Spørgsmål


Har du spørgsmål til din kost, livsstil eller til hvad du kan skrue på for vægttab, så er du altid velkommen til at skrive en kommentar til mig her nederst på siden. Jeg svarer hver dag inden for 24 timer og oftest indenfor et par timer.

Hjælpeartikler

Jeg har også skrevet en masse hjælpeartikler, fordi spørgsmålene, jeg får, er meget enslydende. Måske kan du også finde svar på dit spørgsmål der.

Her er en liste over de hyppigste:

Kan jeg hjælpe eller vil du have mit input til noget, så skriv en kommentar til mig herunder.

Sådan får du et godt svar

Jo flere informationer, du giver mig, jo mere kvalificeret svar kan jeg give dig. Fortæl mig derfor gerne om din alder, hvordan din kost/livsstil er nu, hvad dit mål er og om der er særlige forhold, jeg skal kende til.

For god ordens skyld, vil jeg sige, at jeg ikke kan rådgive ved sygdom og medicin, da jeg ikke er læge. Jeg henviser til denne artikel: Keto og sygdomme

489 kommentarer til “Spørgsmål”

Skriv en kommentar

 1. Hej Jeg købte en Opskriftbog : Keto d. 31-5-22 på mobilpay til 127 kr som jeg ikke har modtaget endnu. Mvh. Pernille.

  Svar
 2. Hej Jane
  Hvorfor er banan ikke med i kulhydrat tabellen ?
  Kunne godt tænke mig at vide hvor mange kulhydrater der er i en banan pr. 100 g

  Svar
  • Hej Mette
   Åh det ved jeg ikke lige. Men du kan slå banan og alle andre madvarer, du skulle ønske at kende kulhydratindholdet på, op i DTU’s fødevarebank FRIDA. Her er fx banan. Du skal kigge på det tal, der hedder ‘kulhydrat tilgængelig deklaration’. Det er de tal, der ligger til grund for energiberegningerne her på siden.

   Svar
 3. Kommer opskrifter fra “Kålhydrater” i Madbanditten PLUS?
  Bl.a ‘Stegte blomkålsris med kimchi, bacon og ærter’ kunne jeg godt tænke mig at knytte til Favoritter.

  Svar
  • Hej Leif
   Nej det gør de desværre ikke. Mine bøger og Madbanditten er to forskellige ting. Nogle gange får jeg lov at dele enkelte opskrifter fra bøgerne her på siden men som hovedregel er de to adskilte.

   Svar
 4. Hej Jane
  Jeg har levet LCHF siden januar. I perioder striks, i andre knap så striks.
  Fik fjernet skjoldbruskirtel i 2014 efter mange år, hvor medicinen ikke hjalp godt nok og efter 2 tilbagefald med lange sygemeldinger.
  Siden 2019 har mine tal været fine. Men så i år er de stukket af igen. Jeg skal tale med overlægen næste uge. Tænker, jeg skal ned i dosis.
  Vi var på golfferie i sidste uge i Polen, hvor begrebet LCHF ikke kendes på hotellet. Og 2-3 glas vin drak jeg også hver dag.
  På trods af dette har jeg tabt 800 gr på den uge. Ganske vist var der skruet op for motionen ved 7 runder golf, meeen alligevel…
  Kan det være kosten, der påvirker stofskiftet? Og i dette tilfælde til det bedre, da det jo kun kan være godt at gå ned i dosis medicin. Eller er jeg ude i noget ønsketænkning?
  Hilsen Aase

