Et lækkert hjemmelavet stjerneskud med rødspætte, laks og rejer – på Keto-måden selvfølgelig – er jo en helt utrolig luksusagtig frokost. Den gode smag sidder i det lækre fyld – ikke i det brød, der ligger under. Og sådan er det i virkeligheden nemt at ketoficere klassiske serveringer – også helt uden at skulle bage skøre brød uden mel. Det gælder også ved denne opskrift på lukus stjerneskud.

Stjerneskud – luksus Keto-frokost
Føj til favoritter Føj til favoritter Print PinIngredienser
- 300 g rødspættefileter
- 1 dl hvidvin
- 70 g røget laks
- 100 g rejer
- 30 g stenbiderrogn eller ørredrogn
- salat fx hovedsalat
- 4 stk grønne asparges
- 2 spsk hvide asparges i lage
- øko-citron
- frisk dild
dressing
- 1 spsk mayonnaise (stor spiseske)
- 1 spsk cremefraiche 38% (stor spiseske)
- 2 tsk koncentreret tomatpuré
- 1 tsk sød paprika
- 2 tsk citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader
- Rul rødspætterne sammen med skindsiden indad, og læg dem i et ovnfast fad. Hæld hvidvinen i fadet og kom stanniol over.
- Damp rødspætterne i ca. 8 minutter til de er tilberedte.
- Knæk enderne af de grønne asparges og overhæld dem med kogende vand. Lad dem ligge lidt og dræn herefter vandet fra.
- Anret salaten på to tallerkner og pynt med de forskellige typer fisk og asparges. Top med rognen til sidst.
- Pynt med frisk dild.
- Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og server til, sammen med lidt ekstra citron.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Dine egne noter


Energiberegning
PR. PORTIONLuksus stjerneskud på Keto måden
Der er hverken brød eller paneret fisk i min opskrift på stjerneskud og på den måde bliver det helt uden videre anstrengelse et super kulhydratfattigt måltid og derved keto-venlig. Og prikken over i´et er så den hjemmerørte Thousand Island-inspirerede dressing. Lækkert, ikke?
Rødspættefileterne er hvidvinsdampet i ovnen og det er super nemt at have med at gøre og kræver næsten ingen tid. Resten af retten giver jo lidt sig selv.
Spørgsmålet er egentlig bare, hvem du skal nyde denne lækre frokost sammen med?

Hej Jane
Lækker opskrift! Jeg vil gerne begynde at spise mere fisk på min keto-diæt, og jeg kan se, at der i Danmark primært opdrættes ørreder økologisk i dambrug. Men – har du nogen opskrifter med ørreder? Syntes ikke lige jeg kunne finde nogen :-) Eller kan du nævne en opskrift eller to, hvor man lige så godt kunne have brugt ørred?
Jeg vil især gerne lave fisken, hvor den er bagt i ovnen sammen md en “sovs”, eller hvor den er lavet som mousse/salat. Men også alle mulige andre måder, hvor man bruger ørreden på. Kan du hjælpe?
Kh Mai
Hej Mai
Nej det er da lidt spøjst, at jeg ikke har det. Måske bare fordi ørred er lidt sværere tilgængeligt. Umiddelbart vil jeg dog tro, at du kan bruge ørred som erstatning for laks i de fleste opskrifter.
Men altså opskrifter med ørred sættes straks på min liste, for det skal jeg da selvfølgelig have❤️
Fedt Jane ❤️ knus fra den ørredhungrende esbjergenser😅
Lavede dette lækre skud igår, men havde skiftet rødspætten ud med en flot pandestegt mørksej, da det var det den flotteste fisk jeg kunne skaffe . Opskriften er godkendt….. også af manden ;-)
Er det noget fisk du vil anbefale i stedet for laksen? Er allergisk?☺️
Venlig hilsen Michelle
Du kan bare tage mere af de andre slags – det behøver ikke komme sig så nøje :)
Hej. Kan hvidvin en byttes ud med noget andet. ?
Du kan bare dampe dem i vand i stedet – evt. med et lille stænk hvidvinseddike i❤️
Jeg kunne så godt tænke mig en stegt fisk under stjerneskuddet. Jeg har aldrig været helt vild med den kogte/dampede. Hvad kan jeg vende fiskefilet i, således den kan steges?
Kh Bettina
Jeg har nogle gange lige vendt den hurtigt i Pofiber. Det giver ikke den der fiskefilet-overflade men det er med til lige at holde sammen på den. Som her fx: https://www.madbanditten.dk/meunierestegt-roedspaettefilet-glutenfri-lchf-version/
Og ellers måske sesam men det synes jeg karambolerer lidt med smagen her.
Jeg har brugt knust flæskesvær og panere i. Det smager rigtig godt.
Jeg bruger et halvt ristet “lyst toastbrød” fra Madbanditten under mit stjerneskud, når der er plads i kulhydratregnskabet til det, lækkert?