Stegt hvidkål med gulerod og løg


Stegt hvidkål med gulerod og løg lyder måske ikke vildt spændende. Og udseendet er heller ikke at råbe hurra for. Men lad dig ikke narre!

Stegt hvidkål med gulerod og løg

Stegt hvidkål med gulerod og løg

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
15 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Riv hvidkål og gulerødderne i foodprocessoren og hak løg og hvidløg groft.
 • Smelt smør eller kokosolie på en pande og steg løg og hvidløg heri. De må gerne brune lidt.
 • Tilsæt revet hvidkål og gulerod. sammen med krydderiblandingen og steg det godt igennem, til kålen begynder at tage lidt farve i kanten.
 • Smag til med rigeligt salt og peber.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Det er utroligt, hvor meget hvidkålen ændrer smag og karakter ved at blive stegt godt på panden med løg og gulerødder. Det smager uovertruffent godt – og familien herhjemme er enige!

Hvidkålen bliver blød og medgørlig, når den steges og gulerod og løg tilfører en smule sødme, som fungerer rigtig godt. Denne her opskrift er jo i virkeligheden nærmest den überpopulære karameliserede hvidkål med spicy oksekød – bare som tilbehør og uden kødet.

Du kan krydre den stegte hvidkål med lige præcis den krydderiblanding, du bedst kan lide. Jeg vil foreslå fx mexicansk krydderiblanding, Kebab-krydderi eller Cajun krydderi. Jeg synes, den smager bedst med de røde/varme krydderier men en omgang karrypulver kan også bruges. Så har du bare en dejlig omgang karrykål.

Tilbehør til stegt hvidkål

Du får dog brug for at lægge noget protein til, hvis du skal gøre det til et komplet måltid. Det kan være lige den type, du foretrækker, fx stegt kylling, en hakkebøf, et stykke fisk eller en god kotelet.

Stegt hvidkål er dejligt tilbehør her i vinteren, hvor batterierne er ved at være flade og hvor vi gerne vil spise noget, der varmer – både udenpå og indeni.

Opskriften er oprindeligt fra min bog Madglad og nu har du den også her. Hænderne på billedet er mine to (dengang) meget unge twins :)

Om gulerod

Forleden fyldte Madbanditten jo 12 år og måske er det 12 år, der har gjort, at jeg ikke kan klare mere snak om den gulerod. Min grænse for gulerodssnak er simpelthen nået og jeg bliver helt træt bare ved at skrive denne tekst.

Helt fra de spæde LCHF-dage har gulerod vakt de stærkeste følelser. Altså, som om jeg var i gang med at påføre alle mine læsere fedme og diabetes 2 ved at bruge lidt gulerod i en salat. Imens det stod på, har ingen nogensinde blinket med et øje, når jeg har brugt mørk chokolade og bagt kager med mange hundredevis af kalorier i.

Jeg er nået til et punkt, hvor jeg ikke længere kan med det der totalt endimensionelle syn på sundhed. Ting kan kun være gode eller dårlige. Sunde eller usunde. Men det er ikke sådan. Sundhed er kontekstafhængigt. Er gulerod (mørk chokolade, kager, whatever) ikke for dig, er det helt cool. Men lad være med at gøre det til en generel ting, der bør gælde for alle.

Læs mere:

>> Her er fakta om gulerod og den kalorier og kulhydratindhold

>> Her er læsestof om forskellen på Low Carb og Keto

>> Her er læsestof om gulerod og Keto

Stegt hvidkål med gulerod og løg

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Stegt hvidkål med gulerod og løg”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?