Spørgsmål


Velkommen til Madbandittens spørgeside. Har du spørgsmål til din kost, livsstil eller til hvad du kan skrue på for vægttab, er du altid velkommen til at skrive en kommentar til mig her nederst på siden. Jeg svarer hver dag inden for 24 timer og oftest indenfor et par timer.

Hjælpeartikler

Jeg har også skrevet en masse hjælpeartikler, fordi spørgsmålene, jeg får, er meget enslydende. Måske kan du også finde svar på dit spørgsmål der.

Her er en liste over de hyppigste:

Kan jeg hjælpe eller vil du have mit input til noget, så skriv en kommentar til mig herunder.

Sådan får du et godt svar

Jo flere informationer, du giver mig, jo mere kvalificeret svar kan jeg give dig. Fortæl mig derfor gerne om din alder, hvordan din kost/livsstil er nu, hvad dit mål er og om der er særlige forhold, jeg skal kende til.

For god ordens skyld, vil jeg sige, at jeg ikke kan rådgive ved sygdom og medicin, da jeg ikke er læge. Jeg henviser til denne artikel: Keto og sygdomme

Vil du have et grundigere og mere personligt svar?

I min podcast svarer jeg på spørgsmål fra mine læsere. Formatet giver mulighed for et længere, mere dybdegående og mere nuanceret svar. Du kan stille dine spørgsmål her: Podcast spørgsmål

Podcasten er for PLUS-medlemmer. Er du ikke medlem endnu, kan du prøve det gratis her: MadbandittenPLUS


1.361 kommentarer til “Spørgsmål”

Skriv en kommentar

 1. Hej Jane
  Jeg er diagnosticeret med Type 2 diabetes hvilket har skabt nogle udfordringer i forhold til aftensmaden herhjemme.
  Jeg er 29 år og bor med min kæreste og datter på 3 år, men vi har ofte svært ved at finde på aftensmad som er diabetes venligt samtidig med at være børnevenlig, så jeg spekulerede på om du kunne fortælle mig hvilken af dine bøger du anbefaler i vores situation? Altså en kogebog med opskrifter som er så nemmest mulige, henvender sig til diabetikere samt børnefamilier? 😊

  Svar
  • Hej Sebastian
   Jeg tror næsten, jeg vil anbefale dig De bedste fra Madbanditten. Her er fokus mere på velsmag og lækker og nem mad og konceptet er ikke så aggressivt på ‘slank’ som mine Keto-bøger. Jeg tror, I som familie vil finde masser af dejlig mad deri. Din datter kan desuden sagtens spise kartofler, ris, pasta osv. til imens I voksne (eller du) bare nøjes med grøntsagstilbehøret.

   Svar
 2. Hej Jane,

  Hvordan passer bælgfrugter/bønner ind i sommerprotokollen? De er ikke nævnt, men kan de bruges som en proteinkilde?

  Mvh.
  Maria

  Svar
  • Hej Maria
   Det er helt bevidst at bælgfrugter ikke er nævnt men overladt til personlig valg. Det er formentlig ikke optimalt men heller ikke det værste.
   Men vælger du at bruge dem, skal du tænke dem som kulhydrat og ikke som protein.
   Se forklaringen for det her: Animalsk protein vs. planteprotein

   Svar
 3. Kære Jane
  Jeg har søgt og ikke fundet, derfor min henvendelse.
  Jeg er med i en læsegruppe, hvor vi skiftes til at lægge hjem til. Det er for mig en udfordring hver gang, da der altid er sukker på bordet. Nu er det min tur, og indtil videre har jeg fundet diverse snacks (hhv mandler og blomkåls-et-eller-andet) og søger yderliger muligheder, som passer godt til te og kaffe kl 19-21. Kan du ryste et par forslag ud af ærmet?

  Svar
  • Er det for risikabelt at servere det, I nu engang plejer at få og så bare sørge for at der lidt mandler eller grønt som du kan nippe af?

   Ellers ville jeg gå i den helt anden grøft og lave et lille tapas-bræt. Det er altid dekorativt og ser bestemt ikke kedeligt eller ‘slanke-agtigt’ ud.

   Svar
 4. Hej Jane.
  Min mand og jeg har spist keto i 8 uger, hvor jeg kun tabte 3 kg. I sidste uge valgte vi derfor at følge sommerprotokollen i håb om at accelerere vores vægttab. Her efter første uge har jeg taget 1 kg på!!!!
  I stedet for skinke om morgenen spiser vi gode oksekødspølser, da vi ikke spiser skinke. Er det mon vores fejl? Pga. vores søns fødselsdag spiste vi et måltid udenfor protokollen i torsdags. Og vi drak vin til maden. Da der var vin til overs, måtte vi også drikke et glas fredag aften, (det skulle jo nødigt gå til spilde☺️).
  Er det mon der jeg skal finde årsagen til vægtstigning??
  Mit mål er at tabe mig yderligere 4 kg (dvs målet var 7 kg. da jeg startede på vægttab for 9 uger siden.)
  Jeg er ved at være godt frustreret over mit manglende vægttab, og ved simpelthen ikke hvad jeg skal gøre. Hjælp!