  Svar
  • Hej Aase
   Jeg ved desværre ikke med stofskiftemedicinen men kun dejligt hvis det går bedre. Om det har direkte indflydelse på din vægt ved jeg heller ikke, men jeg hælder til ‘formentlig nej’. Den forskel, som det ville kunne gøre er langt mindre end det, du oplever her. Hvis dine 800 g skal være et tab i fedt, skulle du have haft et kalorieunderskud på omtrent 5.000 kcal i den uge. Det lyder af meget at opnå uden bevidst indsats, men det vil den kommende tid jo vise. Fortsætter din vægt på det nye lave niveau, har du formået at bringe fedtmassen ned. Bouncer den lynhurtigt tilbage, var det bare væskemanipulation (måske som følge af den dehydrering, som alkohol jo giver).
   Generelt er det stort set umuligt at sætte lighedstegn mellem en enkelt uges handlinger og vægtvariationer. I stedet kan det svare sig at kigge på den ugentlige gennemsnitlige vægt over en længere periode. Det giver et meget klarere billede af hvor vægten reelt er på vej hen. Det er nøjagtigt det, vi arbejder med på forløbet Vind over vægten. Måske kunne det være noget for dig :)

   Svar
   • Hej Jane
    Tak for svar. Det der stofskifte-noget er en svær ting at styre. Jeg blev diagnostiseret i 2007, og kæmpede mod at få operationen, fordi jeg mener, at kroppen kan/skal selv. Jeg måtte dog smide håndklædet i ringen i 2014.
    Jeg har stadig et lille håb, at det er kosten, der balancerer kroppen bedre, og at medicinen dermed kan reduceres. Men – jeg forstår måske ikke helt sammenhængen mellem kemisk stofskifte (piller), lever stofskifte (tænker det er keto) og “almindelig” stofskifte (altså hvor man har skjoldbruskirtlen).
    Jeg er kun på vægten hver anden uge, men gik på igen efter ferien for at holde øje. Jeg er mildest talt nervøs for mit stofskifte….du ved, erfaringen siger mig, at xxxx….
    Ha’ en go’ daw.

    Svar
 5. Hej Jane

  Jeg er vild med keto-mad, har tabt 13 corona kilo og har aldrig haft det bedre. Men jeg har dog et spørgsmål, hvor jeg håber du kan inspirere mig med et klogt svar 😉
  Jeg dyrker Triathlon og skal køre min 3. ironman til aug. Ved de sidste to har jeg jo indtaget en del kulhydrat gels undervejs. Det tænker jeg ikke jeg skal denne gang. Men hvad hulen bør jeg så indtage ?? Det er ca 12 timer jeg er igang. Hvad vil du foreslå ?? Jeg har googlet nettet tyndt, men kan ikke finde noget svar. Mvh. Annette

  Svar
  • Hej Annette
   Har du mon læst min artikel om Keto og træning? Der gennemgår jeg jo netop dette og kommer med bud på strategier til hvordan du lykkes med at få det bedste fra begge verdener.

   Artiklen er til PLUS-medlemmer men kan læses gratis i prøveperioden, hvis du er ikke er medlem.

   Svar
  • Hej Jane
   Jo den har jeg læst og jeg forsøger mig også med at time kulhydrater. Lad mig spørge på en anden måde ;) For at tanke noget energi op UNDER stævnet i løbet af de 12 timer, Bør jeg så indtage noget proteinholdigt? Eller fedtholdigt? Eller kulhydrater ? Eller et mix af det hele ? Kan du foreslå noget mad, som et let optageligt og energigivende. Har tænk på en fx. fatbomb af en art. Men som sagt er jeg i tvivl om hvad jeg med fordel kan tanke op med, når kroppen fedtforbrænder, fremfor brug af kulhydrater. Jeg kan sagtens træne 6-7 timer kun på væske. Men tænker kroppen har brug for noget energi, inden jeg er i mål :-) mvh. Annette

   Svar
   • Ah yes, beklager hvis det ikke var klart. Du skal stadig supplere med kulhydrat/gels under løbet. Din sport er glykogenkrævende og dine muskler vil stadig have brug for at få tilført glukose under den lange præstation. Men du vil have brug for væsentlig mindre af det end hvis dit udgangspunkt havde været kulhydratrig kost.

