Spis sundt og lækkert i Barcelona


I dag vil jeg dele en stribe virkelig lækre sunde restauranter i Barcelona. Kan man spise sundt i Barcelona eller når man rejser i det hele taget? Og det synes jeg sagtens.

Generelt synes jeg ikke, det er svært at spise sundt i Barcelona (eller noget andet sted, jeg er rejst hen), men alligevel vil jeg gerne fremhæve en håndfuld virkelig gode steder, vi fandt på vores ferie i år, som jeg synes var ekstra gode.

Vi spiste nemlig virkelig godt denne gang. Mine børn er som regel gode til at spise det meste mad, de får serveret, men jeg bliver alligevel lidt ekstra glad, når de sidder og siger uhm med grønkålsblade stikkende ud af munden eller går lodret ombord i en laksetatar med kapers. Det gør mig afsindigt glad – især på deres vegne. Jeg var selv et kræsent barn, og det gør mig derfor måske endnu gladere at opleve deres glæde og nysgerrighed omkring mad.

Nå men nu til restauranterne. Det kan virke lidt unfair at fremhæve så lidt som en håndfuld i en by fyldt med fede spisesteder, men man skal jo starte et sted. Så skal du et smut til Barcelona og vil du gerne spise real food (hvad enten det nu betyder glutenfrit, low carb, paleo, vegetarisk, flexitarisk, økologisk eller hvilken etiket, vi kan sætte på), kan jeg på det varmeste anbefale dig disse steder.

SUNDE RESTAURANTER I BARCELONA

 • FLAX & KALE – flexitarisk restaurant
 • WOKI organic Market
 • El Café – ren raw food
 • BACOA – gourmet øko-burger
 • Palosanto – sunde og lækre tapas
 • Veritas Organic Food store
Læs mere om de enkelte restauranter herunder:

FLAX & KALE

Dette er en såkaldt “flexitarisk” restaurant.

At spise flexitarisk vil sige, at kosten næsten er vegetarisk, men at den er suppleret med en lille smule animalsk protein, i dette tilfælde fra fisk.

Restauranten, som ligger i området Raval, er virkelig fed, og maden er spændende, anderledes og virkelig velsmagende.

Vi startede med en stribe friskpressede juice og med at dele et stort fad “mezze”, som bestod af grønkålssalat, tre forskellige slags humus, nogle quinoa “kød”-boller, dehydrerede kernekiks og lidt rå grøntsagsstænger sammen med en kold kartoffel/porre/grønkål-suppe med spiselige blomster. Herefter fik jeg raw pizza, Søren fik en burger med tun og ungerne fik mini-lakseburgere med lyserøde rødbedeboller. Til dessert gik vi all in på det glutenfrie dessertkort. Vega og Søren fik brownie, Silas fik apple crumble med sød kartoffel is, og jeg fik en banan-choko-kage med valnødder. Vi gik stopmætte og glade derfra.

Varmeste anbefalinger herfra! Samme ejer har desuden en ren vegetarisk restaurant, som hedder Teresa Carles, som vi desværre ikke prøvede, men som jeg kun kan forestille mig er lige så lækker.

Flax & Kale – Plaça Castella – Ciutat Vella – Barcelona

Flax & Kale - vegetarisk, flexitarisk, glutenfri restaurant i Barcelona --> Madbanditten.dk
Flax & Kale - vegetarisk, flexitarisk, glutenfri restaurant i Barcelona --> Madbanditten.dk

WOKI ORGANIC MARKET

Dette sted er virkelig en lille perle. Det er en lidt pudsig kombination af en helsekøbmand og en restaurant. Dvs. at der rundt mellem hylderne med helsevarer, er borde, hvor man kan sidde og spise fra restaurantens menukort.

Maden er økologisk, som navnet antyder, og så er den virkelig frisk, sund og lækker. Silas, Søren og jeg fik bland-selv-wok, hvor man selv sammensætter sin wokret (jeg fik fx kålstrimler og grøntsager med kylling i en kokosmælkssovs med rød karry – virkelig lækkert).

Vega fik en lasagne, som efter sigende var den bedste lasagne, hun nogensinde havde smagt.

WOKI Organic Market – Ronda Universitat 20 – 08007 Barcelona

Sunde restauranter i Barcelona
WOKI Organic Market - sund og økologisk restaurant i Barcelona --> Madbanditten.dk
Sunde restauranter i Barcelona

NB: Her efterfølgende har jeg opdaget, at der findes flere restauranter i samme kæde, bl.a. Carmelitas Tapas i Raval, som vi prøvede en aften uden at vide, at de to hang sammen. Det var dog virkelig dårligt og første gang, vi har forladt en restaurant med flere fyldte tallerkener på bordet end tømte. Maden havde virkelig en off-smag, så den vil jeg ikke anbefale.

