Status på mælkefri diæt


Det er bare nogle gange lidt pudsigt. Der er ting, som vokser sig kæmpestore inde i hovedet, og når man så kaster sig ud i dem, er de overhovedet ikke så vanskelige.

Det går uden problemer at undvære mælkeprodukter. Faktisk tænker jeg ikke nærmere over det, jeg spiser bare noget andet. Nogle gange tror jeg, at de ting, vi oplever mest modstand mod at skulle undvære, er dem, vi har bedst af at undvære. Fx var jeg fuldstændig grædefærdig, da jeg fandt ud af, at jeg ikke tålte gluten. Forinden havde jeg forsøgt mig med samtlige eliminationsdiæter for at finde ud af hvorfor jeg havde det så elendigt, med undtagelse af gluten, for jeg kunne simpelthen ikke overskue at skulle leve uden brød. Mælkeprodukter er lidt det samme. Både glutenholdige og mælkeprodukter kan være sådan lidt comfy-food agtige, og det er jo svært at sige farvel til sin sutteklud.

Nå men det går fint uden mælk. Maven er fladere og energien bedre. Særligt mærker jeg det på vejrtrækningen, når jeg løber. Der er mere fri passage, og jeg belemres ikke længere med slim og hoste. Og det er jo selvsagt dejligt, og jeg kan løbe længere og mere ubesværet.

Jeg savner dog smør og ost og overvejer, om jeg skal lade det ind igen. Problemet er bare, at det nemt bliver sådan en glidebane for mig. Så kommer der lige lidt græsk yoghurt. lidt fløde til saucen, lidt creme fraîche til stenbiderrognen, etc. Bumbum… er uafklaret.

Og til sidst en anbefaling. I dag var jeg en tur i Urtehuset, som ligger i Egefelds gamle lokaler på Gl. Kongevej, og det er til dato den mest velassorterede og lækre helsekost, jeg nogle sinde har besøgt. De havde alt! Alle mine små mærkelige særprodukter + en hel masse som jeg ikke anede, jeg havde brug for, men som jeg bare måtte eje. I luurve it! Dog havde de ikke sukkerfri mandelmælk, men det var bare, fordi den var udsolgt. Så jeg lavede bare min egen. Og drak en skøn chai med Pukkas lækre vaniljechai og smagt til med lidt ekstra vaniljepulver og kardemomme. Den var sød og mild og god.

Bagefter købte jeg sandaler, regntøj og gummistøvler til 2 x 5-årige og blev herved 2000 kr fattigere. Og så kommer helseregningen oveni. Det har været en dyr dag.

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

7 kommentarer til “Status på mælkefri diæt”

 1. Jeg har levet uden mælkeprotein siden 2006, syntes det er sværest om sommeren når de monster store lækre isvafler og softice kommer på banen. Prøvede forleden dag en softice … For mine omgivelsers skyld, er det helt slut.. Utroligt at en lille softice , kan lugte sååååå grimt flere dage efter. Øv .

  Svar
 2. @Janicke, jeg savner pudsigt nok heller ikke frugt. Jeg troede ellers, jeg elskede frugt?!

  @artncupcakes, saftsuseme godt gået med kostomlægningen dér. 3 kilo på 14 dage kan man da kalde en flyvende start. Godt gået!

  Og tak Charlotte. Også for forklaringen :)

  Svar
 3. Åhh ja den mad, den mad. Du har helt ret, den mad vi higer mest efter, er også den mad, vi har bedst af at undgå. Når vi spiser mad, som vi ikke tåler, frigiver vores krop forskellige stoffer, som virker afslappende og smertestillende og det er derfor, vi føler, vi får det “så godt” af at spise disse madvarer :-/
  Jeg lever stort set også uden mælk. Jeg får smør på brødet og engang imellem lidt feta på salaten, men ellers holder jeg mig fra mælk. Jeg får så meget slim i halsen og uanede mængder af luft i maven!!!
  Spændende projekt Jane – det er sejt gået :-)

  Svar
 4. Jeg lever også uden mælkeprodukter, gluten, sukker og koffein, og ja det er hårdt det første stykke tid, men det giver bare så meget i den anden ende.. Har fx tabt 3kg på 14 dage.. Helt uden at tænke over det.. Det med kosten kører bare derud af..
  Go’ påske..!!

  Svar
 5. Jeg kan godt leve uten noen melkeprodukter, men smør og ost synes jeg er det vanskeligste. Jeg merker heller ingen forskjell når jeg har vært uten så jeg tåler det nok bra.

  Husker jeg synes det var utrolig trist å kutte ut frukt men det var lettere enn jeg trodde. Savner det ikke. Det var nok den sukkeravhengige delen av meg som ikke hadde lyst til å slutte med de søte frukter.

  Så bra at du klarer deg uten melk. Pukka har fantastisk te. Må nok kjøpe inn litt til påske. Skal teste vanilljechai :-D

  Svar
 6. Hej Lise, altså i denne omgang er det bare en uge-status. Men jeg levede uden mælkeprodukter det meste af 2010 og trappede så langsomt op igen. Nu genoplever jeg så glæderne ved at skåne kroppen igen. Kan varmt anbefales. Om ikke andet så bare for at mærke forskellen (hvis der er en!)

  Svar