    Jeg ved ikke med rigtig mad. Ville man normalt spise rigtig mad under sådan en lang præstation? Jeg tror, jeg mere ville tænke i hurtig energi end i mad, der skal fordøjes, også af hensyn til at undgå dårlig mave. Men 12 timer er jo virkelig lang tid. Hvad har du tidligere gjort?

    PS: der er også et kommentarfelt under træningsartiklen. Jeg tænker at andre træningsinteresserede også kunne være interesserede i dine erfaringer :)

    Svar
    • Tak for vejledning😃👍🏼 Så lidt kulhydrat vil være ok, som hurtig energi.
     Tidligere har jeg taget mange gels under hele stævnet, spist en bolle med nutella på cykelturen og spis saltkiks og bananer under løbet 😅 men jeg mærker jo tydligt jeg ikke har brug for lige så meget energi som før. Jeg prøver mig lidt frem. Når jeg er igennem, kan jeg skrive en beretning under trænings indlægget 👍🏼

     Svar
     • Ja meget gerne, jeg vil meget gerne høre om dine erfaringer. I er jo stadig et mindretal jer, der bruger Keto til ultrasport.

      Og især din subjektive oplevelse synes jeg er vigtig. Føler du ikke behov, skal du ikke spise.

      Rigtig god fornøjelse – eller hvad man kalder det😄

  • Jeg ved ikke helt, hvad du refererer til her..

   Jeg har jo en masse forskellige produkter som alle indeholder noget forskelligt. Jeg har færdige keto-madplaner, som er til aftensmad i hverdagene, jeg har keto-kostplanen som er til alle måltider i alle ugens dage, jeg har PLUS-medlemskabet, hvortil jeg laver færdige madplaner til aftensmad i hverdagene eller hvor du selv kan lave dine fulde ugeplaner, hvis du foretrækker det..

   Jeg er i tvivl om hvilken en af dem, du spørger til…?

   Svar
   • Jamen jeg så jo at på mandag skal vi have farsbrød , men den gik kun til fredag , så der tænkte jeg weekend . Og hvad med morgenmad og frokost ?

    Svar
    • Hej igen
     Du fortæller mig stadig ikke hvilken af mine mange madplaner, der er tale om, men idet du nævner farsbrødet, gætter jeg på at det er madplanen fra PLUS-medlemskabet🙂

     Det er en madplan til aftensmad i hverdagene (ikke en komplet kostplan). Madplanen er en hjælp til at få nem aftensmad på bordet i en travl hverdag. På din favoritside kan du oprette din egen madplan eller kostplan med de opskrifter, du vil have i og få en indkøbsliste, der passer til. Du kan helt selv vælge, om du vil lave til 5, 6 eller 7 dage og om det skal være inklusiv morgenmad og frokost. For inspiration til at vælge opskrifter, kan du gå på opdagelse i de 1.800 opskrifter, der ligger her på siden. Du finder dem her: OPSKRIFTER

     Svar
 6. Hej Jane – jeg købte et plus abonnement da du tilbød det lige efter nytår i år. Men det er stadig ikke lykkedes mig at bruge det – da jeg hele får at vide at enten min mailadresse eller password ikke er gyldigt.
  Jeg er ikke nogen IT-nørd men bruger da nettet hver dag ( er 72 år) – har sidste år tabt 14 kg og blev sat i gang af dig og dine bøger og nyhedsbreve. Har købt 3 af dine bøger og de er gode. Men hjælp mig med at gøre mit plus medlemskab aktivt. På forhånd tak. Venlig hilsen Bodil

  Svar
  • Hej Bodil
   Vi vil rigtig gerne hjælpe dig men af sikkerhedsmæssige årsager, vil jeg helst ikke udlevere brugernavn og adgangskode her i åbent forum. Hvis du skriver til plus@madbanditten.dk så sørger vi for, at du får hjælp til at kunne logge ind❤️

   Svar
 7. Hej
  Vil jeg kunne lave en keto dessert med æggehvider jeg pisker -protein pulver og bær der piskes sammen ,det der hedder protein fluff i fitness verden hvis jeg så feks tilføjer fløde / flødeskum .
  Jeg træner 5 gange i ugen og har brug for ekstra protein for at bygge muskler.
  Mvh Annette