  Vh Rikke

  Svar
  • Hej Rikke
   Har du overvejet at kombinere Sommer-protokollen med Vind over vægten-forløbet. Jeg tror virkelig, det vil være en kæmpe hjælp for dig. Det, som sker lige nu, er, at du laver en lige linje mellem det, du har spist og det, du vejer. Og det kan man ikke. Din vægt vil svinge op og ned, uanset hvad du spiser, og det er 100% normalt og al den tankevirksomhed du bruger på at prøve at dechifrere, om det nu var oksepølsen eller vinen kunne være brugt på noget langt mere konstruktivt.

   Du skal være i 7000 kcal kalorieOVERSKUD for at gå 1 kg op i fedtvægt. Det kan sommerprotokol + oksepølser og rødvin simpelthen ikke bringe dig i.

   Oksepølser eller rødvin kan måske være med til at bringe dig i energibalance, men vi kan ikke vide dette, før du har 4-5 ugers vejninger at sammenligne trend for.

   Og det kan forløbet hjælpe dig med. Ved at du erstatter den der meget følelsesladede respons på vægten med at se på vægten som et neutralt datapunkt giver du dig selv virkelig gode chancer for at lave en reel vurdering af, om du er på vej i rette retning eller ej.

   Det ville være mit bedste bud til dig.

   Svar
   • Hej igen Jane

    Tak for dit meget hurtige svar😊. Du giver altid konstruktive svar uden omsvøb, og det er suverænt brugbart og rart, at du ikke “pakker realiteterne ind”. Du har fuldstændig ret- jeg er ekstrem fokuseret på tallet som vægten viser…
    Jeg vil klart overveje “vind over vægten”.
    Endnu engang, tak for dit svar.

    Svar
 5. Hej
  Jeg har gått på keto/ lav karbo under 6 månader och tränar regelbundet. Har mått superbra tills nu då jag har fått mycket ont i benmuskler och knäna. Har nu läst om bland annat rött kött ketogen kost kan ge inflammation i kroppen. Vad är dina tankar kring det?
  Hälsn Kristin

  Svar
  • Hej Kristin
   At rødt kød skulle være ‘inflammatorisk’ er en myte, der mest florerer i veganermiljøer. Har du et stort indtag af forarbejdet kød (skinker, pølser osv. kan du prøve at skære ned for det. Men det er langt mere sandsynligt, at din muskelsmerter skyldes elektrolytubalance fordi du ikke er opmærksom på at spise nok salt, så det ville være mit første råd til dig.

   Læs evt. disse to artikler:
   Keto og salt
   Keto og træning (PLUS-artikel men kan læses gratis i prøveperioden)

   Husk også at spise nok protein. Det vil være mit næste bud. Som en, der træner regelmæssigt, vil du gerne ligge mellem 1,6-2,2 g protein pr. kilo kropsvægt. Det er ganske meget og kan kræve en indsats at lykkes med.

   Svar
 6. Hej.
  Jeg kan ikke finde ud af at få betalt 360 kroner former årsabonnement til madbanditten plus. Troede du tak pengene via mobilpay..
  Kan du hjælpe mig så jeg kan få betalt.

  Bedste hilsner Evy

  Svar
  • Hej Evy
   Ja normalt foregår det også helt automatisk men jeg kan godt se, at dit er sat på pause og det driller nogle gange så.
   Prøv at følge vejledningen fra FAQ’en om at dit medlemskab er på pause – (under Medlemskab og Betaling)
   Og skriv til plus@madbanditten.dk hvis vi skal guide dig bedre. Det er nogle gange lidt nemmere❤️

   Svar
 7. Hej
  Jeg har spist keto siden nytår, og det går fint, dog er mine fingernegle blevet skrøbelige og flækker og fosser. Er der en kost forklaring på dette
  Vh Irene

  Svar
  • Hej Irene
   Ja, det kan der sagtens være. Jeg ser det dog stort set udelukkende hos dem, der følger Lifesums Keto-anbefalinger eller dem, som drikker bulletproof coffee i stedet for at spise kød og grøntsager eller dem som faster meget, OMAD fx.

   Jeg ved ikke om det kan gælde dig for også…

   Hårtab, muskeltab, skøre negle osv. er som regel en konsekvens af at proteinindtaget er alarmerende lavt.

   Svar
 8. Kære Jane,

  Jeg har “opfundet” en opskrift på en let og lækker morgenmad til os, der gerne vil have ekstra smæk på kalorierne, som jeg tænkte, jeg lige ville dele med dig. Den rummer ca. 1.000 kalorier, men kan fint skaleres ned, hvis man ønsker det.

  Ingredienser (1 person):
  4 æg
  100 gram skinke i strimler
  100 gram cheddar i strimler
  Olivenolie til stegning

  Fremgangsmåde:
  1. Hæld olivenolie på en (slip-let) stegepande.

  2. Slå æggene ud, så æggehviderne kommer på stegepanden og blommerne i en lille skål.

  3. Drys æggehviderne med pizzakrydderi, løgpulver, hvidløgspulver eller hvad du nu foretrækker (kan undlades).

  4. Drys skinke og cheddar over æggehviderne.

  5. Tænd for komfuret på middel varme og lad panden stå i ca. 7-10 minutter, til osten er smeltet.

  6. Fordel æggeblommerne på panden som en slags “sovs” og servér.

  Man kan med fordel hakke pandens indhold over i kvarte med en paletkniv for at gøre det lettere at ekspedere retten over på en tallerken.

  Retten er færdig, når cheddaren er smeltet. Lader man panden varme videre efter det (hvilket jeg gjorde ved et uheld en dag), får man en slags “æggepizza” med en fastere bund, som også smager ganske udmærket.

  Svar