Sprøde løgbrød med sød smag


Disse sprøde løgbrød fik hurtigt ben at gå på! Men de smagte altså også virkelig lækkert!

Sikke en efterårsferie! Vi kom hjem fra Frankrig i går, fik pakket ud og vasket tøj og fik pakket igen til at sende ungerne på lejrskole med skolen her til morgen. Det er deres første tur på lejrskole, så de var meget spændte. Jeg er sikker på, de får en kæmpe oplevelse og kommer hjem et par centimeter højere end da de tog afsted.

Sprøde løgbrød - helt uden gluten eller kornprodukter. Opskrift her: Madbanditten.dk

Sprøde løgbrød med sød smag

Føj til favoritter Udskriv Pin
10 stk
|
13 timer

Udstyr

Ingredienser

Sådan gør du

 • Riv løg groft på rivejernet i foodprocessoren og hæld de revede løg over i en skål.
 • Mal solsikkekerner til mel i foodprocessoren med den store kniv og hæld solsikkemelet oveni løgene.
 • Hæld resten af ingredienserne i og bland det hele godt sammen med en ske. Du får nu en fast fedtet dej.
 • Klat dejen ud i 10 lige store stykker og flad dem ud. Tør dem i dehydrator i 10-12 timer ved 57 grader og vend dem herefter og giv dem yderligere to timer. Opbevar i en lukket glasbeholder i køleskab.

Noter

 

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Inden efterårsferien lavede jeg noget af det lækreste, jeg længe har lavet, men jeg nåede aldrig at dele det med jer. Efter vi var i fotostudiet sidst for at tage billeder til MADGLAD, havde jeg pludselig en bunke løg til overs, som jeg skulle finde på noget at lave med. Jeg faldt over en idé til løgbrød på IG og syntes, det lød genialt. Og det var det virkelig! De er sprøde og har den lækreste, lidt sødlige smag henad ristede løg. Årh, siger jeg bare!

Selv ungerne elskede dem og sådan en portion blev hurtigt spist op. Heldigvis har jeg lige sat en ny omgang over i dehydratoren, så jeg kan lytte til den summende lyd hele dagen, imens jeg arbejder.

Vi har spist dem både som “brød” eller som bund i en sandwich som herunder, hvor den har fået selskab af spinatblade, en kødrest, lidt avokado og lidt råmarinerede løg. Men vi har faktisk også spist dem som “chips”, skåret eller revet i mindre stykker. Så godt smager de!

I baggrunden på billedet herunder er det den lækre frokostplatte med græskar-“madder”.

Sund sandwich på sprøde løgbrød - helt uden gluten eller kornprodukter. Opskrift her: Madbanditten.dk

Jamen jeg har ikke nogen dehydrator?

Det var vel nok ærgerligt! ;-)

Det er dehydratoren, der giver de faste sprøde løgbrød i denne opskrift. Vil man kunne lave opskriften i almindelig ovn? Måske, jeg har ikke prøvet. Jeg ville dog nok tilsætte et æg eller to til dejen og bage dem ved 100-150 grader i 3 timer. Om de bliver for våde og slatne, tør jeg ikke sige.

Opdateret

En læser testede ovenstående metode i ovn og meldte tilbage, at det blev godt og ikke vådt. Så tip hermed videregivet!

Min dehydrator hedder Excalibur, den er god men ret pebret i det. Jeg er sikker på, at billigere modeller kan gøre jobbet lige så fint. Excalibur dehydratoren kan du købe HER (reklamelink)

Er du frisk på en lille (vægt)udfordring?

Det er nu, du skal i gang, hvis du skal opnå et ansvarligt vægttab før sommerferien. Jo tættere på sommerferien, vi kommer, jo mere uansvarlige (og uholdbare) bliver strategierne.

Min vægttabsprotokol, Sommerklar med Madbanditten, hitter helt vildt i øjeblikket – skal du prøve den?

Læs om den her: Sommerklar med Madbanditten

Skal jeg sende dig en gratis Keto-madplan (aftensmad)?

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

22 kommentarer til “Sprøde løgbrød med sød smag”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. De ser vildt lækre ud, de skal laves til weekenden. Det er skønt, når der kommer opskrifter til dehydratoren. Hvis nu man helst ikke vil bruge soja produkter og ikke lige kan anskaffe sig aminos nu og her, hvad kan man så bruge i stedet? Æg eller vand måske eller vil det ikke fungere?

  Svar
 2. Jeg har også afprøvet dem i ovn. Tilsatte ca. 2 spsk chiafrø og ½ dl hørfrø (hvilket måske var med til at gøre dem lidt seje, men det gør egentlig ikke noget) for at binde dem godt sammen.
  Lagde klatterne ud i ca. ½ cm. tykkelse. Tørrede dem i varmluftsovn ved 60 gr. ca. 10 timer på den ene side og 2-3 timer på den anden. De blev rigtig gode og sprøde/seje (uden at være bløde). Det er helt sikkert bare et spørgsmål om, hvor længe de tørrer/bager.