  Svar
  • Hej Annette
   Det ved jeg ikke, men jeg får fornemmelsen af, at du tror, du skal tilføje fedt, for at det er Keto. Det behøver du ikke. Din kost er ‘Keto’, hvis dit samlede kulhydratindtag ikke overskrider 20-30 g pr. dag. Fedt er ikke i den ligning overhovedet (om end det jo selvfølgelig er sandt at man i praksis vil spise mere fedt for at have energi i fravær af kulhydraterne). Men det er kulhydratrestriktionen, der gør din kost Keto – ikke fedtindtaget.

   Så hold dit kulhydratindtag helt lavt – så er du allerede godt på vej💪🏼

   Hvis du vil læse om Keto og træning har jeg en lang artikel om det her: Keto og træning Artiklen er til PLUS-medlemmer men er du ikke medlem, kan du læse den gratis i prøveperioden❤️

   Svar
 8. Kære Jane
  Overvejer at tilmelde mig dit “Vind over vægten” som er et velkendt fænomen også for mig. Jeg kender imidlertid mange af mine triggere, en hård arbejdsdag (både ansvar og antallet af timer), en time hos psykologen, og fristelser, når jeg køber ind, selvom jeg har en indkøbsliste – vil dit forløb give mig input til håndtering af de nævnte triggere ?
  Pft.
  Bh
  Iben

  Svar
  • Hej Iben
   Forløbet her handler næsten udelukkende om vægten og om at lære at bruge vægten som et neutralt datapunkt uden at tillægge det alle de følelser, som giver anledning til uro, selvsabotage og lign.

   Og helt enig i øvrigt. Der findes masser af andre triggere også. Men de ikke tænkt ind her❤️

   Svar
 9. Hej 🙂. Jeg forstår ikke hvorfor man skal spise så meget fedt på keto eller LCHF. Er det nødvendigt og hvorfor? Kan man ikke bare skrue mere op for kødet? Det mætter jo også og så får man mere protein. Jeg bliver utilpas af at spise for meget fedt, men jeg vil rigtig gerne prøve at komme i ketose for at se om jeg bliver mindre træt og sulten ( jeg er altid sulten og altid træt…). Jeg vil også gerne tabe 5-7 kg. Jeg ved bare ikke om keto er det rigtige for mig, hvis jeg skal spise meget fedt. Jeg håber du har tid til at svare mig. Tusind tak 🥰. Mvh Line

  Svar
  • Hej Line
   Keto handler ikke om at spise fedt, det handler om at spise få kulhydrater. Det er kun i de der vanvittige FB-grupper at Keto er noget med at presse store mængder fedt i sig.
   At fokusere på at spise protein og grøntsager er både sundere og mere effektivt til vægttab. Du vil formentlig gerne spise noget tilsat fedt også, særligt hvis din proteinkilde er mager (kylling og broccoli mætter ikke godt). Fedtets rolle her er at gøre dig mæt og sikre at du får energi nok.

   Kunne det være en idé for dig at bruge Keto kostplanen til at komme godt fra start? Den er bygget op om ‘kød og grøntsager’ og ikke om fedt.

   Du kan i øvrigt også læse dette: Hvor meget fedt skal jeg spise på Keto/LCHF?

