Spørgsmål


Velkommen til Madbandittens spørgeside. Har du spørgsmål til din kost, livsstil eller til hvad du kan skrue på for vægttab, er du altid velkommen til at skrive en kommentar til mig her nederst på siden. Jeg svarer hver dag inden for 24 timer og oftest indenfor et par timer.

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Jeg har skrevet en masse hjælpeartikler, fordi spørgsmålene, jeg får, er meget enslydende. Måske kan du også finde svar på dit spørgsmål der.

Her er en liste over de hyppigste:

Kan jeg hjælpe eller vil du have mit input til noget, så skriv en kommentar til mig herunder.

Sådan får du et godt svar

Jo flere informationer, du giver mig, jo mere kvalificeret svar kan jeg give dig. Fortæl mig derfor gerne om din alder, hvordan din kost/livsstil er nu, hvad dit mål er og om der er særlige forhold, jeg skal kende til. Jo bedre du spørger, jo bedre kan jeg svare.

En forskel kan fx være at du beskriver hvad du spiser i råvarer og mængder og ikke bare ‘jeg spiser efter dine opskrifter’ (jeg har 2.000 opskrifter her på siden og kan ikke vide, hvilke du spiser). Hvis du kender dit kulhydratindtag og dit proteindtag er det også relevant for mig at vide.

For god ordens skyld, vil jeg sige, at jeg ikke kan rådgive ved sygdom og medicin, da jeg ikke er læge. Jeg henviser til denne artikel: Keto og sygdomme

Lukket spørgeside

Er du PLUS-medlem kan du bruge vores lukkede spørgeside kun for medlemmer. Find den her: PLUS-spørgeside


Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

3.246 kommentarer til “Spørgsmål”

Skriv en kommentar

  1. Jeg er ret vild med det overskud, jeg mentalt får på keto. Madmæssigt føler jeg heller ikke det store afsavn. Jeg spiser ofte en stor portion kål/salat, noget fedt og ca. 80-100 gram kød to gange om dagen. Alt er godt, bortset fra det ligesom niver i min ryg, måske mine nyrer. Jeg har prøvet keto før, med samme problematik, det er der ikke i starten men kommer efter 10 dages tid. På trods af, at jeg er glad for mit overskud – plus et vægttab, overvejer jeg nu at skrue op for kulhydraterne.

    Svar
    • Hej Anna
      Det kender jeg ikke til. Men urelateret (måske) vil jeg nævne at 80-100 g kød to gange om dagen er alt, alt for lidt protein og du risikerer at miste store dele muskelmasse (og siden hen hår, negle, hormonbalance osv). Eller faktisk ikke ‘risikerer’. Du mister store dele muskelmasse på den måde.

      Måske er problemet relateret – måske spiser du helt enkelt for lidt protein og det er årsagen til dine smerter. En minimumsmængde protein pr. dag at skyde efter er 100 g. Kød indeholder 20 g protein pr. 100 g, ost ca. 30 g og et æg ca. 7 g. Så du kan nok se at der er et stykke vej derop.
      Et andet lidt kontroversielt forslag, som også kunne have effekt, er at skrue ned for kålen🫣

      Svar
  2. Jeg har meget svært ved at spise morgenmad, og særligt når det er æg, eller noget andet som falder tungt i min mave om morgenen. Og de opskrifter på keto morgenmad, som står i i min madplan, giver mig simpelthen kvalme og mindre lyst til at spise morgenmad. Derfor har jeg slet ikke spist morgenmad, men så bliver jeg sulten længe inden det er frokosttid. Hvad kan du anbefale af let morgenmåltid, som jeg kan spise?

    Svar
    • Men kan du måske godt spise der, når din naturlige sult melder sig? Et par kogte (kolde) æg fx, et par chaffler eller en aftensmadsrest er ting der er nemme at have med.

      Det er helt almindeligt at opleve madlede og madaversioner i starten. Det skydes en kombination af kulhydratabstinenser (bare giv mig brød og sukker, det kan jeg altid spise) og så den begyndende ketose. Jeg kan foreslå dig tusinde ting men i virkeligheden skal du bare finde noget, du synes kan fungere med dine smagsløg og i din hverdag og så er du lynhurtigt ude over dette problem.

