lidt inspiration og opstramning.
  Bliver lidt i tvivl omkring protein. Flere steder skriver du en tommelfingerregel der siger 1g protein pr. krops kilo. Er det pr. måltid eller pr. dag? Syntes umiddelbart ikke det lyder af så meget men vil lige tilbage på strikt i en periode.

  Svar
  • Det er pr. dag, men jeg tror, du forveksler kød med protein :)
   Kød indeholder kun 20 g protein pr. 100 g. Jeg foreslår 1 g PROTEIN pr. kilo kropsvægt, eller op til 1,5 g hvis du ikke har insulinresistens/diabetes. Dvs. at hvis du vejer 70 kg, bliver det til 70-100 g protein pr. dag og omsat til kød vil det være 350-500 g kød pr. dag (men som regel mindre, da du jo også får protein fra andet end rent kød) :))

   Mange går galt i byen her. Forslag til hvordan jeg kan forklare det bedre modtages med kyshånd :)

   Svar
 26. Hej Jane.
  Nu har jeg kørt på en kur med lavt kalorie-indtag gennem noget tid. Jo, jeg tabte mig. Men føler mig så sulten at jeg et par gange om ugen får et ædeflip og så er det hele tabt. Nu prøver jeg med den her kur, og ser om det ikke hjælper.
  Hvordan kombinerer jeg det hele når jeg ikke kan tåle fruktose, og er også laktoseintollerant?

  Svar
 27. Jeg har købt guiden strikslchf fuld version for længe siden – men har mistet mailen med adgangskoden. Så nu er jeg da helt lost. Kan du hjælpe mig?

  Svar
  • Hej Bente
   Jeg kan se, du har skrevet til support og det er super fint. Min medhjælper Stine hjælper dig senere i dag.
   KH. Jane

   Svar
 28. Jeg overvejer at købe din nye kostplan #STRIKSLCHF, inden jeg gør det har jeg bruf for at vide, hvor mange dage der er med fisk eller skaldyr. Jeg spiser nemlig inden af delene.
  Bedste Hilsener
  Susana

  Svar
  • Hej Susana
   Der er en del fisk og skaldyr (laks, rejer, tun, makrel) på frokostmenuen og vist to aftener også. Du kan altid bytte fisk/skaldyr med en anden proteinkilde, som du kan lide :)

   Svar
 29. Hej Jane
  Har lige købt din ebog og glæder mig til at komme rigtigt igang.
  Jeg er dog desværre rigtig kræsen, øv øv.
  Jeg spiser ikke ost og er heller ikke så glad for mayo.
  Kan jeg få opfyldt fedbehovet med fx avokado og flødesovs?
  I forbindelse med madplanen, kan jeg så bytte om på opskrifterne så jeg spiser det samme hver dag og bare sørger for at holde mig under de 1600 kacl?

  Venlig hilsen Jenny

  Svar
  • hej Jenny
   Som fedtkilder kan du bruge smør, kokosolie og olivenolie. De tre er rigtigt gode og vigtige. Fløde, fede mælkeprodukter, avokado etc. er også super fint men det er fedtkilder, hvor du samtidig får enten kulhydrat eller protein med i pakken. Og for helt at få fedt nok, kan det være en idé at spise de “rene fedtkilder”.
   Og du kan bytte rundt på madplanen alt det du vil. Det vil cirka give dig det samme resultat :)
   Og vær opmærksom på at dine smagsløg kan ændre sig. Det ser jeg rigtig tit. Og det kan betyde at du senere hen får smag for nogle af de fede ting, du i dag er lidt skeptisk ved ;-)
   Rigtig god fornøjelse!

   Svar
 30. Hej, er en praktisk guide man kan købe og downloade, noget jeg som kun spiser kød ost og æg, kan bruge? Jeg spiser ikke ko gris og kylling Mensel følgelig massere af grønt:) mvh Katja

  Svar
   • Hej Katja. Jeg tror du vil synes, at der er for mange af opskrifterne, du ikke kan bruge eller i hvert fald hvor du skal skifte proteinkilden ud med fisk fx….

    Svar
    • Tak for svar:) er der noget jeg skal være opmærksom på når jeg ikke spiser andet end fisk æg og ost/fløde istedet for kylling gris og ko? Er det en dårlig ide med lchf i den situation? Og hvilke fisk vil du anbefale? Laksefiletter koster meget proteinmæssigt syntes jeg og jeg får ikke plads til at spise så meget af det som jeg gerne ville ( bruger lifesum).