   Svar
 10. Hej Jane . Et lidt teknisk spørgsmål her😊
  Jeg har fulgt LC i et par måneder nu.
  Den første måned tabte jeg omkring 3 kg og
  den sidste måned har jeg tabt 3,2 kg, hvilket er super fint.
  Jeg fik samtidigt også målt bl.a. min fedtprocent for 1 måned siden hvor den var på 34,7 % og her 1 måned efter er den på 34,3 %
  Min muskelmasse var på 50.1 % og nu 1 måned efter er den på 48,4 %
  Min fedtprocent er alt for høj, og jeg forstår ikke at den ikke har rykket sig mere på trods af vægttabet på de 3,2 kg den sidste måned
  (men måske er det væske)
  Jeg holder spisepauser hver dag fra kl 20 til kl 12 hver dag, hvilket jeg trives super fint med.
  Jeg indtager dgl omkring 1500 kcal
  Jeg går ca 14 til 15000 skridt hver dag, og forbrænder på den måde 7 til 800 kcal hver dag.
  Jeg har talt med en fysioterapeut som mener at jeg skal ha gang i noget motion hvor jeg virkelig får pulsen op, så der kan komme gang i min forbrænding.
  Det tænker jeg selvfølgelig giver god mening.
  Men griber jeg noget forkert an, eller skal det bare gå så langsomt med at få min fedtprocent ned.
  – da det faktisk er den jeg har mere fokus på frem for vægten.

  Kh Bente

  Svar
  • Hej Bente
   Jeg tror umiddelbart mest at det, du er udsat for her er, at de der fedtprocent/muskelmasse målinger er så ekstremt upræcise. Og det gælder også de dyre vægte hos diætister, fysioterapeuter og i fitnesscentre. Det er de af flere årsager men bl.a, fordi det, de måler som fedtfri masse (og som jeg gætter på, du opfatter som muskelmasse) jo også er væske, og det kan svinge helt vildt og giver et helt galt billede af hvad der faktisk er på færde.

   Den bedste måde at få en valid måling af din fedtprocent er ved at få lavet en dexa scanning, og det er der stort set ingen, der tilbyder i DK. En nemmere vej, og som du kan klare derhjemme, er at holde øje med dit taljemål. Svinder det ind, er det sandsynligt, at du taber fedtmasse.

   Med det sagt er den bedste sikring mod tab af muskelmasse under vægttab, at du spiser godt med protein og styrketræner. Hvor faste kan være udmærket til kalorierestriktion og vægttab, er det formentlig mere muskelbevarende at spise tre måltider med fokus på protein. At du skulle forbrænde 7-800 kcal ved gang er skudt langt over målet, så tag evt. det med et gran salt og tænk generelt ikke motionskalorier som nogle, du har til rådighed at spise. Det er generelt et godt vægttabsråd at motionskalorier ikke skal regnes med.

   Jeg ved ikke, hvad du præcist spiser, så det er svært for mig at sige, om du griber det forkert an. Men sigter du efter at spise godt med protein til alle dine måltider, er du næppe helt på afveje :)

   Svar
  • Hej Lone
   Nej der er desværre ingen MadbandittenPLUS app. Men du kan gemme Madbanditten.dk til hjemmeskærmen på din telefon:

   Iphone
   Gå på Madbanditten.dk på din telefon
   Nederst er der en pil, der peger opad. Tryk på den og vælg ‘Føj til hjemmeskærm’.
   Nu lægger Madbanditten sig som en app på din telefon
   Android

   Åbn Firefox til Android og gå til madbanditten.dk
   Tryk på knappen Menu (enten nederest på skærmen (på nogen enheder) eller i det øverste højre hjørne af browseren) , og tryk så på “Side”.
   Tryk på “Føj til startskærmen”
   Din genvej til Madbanditten er nu oprettet og ligger som en app på din telefon

   Rigtig god fornøjelse❤️

   Svar
 11. Hejsa
  Jeg har købt noget der hedder mammas sugar. Sælgeren siger, det ikke påvirker blodsukkeret. Har du erfaring med det produkt?
  Venlig hilsen
  Dorte Nielsen

  Svar
  • Hej Dorte
   Det er ikke et produkt, jeg bruger, men i min forståelse består det af sukkeralkoholen erytritol, hvilket betyder, at det er det samme som Sukrin bare fra en anden producent. Og det er rigtigt at erytritol ikke påvirker blodsukkeret.