      Svar
  3. Hej
    Jeg er en kvinde på 51 år som gerne vil tabe mig 25-30 kg og har igennem mange år været på forskellig kostomlægning men altid taget på igen efter og har nu lyst til at prøve lchf, men er i tvivl om hvordan jeg gribe det an og håber derfor at du kan skubbe mig igang 🙏
    Jeg kan godt lide at have en del forskellige opskrifter at vælge imellem og med ingredienser som jeg ved vores lille familie kan lide så har du evt noget du kan anbefale mig for at jeg lykkedes med mit projekt?
    Kh Tanja

    Svar
    • Hej Tanja
      Godt valg! :) Og man kan sige, at du vil altid tage på igen efter. Kunsten er at der ikke er noget ‘efter’.

      Jeg ved jo ikke hvad din familie kan lide så kunne en god løsning for dig være MadbandittenPLUS? Her kan du lave dine egne madplaner ud fra mit enorme opskriftarkiv og du kan derfor netop sammensætte dem, så de passer ind i jeres familieliv. Her foruden får du en lang række andre fordele, såsom adgang til at se energiberegninger på alle mine opskrifter, adgang til guides og hjælpeartikler, adgang til at lytte til min podcast og du kan bruge vores lukkede spørgeside, hvor du har adgang til at stille spørgsmål til mig, uden at hele verden kan læse med.

      Det synes jeg næsten lyder til at være en god måde at få det personaliseret livsstilen til dig. Du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her: MadbandittenPLUS

      Svar
  4. Jeg spiser 1 æble om dagen fordi det holder min mave i orden. Så jeg er nok ikke helt på keto. Men prøver så meget jeg kan. .
    Når du bruger loppefrøskaller er det så gul Husk. Jeg påtænker at forsøge at bage fastalavns boller.

    Svar
    • Det er superfint. Jeg ved godt det nogle gange kommer til at lyde som om det kun er Keto, det gælder, men Low Carb er virkelig en superfin og sund kost. Alle behøver ikke spise Keto. Det skal jeg huske at sige højere, tror jeg :)

      Når der står loppefrøskaller i mine opskrifter, er det ja, loppefrøskaller. Altså svarende til grøn husk, men der er ingen grund til at købe det mærke, da det koster 3-4 gange så meget som loppefrøskaller fra andre producenter. Bruger jeg fiberhusk (den gule), står der fiberhusk.

      Fiberhusk består af pulveriserede loppefrøskaller. Bytter du loppefrøskaller til fiberhusk, skal du kun bruge halv mængde, da de suger mere væske. Generelt er den bedre egnet til bagning, det er bare ikke altid, jeg lige har den. Håber det giver mening.

      Svar
  5. Hej Jane

    Jeg på tænker at prøve denne metode for at få styr på min (meno) vægt og forhåbentlig skabe nye vaner for fremtiden.

    Jeg kan bare ikke helt gennemskue om det vil være muligt her og gennem dine bøger, når jeg ikke spiser kød (jeg kan ikke pga konsistens) jeg spiser dog fisk og æg og mælkeprodukter osv.

    Kan man finde forslag til erstatninger for kødet, eller bliver det mon for kompliceret?

    Svar
    • Hej Charlotte
      Det synes jeg som sådan godt du kan. Men det er klart, at jo flere individuelle fravalg, du har, jo færre ting har du også at vælge imellem. Det behøver ikke være et problem. Jeg spiser stort set altid det samme. Men ikke alle er villige til dette.

      Det vigtigste er, at du får nok protein og det protein skal komme fra animalske kilder. Det bliver til en del fisk og æg og ost. Igen, ikke et problem men det skal du være forberedt på. Er skaldyr en mulighed? Lidt fjerkræ måske? Så giver det dig lidt flere muligheder. Du kan også overveje at eksperimentere med forskellige udskæringer af kød. Der er jo et væld af forskellige konsistenser afhængigt af udskæring, tilberedning osv.

      Giver noget af dette mening? Det håber jeg :)

      ift. mine bøger osv er dine personlige fravalg jo ikke nogen, jeg har taget højde for, men jeg ser intet problem i at du fx bruger opskrifterne men bare bytter proteinkilden til fisk, æg eller hvad du synes kan fungere i den pågældende ret.