     Mvh Katja

     Svar
     • Jeg ville anbefale at veksle så meget som muligt med de fisk. Det gælder både ift. LCHF men også ift. generel sundhed. Nogle fisk bør man ikke spise så ofte pga. indholdet af tungmetaller (laks, tun etc.). Så de retningslinjer ville jeg undersøge. Og jeg ville styre udenom norsk laks fra opdræt og finde en fiskehandler, der har færøsk laks fx.
      Laks og andre fisk indeholder omtrent samme mængde protein men kaloriemæssigt får du mere i laksen, da den er federe. Det er i og for sig underordnet, da mængden af fedt, du skal lægge til yderligere for at blive mæt vil være mindre end ved den magre torsk fx.
      Hvis du spiser skaldyr, ville jeg også tage dem med.

      Jeg kan ikke rigtigt svare på om LCHF er en dårlig idé kun med fisk. Det ville være mere optimalt med flere animalske proteiner men jeg respekterer dit fravalg og mener sagtens, det kan fungere uden. Du kan jo give det et forsøg i fx 4 uger og se, hvad du synes. Er det ikke noget for dig, kan du eksperimentere lidt videre. Du har ikke noget at tabe, som jeg ser det :)

 31. Hej Jane.

  Jeg skrev for en uges tid siden ang. kickstart-forløbet, og du anbefalede mig at købe bogen – stricks lchf.
  Jeg skal jo ikke tabe mig, men er super glad for bogen, men jeg har lige et par spørgsmål.. Ville blive glad, hvis du vil give dig tid til at svare. :-)

  1. Jeg skal jo ikke være stricks, så jeg laver nogle af dine brøderstatninger – er der noget dårligt ved det? Jeg har læst og hørt, at det ikke er særlig smart med erstatningerne i butikkerne, i form af pasta m.m., derfor jeg spørger, om det er bedre at lave der selv?
  2. Må jeg få søde kartofler?
  3. Jeg har ret ondt i mine legge, og du beskriver, at man kan få lidt problemer med det. Stopper det igen, eller skal jeg gøre noget?
  Jeg har i forvejen nogle underlige smerter i mine ben, som ikke engang lægen ved hvad forårsager det, og blandt andet derfor jeg vil prøve med ny kost. Derfor er jeg meget interesseret i, at smerterne holder op igen. :-)
  4. Jeg vejer og tæller på ingen måde, jeg spiser et stykke frugt i ny og næ, når jeg har brug for en lille pause på arbejdet, er det dårligt når man vil starte op?

  Jeg ved ikke om jeg fik det hele med, men det var da en start. :-)

  Vh. Trine.

  Svar
  • Hej Trine
   1. Jeg er ikke kæmpefan af brøderstatningerne, må jeg indrømme. De er ofte meget kalorierige og relativt næringsfattige. De kan fint gå engang imellem men jeg vil hellere at du spiser mere af noget andet.
   2. Jeg opfatter søde kartofler som en sund kilde til kulhydrat (og spiser dem selv ind imellem) men søde kartofler er ikke LCHF.
   3. Lægsmerter, hvis det sådan er krampeagtigt, skyldes ofte for lidt væske eller salt (oftest begge) eller at du mangler magnesium. Sidstnævnte fås i tilskud. Andre typer smerter ved jeg desværre ikke. De erfaringer, jeg har med LCHF og smertelindring, kommer fra folk, der spiser helt striks ketogen LCHF (men det er ingen garanti)
   4. Frugt synes jeg, man med LCHF-briller skal se som naturens dessert. Dvs. noget man spiser i mindre mængder ved sjældne lejligheder. Udenfor LCHF kan frugt være fint :)

   Håber det hjælper dig lidt i gang :)

   Svar
 32. Hej Janne,

  Jeg vil gerne tilbage på LCHF – jeg er dog blevet udfordret de sidste 3 måneder, da vi har testet min datter for mælkeprotein allergi og desværre er svaret, at hun ikke kan tåle mælkeprodukter.

  Jeg vil helst undgå at skulle lave to retter mad hver aften. Jeg har fundet erstatning for de fleste produkter, men hvordan bliver effekten, hvis jeg erstatter fløde med soyafløde, smør med plantemargarine, revet ost med enten gedeost eller plante erstatningen?

  På forhånd tak :)

  Mvh Christa

  Svar
  • Åh jeg er ikke begejstret for sojaprodukter, hverken til børn eller voksne. Og slet ikke som en daglig ting. Jeg synes, kokosprodukter (kokoemælk, kokosolie etc.) er en langt bedre erstatning for mælkeprodukterne, hvis man ikke tåler mælk. Og de er klart bedre ift. LCHF.
   Revet ost måske ja, med ged, hvis det er ok eller plantealternativer eller måske endnu bedre udelad helt eller brug gærflager for ostesmag.

   God fornøjelse med det :)

   Svar
 33. Hej Jane

  Mit spørgsmål er af teknisk karakter – Jeg er fristet til at købe din e-bog og har brug for at vide hvordan det helt præcis fungerer: køber jeg mig til at kunne downloade og printe?