  Svar
 3. ja ja, den er god nok – kan sagtens laves i ovn. Jeg smurte dejen ud på bagepapir i ca. 1 cm tykkelse og skar ud i ønsket størrelse. Bagte ved ca. 120 grader i ca 3 timer og så var det let at brække/skære brød-firkanterne løs. Er med stor succes brugt som bunden i pizza – hvis man som fyld bla. bruger en blåskimmelost så bliver smagen virkelig skøn:)

  Svar
  • Jeg ville faktisk have brugt græskarkerner oprindeligt men havde ikke nok. Men de kunne bruges eller en anden slags malede nødder.

   Solsikkekerner og solsikkeolie er ikke det samme ift. omega 6. Koncentrationen er jo langt større i den ekstraherede olie. Og omega 6 er kun skidt i dårlig balance med omega 3. Er du i forvejen opmærksom på planteolierne og spiser du overvejende øko-kød, behøver du ikke være urolig for nødder og kerner (altså medmindre du grovspiser dem dagligt :))

   Svar
 4. Jag blev så glad när jag smakade det här brödet. Äntligen något som kan balansera upp ostar med lite kraftigare smak! :) Underbart gott tillsammans med en tjock skiva Morbier till exempel!

  Men nu till en fråga. Jag gjorde lökbröden i min varmluftsugn, 55 grader i 12 timmar med luckan lite öppen. Sen vände jag dem och körde ytterligare 2 timmar. Men jag fick dem inte så krispiga som jag först hade förväntat mig. Hur mjuka blir de när du har kört dem i dehydratorn? Mina blir lite krispiga i kanten och lite mjuka i mitten. Håller jag dem i kanten viker de sakta ner sig.

  http://i.imgur.com/aPChYiQ.jpg

  Och så till sist ett tips. Jag är inte så förtjust i rosmarin, så jag hade ingen hemma. Jag tog ½ tsk timjan i stället. Smakade nästan ingenting. Jag experimenterade på två halvor, en halva med extra timjan, och en halva med kummin. Båda blev jättebra! Så nästa gång kommer jag nog göra med 1 tsk timjan, eller med kummin i stället :)

  Svar
  • Mine bliver helt sprøde i dehydratoren. Det er fordelen med dehydratoren. En af gangene jeg lavede dem, lod jeg dem forblive bløde (mjuke) i midten. Det gjorde dem nemmere at bøje og bruge som wrap. Og tak for tips til nye krydderier. Dem vil jeg prøve næste gang! :)

   Svar
   • Min son spørgte mig hvis jag spiste tacos, för jag vek ihop brödet runt pålägget när jag spiste det :)

    Jag märkte att det fastnade mycket fukt mellan brödet och (silikon-)bakplåtspappret jag använde. Ska testa att lyfta över bröden på ett galler nästa gång så fort de torkat lite på ytan och se om det hjälper. Såg också att Birgitte hade success med 125 grader i 3 timmar, så det ska jag också testa.

    Jag återkommer med resultat! :)

    Svar
 5. Prøvede dit tip med at tilføje 1 æg og bagte dem ved varmluft ca 125 grader i 3 timer. De blev rigtigt gode. Slet ikke våde.

  Svar
 6. Hmmm….havde ikke løg nok så jeg brugte løg, rødløg, porrer og et kvart rødkål. Var også udgået for solsikkekerner så det blev til mandler og valnødder. Og så tørrede jeg dem i varmluftovn ved 90-100 grader i 8 timer. De vagte stor jubel hos min veganske mand og datter, så jeg må gentage det en dag jeg har fået handlet løg og solsikkekerner :)
  Har for øvrigt også lavet råmarinerede rødløg med havtorn og appelsinjuice, da jeg ikke havde appelsiner……. Det blev fint.
  Tak for dejlige og inspirerende opskrifter!

  Svar
  • Det tror jeg sagtens. I hvilken mængde tør jeg ikke sige, men jeg ville bruge en større mængde end med fiberHUSK.

   Svar
    • Jag har lige precis den slow cooker de har på tillbud på coop.dk. Jag synes den har perfekt störrelse, jag ville bestemt ikke ha en mindre (jag tror ikke det är möjligt att ha en för stor slow cooker :D ) Men! Jag synes den blir för varm på low. Min lösning på det problemet just nu är att koppla den i en almendelig timer som jag sätter i väggen. Då kan jag köra 15 minuter, stänga av 15 minuter, köra 15 minuter igen, och så vidare… Med en sådan timer kan jag också välja när jag vill att slowcookern ska starta (det brukar man inte kunna göra med de mycket dyrare programmerbara slow cookers från f ex CrockPot) och även precis när den ska stängas av.

     Svar
     • Gud, hvor smart, Tobbe! På min crockpot kan jeg kun vælge, hvornår den skal stoppe. Jeg kan ikke sætte den forskudt i gang. Det ville ellers være genialt til hverdagsmadlavningen.