      Svar
  6. Det er så meget oppe for tiden at vi skal spise mere plantebaserede mad bønne, linser osv. Nu er jeg støt på Bønnemel, og tænkte umiddelbart at det da kunne bruges i bagværk, men hvad tænker du om det?
    Hilsen Ulla

    Svar
    • Det synes jeg generelt er en dårlig idé. Jeg synes, man skal spise en kost baseret på uforarbejdet mad, som stiller kroppens behov for protein og næringsstoffer. Vil man gerne spise bønner og linser, kan man gøre det, men det skal i så fald være som tilbehør til det animalske protein og de øvrige grøntsager.

      Jeg ved ikke hvad idéen skulle være med at bage med bønnemel. Endnu mere ondt i maven måske😅 Jeg tror, vi må indset, at der er opstået en lang række ultraforarbejdede produkter med sundhedsstempel som følge af denne plantebaserede trend.

      Svar
  7. Hej Jane,
    Jeg har fundet en opskrift på brød lavet af kikærter, gul husk, olie, vand, lidt eddike og bagepulver. Hvordan er det lige med kikærter og lowcarb/keto?
    Er I øvrigt mega stolt, har tabt 13 kg siden september og jeg er 65.
    Venlig hilsen
    Winnie

    Svar
    • Hej Winnie
      Megaflot med vægttabet – godt gået!
      Kikærter er desværre ikke bedste valg på Low Carb. De indeholder 45 g kulhydrat pr. 100 g og kikærtemel næsten 60 g pr. 100 g. Til sammenligning indeholder hvedemel 75 g kulhydrat pr. 100 g, så vi er ret langt deroppe ad.

      Du kan tjekke næringsindhold på en lang række madvarer i mit råvareindeks.

      Hvis du gerne vil spise brød, kan du kigge på mine brødopskrifter. Det er ikke det mest optimale at spise brød men disse opskrifter vil indeholde langt færre kulhydrater end traditionelle opskrifter.

      Svar
  8. Hej Jane.

    Jeg ved godt at du ikke er læge, men tænkte om du er stødt på noget om lchf/keto og udvikling af mavesår?

    Jeg har lige fået konstateret begyndende mavesår (3 stk 😬) , som nok mest af alt kommer af den medicin, jeg har brug for.
    Gastro-kigurgen sagde at det var en kost der var hård ved tarmen/tarmens slimhinder.

    Nu er året startet med 2 nye diagnoser oveni dem, jeg havde i forvejen, så prøver måske bare at samle noget viden så det hele ikke virker så håbløst.

    Mvh Louise

    Svar
    • Åh hvor hårdt!! Sikke en start på året!
      Som en, der har en ekstremt sart mave, er min oplevelse, at fibre er det værste, jeg kan putte i en beskadiget/sart tarm. Jeg ville ikke være overrasket, hvis det samme gjaldt ved mavesår. Fibre vil jo svare til at køre et stykke sandpapir over beskadiget hud. Måske en periode på animal based Keto (altså Keto med fokus på animalsk føde og kun begrænset med planter( eller måske endda ren Carnivore kunne være en idé? Næppe det, din gastro-kirurg ville foreslå, men det tror jeg ville være det, jeg ville gøre, hvis jeg var i din situation❤️

      Svar
      • Tak for forståelsen.🌺

        Han foreslog netop tilskud af HUSK, samtidig med at han lavede om på noget medicin (lige her var det rart at der ikke bare blev tilføjet mere til bunken).
        Det er lidt svært at få spurgt om alt det man har brug for når man er et nyt sted, til en ret ubehagelig undersøgelse, er lidt bedøvet og alene afsted.
        Jeg vil have dit råd i baghånden, hvis det ikke er blevet bedre med lægens råd de næste 6 uger.
        At have en “plan B” betyder meget, så tak for det.

        Jeg har oz lige set at du har skrevet noget om at få en god og konstruktiv dialog med sin læge. Det skal jeg oz lige have læst.
        Min egen læge er heldigvis noget mere forstående overfor hvad lchf kan være – både da jeg bare var stor, og især nu hvor jeg har tabt en hel masse.