  Og nu jeg har din opmærksomhed; Den der Æg-latte – jeg har læst opskriften flere gange og undre mig over hvordan man kan hælde kogende vand og æg sammen uden ægget koagulere??
  Men måske skal jeg bare kaste mig ud i det…

  Venligst Maria

  Svar
  • Ja du får adgang til guiden med det samme. Du kan printe dem, hvis du vil eller have dokumenterne i iBooks eller anden reader.
   Æglatten blendes med det samme, så ægget når ikke at koagulere :)

   Svar
 34. Hej Jane!
  Jeg er kæmpe fan af dine bøger og opskrifter, og vil gerne springe ud i at prøve denne også. Jeg har dog et enkelt spørgsmål i forhold til dine opskrifter og madplanen i bogen :) Er der meget fisk med på menuen? jeg kan desvære ikke lide nogle former for fisk, så ville være ked af at erhverve mig bogen, hvis den er meget præget af opskrifter med fisk :)

  Svar
  • Åh bum bum.. altså ja. Der er en del fisk. Eller der er i hvert fald noget. Jeg prøver som regel at dele det nogenlunde ligeligt mellem kylling, okse, svin og fisk men lige på frokostretterne får fisken (røget laks, makrel, rejer etc.) tit overtaget fordi det er så nemt. Så jo, der er altså en del fisk i :)

   Svar
 35. Det giver mening. Ærgerligt jeg har langt til kvalmegrænsen men til gengæld har jeg også let ved at komme i ketose det hænger sammen.

  Svar
 36. Havde lige brug for at komme tilbage på fokus og rette spor igen, så frem med guiden.
  Så fik jeg lige kigget på spis ubegrænset af bla. kokosolie. Den har jeg før tænkt lidt over. Jeg bruger dagligt 3 tsk i min morgen kaffe og så engang imellem om eftermiddagen i min kaffe inden jeg går fra jobbet. Det giver en rar fornemmelse i maven og jeg har det nemmere med cravings især når jeg handler på vejen hjem.
  Men der er jo mange kalorier i kokosolie, så Jane hvordan hænger det sammen?

  Svar
  • Det hænger sådan sammen, at de fleste har en naturlig kvalmegrænse, når det kommer til fedt og har du spist tilstrækkeligt med fedt, fx kokosolie, er du ikke så let et offer for de kulhydratfælder, du møder. Samtidig mætter det øgede fedtindhold og hjælper din krop i ketose, som har nogle super appetitdæmpende virkninger, der gør det muligt at være i kalorieunderskud uden at føle sult. Det kræver et højt fedtindtag at komme i ketose.
   Men klart, at du stadig skal være i kalorieunderskud for at gå ned i vægt.

   Svar
 37. Hej Jane.

  Jeg er helt ny i denne verden og er ved at forberede mig så jeg kan indføre LCHF i familien. Jeg kan se der er en del opskrifter med hytteost i.
  Tænker du at det vil kunne være muligt at udskifte hytteost med creme fraish og revet ost eksempelvis?

  Der er desværre ingen af os her hjemme der kan lide hytteost.

  Hej fra Mette

  Svar
  • Hej Mette
   Der er ingen opskrifter med hytteost i striks guiden her…

   Men generelt… ja, der er den lidt svær fordi hytteost har forskellige funktioner. Har du prøvet hytteostpandekagerne fx, hvor hytteosten er blendet ind i pandekagedejen? Eller andet bagværk hvor hytteost indgår som en del af dejen? Jeg vil næsten vædde med, at ingen af jer kan smage, at der er hytteost i. At spise hytteost rent, kan du bare lade være med. Og ellers ja, byt det med andet mælkeprodukt, cremefraiche, græsk yoghurt eller kokoscreme (det fede fra en dåse kokosmælk). Det tror jeg vil gå lige så fint i langt de fleste tilfælde :)

   Og kan du smage

   Svar
 38. Hej Jane. Det ville være SÅ dejligt med en indkøbsliste der var tilpasset din strikse madplan. Nogle af opskrifterne er jo til 1, 2 eller 4 prs så skal lige lure hvad der skal handles og hvor meget til en uge.. Ellers tak for en fin menu. Har allerede tabt 1.5kg :-)

  Svar
  • Ja det var med i tankerne men så syntes jeg det blev for svært at lave noget, der var egentligt anvendeligt for der er jo lige netop det med antal personer og så bliver det lige så bøvlet at rette til som at lave sin egen… har du forslag til hvordan det kunne gribes an?

   Svar
   • Umiddelbart tænker jeg, at det letteste ville være at både opskrifter og ugentlig indkøbsliste var beregnet til 1prs :-)

    Svar
 39. Hej Jane

  Jeg overvejer kraftigt at købe din e-bog, men jeg vil lige høre om frokostopskrifterne egner sig til madpakker?

