Stegt flæsk med persillesovs er jo en klassiker, og man går aldrig helt galt i byen med sådan en omgang. Men kan det lade sig gøre at stege flæsk sprødt i ovn? Og kan man lave en persillesovs uden hvedemel? Oh yes,til begge dele. Jeg steger altid flæsk i ovnen. Så slipper jeg for at stå i stegeosen og blive helt klistret.
Ingredienser
- 800 g stegeflæsk i skiver regn med et svind på 50%
- salt
Persillesovs
- 75 g smør
- 2 dl fløde
- 75 g flødeost naturel
- salt og friskkværnet peber
- 1 frisk persille
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 225 grader varmluft.
- Læg flæskeskiverne på en bagerist og drys dem godt med salt.
- Sæt flæsken i ovnen med en bageplade beklædt med staniol under til at opsamle fedtet, der drypper ned.
- Steg flæskeskiverne i ovnen i 25-30 minutter, eller indtil de er godt brune i det. Vend dem herefter og steg dem yderligere ca. 10 minutter på den anden side. Tag dem ud af ovnen.
Persillesovs
- Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Tilsæt fløden og lad den koge forsigtigt op.
- Tilsæt flødeosten og rør den ud i sovsen. Lad sovsen simre, til du synes, den har kogt tilpas ind.
- Rør hakket persille ind i sovsen og smag til med salt og peber. Server, spis og vær glad!
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Stegt flæsk med persillesovs – nationalret på Keto?
Stegt flæsk med persillesovs er jo danskernes favoritspise (really?) og blev sidste år kåret som Danmarks nationalret. Selv kan jeg godt finde på flere ting, jeg synes er lækrere. Men at der ikke findes en opskrift på stegt flæsk med persillesovs her på bloggen, det er simpelthen for dårligt og noget, jeg vil lave om på lige nu.
Søren og ungerne er ret vilde med det, men de elsker også flæskesteg og flæskesvær, og det er jo lidt i samme boldgade. Jeg bøjer mig for flertallet og tager en for holdet her.
Husk at gemme evt. rester fra flæsk. De smager dels godt koldt, men de er også et glimrende tilbehør til morgenæggene!
Hvad spiser man til stegt flæsk?
På Keto spiser vi jo ikke kartofler men jeg synes faktisk at lidt lettere tilbehør passer bedre. Vi spiser tit letkogt broccoli til. Det fungerer altid godt til retter med sovs.
En grøn salat, måske med en lidt syrlig dressing kunne også være dejligt.
Andre forslag kunne være:
Stegt hvidkål med æble, chili og hasselnødder
Rød spidskålssalat med tahindressing og dukkah
Broccolisalat med ristede mandler og parmesan
Se mere tilbehør her: TILBEHØR
Jeg har også lige købt flæsk, med henblik på at prøve at stege det i airfryeren.
Jeg er ret uerfaren m.h.t. airfryer, så har (for et par uger siden), købt den model som du bruger.
Det gør det nemt at følge dine opskrifter 😊
Hvis jeg iøvrigt følger opskriften, er der så en (sådan ca.) omregningsfaktor fra alm. ovn til airfryer, m.h.t. grader og stegetid?
Det kunne være super (velvidende at det er et kæmpe arbejde), hvis du (hen ad vejen) kunne påføre de eksisterende opskrifter (før airfryer), en lille markering af, om de er egnede til airfryer.
Jeg har planlagt at lave “Blomkål i fad med ost og bacon” i weekenden 🙂, som jeg regner med også at prøve i airfryeren, nok kun i en portionsstørrelse som kan være i formen 😉
Har i øvrigt allerede haft stor glæde af Keto-airfryer-e-bogen – og tak for tillæggget 😊, selvom jeg allerede havde fundet og afprøvet både laks 👍🏼, bacon 👍🏼, broccolifritter 👍🏼 – og, ikke mindst, hel kylling 👍🏼. Den var nok en af de bedste jeg har smagt, saftig og flot brunet 😋
Tak for god inspiration 😊.
Ud over, at jeg sidste år tabte 14 kg., ved at følge dine gode råd (som desværre p.g.a. for meget arbejde, delvist har sneget sig på igen), så fik jeg en meget bedre nattesøvn og fordøjelse.
