Sprøde bønnefritter med parmesan


Vi elsker allesammen bønnefritterne, det ved jeg. Men hvor mange har prøvet bønnefritter med parmesan? De hitter heftigt herhjemme. Selv de spontane gæster, vi havde til middag tidligere på ugen, var vilde med dem! Det er, som om parmesanen hjælper til at gøre bønnerne sprøde. Nam nam, siger vi bare!

Jeg vil også lige huske at sige TUSIND TAK for de mange fødselsdagshilsner til Silas og Vega i går, både her på bloggen og på Facebook. Hvor er det vildt sødt af jer!

Vi havde simpelthen den hyggeligste dag.

Dagen startede med fødselsdagsmorgenmad med gaver og kokosvafler (lavet dagen før og lunet i ovn) med masser af toppings. Så tog Silas og Vega i skole med hver deres kasse med romkugler til uddeling (bedste romkugle vi har smagt – lød responsen i skolen. Mange tak!), efter skole kom de hjem og brugte eftermiddagen på at lege med deres gaver.

Vega havde fået noget LEGO Elves, som hun brugte et par timer på stuegulvet med at bygge helt selv. Silas havde bl.a. fået en youtube-kanal (meget omdiskuteret men virkelig stort ønske) til at dele sine fodboldvideoer, så den brugte vi lidt tid på at sætte op.

Sidst på eftermiddagen kom Morfar og Birgitte, som var på visit fra Frankrig, og sammen spiste vi middag på PatéPaté. Det var som altid virkelig godt. Ungerne fik kartoffelsuppe med krabbe til forret, Vega fik sin steak tatar til hovedret og Silas fik gråand.

Bagefter fik de lidt dessert, som de levnede halvdelen af (de er bedre end mig på det punkt!). Kl. 19.30 var Silas og Vega ved at kollapse af træthed og spændingsforløselse, og vi skyndte os at spise færdig og tog hjem og puttede dem i seng.

Og i dag vågnede de to 10-årige og var igen i fin form, og det er kun de voksne, der stadig er trætte. Jeg trækker lige vejret en dags tid, inden jeg begynder forberedelserne til næste fødselsdag i weekenden. Inhale… exhale…

Men nu til de lækre bønnefritter med parmesan.

Sprøde bønnefritter med parmesan --> Madbanditten.dk

Sprøde bønnefritter med parmesan

Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
40 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Hæld de frosne bønner i en skål og vend dem godt rundt i olivenolie eller smeltet smør.
  • Bland den fintrevede parmesan ind i bønnerne, hæld dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir og drys med lidt salt.
  • Bag bønnerne i ovnen i ca. 30-40 minutter, eller indtil de er sprøde i det. Hold øje med dem og rod evt. lidt rundt i dem, så de ikke bliver sorte. Tag ud og server. En lækker dip som fx parmesan-mayo eller aioli smager fantastisk til!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Sprøde bønnefritter med parmesan --> Madbanditten.dk
Sprøde bønnefritter med parmesan --> Madbanditten.dk

Laver I andre varianter af bønnefritterne? Så tip mig lige i en kommentar her nedenfor!

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

16 kommentarer til “Sprøde bønnefritter med parmesan”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane,
    Flere steder kan jeg læse, at bønner ikke er så godt på LCHF (KETO). Gælder det ik også bønnefritter eller er det mere hvide/sorte M.m som der menes?
    Vh Line

    Svar
  2. Hej :-) Skal spørge om olivenolie og varme. Jeg elsker smagen af olivenolie, men har desværre måttet begrænset indtaget, da jeg ikke længere bruger den, når den skal varmes. Jeg har læst flere steder, at olivenolien bliver ødelagt af varmen og bliver usundt for os. Hvad ved du om det? På forhånd tak og jeg glæder mig til at smage bønne frittere med eller uden olivenolien?kh Otilia

    Svar
    • Det er de flerumættede fedtsyrer i olivenolien, der ikke tåler opvarming, da de nemt harskner. Af planteolierne indeholder olivenolie mindst flerumættede fedtsyrer og jeg tænker, det er derfor, at mange godt mener, man kan stege i den.
      Smør eller kokosolie er dog mere varmestabilt og bedre egnet til stegning. Olivenolie smager dejligt over salater og grøntsager, evt. blandet med lidt citron, æblecidereddike eller lign.

      Svar
      • Bønnefritter er virkelig gode!!!!
        Dem vil jeg lave var igen.

        Jeg har kigget efter Edameme bønner i Frida, men kan ikke finde dem…
        Er de ok at spise i LCHF?

        Tak for meget inspirerende blog??og mange gode opskrifter.
        Bedste hilsner fra Helle

        Svar
        • Jeg mener at huske at edamamebønner ligger i omegnen af 8-10 g kulhydrat pr. 100 g. Hvorvidt det kan passe ind i din LCHF-kost, afhænger jo af hvad du i øvrigt spiser.

          Svar
  3. Jeg er så glad for, at jeg så denne opskrift. Så nemt – og så lækkert. Og jeg spiser ikke engang LCHF.

    Vi har ALTID parmesan, og jeg har ellers altid gået en bue uden om de frosne bønner, da de altså slet ikke smager ligesågodt som de friske, men på denne måde er de fantastiske. Og det er da nemt lige at købe en masse pose frosne bønner med hjem, når man alligevel er ude og handle.

    What’s not to like?

    Svar
  4. Herhjemme laver vi ikke bønnefritter, men hvidløgsbønner – som altså er mere bløde, men med “bid”. Kogte eller frosne bønner (som er blevet overhældt med kogt vand) svitses på panden med (rigeligt) olivenolie, salt, peber og hvidløg. Det er tilladt for ungerne at spise dem med fingrene, og de elsker dem.

    Svar
  5. Jeg kværner tit barbecue-chilliflager over bønnerne inden de kommer i ovnen. Det er jo bare en lille ændring, men det er – også – godt. De er også gode med revet citronskal oven på (frisk – efter tilberedningen).
    Mvh.
    Edith :)

    Svar