Stegte pølser med blomkålsmos er toplækker aftensmad. Lidt som den engelske Bangers & Mash, ikke? Altså borset fra at her ikke er nogen gravy og at kartoffelmosen er byttet til blomkålsmos. Okay, så måske alligevel ikke helt det samme. Eller vi kan kalde det keto-style.

Ingredienser
- 500 g gode pølser med højt kødindhold af god kvalitet
Blomkålsmos
- 800 g blomkål
- 80 g parmesan
- 50 g smør smeltet
- 1 spsk løgpulver
- 1 spsk frisk persille
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær blomkålen i mindre stykker og kog den, til den er mør. Tilsæt evt. lidt grøntsagsbouillon til vandet for ekstra smag.
- Hæld alt væsken fra og mos eller blend med smeltet smør, parmesan og krydderier.
- Hak persillen og vend den i mosen. Smag til med salt og peber.
- Steg pølserne på panden eller grillen. Svits evt. lige flower sprouts i smør i et par minutter på en varm pande og server dem til.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Stegte pølser med blomkålsmos – ren comfort food
Hånden på hjertet, pølser er ikke det, jeg spiser mest af. Jeg kan godt lide en god grillet pølse, men tit vil jeg hellere spise noget andet. Pølser involverer også ofte et slags kompromis, medmindre man køber dem hos rigtigmad.dk
Jeg siger dig, det er ærlige pølser. Spækfyldt med kød og uden så meget andet.
Hvad skal jeg kigge efter, når jeg køber pølser?
Mange spørger mig, hvad man egentlig skal kigge efter, når man køber pølser.
Jeg kigger primært på kødprocenten, som jeg gerne vil have er høj. +80% synes jeg er rimeligt at sigte efter.
Så kigger jeg på kulhydratmængden, som jeg gerne vil have under 5 g pr. 100 g og så skeler jeg også lidt til ingredienserne.
Ofte hænger ingredienser og kulhydrater sammen. Jo flere kulhydrater, jo længere ingrediensliste. Og omvendt.
Og så foretrækker jeg mine pølser økologiske. Det er et personligt valg.
Stegte pølser med blomkålsmos – bangers and mash
Her er pølserne stegt og serveret med blomkålsmos smagt til med parmesan og nogle nye flower sprouts, som åbenbart er en krydsning mellen blomkål og rosenkål. Jeg fandt dem hos nemlig, men jeg har også set dem i andre større supermarkeder
Sguda alligevel en meget dejlig aftensmad.
En god idé til en hurtig aftensmad. Jeg synes bare tit at blomkålsmosen bliver “vandet” – har du et fif til at undgå det ?
Næh, det synes jeg ikke min gør. Mindre væske lyder som oplagt. Jeg har tit brugt flødeost. Det giver en skøn konsistens.
Nej en fed ide, og så lige som vi har en ordenlig portion blomkålsmos tilbage fra aftenens brændende kærlighed (nams ret). Rigtigmad`s andepølser er noget af det lækreste og ligger lige i fryseren. Tak for imorgen aftensmad glæder mig allerede.
Orv de andepølser har jeg ikke smagt! De kommer på næste bestilling :)