Steak tacos med kål og chipotledressing er nem og lækker comfort food. Taco Tirsdag har vist aldrig rigtig vundet indpas i Danmark ligesom Taco Tuesday har det i USA. Men uanset om det er tirsdag eller torsdag er disse steak tacos virkelig lækker texmex-mad.
Steak tacos med kål og chipotledressing
Føj til favoritter Udskriv PinUdstyr
Ingredienser
Steak og fyld
- 250 g flanksteak
- smør eller kokosolie til stegning
- Salt og friskkværnet peber
- 300 g lilla spidskål
- 100 g rød peberfrugt
- 50 g rødløg
- 1 forårsløg
- 40 g feta
- frisk koriander
Dressing
- 2 spsk mayonnaise
- 2 tsk chilisauce gerne chipotle
- 1 tsk chiliflager gerne chipotle
- 2 spsk appelsinsaft kan udskiftes med citron eller lime
- 1-2 tsk sødning
- 2 tsk koncentreret tomatpuré
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Tortillas
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Kør blomkålen helt fint på foodprocessoren og bland den med de resterende ingredienser.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og lav fire runde tortillas, tryk dem helt flade.
- Sæt bagepladen i ovnen og bag i ca. 10 minutter, til de er gyldne og faste.
- Let dem forsigtigt fra bagepladen med en spatel og lad dem afkøle.
Steak tacos
- Skru ovnen op til 250 grader.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Snit kålen.
- Skær peberfrugten i tynde strimler og løget i tynde både.
- Fordel grøntsagerne på bagepladen.
- Dryp med lidt olivenolie og lidt havsalt og bland det godt sammen.
- Sæt pladen i ovnen og bag i ca. 20 minutter til grøntsagerne begynder at få lidt sorte pletter.
- Drys kødet med salt og peber og steg den ved høj varme i lidt smør eller kokosolie, i et par minutter på hver side.
- Lad den hvile i ca. 5 minutter, inden den skæres i strimler.
- Opvarm tortilla kort på en pande eller i ovnen, hvis de ikke er friskklavede.
- Bland alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til.
- Fordel grøntsager og kødet på de lune tortillas og server med dressing, frisk koriander og smuldret feta.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Steak tacos med blomkålstortillas
Det er endnu engang de hjemmelavede blomkålstortillas, jeg har brugt i denne opskrift. Men en af de gode ting ved Low Carb/Keto-mad er også, at man tit slet ikke behøver lave disse erstatninger. Man kan helt enkelt bare nøjes med at spise fyldet. Og det kunne man sagtens her også. Det er jo i fyldet og i snasket at smagen sidder.
Steak tacos med kød og kål
Både tacos og fyld indeholder kål, og det giver en masse god volumen, fibre og fylde i retten. Springer du arbejdet med at lave tacos over, kan du lægge fyldet på en bund af enten blomkålsris eller mere snittet spidskål. Det giver dig et hurtigt, sundt og lækkert måltid.
Jeg ville ikke være afvisende overfor at smide en klat af den gode guacamole ovenpå, men det må blive en anden god gang :)
0 kommentarer til “Steak tacos med kål og chipotledressing”