Lad mig starte med at sige: jeg er vild med denne her opskrift. Stegte rabarber med ingefær sammen med den bløde burrata og med den lækreste rosenpeberolie på toppen. Sjældent har jeg prøvet noget så lækkert. Det er klart rosenpeberolien, der giver prikken over i’et.
Burrata med stegte rabarber
Min favorit normalt er jo den klassiske burrata salat med to slags tomater. Men da jeg fornyligt fik serveret denne til en middag hos vores gode venner, var jeg simpelthen solgt. Den lyder jo lidt speciel, og det var nok ikke faldet mig ind at bruge rabarber sammen med burrata, men det fungerer virkelig så godt.
Mangler du en lækker og lidt anderledes forret til nogle, du gerne vil imponere med din opfindsomhed, er denne et godt bud.
Opskriften er vist oprindeligt fra Otto Lenghi. Og det forklarer jo en del. Han er jo en mester ud i smagskombinationer.
Stegte rabarber med ingefær, burrata og rosenpeberolie
Føj til favoritter Føj til favoritter Print PinIngredienser
- 300 g burrata
Stegte rabarber med ingefær
- 400 g rabarber
- smagsneutral kokosolie til stegning
- 70 g SukrinSirup gold
- 15 g frisk ingefær
- 1 spsk vand
Rød peberkornsolie
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk rosenpeber hele korn
- 0,25 tsk stødt koriander
- 0,5 tsk chiliflager
- havsalt
Drys
Sådan gør du
- Tag burrata ud af køleskabet.
Rosenpeberolie
- Put rosenpeber i en lille skål og mos dem med en morter. Du kan også hakke dem på et bræt med en skarp kniv.
- Hæld olie i en lille kasserolle og varm op til middel varme.
- Put den knuste rosenpeber i olien sammen med koriander, chiliflager og salt. Rør godt rundt. Sluk for varmen og hæld rosenpeberolien i en lille skål.
Stegte rabarber med ingefær
- Rengør rabarber. Fjern bladene, vask stænglerne og skær det nederste beskidte af.
- Skær stænglerne skråt i mundrette bidder. Sæt dem til side.
- Riv ingefær groft eller i strimler.
- Put ingefær, sukrinsirup og vand i en lille kasserolle og lad det koge op. Lad det simre, så noget af væsken fordamper, ca. 5 minutter. Sæt til side.
- Opvarm en lillesmule smagsneutral kokosolie på panden og steg rabarber heri. De må gerne tage lidt farve i kanterne.
- Hæld ingefærsiruppen over og rør det hele forsigtigt rundt. Lad det stege lidt.
- Smag til og tilsæt mere sødme, hvis du synes.
- Sluk for varmen og lad den køle helt ned.
Servering
- Læg burrata i midten af et fad og fordel de stegte rabarber rundt om.
- Fordel rosenpeberolien over med en ske. Drys med salt og peber.
- Drys til sidst godt med basilikumblade over og server.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Dine egne noter
Energiberegning
PR. PORTIONTip til opskriften
Rabarber kræver jo en del sødt modspil for at fungere. Men fordi dette er en forret og ikke en dessert, skal de helst heller ikke have for meget. Jeg startede med 70 g sukrinsirup og smagte til og tilføjede en smule ekstra.
Rosenpeber må du endelig ikke springe over. Rosenpeber har en dejlig, lidt blomsteragtig sødme og er ikke helt så bitter som almindelig peber. Det fungerer utroligt godt i denne opskrift og jeg skal klart lave flere opskrifter, hvor det er i. Husk i øvrigt at den er for blød til kværnen. Rosenpeber skal mortes eller hakkes fint.
Og pas på at rabarberne ikke får for længe. De skal stadig have en smule bid. Det er jo en forret, ikke en trifli ;-)
Og apropos trifli, det kan vi selvfølgelig også klare. Se bare her: Rabarbertrifli
Spændende brug af rabarber!
Hvad kan man evt. erstatte ingefæren med, hvis man ikke er så vild med smagen?
Ingenting, tror jeg. Der er ikke rigtigt noget, der kommer i nærheden af.
Hej Jane, du skriver at der skal hældes ingefærsirup over de stegte rabarber, men mener du bare revet ingefær? Eller har jeg overset noget i opskriften? Mvh Nina
Nej jeg har rettet det nu🫣