EL CAFÉ – REN RAW FOOD

El Café er en ren økologisk raw food café.

Vi kom forbi en dag efter vi havde besøgt chokolademuseet og egentlig ville have afsluttet med lidt lækkert i deres chokoladecafé men det virkede uoverkommeligt at få lov at bestille noget, så vi forlod stedet. I stedet endte vi på dette raw food sted, hvor vi smagte os igennem dessertkortet.

Desserterne var lækre og friske. Gulerodskagen med cashewnødde-“glasur” vandt over chokoladedessserterne, og det siger jo altså lidt i den her familie!

El Café –  c/ de la Princesa 57 – 08003 Barcelona

RAW FOOD restaurant i Barcelona --> Madbanditten.dk

BACOA HAMBURGUESERÍA

Her får du Barcelonas bedste burger!

Sidst vi var i Barcelona med børn, spiste vi burgere på KIOSKO BURGER, og denne er fra samme familie. Det er lækre burgere, lavet med bøffer fra græsfodrede kvæg (med mulighed for øko også).

Du bestiller ved at sammensætte din egen burger ved at krydse af på en bestillingsseddel (som har en uden-bolle mulighed). Der er virkelig god smag i bøffen, og det var klart den bedste burger, vi spiste i Barcelona.

Du finder BACOA flere steder i byen, vi spiste på denne:

BACOA – c/Ferran 10 – 08002 Barcelona

BACOA - sunde, økologiske, low carb/LCHF burgere af græsfodret kvæg i Barcelona --> Madbanditten.dk

PALOSANTO

Der findes jo et utal af lækre tapassteder i Barcelona, og det kan virke lidt unfair at fremhæve et sted. På Palosanto spiste vi både lækre tapas men også anden lækker mad.

Søren fik fx en tatar med jordskokkechips, jeg fik en laksetatar med grønne æbler, og ungerne fik svinekæber med trøffelkartoffelmos.

Palosanto – C/ Avinyó, 30 – 08002 Barcelona

Palosanto - lækker tapas-restaurant med flere sunde retter i Barcelona --> Madbanditten.dk

VERITAS ORGANIC FOOD STORE

Vi boede i lejlighed og lavede selv morgenmad. Den første dag handlede vi ind på markedet Mercat Santa Catarina, som lå lige i nærheden, men siden stødte vi på det økologiske supermarked Veritas, og handlede derefter der, da de havde lidt mere fleksible åbningstider. Supermarkedet er ikke specielt prangende ift. øko-supermarkeder i andre lande men det var alligevel rart at have mulighed for at fylde køleskabet med økologisk frugt, grønt og æg, så jeg selv kunne lave morgenmad.

Veritas Organic Food Store – Via Laietana 28 – 08003 Barcelona

VERITAS - økologisk supermarked i Barcelona --> Madbanditten.dk

Husk at tippe mig i en kommentar herunder, hvis du kender et godt sted i Barcelona, som jeg MÅ besøge næste gang, jeg kommer på de kanter. Så har vi nemlig et samlet arkiv her. På Facebook finder jeg aldrig de gode tips igen.

Og jeg kommer stensikkert tilbage til Barcelona en dag – og næste gang bliver det uden børn, så jeg kan gå på opdagelse i alle de listige små barer og caféer, der findes. Mine børn er megagode til at spise på restaurant og den slags men en eftermiddag på en mørk bar og en kande sangria kan jeg alligevel ikke byde dem!

Se også: Bedste restaurantoplevelser i Barcelona

Guide til sunde restauranter i Barcelona - både low carb, LCHF, paleo, vegetar, flexitar, raw food eller økologisk.

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

20 kommentarer til “Spis sundt og lækkert i Barcelona”

Skriv en kommentar

 1. Vi spiste i går aftensmad på Melocoton, som udelukkende laver veganske burgere. Jeg fik en “bøf” lavet af seaweed og en glutenfri bolle, som kan anbefales. Man bygger sin egen burger ved at krydse af på en seddel. Meget imødekommende og varmt personale.

  Svar
 2. Er netop kommet hjem til Danmark igen – efter fem skønne dage i Barcelona. Mange tak for gode og lækre anbefalinger!!