   Svar
 12. Hej. Sender du en mail ud , når der er nyt her på plus? Ved godt at der kommer nye madplaner og opskrifter

  Svar
  • Jeg sender ud når der er vigtigt nyt, som de nye funktioner, der kommer om lidt med mulighed for at lave egne madplaner med indkøbsliste. Men jeg gør det ikke ved nye artikler, indlæg og den slags. Ind imellem laver jeg en opsamlende mail men det er svært for alle medlemmer er jo kommet på forskellige tidspunkter og derfor er det, der er nyt for den ene ikke nyt for den anden. Jeg har lidt svært ved at greje det faktisk…

   Er der noget bestemt du savner at høre om?

   Svar
   • Jeg har haft lidt svært ved st finde rundt og så var det nemt , hvis der kom en mail ved vigtigt nyt 😊 Jeg må vist bare bruge lidt tid på at trykke de forskellige steder 😀

    Svar
    • Jeg tror godt jeg forstår hvad du mener. Udfordringen er at PLUS ikke er et særligt område her på siden men mere et medlemskab, som giver FULD adgang til alt på hele siden. Dvs. energiberegningerne, favoritsiden, madplanerne, de eksklusive artikler og det at alle reklamer er fjernet. Man ser det jo ikke som sådan, fordi man har det. Men er man ikke logget ind, eller er man ikke medlem, ser man, at der er ting og funktioner, man ikke har adgang til.

     De PLUS-artikler, der specifikt omhandler Keto, vil du kunne se på denne side: KETO artikler

     Svar
 13. Hej Jane . I din protokol “Keto udfordringen ” p.5, skriver du, at med kulhydrat menes makronæringsstoffer, så 20 g kulhydrat er altså ikke lig 20 g grøntsager men den mængde grøntsager, der samlet giver 20 g kulhydrat. Videre skriver du at det også gælder protein. Proteinanbefalingerne er for makronæringsstoffet protein. Ikke fra proteinkilde (kød, fisk, fjerkræ, æg) I din bog KETO, p.230-231, har du Kulhydrat-tabel, kulhydrat pr. 100g, som jeg bruger flittigt.
  Men jeg kan ikke i nogen af dine bøger, finde en tilsvarende
  Protein-tabel, så jeg kan indtage 105 g protein pr. dag ( 70kg. x 1,5g protein = 105g)
  Fedt-tabel , så jeg kan blive inden for rammen, Mindst 50 g fedt – Max 200 g fedt pr. dag.
  Tracking af min kost via appen cronometer eller tilsvarende duer ikke for mig – har forsøgt i 6 mdr. har givet op.

  Svar
  • Hej Eva
   Jeg ved ikke om jeg forstår dig rigtigt men det er helt rigtigt det, du skriver. 20 g kulhydrat betyder ikke 20 g grøntsager og protein og kød er ikke det samme.

   Grøntsager har jo forskelligt kulhydratindhold og afhængigt af sammensætning kan man spise 300-600 g grøntsager inden for de 20 g. Kød/fisk/fjerkræ indeholder alle cirka 20 g protein pr. 100 g. Det behøver du ikke særskilte tabeller for.

   Men men… Keto Udfordringen ER svær og den ER virkelig for viderekommende, og jeg ved godt, at den ikke er for alle. Har du overvejet at prøve den meget nemmere protokol Sommerklar med Madbanditten? Her slipper du helt for at tælle og at der er intet besværligt i den. Det lyder til at den vil være et bedre match for dig.

   Svar
 14. Hej Jane
  Jeg har et spørgsmål angående kolde kartofler og Keto.
  Min svigermor har lige vist mig en artikel på ‘Mad for livet’ som beskriver nogle nye forskningsresultater, der viser at sukkerstofferne i kogte kartofler smelter sammen til nye strukturer (resistent stivelse) når de bliver kølet ned nogle timer og at man bevarer graden af resistent stivelse ved genopvarmning.
  Betyder det at kogte, afkølede kartofler kan indgå i en Keto diæt?
  Mange hilsner
  Astrid

