Hvad kan jeg sige? Bistro Pastis har fået en ny fan! Så enkelt er det.
Jeg spiste frokost der i går, og jeg skammer mig lidt over at indrømme, at det faktisk var mit første besøg. Og ærgrer mig også. For det udraderede alle mine forventninger og fik små klokker til at ringe. Og jeg fik Steak Tartare. Råt kalveinderlår rørt med kapers, cornichoner, sennep, cognac og urter. Og lige en lillesmule fennikel, tror jeg. Lige nok til at man kunne ane anissmagen, men ikke så meget at den overdøvede resten.
Da jeg boede i Paris i slut 90’erne, spiste jeg jævnligt Steak Tartare. Kæmpestore tallerkener med råt kød rørt med stærk sennep og urter skyllet ned med store mængder Beaujolais (jeg var ikke så forfinet på vinfronten dengang). Og det var så godt. Men så kom kogalskaben der i starten af 00’erne, og det satte lidt en stopper for i hvert fald min indtagelse af råt kød. Siden hen blev jeg gravid, og så spiser man jo ikke den slags, og siden blev jeg mor og med det job følger tilsyneladende en helt almindelig dødsangst. Og på den måde var det en naturlig følgevirkning, at jeg aldrig vendte tilbage til det rå kød.
Før i går, hvor jeg sprang ud i det med begge ben. Det er sådan noget, der sker, når man begynder at fundere over, hvad man ville gøre, hvis man ikke var bange. Og jeg kunne så tilføje “spise tatar” til den liste. Og det har jeg ikke fortrudt, for det var den lækreste frokost, jeg har spist længe.
Udover at tataren var god, var betjeningen opmærksom og sød, og jeg vil arbejde ihærdigt på, at få “nogen” til at invitere mig på middag på Bistro Pastis snarest. For mit næste besøg skal være en middag med vin. Det er stensikkert.
Bistro Pastis, Gothersgade 52, 1123 København K
Jeg vil godt indrømme, at jeg aldrig har prøvet at spise en tartarmad, da jeg ikke er til råt hakket oksekød, men den udgave der lyder nu ret lækker :-)
Der er noget lidt dyrisk over at sidde og spise en hel tallerkenfuld råt kød, men når den er rørt så fint op, som det var tilfældet på Pastis, spekulerer man slet ikke over, at det er råt. :-)
Jeg elsker steak tartare!! Det er SÅ godt, når den er godt krydret og rørt med lækre ingredienser. Mums!
Det er klart et af mine yndlingssteder i København. Får da lyst til lige at slå et smut forbi snart.
Ih, det ser godt ud!
Du skulle også tage at prøve deres fiskerestaurant, Pastis Fishmarket. Deres friut de la mer er fantastisk!
Oh là là… det må blive næste gang! Tak for det herlige tip! :-)