  Svar
 3. Ingen nye tips herfra, men 1000 tak for tippet om Flax&Kale. Vi blev nødt til både at prøve deres frokost og aftensmad. Jeg kunne sagtens have flyttet ind der, hvis det skulle være. Supersød betjening også, og terrassen oppe på 1ste sal var brandhyggelig.

  Svar
 4. Hej, vi har lige været et smut i Barcelona ( uden børn) og boede på et lille super lækkert hotel med skøn terrasse og central beliggenhed, http://www.hotelgranvia.com. Ca 1000kr/nat m morgenmad.
  Vil også anbefale restauranterne i El Nacional, en gammel fabrik og parkeringskælder der nu er blevet til 4 lækre restauranter og bar i midten. Du kan få sea food, tapas og lækre bøffer, den sidste restaurant er nærmere en cafe. Der Skal bestilles bord hvis du kommer senere end kl 20. http://Www.elnacionalbcn.com på Passeig de Gracia, et stenkast fra Pl. Catalunya.
  Endnu en super lækker ( men dyr) tapas restaurant på Passeig de Gracia, ca 100 m fra el Nacional. Det er restauranten til hotel Mandarin Orientale med en fantastisk gårdhave og dybe sofaer. Beliggende på 1. Sal. Udefra kan du ikke se at der er en top klasse restaurant og gårdhave gemt på 1. salen, det ser ret bombastisk ud fra vejen og er en tidligere bank.
  Dette var første tur uden børn i 3 år. Tænker vi kommer igen næste år;-)

  Svar
 5. Tak for det gode indlæg. Sidste sommer var jeg i Barcelona med kæresten hvor vi fik pita falafel et sted der hed Maoz Vegetarian. Det var så godt at vi kom tilbage flere gange. Stedet har åben fra formiddag til kl 2.30 om natten, så det er også et godt sted til en late night snack :-)
  Stedet ligger på en sidegade til Ramblaen på addressen Carrer de Ferran, 13. Hvis man er i tvivl ligger der et par billeder på google maps

  Hilsen Nicolas

  Svar
 6. Taller de Tapas på Rambla de Catalunya kan varmt anbefales – stort menukort, friskt og lækkert og nærmest ingen turister :-)

  Svar
  • Vi spiste faktisk på en Taller de Tapas (det er jo en kæde) nede i det gotiske kvarter, men vi syntes desværre hverken, at maden eller oplevelsen var i orden :(

   Svar
 7. Safra 18 i den gamle gotiske bydel. Prøv chefkokkens catalanske specialiteter – især den langtidsbraiserede and er noget man vender tilbage til. Også selv om man kun er i byen få dage. Indretningen er dejlig autentisk og restaurantindehaver overvåger alting fra sidelinien og fortæller gerne lokale anekdoter. Et absolut must. De kan findes på Facebook

  Svar
 8. Meget interessant indlæg!

  Men jeg har været lidt overrasket over anbefalingen om restauranten til at spise burger, fordi det ikke er typisk i Spanien at spise den slags mad, og ikke mindre i Catalonia. Men det kan godt være at de var lækker.. :)

  Med hensyn til Veritas supermarked, det er et meget godt supermarked, men det er også meget dyrt at købe ind hver dag, hvis man bor og have en almindelig løn i Barcelona. Men for nogen der bor i Danmark og skal til Barcelona nogle dage kan det godt være til at betale ;)

  Jeg har savnet dog et fantastisk økologisk supermarked. Faktisk er det også det største økologiske supermarked i Barcelona. Det ligger på Calle Muntaner 177 og hedder Obbio. I supermarked er der også en cafe og et bibliotek fuld af bøger om sunde og øko mad.

  Svar
  • Når man rejser med børn er det populært at byde på en burger i løbet af ferien. Uanset om det er en del af værtslandets kultur. At det så tilmed var en virkelig god burger, gjorde det jo kun bedre :)

   Og tak for tippet med det andet øko-marked. Det vil jeg klart tjekke ud næste gang!

   Svar
 9. Hej Jane
  Ser rigtig lækkert ud, har du gode tips til Sydfrankrig. Ved jo du kender en del til landet, men ved ikke helt hvor du plejer at komme. Jeg kører til Risols, mellem Toulouse og Montpellier i næste uge. Kender du det område? Det bliver en helt ny oplevelse for min kæreste og jeg, vi har aldrig kørt på ferie og har aldrig været i Frankrig, men vi glæder os meget.
  Hilsen Helle

  Svar