Steaksalat er en genial måde at trylle aftensmadsrester om til en dejlig frokost. Og hvis du kiggede med på min Instagram i går, ved du, at vi havde en mundvandsfremkaldende côte de boeuf på grillen.
Steaksalat med urtedressing og syltede rødløg
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 1 kødrest jeg bruger 100-150 g alt efter appetit
- 1 håndfuld rucola eller anden salat
- 1 avokado skåret i skiver
- 100 g cherrytomater i halve
- syltede rødløg eller almindelige
Dressing
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 håndfuld frisk persille
- 1 tsk chiliflager
- 1 dl olivenolie
- 2 spsk rødvinseddike
- 1 spsk limesaft
- ½ tsk salt
Sådan gør du
- Lun evt. kødet i ovn eller ved at lynstege det på panden. Du kan også godt bruge det koldt.
- Skær kødet i tynde skiver.
- Blend alle ingredienser til dressingen til en homogen masse i blender.
- Anret salaten på en tallerken med salat, kød, avocado, cherrytomater og syltede rødløg og server med dressingen. Jeg har estimeret med at du bruger en god spsk dressing på din salat og gemmer resten.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Steaksalat – lækker, sund og mættende frokost
Denne steaksalat smager så englene synger og så er den tilmed sund og mættende. Er det ikke bare skønt, når de to går hånd i hånd?
Kødets kvalitet spiller selvfølgelig ind her, men det gør også den lækre urtedressing og de syltede rødløg, som jo vitterligt får alting til at smage bedre.
Prøv opskriften på steaksalat her:
Der var to grunde til, at vi spiste så fin en søndagsmiddag.
1. Manus afleveret!
Den ene var, at vi skulle have spist den om lørdagen for at fejre, at jeg havde afleveret manus til min nye bog. Yes, endelig!
Mand, hvor havde jeg glemt, hvor stort et arbejde det er at skrive en bog. Lidt som jeg forestiller mig, at man glemmer, hvor hårdt arbejde det er at føde og have baby i det øjeblik, man beslutter, at man gerne vil have et barn til.
I princippet startede jeg med at skrive den, da jeg var i Paris sidste år. Eller det var i hvert fald meningen med min tur, men sandheden er, at jeg vist kun fik oprettet selve dokumentet.
Men nu er bogen sendt videre til en tur gennem fru redaktørs skrappe blik. Det føles virkelig rart. Og jeg håber, I glæder jer!
Men fordi jeg havde knoklet sådan med det manus, glemte vi côte de boeuf’en. Ja, altså ikke glemte-glemte, men så lækkert et stykke kød fortjener ordentlig tilberedning. Her mener jeg langsom og nænsom tilberedning i ovn ved lav temperatur og herefter en tur på grillen.
Og klokken var 18, før vi opdagede, at vi havde glemt at putte den i ovnen. I stedet røg der derfor kylling og hakkebøffer på grillen.
2. Projekt: lejlighedssalg
I går knoklede vi med at gøre vores lejlighed fin hele dagen. Vi skal have taget billeder til salgsopstillingen i denne uge, så vi har ryddet ud og ryddet op og ordnet have og gjort ved. Vi synes derfor, det var velfortjent at slutte sådan en arbejdsweekend af med en virkelig god middag.
Og resterne af det lækre kød kan jeg få lov at bruge i en steaksalat til frokost, og det er bestemt ikke noget, jeg klager over. Faktisk er steaksalat måske en af de bedste ting, du kan servere for mig, og især her i det varme halvår, kan vi spise det til aften ligeså vel som til frokost.
0 kommentarer til “Steaksalat med urtedressing og syltede rødløg”