Forleden spiste jeg hjemme hos min søster, og hun serverede stegt fennikel for mig, og det var bare så lækkert, at jeg har spist det næsten dagligt siden. Vi er i forvejen storforbrugere af fennikel (eller lakridsgrøntsag, som ungerne kalder den) herhjemme, men vi plejer mest at spise den rå, enten som den er, eller i salater.
Men det er jo synd, når den også smager så lækkert varm!
Opskriften her er jo knap nok en opskrift, idet det bare er stegt fennikel, altså stegt på panden og drysset med ristet sesam. Der er derfor rig mulighed for selv at peppe den op med yndlingskrydderiet.
Skulle det hænde, at du har rester, smager de til gengæld virkelig dejligt koldt også.

Ingredienser
- 400 g fennikel beregn 0,5 pr person
- salt og friskkværnet peber
- smagsneutral kokosolie til stegning
- 2 spsk sesamfrø ristet kort på en tør pande
Sådan gør du
- Skær de to fennikel i tynde strimler.
- Opvarm kokosolie på panden og steg fennikelstrimlerne heri ved høj varme, til fenniklen tager lidt farve i kanterne. Det tager lidt tid, så hav tålmodighed her.
- Drys med ristet sesam på toppen inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter




0 kommentarer til “Stegt fennikel med ristet sesam”