Pasta med pesto er jo en evig vinder. Tænk, at noget så enkelt kan smage så godt. Her har jeg brugt fintstrimlet squash i stedet for pasta og det betyder at du får flere grøntsager og mindre stivelse. Og faktisk synes jeg, det er lækrere. Squashen er frisk og retten bliver ikke så klæg.
For ekstra lækkerhed er der burrata på. Det smager jo afsindigt godt.
Skal retten fungere som et komplet måltid, skal du have lidt ekstra protein til. Det kunne være lidt stegt kylling, hvid fisk eller måske kammuslinger.
Ingredienser
- 1000 g squash
Pesto
- 3 håndfulde frisk basilikum
- 2 fed hvidløg
- 1 dl olivenolie
- 0,5 citron saften herfra
- 20 g parmesan
- 10 g pinjekerner
Burrata og drys
- 300 g burrata
- salt og friskkværnet peber
- Evt. lidt ristede pinjekerner til servering
- frisk basilikum til servering
Sådan gør du
Pesto
- Kom basilikum, hvidløg, olie, parmesan og pinjekerner i et blenderglas og blend til du har en jævn masse.
- Smag til med citronsaft, salt, peber og juster evt. med lidt ekstra olie.
Squash-pasta med pesto
- Lad tynde eller tykke strimler af squashen og bland med et par spiseskefulde pesto.
- Anret på to tallerkener og top med burrata og evt. lidt ekstra basilikum og ristede pinjekerner.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Grøntsagsspaghetti lavet af squash
Det er forskelligt om man foretrækker squashspaghetti kold eller varm. Jeg kan bedst lide den kold, så den har godt med bid. Vil du gerne have den lun, kan du overhælde den med kogende vand og dræne vandet fra hurtigt efter. Så får du en lun grøntsagsspaghetti.
Denne opskrift på pasta-pesto på Low Carb måden er jo super enkel men det er bare et eksempel på hvor nemt man kan lave lækker mad, selvom man ikke spiser kulhydrater.
Du får ekstra point for at lave pestoen selv. Selvom man godt kan købe lækker pesto (gå efter dem med olivenolie), så er der ikke noget, der slår en god, hjemmelavet af slagsen
0 kommentarer til “Squash-pasta med pesto”