  Svar
  • Nej jeg tror desværre det bliver svært ift. Keto, for på Keto skal man jo spise så utroligt få kulhydrater og det er svært nok i forvejen at komme helt derned. Men det er dog rigtigt, at en del af stivelsen i kartofler bliver resistent ved nedkøling og det kan der være flere fordele i. Her er en artikel, jeg skrev om det i 2015: https://www.madbanditten.dk/hvad-er-resistent-stivelse/

   Svar
 15. Jeg benytter protokollen, men har svært ved at spise alt det kød.
  Jeg spiser som regel mit første måltid ca. kl.11 ( min mave vågner flere timer efter mig)
  Så når som regel kun 2 måltider.
  Mit spørgsmål er om en ost på 6% fedt, 30% protein og under 1% kulhydrat, kan bruges som supplement som proteinkilde?
  ( ved godt at du skriver, at mejeriprodukter ikke er gode)

  Svar
  • Hej Mary-Ann
   Det ved jeg ikke lige hvad jeg skal svare til. Det ville jo ikke være mit førstevalg. Idéen i at kombinere proteinkilder kan jeg dog godt lide, for det kan nemlig nogle gange gøre det nemmere at få mængden op. Hakkebøf og æg, steak og skalddyr, fisk med æggesovs osv. Jeg har skrevet lidt flere idéer her: Hvordan får man nok protein?

   Men altså i sidste ende synes jeg også bare, at du skal forvalte protokollen, som du vil. Virker det ikke for dig, kan du jo altid bare gå tilbage til den, som den er.

   Svar
   • Tak for svar!
    Jeg forstår hvad du skriver (Og ikke skriver😉)
    Da min mand også gerne vil af med nogle kilo, laver jeg mange 100g. HakkeBøffer, det er nemt at tage,
    Han skal bare tage 1og tre æg eller tage 2, tilbehøret er bløde løg!
    Jeg vil prøve at bruge protokollen således: morgenmad 100% protekol ca. kl. 11 , ca.kl.14-15 et par skiver ost, kl. ca. 18 100%protekol.
    NÅr han ikke er hjemme spiser jeg selv aftensmad ca. 16.30, så osten er mere for at udsætte måltidet!

    Svar
 16. Kære Jane
  Jeg har i over fire uger været på Keto kost og min vægt har stået fuldstændig stille. Jeg er vegaetar , så kødet er skiftet ud med fisk, æg og lidt bønner. Jeg har ikke rørt hvede eller sukker og fået tre glas hvidvin sammenlagt på fire uger. Jeg har drukket mange hjemmelavet grøntsags smoothie til morgenmad og ellers æg eller skyr. Af og til med friske blåbær på og nødder. Frokost og aftensmad har været en god blanding af dine opskrifter, hvor kødet er blevet byttet ud. Drukket meget vand og tænkt over at få salt nok. Har få gange spist et æble. Jeg har haft 14 dage med influenza , hvor jeg ikke har trænet. Men ellers har jeg trænet vægt/kondi træning med høj intensitet tre gange om ugen.
  Er der et eller andet jeg gør fuldstændig galt ? 😊 På forhånd tak for svar. Kh Tine

  Svar
  • Hej Tine
   Åh altså ja, det første, der springer mig i øjnene er at den kost, du beskriver, ikke er Keto. Low Carb, helt sikkert, men ikke Keto. For at din kost bliver Keto skal du meget længere ned i kulhydratindtag og det betyder farvel til grøntsagssmoothies, skyr, bær, frugt, bønner osv. Men da du er vegetar tror jeg heller ikke nødvendigvis, at Keto er rette valg for dig heller, så måske skal du i stedet blive i Low Carb og finde ud af 1) hvad er det, der trigger din appetit, så du spiser for meget til at gå ned i vægt (min stemme går til grøntsagssmoothien og skyren) eller 2) hvad du kan skære fra i din nuværende kost. At vægten står stille i fire uger betyder at du spiser i energibalance og derfor skal indtaget ned, hvis du vil have vægten til at gå nedad.