  Jeg har de fleste af dine bøger og er vild med dem, men trænger til den nemme løsning for en periode, som den her kostplan vil kunne give mig.

  Jeg vil det rigtig gerne, men har desværre svært ved at holde det, da jeg ikke rigtig har opbakning til det, men det tror jeg en fast kostplan for en periode vil kunne hjælpe med.

  På forhånd tak :-)

  Svar
  • Ja, der er tænkt madpakkeforslag ind men det er helt nemme og lavpraktiske forslag – og ofte mere forslag end deciderede opskrifter, à la en pakke laks, en avokado, lidt salat og cremefraiche eller i den retning. Nemt og hverdagsagtigt. Meningen med guiden er virkelig at gøre det så nemt som muligt :)

   Svar
   • Super. Tusind tak for hurtigt svar. Og lige det jeg håbede på, så kan det jo ikke være bedre. God aften til dig :-)

    Svar
 40. Hej Jane
  Jeg er godt igang med 2. uge på Striks-LCHF planen, og det kører fint. Selv husbond kan finde ud af opskrifterne :-). Mit spørgsmål går på, at vi er inviteret ud i weekenden, og jeg er ikke endnu klar på at melde ud, at jeg spiser “anderledes”. Jeg er med på, at jeg kan gøre en del, med det jeg vælger, men er det hele spildt, hvis jeg “er nødt til” at spise lidt brød/ris/kartoffel ? og drikke noget vin ?
  Du har været lidt inde på det i et tidligere indlæg, men hvis glykogenlagrene fyldes, skifter kroppen så til kulhydratforbrænding ? eller forbrænder den “blot” kulhydrat først, og derefter fedt ?

  Tak for en dejlig blok med masser af inspiration og stof til eftertanke.

  Svar
  • Hej Betina

   Det er svært at redegøre for 100% men du kan prøve at læse lidt videre her: https://www.madbanditten.dk/2016/03/05/lchf-ketose-og-cheat-days/

   Det spiller en stor rolle hvor tilpasset din krop er fedtforbrænding og hvor stor en mængde kulhydrat, du indtager. Din unikke respons på kulhydraterne spiller også ind og her er vi alle forskellige.

   Sådan i praksis ville jeg bare spise lidt ris/kartoffel og drikke en smule vin og så komme videre.

   Svar
 41. Hej Jane
  Tak for dejlig striks og nem kostplan, som jeg nu har fulgt i 7 dage. Du skriver at man køber en fuld 2-ugers komplet kostplan, men jeg mangler 4 dage i min pdf.. – eller er den eksklusiv weekender?
  Mvh sine

  Svar
  • Hej sine
   Det lyder da helt skørt, at der mangler 4 dage i kostplanen. Jeg gik lige ind og hentede kostplanen ned igen og der er altså mandag-søndag x 2. Kan der være sket en fejl i download eller kan du have bladret for hurtigt igennem? Alternativt kan du jo logge dig ind med dit password og hente den påny. Skriv til support[snabel-a]madbanditten.dk hvis du har mistet link eller password :)

   Svar
 42. Jeg er meget glad for dine bøger nyder at have dem fysisk i hænderne og bruge dem når jeg laver noget efter opskrifterne.
  Er det muligt at din striks guide udkommer i bogform istedet for online?

  Kh Margit

  Svar
  • Lige præcis guiden her, nej. Men jeg vil ikke udelukke at jeg en dag laver en anden bog med fokus på striks LCHF og strikse opskrifter :)

   Svar
 43. Kommer din LCHF striks guide på tilbud igen, glemte at få den købt i går, havde ikke set at tilbuddet kun var i januar:-(

  Svar
 44. Hej Jane,
  Jeg hoppede for et par år siden på lchf bølgen men er faldet on and OFF af igen, da hverdagen nogengange går så hurtigt at brødet og pastaen sniger sig ind igen. Anyways er jeg nu igen hoppet på og har været igang siden november og det kører så fedt :-) jeg har et par af dine bøger og overvejer om man skulle snuppe din nyeste med i svinget til at holde motivationen oppe. Mit spørgsmål er bare hvor meget mere får man med udover især det med kostplan osv?

  Et andet spørgsmål er også, har du nogen erfaringer/tanker omkring problemer med galdesten og lchf? Jeg får nemlig et par sten 1-3 gange om året, og der hører man jo især at man skal skære ned på fedtet, men synes bare ikke det virker helt logisk eftersom lchf ellers bare er som skabt til min mave.. ikke at jeg har nogen problemer med allergier af nogen art, men elsker den lette følelse og en fordøjelse der bare kører på skinner.

