Er der noget bedre end en god, stærk thaisuppe, som varmer i hele kroppen? Når vi er ude i Thailand, spiser jeg ofte supper. Det er så varmt derude, at appetitten er mindre end ellers, og selvom det kan virke paradoksalt at spise varm suppe i varmen, så virker det helt naturligt derude.
Ingredienser
- ½ liter kyllingebouillon/hønsebouillon
- 1 Extra Creamy kokosmælk fra Santa Maria jeg stilte dåsen på køl og brugte kun den fede kokosfløde i toppen
- 1 rød chili finthakket
- 2-3 spsk frisk ingefærjuice jeg havde ingefæren igennem juiceren
- 1 fed hvidløg
- 1 stængel citrongræs
- 2 tsk gul karrypasta vær forsigtig, de kan variere i styrke
- 1-2 tsk gurkemeje kan udelades. Jeg har bare sådan en ting om, at thaisupper helst skal være gule. Min særhed!
- 300 g kyllingebryst
- 250 g champignon
- 40 g forårsløg
- 1 håndfuld frisk koriander til drys
- 1 spsk fiskesovs smag til
- 1 lime (saften)
Sådan gør du
- Kyllingen havde jeg forstegt, sammen med kyllingen, jeg skulle bruge til de vietnamesiske forårsruller. Men principielt kunne man bare have brugt kyllingen rå i tern og have ladet den koge i suppen.
- Først snittede jeg chili (lad være med at stikke fingeren i øjet bagefter!), citrongræs, forårsløg og champignon. Pres saften ud af limen og ingefæren, så du har dem klar.
- Først sauteres hvidløg, chili og citrongræs i kokosolie i sauterpanden. Hvis du vil have max smag ud af den gule karry, putter du også den på panden nu.
- Herefter hælder du hønsebouillon og den fede kokosfløde på og lader det koge op.
- Tilsæt kyllingen og lad den koge i suppen, indtil den er gennemvarm. Henimod slutningen tilsættes champignon og forårsløg og gurkemeje, hvis du også mener, suppen skal være gul.
- Smag suppen til med tamari/soya, fishsauce og limesaften. Drys lidt koriander på toppen og server!
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Herhjemme laver jeg mest supper om efteråret/vinteren, men i går lavede jeg en, fordi jeg ville have stærk thaisuppe på bordet i anledning af, at ungerne var taget i sommerhus.
Og suppen var simpelthen så nem og hurtig at lave, at den kan blive en del af hverdagsrepertoiret.
Tak for opskriften – det er blevet vores nye yndlingssuppe :) Jeg skal lave suppen på mit arbejde. Hvor mange personer ville du sige opskriften med dine mål bliver til?
Hej Jane
Fandt din opskrift da vi skulle have lidt input til en Spicy thai suppe. Den er faktisk ret autentisk. Vi skiftede dog kyllingen ud med fisk og rejer. Lidt cocktailtomater og ingen gurkemeje.
Tak!
Mvh
Poul Erik
Det er jeg virkelig glad for at høre! Tak Poul Erik :)
Hvor mange personer er opskriften til?
Hej,
Hvor mange personer er opskriften til ca?
øj jeg har lige lavet suppen.. nam nam nam.. sige jeg bare. og fantastisk side du har.. har lavet flere af dine opskrifter og er nu uden sukker og stivelse på 1½ uge..
Hej Jane,
Hvor køber du gul karrypasta?
– frk. sveske
Sveske, jeg har haft mit med hjem fra Thailand. Da jeg løb tør for det, var manden tilfældigvis forbi et thaisupermarked, hvor han købte en ny (som dog ikke er nær lige så stærk som den, jeg køber ude i Thailand). Måske en etnisk grønthandler har dem…
Hehe, nogenlunde sådan ser menuen også ofte ud, når ungerne er trygt placeret hos bedsteforældrene. Men her er suppen bare altid grøn :) Og med frisk tun i stedet for kylling ;)
Lyder også lækkert med tun. Uhm!
Et lille fif: Skær chili med engangshandsker på – man kan bare bruge den tynde slags ala dem der findes på tanken.
Smart! Tak Rikke :-)
Hej Jane,
Den er hermed røget direkte på min ‘to try’. Jeg gør det generelt ikke meget i suppe, men det er vist en fejl og krydret supper med inspiration fra Thailand er lige i øjet. Tak.
KH
– frk. sveske
P.S. Hvad synes du om konsistensen på rispapiret? Jeg brugte også koldt vand i sin tid, men kunne bestemt ikke lide konsistensen og fik da at vide, det skulle i kogende/varmt vand?
Jeg bruger halvvarmt vand men har kun papiret i i få sekunder. Det er stadig lidt stift når jeg tager det op, men det arbejder ligesom videre, så et kort øjeblik efter er det blødt og nemt at arbejde med :) det er åbenbart forskelligt hvad der virker :)
He he, ja, det er det vist. :-)
Virkelig? Jeg synes konsistensen var fin. Jeg havde dem temmelig længe i det kolde vand, måske næsten et minuts tid. Jeg holdt dem under vandet, indtil jeg syntes konsistensen var klar til at rulle. Tidligere, da jeg brugte varmt vand, klistrede de sammen på kryds og tværs, indtil jeg blev arrig og smed det hele ud. Tsk tsk…