   At fokusere på protein (helst animalsk) + grøntsager til hovedmåltiderne og luge ud i alt, der indtages mellem måltiderne er generelt en ret god strategi.

   Svar
 17. Hej Jane,

  Jeg håber du vil svare.

  Jeg ønsker at tabe mig yderligere, men jeg er nået til det punkt hvor det er svært at se resultater. Jeg har siden februar været på en faste kur hvilket kun har været positivt og har formået at tabe 11,6 kg siden slut februar hvilket jeg er meget stolt over. Men nu de sidste 2 – 3 uger har min vægt stået stille eller kun gået 200-900 gram ned hvor jeg før tabte 1,5 kg om ugen. Jeg er nået til det punkt hvor det ikke er det overflødige fedt jeg taber men det som har sat sig fast og som min krop har lært at leve med. jeg er ca 5 kg fra at have en vægt som ligger inde for mit BMI (det maximale den må ligge på) men selvom jeg faster og er i kcal underskud og spiser sundt og motionere ser jeg bare ingen resultater, hvilket gør jeg mister troen. Jeg har derfor besluttet at fortsætte min faste uden tvivl men også gå på en KETO/LCHF kur for at se om det kan gavne mig og der sker ændring. Jeg ville høre hvad du synes jeg skal gøre?

  Svar
  • Hej Sille
   Åh jeg tror ikke, du vil kunne lide mit svar men here goes🙈

   Hvis du har tabt gennemsnitligt 1,5 kg pr. uge har du tabt en del muskelmasse også. Det er virkelig skidt og jeg synes, du skal prioritere at få det muskeltab bremset og gerne få genopbygget noget af det tabte. Tabt muskelmasse kan virke ubetydeligt, når man bare gerne vil se det tab på vægten, men det er bestemt ikke ubetydeligt for din krops metaboliske sundhed, for din insulinfølsomhed, for din forbrænding, for måden din krop ser ud på og for din mulighed for at holde vægttabet efterfølgende.

   At du beskriver et tab på 200-900 g pr. uge som for lidt er lidt en advarselslampe for mig. At tabe 900 g pr. uge er i den grad i den høje ende – også risikomæssigt.

   Således opløftet, ikke?😄🙈

   Jeg tror ikke, at Keto/LCHF + faste er det, der kommer til at løse dit problem. Det vil måske give dig et hurtigt væsketab, men du vil snart være i samme situation.

   Jeg tror, en bedre vej for dig er at begynde at spise igen, og i den bedste af alle verdener få koblet styrketræning på din livsstilsomlægning for at beskytte mod yderligere tab af muskelmasse. Kostmæssigt skal du have fokus på protein til alle måltider og gerne tre måltider om dagen, så du får det fordelt over dagen. Kender du Sommerklar-protokollen? Jeg tror, den kunne være et fint match for dig. Den er Low Carb men ikke nødvendigvis Keto og super effektiv (på en sund og proteinrig måde).

   Beklager hvis det ikke lige var det svar, du kom efter. Håber du alligevel kan bruge det til noget❤️

   Svar
   • Hej Jane, tak for dit svar.

    Men som du selv siger er det ikke det svar jeg havde håbet på. At tabe 1 kg om ugen under et vægttab er ikke umuligt eller usundt. At faste er også sundt da kroppen får ro til at bearbejde. Jeg fortsætter og benytter low carb diæten også ser jeg om der sker en ændring inden for de næste par uger. Men muskel masse har jeg ikke tabt meget af da jeg styrke træner 2-3 gange om ugen.

    Jeg vil kigge på sommerklar!

    Tak

    Svar
    • Bare lige sådan for god ordens skyld. Jeg siger ikke, at et vægttab på 1 kg pr. uge er hverken umuligt eller usundt eller at faste er usundt. Det synes jeg heller ikke er det, der står i min kommentar, men nu er det i hvert fald præciseret for eventuelle andre, der måtte kigge forbi.

     Svar