  Ellers vil jeg bare sige tak for inspirationen og de hyggelige nyhedsmail du sender ud. Især den med forsøget med nedsat kcal indtag og de bivirkninger der dukkede op efterfølgende (tror det var midt dec du sendte den ud).. den var meget interessant og kunne faktisk relatere en smule til den da jeg siden jeg var teenager har været på evige slankekure.

  Kh Anita

  Svar
  • Hej Anita
   Åh principielt er det eneste nye i striks guiden at opskrifterne er ernæringberegnede og at der er lavet en kostplan. Og så er opskrifterne ultranemme, sådan at alle kan være med. Men LCHF er jo LCHF, så det er egentlig mest bare en illustration af hvordan man spiser striks LCHF til dem, der har spurgt til portionsstørrelser og hvor meget fedt man skal spise.

   Galdesten opstår bl.a. pga. en kost med mange kulhydrater men selve galdestensanfaldet kan forårsages af fedtet. Fedtet sætter jo flow i galdeblæren og hvis der er galdesten allerede kan det komme til udtryk. Det kan afhjælpes ved at trappe lidt langsommere ind i LCHF i stedet for at gå hovedkulds ombord fra dag til dag.

   Og fedt at du er glad for nyhedsbrevet. Det glæder mig meget :)

   Svar
 45. Kære Jane

  Jeg er meget tilhænger af denne livsform. Mit blodsukker er stabilt efter jeg spiser på LCHF.
  Jeg har mange af dine bøger og har læst en masse på din hjemmeside, samt svenske sider.

  Jeg har dog været på Striks LCHF i 23 dage, men desværre er der kun røget 1/2-1 kilo på vægten.

  Jeg mener selv jeg spiser efter de regler der underlagt den Strikse LCHF. Jeg snacker ikke, holder mig til hovedmåltiderne og nogle gange springer jeg morgenmaden over da jeg ikke er sulten.

  Mine hovedmåltid kan feks.bestå af: morgenmad 2 æg med piskefløde. Frokost masser af ovenjordsgrøntsager, kød og en god klat mayonaise, middag: ovejordsgrøntsager, med bearnaise, samt 1 1/2 skive steg.
  Ud over dette drikker jeg ca. 3-5 kopper kaffe med piskefløde.

  Jeg kan dog stadig ikke gennemskue hvorfor der ikke lige sker så meget.
  Kan du hjælpe mig?

  Svar
  • Nej det har jeg desværre ikke, og der indgår en del kød i retterne heri. Du kan selvfølgelig bytte proteinkilder til æg, mælkeprodukter og fisk, hvis du kan forene dig med det, men det vil blive en del byttehandler…

   Svar
 46. Hej Jane. Har købt din e-bog (fulde version) og glæder mig til at komme i gang?
  I nogle af opskrifterne skal der bruges avokado, men jeg har desværre allergi overfor nogle fødevarer og avokado er en af dem? Kan jeg erstatte det med noget andet? Kan bl.a. heller ikke tåle nødder og mandler?
  Ellers tusind tak for en super god blog og nogle rigtige gode bøger (har de 3 første bøger) kh. Pia

  Svar
  • Hej Pia

   Avokado kan byttes til en anden fedtkilde, som du tåler bedre.
   Nødder og kerner tror jeg ikke indgår i særligt stort omfang men det bytter du også bare ud.

   Rigtig god fornøjelse!

   Svar
 47. Hej Jane. Tak for den praktiske guide, som jeg har fulgt som beskrevet, vægttabet har været lidt op og ned, heldigvis mest ned… En ting som jeg er meget usikker på og ikke helt kan greje er, hvis man som jeg kun spiser frokost og aftensmad, skal jeg da have dækket mit fedt, protein ind fra den manglende morgenmad ved de øvrige 2 måltider? Kh. Søs

  Svar
  • Hej Søs
   Jeg ville lade appetitten råde. Generelt kan man selvfølgelig sige, at det vil give mening at sætte portionsstørrelserne lidt op, hvis du kun spiser to måltider men ikke hvis det betyder, at du føler, du skal proppe dig og blive ubehageligt stopmæt :)

   Svar
   • Tak Jane ? for svaret. På kostplanen liger det gennemsnitlige daglige kcal ca på 1500, hvilke jeg jo ikke kommer op på med 2 strick måltider daligt jvf kostplanen, men samtidig ønsker jeg jo også at hode dampen på forbrændingen oppe og tabe mig. Omvendt har jeg også fået den opfattelse kun at spise når sulten ef ‘ægte’
    Jeg prøve at følge dit råd om at skrue op for fedt og proteiner de næste fjorten dage og se rom vægttabet bliver mere stabilt. ?

