Stærk thaisuppe med kokosmælk


Er der noget bedre end en god, stærk thaisuppe, som varmer i hele kroppen? Når vi er ude i Thailand, spiser jeg ofte supper. Det er så varmt derude, at appetitten er mindre end ellers, og selvom det kan virke paradoksalt at spise varm suppe i varmen, så virker det helt naturligt derude.

Thaisuppe

Stærk thaisuppe med kokosmælk

Føj til favoritter Print Pin
4
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Kyllingen havde jeg forstegt, sammen med kyllingen, jeg skulle bruge til de vietnamesiske forårsruller. Men principielt kunne man bare have brugt kyllingen rå i tern og have ladet den koge i suppen.
  • Først snittede jeg chili (lad være med at stikke fingeren i øjet bagefter!), citrongræs, forårsløg og champignon. Pres saften ud af limen og ingefæren, så du har dem klar.
  • Først sauteres hvidløg, chili og citrongræs i kokosolie i sauterpanden. Hvis du vil have max smag ud af den gule karry, putter du også den på panden nu.
  • Herefter hælder du hønsebouillon og den fede kokosfløde på og lader det koge op.
  • Tilsæt kyllingen og lad den koge i suppen, indtil den er gennemvarm. Henimod slutningen tilsættes champignon og forårsløg og gurkemeje, hvis du også mener, suppen skal være gul.
  • Smag suppen til med tamari/soya, fishsauce og limesaften. Drys lidt koriander på toppen og server!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Herhjemme laver jeg mest supper om efteråret/vinteren, men i går lavede jeg en, fordi jeg ville have stærk thaisuppe på bordet i anledning af, at ungerne var taget i sommerhus.

Og suppen var simpelthen så nem og hurtig at lave, at den kan blive en del af hverdagsrepertoiret.

Vil du gerne spise flere grøntsager?🥦🥕🥒

… men stadig gerne rimelig Low Carb? Så overvej min Low Carb-kostplan. Den er lavet, så du får mindst 600 g grønt om dagen, godt med protein og moderat med sundt fedt. Det er sund og lækker og let mad – perfekt til foråret🌱

Find den her: Low Carb kostplan

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

16 kommentarer til “Stærk thaisuppe med kokosmælk”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Tak for opskriften – det er blevet vores nye yndlingssuppe :) Jeg skal lave suppen på mit arbejde. Hvor mange personer ville du sige opskriften med dine mål bliver til?

    Svar
  2. Hej Jane
    Fandt din opskrift da vi skulle have lidt input til en Spicy thai suppe. Den er faktisk ret autentisk. Vi skiftede dog kyllingen ud med fisk og rejer. Lidt cocktailtomater og ingen gurkemeje.

    Tak!

    Mvh
    Poul Erik

    Svar
  3. øj jeg har lige lavet suppen.. nam nam nam.. sige jeg bare. og fantastisk side du har.. har lavet flere af dine opskrifter og er nu uden sukker og stivelse på 1½ uge..

    Svar
    • Sveske, jeg har haft mit med hjem fra Thailand. Da jeg løb tør for det, var manden tilfældigvis forbi et thaisupermarked, hvor han købte en ny (som dog ikke er nær lige så stærk som den, jeg køber ude i Thailand). Måske en etnisk grønthandler har dem…

      Svar
  4. Hehe, nogenlunde sådan ser menuen også ofte ud, når ungerne er trygt placeret hos bedsteforældrene. Men her er suppen bare altid grøn :) Og med frisk tun i stedet for kylling ;)

    Svar
  5. Hej Jane,
    Den er hermed røget direkte på min ‘to try’. Jeg gør det generelt ikke meget i suppe, men det er vist en fejl og krydret supper med inspiration fra Thailand er lige i øjet. Tak.
    KH
    – frk. sveske
    P.S. Hvad synes du om konsistensen på rispapiret? Jeg brugte også koldt vand i sin tid, men kunne bestemt ikke lide konsistensen og fik da at vide, det skulle i kogende/varmt vand?

    Svar
    • Jeg bruger halvvarmt vand men har kun papiret i i få sekunder. Det er stadig lidt stift når jeg tager det op, men det arbejder ligesom videre, så et kort øjeblik efter er det blødt og nemt at arbejde med :) det er åbenbart forskelligt hvad der virker :)

      Svar
    • Virkelig? Jeg synes konsistensen var fin. Jeg havde dem temmelig længe i det kolde vand, måske næsten et minuts tid. Jeg holdt dem under vandet, indtil jeg syntes konsistensen var klar til at rulle. Tidligere, da jeg brugte varmt vand, klistrede de sammen på kryds og tværs, indtil jeg blev arrig og smed det hele ud. Tsk tsk…

      Svar