        Svar
        • Det er simpelthen så vildt som alle læger synes, at husk er det rette i alle ting vedr. maven imens så mange går rundt og oplever at det gør det modsatte og derfor ingen steder har at gå hen. Med det sagt, virker det jo forhåbentlig for nogen og jeg håber, du er en af dem, så du kan få en hurtig bedring❤️

          Svar
  9. Kære Jane
    Jeg har tidligere tabt mig 20 kg via keto, har flere af dine bøger og var i kontakt med dig i 2018/19, som er den eneste gang jeg har opnået et vægttab. I dag er jeg næsten 50 år og har kæmpet med hedeture og overgangsalder inkl. migræne siden 2016. Jeg fik i 2017, 2021 og 2023 diskusprolaps i lænden, som holdes nogenlunde i skak så længe jeg bevæger mig.

    Jeg er glad for mad, men overspiser på ingen måde. Jeg kan bare ikke tabe mig de 30 kg, som jeg gerne vil af med. Jeg nyder god mad inkl. vin, og det er selvfølgelig et problem i forhold til keto. Jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg kan tabe mig og leve et normalt liv med lidt kulhydrater og kød?

    Jeg har lagt mærke til at jeg får voldsomt ondt i maven og luft i maven, når jeg spiser bønner eller rent vegetarisk (to dage om ugen på arbejdet).

    I forhold til motion, så kan eller vil jeg ikke træne hver dag, for det vild det kræve, hvis jeg skal motionere de 30 kg væk. Jeg styrketræner ca. 2 gange om ugen og begynder at cykle igen når frosten er væk.

    Da jeg i 2018 havde tabt 20 kg på knap 6 måneder, så gik vægten i stå og der skete ikke mere. Jeg begyndte at spise normalt igen over det næste halve år, og over de sidste par år er vægten kommet tilbage.

    Jeg har et meget stramt budget, og kød er blevet meget dyrt, og det samme er alt det man lever af på keto altså de fede mælkeprodukter osv.
    Så hvad kan man så gøre?

    Min drøm.. at tabe 30 kg og at kunne leve på almindeligt mad igen – altså kunne spise en dessert eller drikke et glas rødvin. Hvad kan jeg gøre?

    Kh. Bolette

    Svar
    • Hej Bolette
      Det er også et stort spørgsmål. Du ved jo godt, hvad der skal til, men jeg læser det, som at det, du mangler, er accepten af, at det er det, der er nødvendigt. Og det forstår jeg virkelig godt. Jeg tror, vi alle kæmper med den accept ind imellem. Jeg kan heller ikke tabe mig på kulhydratrig kost. Det ved jeg godt, at jeg godt kan ‘i teorien’ men i praksis kan jeg ikke. Det eneste, der regulerer min appetit, så jeg kan være i kalorieunderskud, er Keto. Det skal jeg acceptere, hvis jeg vil være slank. Og jeg vil gerne være slank. Hver gang jeg drikker alkohol, spiser kulhydrater osv. har jeg en række dage, hvor min appetit igen er ureguleret og hvor jeg derfor spiser mere. Derfor er de valg om alkohol, kulhydrater osv. med til at enten sænke tempoet på vægttabet eller sætte mig i vægtvedligehold i den periode. Det er træls, men det er sådan, det er.

      Det lyder til, at du er i samme situation og hvis jeg læser det rigtigt, så er det accepten, du skal arbejde med. Du kan ikke ‘spise normalt og ikke tage på’. Og det kommer du formentlig aldrig til at kunne, og det er du nødt til indstille dig på. Gamle madvaner = gammel vægt. Jeg kan heller ikke ‘spise normalt’ og være slank.

      Med det sagt kan der godt være bevidst tilvalg her og der, men de er ikke på dagsbasis og formentlig heller ikke på ugebasis. I hvert fald ikke når vægten skal ned.

      Fødevarepriserne kan jeg desværre ikke ændre, men jeg synes, der findes masser af måder at leve budgetvenligt, selv med kød og på Keto.