    Svar
 48. Jeg er blevet ret glad for dit grøntsagsbrød. Når jeg laver det er det med 500g grøntsager (blomkål/brocoli og eventuelle rester) 4 æg, 1 dl. hørfrø og 1 dl. solsikkefrø og Husk til at binde det sammen.
  For mig er brødet en nem måde at sikre at jeg får flere grøntsager og ikke “falder” for uheldige madløsninger når det skal gå hurtigt.
  Hvordan passer det til Striks LCHF? Måske skal jeg udelade hørfrø og solsikkefrø?

  Svar
  • Jeg synes egentlig at grøntsagsbrødene er et af de bedre valg, når der skal spises brød. Både generelt og på striks LCHF. Jeg tror ikke, at den mængde solsikkekerner udgør et problem.

   Svar
 49. Hej Jane.
  Jeg har lige set din bonus video – tak for den. Kort forinden jeg købte dit produkt med kostplanen, var jeg ved en hypnotisør for at slippe af med min sukkertrang. Vi havde inden en lang samtale om kost, hvor hun mente jeg ikke fik nok fibre og fedtstoffer. Fedstofferne er jo så kommet sammen med denne kostplan, men fibre får jeg jo stadig ikke meget af. Hvordan kan man få det ind i denne kost?
  Mange hilsener Tina

  Svar
  • Hej Tina. Fibre får du fra grøntsager, nødder og kerner på LCHF. Vil du øge fiberindtaget kan du supplere med husk-fibre men jeg har selv meget dårlig erfaring med det, så det er altså lidt individuelt. Fibre kan både være godt og skidt. Især hvis tarmen er belastet.

   Svar
 50. Hej Jane,
  Tusind tak fordi du har taget dig tid til at udfærdige ovenstående kostplan. Det er virkelig en gave til sådan en som mig, der først har fri kl 18.30 og som bare hurtigt skal have lavet noget (sundt) aftensmad.
  Min helt store udfordring er morgenmaden. Det eneste, jeg rigtigt kan få ned, er noget koldt og syrligt og det clasher jo lidt med æggene:-( Samtidig er det bare rasende vigtigt for mig med den gode energi fra morgenstunden, fordi jeg er på benene hele dagen. Nu er jeg faldet over din koldskåls-shake, som virker som noget der kunne fungere for mig. Men må man godt spise græsk youghurt, når man kører striks LCHF og gerne vil smide nogle kilo? Synes jeg har læst at man skulle holde sig fra mælkeprodukter pga mælkesukkeret?
  Tak igen:-)

  Svar
  • Hej Julia
   Tak for din søde kommentar og hvor er jeg glad for at høre, at du har glæde af produktet. Mht morgenmaden så lad være med at insistere på at spise hvis du ikke er sulten. Spis hellere senere da. Du kan sagtens eksperimentere med koldskålshaken eller græsk yoghurt og se hvordan det fungerer. Ellers prøv at blive venner med chisgrøden. Den giver dig godt med fedt fra morgenstunden. Jeg har lige lavet en video med bl.a. uddybning af det med mælkeprodukterne, som jeg vil give jer som bonusmateriale men jeg skal lige have den redigeret færdig, før den er klar :)

   Svar
 51. Sikke en lækker platform, meget enkelt og let at gå til. Min mand er på ingen måde vild med hverken æg eller fisk. Men eftersom retterne er så simple og at man har et super godt overblik ift. næringsindhold, kan man let lave sin egen plan ved at bytte lidt rundt på retterne og bytte et par ingredienser ud.
  Tusind tak for et super godt og lækkert produkt! ??

  Svar
 52. Hej Jane.
  Jeg har spist Lchf i 3 år nu og trives godt med det. Det er let for mig at følge grundprincipperne og mærke efter, hvad der gør godt og hvad der ikke gør. Men, men… jeg tager stadig på, så er nu ca 30 kg overvægtig. Jeg har skruet på alt, hvad der kan skrues på efter det første år, hvor jeg bare vænnede mig til Lchf. Dog har jeg det sidste år været sygemeldt med stress og har PCOS, mon ikke det også spiller ind?
  Mit spørgsmål er: er e-bogen mest til, når man starter på Lchf? Eller kan en garvet rotte, som mig, hvis krop er vant til Lchf også have gavn af bogen? Jeg har alle dine bøger og har ikke “trådt ved siden af” i de 3 år jeg har spist Lchf.

  Svar
  • Hej Lea
   det er lidt svært at sige. Umiddelbart synes jeg, at guiden er mest til dem, som ikke har kunne finde sig helt til rette i LCHF, idet den giver helt præcise angivelser til at komme i gang og hjælper til en slags kickstart med garanteret få kulhydrater og kalorier (kostplanen har max 1600 kcal om dagen, hvilket vil være et underskud for de fleste).
   Mht vægtøgning så gør hverken stress eller PCO det nemmere at gå ned i vægt. Prøv at tjekke dit kalorieindtag i en periode. Går du kategorisk op i vægt, indtager du flere kalorier end du forbrænder og kan rette til derefter.

