Stegt flæsk med persillesovs er jo en klassiker, og man går aldrig helt galt i byen med sådan en omgang. Men kan det lade sig gøre at stege flæsk sprødt i ovn? Og kan man lave en persillesovs uden hvedemel? Oh yes,til begge dele. Jeg steger altid flæsk i ovnen. Så slipper jeg for at stå i stegeosen og blive helt klistret.

Stegt flæsk med persillesovs
Føj til favoritter Føj til favoritter Print PinIngredienser
- 800 g stegeflæsk i skiver regn med et svind på 50%
- salt
Persillesovs
- 75 g smør
- 2 dl fløde
- 75 g flødeost naturel
- salt og friskkværnet peber
- 1 frisk persille
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 225 grader varmluft.
- Læg flæskeskiverne på en bagerist og drys dem godt med salt.
- Sæt flæsken i ovnen med en bageplade beklædt med staniol under til at opsamle fedtet, der drypper ned.
- Steg flæskeskiverne i ovnen i 25-30 minutter, eller indtil de er godt brune i det. Vend dem herefter og steg dem yderligere ca. 10 minutter på den anden side. Tag dem ud af ovnen.
Persillesovs
- Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Tilsæt fløden og lad den koge forsigtigt op.
- Tilsæt flødeosten og rør den ud i sovsen. Lad sovsen simre, til du synes, den har kogt tilpas ind.
- Rør hakket persille ind i sovsen og smag til med salt og peber. Server, spis og vær glad!
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Dine egne noter


Energiberegning
PR. PERSONERStegt flæsk med persillesovs – nationalret på Keto?
Stegt flæsk med persillesovs er jo danskernes favoritspise (really?) og blev sidste år kåret som Danmarks nationalret. Selv kan jeg godt finde på flere ting, jeg synes er lækrere. Men at der ikke findes en opskrift på stegt flæsk med persillesovs her på bloggen, det er simpelthen for dårligt og noget, jeg vil lave om på lige nu.
Søren og ungerne er ret vilde med det, men de elsker også flæskesteg og flæskesvær, og det er jo lidt i samme boldgade. Jeg bøjer mig for flertallet og tager en for holdet her.
Husk at gemme evt. rester fra flæsk. De smager dels godt koldt, men de er også et glimrende tilbehør til morgenæggene!

