Jeg holder bestemt meget af rå, knasende råkostsalater, men når temperaturen falder, stiger lysten til varmt tilbehør. Denne nemme opskrift på stegt hvidkål er en af mine favoritter. Det gode ved stegt hvidkål er, at man det er billigt men også at det er en type tilbehør, hvor det er nemt at gemme en god portion smør eller kokosolie. Det er smart, hvis kødet, man spiser til, er magert og der ikke er nogen sovs og man derfor har brug for ekstra fedt.
Stegt hvidkål med æble, chili og hasselnødder
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 800 g hvidkål
- 50 g løg
- 60 g grønt æble (kan udelades)
- 0,5 tsk chiliflager eller cayennepeber
- kokosolie uden smag eller ghee/klaret smør til stegning
- hasselnødder ristede (eller anden nød)
Sådan gør du
- Snit hvidkål fint på foodprocessor. Hak løg groft. Skær æble i små tern.
- Opvarm kokosolie på en stor pande (eller på to mindre) og steg først løg herpå.
- Tilsæt hvidkål og steg videre ved høj varme, til hvidkålen begynder at tage farve i kanten. Det tager ca. 10 minutter i alt.
- Halvvejs tilsætter du æbletern og chili og steger hele baduljen færdigt.
- Rist hasselnødderne på en tør pande ved middel varme, indtil de tager lidt farve og begynder at knitre og dufte.
- Lad dem afkøle og hak dem groft.
- Anret den stegte hvidkål på et fad og drys hasselnødder over.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Og tak for hjælpen!
Forleden efterspurgte jeg idéer til nye blogindlæg inde på Facebook-siden og I var bare fuld af gode idéer! Tak for det. Noget af det, der blev efterspurgt, var bl.a. varmt grøntsagstilbehør her til vinteren og en anden populær kategori var mad-på-budget eller mad-på-SU. Altså lækker mad, der ikke koster alverden at lave.
Læs også: 10 gode tip til at spise LCHF på budget – og husk at læse alle kommentarerne. Det er en guldgrube af idéer til at spare penge!
Her er jeres mange gode forslag. Suppler gerne, hvis du synes, der er andet, du mangler!
- Varmt grøntsagstilbehør
- Mad-på-budget eller mad-på-SU
- Flere fermenteringsopskrifter
- Snacks og mellemmåltider
- Flere sunde supper
- Opskrifter, der kombinerer LCHF og low fodmap
- Mere morgenmad
- Flere (nemme) strikse opskrifter
- Idéer til panering, jævning af sovs etc.
I opskriften her nedenfor er jeg startet med de to første kategorier og har slået dem sammen i denne opskrift. Varmt og velsmagende tilbehør med den billige hvidkål.
Samtidig kan den ryge i den strikse kategori, hvis man fjerner æblet. Mine børn kan faktisk bedst lide den uden æble.
Selv elsker jeg, at der lige kommer lidt sødt-syrligt ind i retten også.
Jeg har to andre favoritter til varmt, velsmagende og billigt grøntsagstilbehør, som jeg bare laver igen og igen og igen. Hvis de ikke allerede er en del af dit faste repertoire, så skynd dig at lade dem blive det. Find dem her:
Små blomkålsbuketter stegt med bacontern og kapers er også fantastisk, specielt til fisk!
Det lyder da også helt utroligt lækkert!