   En mulighed kan være i en periode at gå efter vægtstabilitet, imens du tager hånd om dit stress. At være i kalorieunderskud er også lidt stressende for kroppen og at lægge det oveni en allerede stresset krop er måske lidt for tung en byrde.

   Rigtig god bedring – eller hvad man nu siger :)

   Svar
 53. Er kostplanen uforenelig med at være vegetar? Ja ikke? Jeg mener hvordan vil man ellers skaffe alt det fedt,, der skal indgå? Jeg kan overtales til lidt fisk eller kylling men ikke de firbenede. Gode råd mdotages :-)

  Svar
  • Ja med ren vegetar synes jeg, den er. Jeg synes ikke, at LCHF er sådan generelt, men lige kostplanen her er lavet med udgangspunkt i at man spiser kød (eller animalsk proteinkilde) til alle måltider. Disse kan dog sagtens være fisk eller kylling, så hvis du vil bytte de firbenede ud med det, kan det sagtens lade sig gøre :)

   Svar
 54. Når man har nået sit mål med vægttab, hvad skal man så spise anderledes/gøre anderledes for at holde vægten der hvor man vil have den?

  Svar
  • Når man har nået sit vægttab, kan man øge kulhydraterne, indtil man finder det niveau, man synes passer til en og hvor man holder vægten. Og man kan samtidig øge fedtmængden, da man ikke længere har behov for at en del af fedtet kommer fra kroppens lagre. For de fleste giver det sig selv i praksis ved at man fx slækker lidt på tøjlerne og ikke er så stringent med kosten og derved spiser fx flere nødder og måske frugt og rodfrugter. Det eneste, man ikke øger, er protein. Den er konstant (eller faktisk lidt mindre, idet kropsvægten er mindre og proteinbehovet derfor mindre). Håber det gav mening :)

   Svar
 55. Hej Jane
  Jeg har købt din strikse guide med både kostplan og det hele..Jeg er meget begejstret for den – da det er dejligt at du har skåret det ud i pap. Jeg har dine andre bøger og lever så vidt muligt efter dem. Men synes det er rigtig godt med kostplanerne for lige at komme ekstra godt fra start.
  De bedste hilsener
  Karina

  Svar
  • Hej Karina
   Hvor er jeg glad for at høre det. Tak. Det var lige netop derfor jeg lavede den. Det er dejligt at høre, at den virker efter hensigten :)

   Svar
 56. Har haft stor glæde af din e-bog. Det er virkelig nemme retter og stort set alt smager godt – bortset fra oliven, som jeg har været nødt til at prøve igen, men det gik ikke :-) Jeg er blevet udfordret på nogle ting, som jeg syntes var lidt underligt – f.eks. æg i kaffen, men det smager jo fantastisk :-) Og har fundet ud af, at jeg faktisk godt kan spise feta. Så det er super. Jeg synes også, jeg for det meste har været mæt, men jeg var i fitness (på hold) 3 dage i træk, og da blev jeg godt nok sulten den sidste dag. Hvis man nu bliver sulten ind imellem, hvad er så bedst at supplere med? Er det lidt i kaffen/teen eller er det at spise et stykke ost eller er det bare helt individuelt? Tusind tak for din inspiration :-) Mange hilsener Tina

  Svar
  • Hej Tina
   Hvor er det fedt at høre! Godt gået af dig sådan at blive lidt udfordret.
   Mht. til træning er der mange måder at gribe det an på og jeg tror, du skal prøve dig lidt frem. Selv timer jeg min træning, så det passer med at jeg spiser et hovedmåltid ca. 1-1,5 time bagefter. Og så spiser jeg det men ikke noget lige umiddelbart efter træning. Måske sætter jeg portionsstørrelserne lidt op på træningsdage. Har jeg brug for et mellemmåltid en dag, tager jeg lidt ekstra kokosolie i min kaffe/te, en af kokoschokoladerne (fatbombs), en skinke-oste-rulle eller lign.
   På den lange bane er efter træning også et fint tidspunkt at spise lidt ekstra kulhydrater, da det kan hjælpe musklerne med at restituere hurtigere. Men igen, det er meget individuelt, hvad man synes fungerer bedst.