      Så i virkeligheden kogt ned til: Hvad giver dig det bedste liv? At tabe de 30 kg eller at spise ‘normalt’? Begge svar er jo helt i orden, men dit svar kan hjælpe dig til at afklare, hvorfor du vælger, som du gør❤️

      Svar
      • Tusind tak for dit svar. Jeg vil arbejde lidt videre med accepten af at keto virker, og er det eneste som har virket.

        Et tillægesspørgsmål. Hvordan med ens fedtprocent i kroppen, når man taber sig – bliver den også lavere? Pga. medicin, så holder jeg bedre på fedtet end andre.

        Svar
        • Ja når du taber fedt, vil du mindske i fedtprocent, men det tager tid, da din kropsvægt jo samtidig falder og fedt-andelen af din vægt stadig kan være høj. Særligt hvis du taber muskelmasse også, vil det tage længere tid for fedtprocenten at falde. Det bedste du kan gøre er at tabe dig langsomt, spise nok protein og styrketræne. Disse tre ting er mest effektive til at modvirke muskeltab.

          Det kan være en super idé at bruge målebånd, fx måle taljemål, hofte, lår, overarm osv. Det giver ofte en bedre indikation af at kroppen svinder ind, selv når vægten hopper lidt op og ned. Vi har ikke nogen pålidelig måde at måle fedtprocent på men taljemål/centimeter er det bedste, vi har.

          Svar
  10. Jeg skal være på flydende kost i 3 til 5 dage, (måske lidt længere) på grund af kæbeoperation, har du/I nogle forslag der ikke er kvalmende, gerne med max 20 gram kulhydrat pr dag og lavt i fedt, har nok selv 🙄,

    Svar
    • Uh det lyder ubehageligt, Karen.
      Suppe er jo oplagt, du kan mose/blende fx noget torsk i, så du stadig får protein. Kogte æg kan også blendes fx med lidt yoghurt, det fungerer bedst hvis de er kolde. Græsk yoghurt 2% er også en mulighed. Måske ikke som hele din kost men som supplement.

      Hvad havde du selv tænkt kunne fungere?

      Svar
  11. Hej Nana

    Prøver lige at skrive på en anden browser. Meld lige tilbage om det går igennem denne gang.
    Venlig hilsen
    Thorkild

    Svar
  12. Hej Jane,
    Jeg følger Fit efter 40 der startede i mandags 😊 Så fedt so far!
    Spiser Keto high protein.
    Er de 80-110 g fedt, jeg skal have pr dag, kun mine “direkte fedtkilder” (olie, avocado, smør osv) eller er det INKL fedt fra kosten (fra kød, æg, lidt ost)?
    Jeg anvender Madlog og den logger jo fedtet fra kosten med i sammentællingen “Fedt”.
    Tusind tak!

    Bedste hilsner
    Line

    Svar
    • Hej Line
      Det er inkl. – dine macros udgør dit samlede indtag og tager ikke højde for om de kommer det ene eller andet sted fra.
      Har du set at vi har en lukket spørgeside kun for Fit efter 40? Den er du velkommen til at bruge i stedet❤️

      Svar
    • Hej Lykke
      Energiberegningerne finder du nederst på alle opskrifter. Der er en grøn boks, hvor der står hvad retten indeholder af kalorier, kulhydrat, protein og fedt.

      Svar
  13. Hej Jane

    Jeg er ny PLUS medlem og har også meldt mig til FIT efter 40, som vi er godt igang med – TAK :-)
    Et enkelt spørgsmål til FIT efter 40 – Hvordan “logger” jeg min mad lettes, indtil jeg er kommet ind i rytmen?

    Svar
    • Hej Mette
      Det har vi en lektion om i morgen eller lørdag mener jeg det er. Men dybest set vælger du bare den app, du synes er mest intuitiv at bruge og så indstiller du den selv til de macros, du har fået på kurset. Men meget mere info om det kommer snart :)

      Svar
  14. Hej Jane – hvad tænker du om brug af hampprotein pulver – i evt omelet, nødebrød, andre “keto bagværk” så som vafler mm. ? Er det en brugbar strategi i måltider hvor kød ikke er tilgængeligt ?
    Stort tak til dig for inspiration gennem mange år – katja

    Svar
    • Det ville ikke være min foretrukne løsning og skulle jeg supplere med proteinpulver, ville jeg vælge Whey-protein, der har en mere optimal fordeling af aminosyrer. Men hvad betyder fx måltider hvor kød ikke er tilgængeligt? Hvad kunne det fx være for en situation?