Efter en stress-sygemelding, hvor jeg har lært at sige “nej”, og efterfølgende en omgang Covid, er jeg nu “tilbage” og mærker allerede at jeg begynder at få mere energi 😘
Bedste hilsner fra Helle 🥰
Hej Helle
Jeg er ikke helt i mål med flæsk i airfryeren. Jeg skal lige have det testet et par gange mere før jeg er helt tilfreds. Generelt skal ting have kortere tid i airfryeren end i ovnen men jeg har ikke nogen decideret omregningsmodel. Jeg skal nok opdatere opskrifter med airfryer-tider i takt med at jeg kommer igennem dem.
Og fedt at du er glad for airfryer-bogen. Det er dejligt at høre :)
Jeg har ellers aldrig været fan af stegt flæsk, men det kommer åbenbart med alderen 😊
Det fik et forsøg i airfryeren – og fandt jo så ud af, at den kun går til 200 gr..
Det fik det så, samme tid som i opskriften, vendt efter 15 min. – og det blev rigtig godt.
Det var dog kun en portion på 300 gr., så stykkerne kunne være i 1 lag i kurven.
Persillesovsen må vente til næste gang, men havde samtidig bagt broccoliboller – også rigtig gode 😊 – så det blev tilbehøret i aften 😊
Ej hvor godt! Jeg skal også lige have leget lidt mere med det. Jeg har prøvet at have dem ‘stående’ med de der spyd og slap derfor for at vende. Men jeg er ikke helt tilfreds endnu :)
Hej
Har du prøvet i din nye airfryer at lave stegt flæsk?
Jeg prøver idag.
Bliver spændende.
Elsker min nye airfryer.
Tak for altid gode opskrifter
Ja det har jeg faktisk men jeg er ikke landet helt på det fantastiske resultat endnu. Hvordan gik det med dit?
Jeg halverede alle stykkerne 500 gr og med drejearmen i maskinen blev det det bedste resultat – ever uhmmmmm
Af hjertet tak! 😋
Efter min mening smager sovsen er bedre end “almindelig” persillesovs!
Hej Jane.
Jeg har tidligere lavet denne persillesovs flere gang med succes.
Men de 2 sidste gange jeg har lavet den er den skilt – må sovsen ikke koge efter persillen er kommet i ?
Eller kan der være andet som jeg gør galdt (følger opskriften) ?
Hilsen
Brian.
Hej Brian
Jeg har svært ved at tro at persillen kan være årsagen til at den skiller. Jeg har aldrig oplevet det. Kan temperaturen være for høj mon?
Jeg plejer at dampe et blomkål i små buketter blidt, så det det stadig har lidt bid og blander derefter det hele i saucen og det er det absolut bedste tilbehør til denne ret, som jeg kan forestille mig;-)
Nam, hvor godt!❤️❤️
Jeg skal altid have røget flæsk og min mand fersk flæsk. Vi steger det på grillen udendørs, altid. Vi bruger en flæskeholder og får det mest fantastiske flæsk gennemstegt og med sprød svær. Og ingen stegeos i køkkenet.
Jeg vil anbefale broccoli til. Uhm, nej det må vi da have en af dagene?,! Sidder jo her og bliver helt lækkersulten.
Øj så lækkert jo!
Jeg har forsøgt mig med at skifte en dl. fløde ud med en dl. vand. Det gik helt fint.
Jeg jævnede sovsen med xanthan gum. Også problemfrit.
Det her kan man vel godt spise mens man er på keto kickstartskursus (næsten færdig)? :) ser så lækkert ud!
Hej Simone
Jeg synes, du kan tilpasse det, nøjagtigt som du vil. Det, som er vigtigt er helheden, altså dit samlede indtag over dagen. En ret som denne er temmelig kulhydratfattig men også temmelig kalorietung. Så de to ting skal jo passe ind❤️
Hvorfor bliver protein, fedt og kulhydrater mm. Ikke opgivet i dine retter ? jeg har som ny KETO starter svært ved at finde ud af selv hvad det indeholder ?
Mvh
Torben
Hej Torben
Energiberegninger finder du i alle mine købe-produkter. Ved det materiale, jeg stiller gratis til rådighed, skal du selv holde styr på det. Det synes jeg er fair. Er du ikke enig?
Du kan læse her hvordan du selv nemt kan regne det ud: Energiberegninger