Steak Tartare på Bistro Pastis


Hvad kan jeg sige? Bistro Pastis har fået en ny fan! Så enkelt er det.

Jeg spiste frokost der i går, og jeg skammer mig lidt over at indrømme, at det faktisk var mit første besøg. Og ærgrer mig også. For det udraderede alle mine forventninger og fik små klokker til at ringe. Og jeg fik Steak Tartare. Råt kalveinderlår rørt med kapers, cornichoner, sennep, cognac og urter. Og lige en lillesmule fennikel, tror jeg. Lige nok til at man kunne ane anissmagen, men ikke så meget at den overdøvede resten.

Da jeg boede i Paris i slut 90’erne, spiste jeg jævnligt Steak Tartare. Kæmpestore tallerkener med råt kød rørt med stærk sennep og urter skyllet ned med store mængder Beaujolais (jeg var ikke så forfinet på vinfronten dengang). Og det var så godt. Men så kom kogalskaben der i starten af 00’erne, og det satte lidt en stopper for i hvert fald min indtagelse af råt kød. Siden hen blev jeg gravid, og så spiser man jo ikke den slags, og siden blev jeg mor og med det job følger tilsyneladende en helt almindelig dødsangst. Og på den måde var det en naturlig følgevirkning, at jeg aldrig vendte tilbage til det rå kød.

Før i går, hvor jeg sprang ud i det med begge ben. Det er sådan noget, der sker, når man begynder at fundere over, hvad man ville gøre, hvis man ikke var bange. Og jeg kunne så tilføje “spise tatar” til den liste. Og det har jeg ikke fortrudt, for det var den lækreste frokost, jeg har spist længe.

Udover at tataren var god, var betjeningen opmærksom og sød, og jeg vil arbejde ihærdigt på, at få “nogen” til at invitere mig på middag på Bistro Pastis snarest. For mit næste besøg skal være en middag med vin. Det er stensikkert.

Bistro Pastis, Gothersgade 52, 1123 København K

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

6 kommentarer til “Steak Tartare på Bistro Pastis”

Skriv en kommentar

  • Der er noget lidt dyrisk over at sidde og spise en hel tallerkenfuld råt kød, men når den er rørt så fint op, som det var tilfældet på Pastis, spekulerer man slet ikke over, at det er råt. :-)

   Svar
 1. Ih, det ser godt ud!
  Du skulle også tage at prøve deres fiskerestaurant, Pastis Fishmarket. Deres friut de la mer er fantastisk!

  Svar