Hvad spiser man til stegt flæsk?
På Keto spiser vi jo ikke kartofler men jeg synes faktisk at lidt lettere tilbehør passer bedre. Vi spiser tit letkogt broccoli til. Det fungerer altid godt til retter med sovs.
En grøn salat, måske med en lidt syrlig dressing kunne også være dejligt.
Andre forslag kunne være:
Stegt hvidkål med æble, chili og hasselnødder
Rød spidskålssalat med tahindressing og dukkah
Broccolisalat med ristede mandler og parmesan
Se mere tilbehør her: TILBEHØR
Den rigtige måde at tilberede flæsk i ovn på er at langtidsstege i en time ved 100 og så give den 230 i 20 min, stykkerne må ikke røre hinanden, og det skal drysses med salt og stå ude i 15 min først før det kommer i ovnen,,, Det bliver supersprøde svær og meget mørt kød, god fornøjelse :-)
38% Cremefraiche er en god erstatning for smøreost i sovsen :)
Hvad bruger du egentlig persillesovsen til i denne ret?
Jeg har altid brugt persillesovsen til at putte på mine kogte hvide kartofler og det passer fremragende til det stegte flæsk. Men koger du blomkålsbuketter og bruger dem i stedet for kartofler (og lade bare være med at nævne det) eller dypper du flæsket i persillesovsen?
Ja begge dele faktisk. Jeg bruger oftest broccoli til og det fungerer ret godt til sovs, synes jeg. Og lidt til flæsket også :)
Kan sovsen fryses ned? Har lidt i overskud…
Uh det ved jeg faktisk ikke. Bliver den mon grynet af det?
Den persillesovs må simpelthen afprøves! Ser super lækkert ud. Men tror du man kan gøre den lidt mere fedtfattig? Bruge mindre smør, Cremefine i stedet for fløde og måske light flødeost? Eller ødelægger det hele sovsen mon? ?
Jeg er nok ikke den rette at spørge. Fedtfattigt er jo det sidste, jeg ville spise.
I stedet vil jeg hellere sige: lad være med at bruge cremefine (eller prøv at læse ingredienslisten og se, om du stadig tænker, det er noget, der hører til i din krop). Brug sødmælk i stedet for fløde og jævn med maizena. Nu er din sovs ikke længere kulhydratfattig men hvis du gerne vil spise fedtfattigt er det jo også ligemeget.
Faldt over din opskrift på persillesovs og tænkte, at den da måtte kunne bruges til “stuvede grøntsager” Så jeg planlagde frikadeller med stuvet spidskål…Hold da ferie, hvor det smagte godt….Aldrig mere opbagte, melklistrede sovser i vores hjem :-D Mange tak
Hvorfor kan man ikke længere udskrive opskrifterne uden kommentarer. Jeg ville gerne nøjes med opskriften, men ved tryk på udskriv ville der være kommet 21 sider, hvoraf de 20 er ligegyldige
Jeg har ikke ændret noget… Bruger du printikonet, der ligger under den grønne “knap” sammen med Facebook, Twitter etc-knapperne? Og ellers kan man på min printer bede om hvor mange sider, man vil have skrevet ud. Og så skriver jeg bare 1-2 fx. Problem solved! :)
Så fik jeg afprøvet persillesovsen… jeg er hooked!!! Hold da op det smager langt bedre end opbagt hvidsovs. Nu kan min datter på 14 endda pludselig lide persillesovs :-)
Kan man mon bruge den til brunsovs også? Selvfølgelig uden persillen og måske med lidt stegesky fra evt flæskesteg i stedet for smør ?
Hehe, hvor dejligt at høre :)
Og ja, du kan bruge den til al slags sovs!
Jeg serverer altid stegt flæsk (minus persillesovsen) men med tomatsalat & groft rugbrød til. Balsamicoeddiken i dressingen & finthakkede løg er god modvægt til det skønne – altid ovnstegte – fede flæsk? Yummie?
Det lyder jo også fuldstændig fantastisk!
Tror jeg vover mig ud i en ordentlig omgang stegt flæsk og persillesovs som beskrevet i opskriften, i aften. Lidt citron i sovsen og dertil danske hvide kartofler. Min hustru er fra Færøerne og hun er simpelthen ikke til at styre på en hel tønde land, når der kommer stegt flæsk og persillesovs på menuen.
Er dog lidt overrasket over opskriften på sovsen, ikke helt som vor mor lavede den tilbage i 60-70’erne :-)
Haha, nej, der må twistes lidt, når der ikke skal mel i :)
Mums vi har haft spist blomkål til :-)
Når du nu skriver “de elsker også flæskesteg og flæskesvær, og det er jo lidt i samme boldgade”, vil jeg spørge om man kan lave stegt flæsk af flæskesteg, ved at skærer den i tyndere skiver, det er vel samme kød ?
Tak for opskriften på at lave det i ovnen, det skal helt sikkert prøves :-)
Mvh. Svend
Du kan lave stegt flæsk af ribbensteg.
I min hustrus familie har der i mange år været tradition for, at familien samles i juni måned til ”Mælkeærter” med sprødt stegt flæsk.
Min svigerinde er fantastisk i et køkken. jeg vil påstå at hun kan sætte rigtig mange kokke til vægs – hendes mad er enkel, veltillavet og smagfuldt. Det siger jeg, som selv er uddannet kok, og har været 45 år i branchen.
Som årene er gået, er familien vokset og flere er kommet til. Ovnen blev ikke større. Svigerinden og jeg måtte stå i timevis og stege flæsk. Indtil en dag min svigerinde fik en genial idé. I samarbejde med den lokale ”sortsmed” blev dobbelt-spyddene til.
Stolt – det var hun, da jeg blev præsenteret for spyddene, og jeg må sige at spyddene simpelthen er geniale. Simple, effektive, nemme at håndtere og rengøre.
Nu kan flæsket forsteges, holdes varmt på skift i ovnen, indtil vi skal spise.
Min svoger – er også glad; det er ham der vasker op.
Hvor er det bare genialt! Tak for det gode input!
Når vi serverer stegt flæsk i Klubben for børn og forældre er der altid stor tilslutning. Faktisk kan forældrene finde på at huske os på, at nu må det være snart…
Vi steger altid flæsk i ovnen – i mange lag og flere ovne… ellers ville vi aldrig blive færdige .. og det er langt lettere at gøre rent bagefter :)
Prøvede den med stegt flæsk og persille sovs i går, den faldt absolut i god jord, og nemt med ovnen.
Fedt at høre, Annelise. Tak for tilbagemeldingen! :)
Lidt citron plejer jeg at komme i sovsen da jeg synes at fløden godt kan gære den en anelse sød i forhold til den traditionelle sovs :-) Mvh Ann
Gud hvor smart! Godt tænkt!
Jane, dine billeder er simpelthen blevet så lækre på det sidste, synes jeg! :D
Tak for det, Xenia! det må være lysets tilbagevenden! ;-)
Jeg laver altid blomkålsmos med hakket persille til stegt flæsk. Jeg synes faktisk, det smager bedre end persillesovs. Mosen skal selvfølgelig laves med riiigeligt hvidløg, smør og en klat flødeost – det er SÅ godt :-)
Lyder også som virkelig lækkert tilbehør!
Prøv også med Cayennepeber i sovsen, uhhhhm ?
Bagt blomkål med olie, citron, salt og peber kunne også være et bud på tilbehør :-)
Superlækkert bud! Tak :)
Tack för det här tipset! Passade meget, meget bra till fläsket och sovsen :)