      Svar
      • Nej det forstår jeg godt og tænkte jeg nok 😁 det er nok også et forsøg på at springe over hvor gærdet er lavest. Men jeg er utrolig meget på farten – indtager tit frokost i tog eller kørende i bil. Lange dage hvor jeg skal være utrolig påpasselig med ikke at kaste mig over 7/11 ‘ s indtørrede kyllingespyd – sidst på aftenen på hovedbanegården eller motorvejs kiosker. 😒 Så den står tit på hårdkogte æg og broccoli, mandler og en humpel ost. ) det kan spises med en hånd og man spilder ikke. Tænkte jeg kunne lave små pandekager af æg og hampprotein med lidt krydderi ( noget der mætter godt og længe og så gnave lidt kål til ? ) kh katja

        Svar
        • Jeg tror, du ville få bedre resultat med at lave en stak chaffler, kyllingevafler eller lign. Eller kødrester, kogte æg, salamipølser, oste-skinkeruller, rørte tunsalater, kyllingesalater osv osv. Det er mine go-to løsninger på farten. De fleste kan holde sig timer uden køl men er du super tjekket har du en lille køletaske med køleelement i (der findes masser af små fikse køletasker). Så har du altid helt frisk mad ved hånden. Jeg tror ærligt talt ikke at hampprotein er løsningen. Proteinpulver mætter jo ikke.

          Svar
          • 👍❤️ så går jeg lige kke den vej – troede det ville mætte. Ja jeg må udvikle en bedere madpakke løsning / vane ! Nok mest vane – så jeg ikke er så uforberedt.

            Tak – lidt for sulten i toget
            Kh katja

  15. Hej Jane
    I nogle af dine opskrifter skal der bruges skinke, men det er jo lidt af et vidt begreb. Der findes mange forskellige slags, så kan du forslå nogle typer af skinke?
    Mvh Mette

    Svar
    • Er det et vidt begreb, skinke? Jeg præciserer, hvis jeg har brugt serrano/parma men med almindelig skinke kan man bare vælge den, man bedst kan lide. Personligt kan jeg bedst lide italienske skinker, der er skåret af et stykke. Men jeg bruger også helt almindelige skinkestrimler fx. Ved ikke lige om det var det, du mente?

      Svar
  16. Hej Jane,

    Godt nytår. Jeg kunne tænke mig et godt råd.

    I et forsøg på at “gøre noget godt” for min migræne (som kom i forbindelse med overgangsalderen), har jeg nu spist antiinflammatorisk kost i 5 måneder. Men det har desværre ikke hjulpet på migrænen! Jeg læser, at mange har gode erfaringer med, at keto kost har god indvirkning på migræne. Derfor kunne jeg tænke mig at prøve det af. Jeg har ikke brug for at tabe mig, så det er her dit gode råd kommer ind i billedet. Hvordan griber jeg det an?

    På forhånd tak for hjælpen.

    Hilsen Betina

    Svar
    • Hej Betina
      Uh god beslutning. Du griber Keto an på samme måde. Dvs. du spiser max 20 g kulhydrat pr. dag, omkring 1,5 g protein pr. kilo kropsvægt og resten af dine kalorier i fedt. Sådan spiser du Keto for vægtvedligehold. Det er nemmest hvis du allierer dig med en app som madlog, myfitnesspal eller lign. Bare sørg for at du bruger disse retningslinjer og ikke appens keto-retningslinjer.

      Og bliv ikke forskrækket hvis vægten falder alligevel i starten. Det er bare væske. Og husk godt med salt, så du undgår Keto-flu :)

      Svar
  17. Hej Jane
    Jeg overvejer at spise Keto, har prøvet det for måneder siden og maden er fantastisk. Ved dog ikke om jeg kan holde det pga jeg kan godt lide frugt og spiser jævnligt skyrboller, vil komme til at savne det.

