Stegt kål med spejlæg og hvidløg


Stegt kål med spejlæg er en virkelig lækker, mættende og smagfuld omgang morgenmad. Jeg elsker krydret mad til morgenmad og både chili og hvidløg løfter bare de mest simple ting såsom kål og æg til nye højder.

Kålhydrater til morgenmad

Skal vi nu spise kål til morgenmad? Altså det bestemmer du jo selv. I en travl hverdag er det ikke noget, jeg gør mig i og en ret som denne vil meget oftere blive en let frokost eller aftensmad. Men hvis jeg skulle lave en sen weekendmorgenmad til Søren og mig kunne jeg godt lave noget à la denne.

Jeg har skrevet 4 æg ind i opskriften, hvilket er en lille portion. Jeg ville normalt spise tre selv men det afhænger af appetitten jo.

Denne opskrift på stegt kål med spejlæg er i øvrigt ikke fra Kålhydrater. Deri er til gengæld 50 andre opskrifter med den sunde kål her, der og allevegne.

Stegt kål med spejlæg

Stegt kål med spejlæg

Føj til favoritter Udskriv Pin
Krydret med hvidløg og piment d’espalette
2
|
15 min

Ingredienser

  • 4-6 små skalotteløg
  • 300 g palmekål savojkål eller grønkål
  • 1 fed hvidløg
  • 0,5 tsk piment d’espalette cayennepeber eller chili
  • 4 æg
  • smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Pil skalotteløgene og halver dem på den lange led.
  • Riv hvidløget.
  • Bræk eller skær kålen i mindre stykker og fjern de grove stængler.
  • Opvarm en pande tilden er meget varm og læg skalotteløgene på med skæresiden nedad.
  • Lad dem stege til de er blevet let brankede og møre. Læg dem til side et øjeblik.
  • Tilsæt smør eller olie til panden og tilsæt hvidløg, lad det stege et øjeblik til det dufter.
  • Tilsæt kålen og lad det stege med til det er blevet lidt mørt. Drys med salt og peber.
  • Fordel kålen på to tallerkner sammen med skalotteløgene.
  • Kom en klat smør på panden og slå æggene ud og steg dem til hviden er fast. Drys med salt og peber og top kålen med spejlæggene.
  • Giv det hele et godt drys piment d’espalette eller lidt chiliflager.

Stegt kål med spejlæg og masser af smag

Jeg har brugt palmekål i opskriften her og den synes jeg egner sig så godt til den slags. Og så synes jeg, den er sådan en overset kåltype. Jeg har den i haven men dog ikke i så store blade som her.

Kan du ikke finde palmekål, er savoykål eller grønkål gode bud på erstatning.

Hvidløg og skalotteløg spiller hovedrollerne som smagsgivere og så et lille drys piment d’espalette. Det er et fancy navn for et paprikakrydderi, der er mellemstærkt og har lidt røgede undertoner. Den er dog ikke mere fancy end at den fås hos Coop – haha. Du kan fint bruge almindelig paprika, røget paprika, chili eller cayennepeber (eller måske en lille blanding af disse) i stedet.

Stegt kål med spejlæg

Bliv Sommerklar med Madbanditten

Vil du gerne af med vinterkiloene inden sommerferien, er det nu, du skal starte.

Læs mere her: Sommerklar med Madbanditten

 

 

En kommentar til “Stegt kål med spejlæg og hvidløg”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Bare lidt info – Espelette er navnet på en chilisort, derfor navnet, som ikke bare er der for at være fancy 😉

    Svar