Stegte rejer med chili serveret på en rund og blød græskarpuré er virkelig skøn og sund mad. Retten er super proteinrig, mælkefri og mavevenlig. Så har du brug for noget, hvor du får godt med næringsstoffer og som lander mildt og godt i maven, er denne til dig.
Rejer er min back-up proteinkilde, som jeg altid har i fryseren. De tør hurtigt op og er nemme og hurtige at bruge, hvis jeg ikke har fået planlagt min mad. Et hjemmelavet måltid i stedet for takeout er altid en kæmpe win!
Ingredienser
- 400 g hokkaidogræskar
- 200 ml bouillon kylling eller grøntsagsbouillon
- 200 ml kokosmælk
- 2 tsk frisk ingefær
- 1 tsk gurkemeje
- salt og friskkværnet peber
Stegte rejer
- 400 g tigerrejer
- 1 rød chili
- smagsneutral kokosolie til stegning
- salt og friskkværnet peber
Drys (valgfrit)
- frisk koriander
- dukkah
Sådan gør du
- Skrub hokkaidogræskarret grundigt. Halver det og skrab kernerne ud. Skær det i tern med skrællen på.
- Kog græskarternene i bouillon/kokosmælk med salt i ca. 15 minutter eller til græskarret er blødt.
- Hæld kogevæsken fra men gem det. Tilsæt lidt revet ingefær, gurkemeje og salt til græskarret.
- Hæld lidt af kogevandet i og blend med stavblender. Brug kogevandet til at justere konsistensen. Så bestemmer du selv om du vil have en fastere mos eller en mere lind puré.
Stegte rejer
- Optø rejerne og pil haleviften af, hvis den sidder på.
- Skær chili i skiver.
- Opvarm kokosolie på panden og svits først chili heri. Tilsæt rejerne og steg dem indtil de har taget farve. Hvis dine rejer er forkogte (lyserøde), skal de ikke stege længe. Er de rå (grå i farven), skal de stege lidt længere – til de bliver lyserøde og faste i konsistensen.
- Hæld puréen i to serveringsskåle og fordel rejerne ovenpå. Drys med koriander og dukkah ved servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Sundt, lækkert og indbydende
Jeg lavede denne en aften, hvor Søren var ude at rejse og kun Silas og jeg var hjemme. Silas havde bestilt takeout, men han blev helt jaloux, da han kom ned i køkkenet og så min mad – haha! Måske er det vejen til at inspirere unge mennesker? Simpelthen servere noget, der ser lækrere ud end det, de kan købe sig til?
Mine to unge mennesker er egentlig ret gode til det med at prioritere hjemmelavet mad. Og det, som glæder mig næsten mest, er, at de tit udtrykker, at de godt kan mærke forskel i kroppen. Har de en periode, hvor den står på lidt for meget takeout, længes de efter rigtig mad og jeg tænker, at det nok i virkeligheden er den følelse, det er vigtig, at de har.
Stegte rejer på græskarpuré – nem aftensmad
Græskarpuréen kan fint fryses. Faktisk fandt jeg denne i fryseren og skulle bare tø den op og varme den i en gryde. Det tog mig derfor reelt ikke mange minutter at lave denne aftensmad. Jeg hader at smide mad ud og det kommer mig til gode, når jeg så har nem mad i fryseren. Søren har fået et job, hvor han rejser mere og det betyder, at jeg spiser flere aftenmåltider selv. Og så er de nemme løsninger jo geniale.
Skærer du græskarret i tern med skallen på?
Ja netop. Jeg har lige opdateret teksten, så det er lidt tydeligere at skrællen bliver på :)
Tak :)