    Jeg bor sammen med en som ikke er til nogen former for ændringer. Han er overvægtig og spiser efter lyst. Kan tage store mængder. Han spiser ikke slik eller kage. Drikker kaffe med et par teskefulde sukker og skummetmælk (har prøvet at lokke ham til at skære lidt ned på sukkeret, men…). Kan godt drikke øl et par gange om ugen.
    Min frygt er at begynder jeg al in, med at spise Keto, han spiser ligeså, hvordan vil det påvirke at jeg ikke er medvirkende til at han tager mere på, med alle de fede ting.
    Vi får stort set hver dag grøntsager, det kan han godt lide. Han vil ikke droppe ris, kartofter, pasta og brød. Det er nu ikke så tit vi får ris og kartofler. Ofte får han først mad til aften. Nogle gange får han et par stk brød til middag.
    De er ofte mig som styrer, hvad vi skal have at spise, samt handler, han vil gerne være med til at lave maden og kan godt lide det. Også den korte periode jeg kørte på keto.
    Det lyder måske forkert med disse to argumenter. For mit vedkommende er jeg ikke så standhaftig, men med hjælp kan det forhåbentligt lykkes, men jeg tænker mest på, hvilke konsekvenser det kan have for ham, han vil jo indtage en masse kulhydrater.
    Håber det giver mening

    Mvh Charlotte

    Svar
    • Hej Charlotte
      Det giver fin mening. Vi er alle nødt til at tage udgangspunkt i den situation, vi nu engang befinder os i.
      Kunne det for dig være en idé at starte med Low Carb i stedet for Keto? Så kan du beholde lidt frugt og nogle af de ting, du savner? Jeg har en Low Carb kostplan her, som du kan overveje.

      Du skal tænke Low Carb og Keto som noget, der handler om kulhydratrestriktion. Ikke om fedtindtag. Det er ikke maden, I vil spise på Low Carb/Keto, der vil give vægtøgning. Det er alt det andet. Og alle uanset øvrig kost bør spise godt med protein og grøntsager. Det er det, der fjerner trangen til alt det andet.

      Svar
  18. hej jane

    Jeg starter på ketokurset i morgen og har et par spørgsmål – skal jeg stille dem her eller har kurset sin egen side?

    Bedste hilsener
    Claus

    Svar
    • Du er meget velkommen her. Bare skyd løs :) Tjek evt. også den store FAQ inde på kursussiden. Der er virkelig mange ting besvaret allerede.

      Svar
      • 2 spørgsmål og en kommentar
        – kunne følgende være en god frokost: tallerken med en fed sild, hjemmerørt karrymayo, laks , salat hjemmerørt mayo og rejer eller tun , evt suppleret med et stykke brieost – samt et brokolibrød efter din opskrift??
        – har ingen problemer med at undgå små spiser i i løbet af dagen – MEN om aftenen tages nogle nødder eller flæskesvær – kan jeg fortsat spise flæskesvær (+fedt og protein – 0 kulhydrat??

        – håber du har læst Politiken i dag – 3 sider om kost/ernæring og stort knæfald fra Arne Astrup som erkender han tog fejl omkring fedtforskrækkelsen – passer flot i din tråd omkring kurset

        Bedste hilsener
        Claus
        ( har tabt 12 kg via din vejledning for 3/4 år siden – holdt vægten – og er nu klar til igen at bevæge mig på KETO via kursushjælpen

        Svar
        • Ja det lyder ikke helt skævt men det er svært at sige ude af kontekst. Du får helt håndgribelige retningslinjer du skal følge på kurset og nøgleordene er op med protein, ned med kulhydrat og hold fedtindtaget moderat. Det er opskriften på at gå ned i vægt og bevare muskelmasse samtidig. Hvis du har problemer med aftenspising, skal du øge protein + kalorieindtag fra morgenstunden. Men alt det kommer vi meget mere ind på.

          Og tak for tip med Politiken – den havde jeg faktisk ikke set. Han bliver stadig skældt ud for sit samarbejde med sukkerindustrien i sin tid, men internationalt er han jo ekstremt anerkendt og har gjort mere for Low Carb end nogen anden forsker vi har herhjemme. Jeg synes, han fortjener al ros og anerkendelse for at stoppe og sige højt at han tog fejl (gid flere gjorde det samme i stedet for stædigt at fastholde noget forkert for ikke at tabe ansigt),.

          Svar