   Svar
   • Hej Jane.
    Jeg har netop købt din e-bog i dag med striks lchf (fuld version) og har lige siddet og gennemlæst det hele.
    Tina skriver noget med æg i kaffen – det syntes jeg ikke jeg har læst nogen steder (det skal siges, at jeg er helt ny i lchf verdenen).
    Jeg er desværre fan af mellemmåltider og især efter træning, da jeg for det meste føler sult efter træning (træner 5 gange ugentligt) – men kan jeg så “nøjes” med æg i kaffen, når jeg kommer hjem fra træning, så jeg ikke tyder til andre madvarer eller er der andre mellemmåltider end skrevet som kan anvendes?
    Er det “kun” de opskrifter i bogen man skal følge under de 4-6 ugers striks lchf eller ligger du også nogle striks lchf opskrifter ud her på?
    Glæder mig super meget til at få begyndt på min nye livsstil og syntes teorien bag gør det SÅ meget lettere at få det sat i perspektiv! ?
    Mange hilsner Mie

    Svar
    • Hej Mie
     Opskrifterne i striks guiden er tænkt som en vejledning og en illustration af hvor nemt det faktisk kan være at spise striks LCHF. Det er ikke min tanke at de skal følges til evig tid men snarere at du ved at se på deres sammensætning lærer at sammensætte dine egne. Der er MASSER af opskrifter her på bloggen, som kan bruges også men nogle kan kræve noget tilretning for at blive mere “strikse”.

     Jeg forstår godt, at du er glad for mellemmåltider. Det er de fleste, der kører på sukker/glukoseforbrænding. Det kræver at der konstant fyldes ny energi på. Det behøver du ikke på LCHF, da kroppen bliver fedtdrevet og derfor ikke går sukkerkold.
     Har du brug for noget i forbindelse med træning kan du bare tage et lille måltid eller 1-2 kogt æg eller lidt ost/grønt eller hvad du nu har til rådighed. Men vær opmærksom på hvornår det er vane og hvornår det er reelt sult. Det vil nemlig ændre sig :)

     God fornøjelse med det!

     PS: æg i kaffen er i den opskrift der hedder Zero Carb Latte.

     Svar
  • Det er nye opskrifter men meget simplificerede ift. mine andre bøger. Jeg har tænkt dem som inspiration til, hvordan man kan sammensætte retter baseret på grøntsager, kød og fedt så nemt som muligt, så det passer ind i et travlt hverdagsliv. Jeg ved, at mange har bøvlet med, hvordan man kunne spise grøntsager på striks LCHF og hvor meget fedt, der egentlig skulle lægges til. Her giver et konkret bud, hvor jeg tidligere har ladet det være op til læseren selv. Sidstnævnte er dog den tilgang, jeg stadig tror mest på, men her er lidt mere konkrete eksempler at starte ud med.
   Håber, det gav mening :)

   Svar
    • Så er alt klar ?..nødt til at spørge efter altarnetiv til brie og alt svinekød: herunder; bacon; serranoskinke, skinke, skinkemignon, svinemødbrad? Kan du klare det?

     Svar
     • Du vælger bare noget andet kød/proteinkilde du kan lide. Og hvis noget skal wrappes i noget ikke-svinekød kunne det måske være kalkunbacon. Det spiser jeg godt nok ikke, men ellers måske bare udelad det i opskriften og læg noget andet proten/fedtholdigt til.

      Brie kan erstattes med en anden ost, du kan lide :)

 57. De gode resultater skal nok komme. Men den står ikke på strikt de første par uger, turen går til Barcelona 2 uger med den sidste sol og sommer ?. Men det er da verdensklasse at jeg ikke behøver at lægge lchf på hylden af den grund. Tror faktisk det er første gang jeg tager på ferie uden at tænke nu jeg den max gas på sukker og kulhydrat siden. Næhh fiskeolie og velbehag skal med og selvfølgelig har jeg læst alt her på bloggen og blevet Barcelona inspireret. For mig er Barcelonetta det ultimative sted hvor jeg altid kommer tilbage ?

  Svar
  • Jeg ELSKER også Barcelona. Det er den eneste by, der er kommet under huden på mig foruden Paris. Og det er nemt at spise LCHF dernede, synes jeg (hvis man vil) :)

   Svar
 58. Har lige fulgt den kostplan der er i din nye e-bog i en uge. Har tabt knapt 2 kg. Kan næsten ikke tro det. Ved godt at man taber mest i begyndelsen, men……. Det bedste er, at jeg slet ikke føler sult – heller ikke lækkersult. ??? i øvrigt tak for en super inspirerende blog.

  Svar
  • Sådan Dorte!! Godt gået! Og du har ret i at man taber en del væske i starten men du er drøngodt på vej! Og jeg er helt enig! Det bedste er, at det foregår uden sult! Tak for tilbagemeldingen!

   Svar
 59. Jeg er i fuld sving med det lækre materiale om strikt. Syntes egentlig at jeg havde ok styr på det men inspiration og flere oplysninger er så fanf……tastisk.. Du har gjort det igen.
  Tak Jane, ha en skønne weekend

  Svar