Spis sundt og godt i Madrid


Da vi var i Madrid i påskeferien, lykkes det os at spise rigtig godt! Og i dag vil jeg dele vores spise-oplevelser med dig.

At finde gode restauranter kan ellers godt være en udfordring, når man kommer til en helt ny og ukendt by, men vi havde forberedt os godt hjemmefra og garderet os med nogle gode anbefalinger fra kyndige Madrid-folk, og så gik vi faktisk målrettet efter dem – noget af tiden.

For tingene går jo selvfølgelig aldrig helt, som man har forventet. Fx var det jo påske, imens vi var der, og det betød, at flere af de restauranter, vi gerne ville have besøgt, var lukkede. Helt lukkede – også om lørdagen, som jo ellers ikke er helligdag. Andre restauranter startede først deres aftenservering kl. 20.30, og med to 10-årige, der havde travet 17-18 km på deres små ben, blev det simpelthen for sent for os.

En enkelt aften blev vi forhindret af et af de religiøse påskeoptog, som blokerede alle gader hen til den restaurant, vi gerne ville på. Søren tjekkede derfor tripadvisor for en god anbefaling i det område, vi befandt os i og fandt en argentisk steak-restaurant eller noget i den retning. Vi havde dog sat os godt til rette, før vi opdagede, at det var en slags “forskelligt-kød-på-brød”-restaurant. Vi orkede ikke at gå længe og bestilte en stribe burgere, som vi fik serveret på paptallerkener og med plastikbestik. Og det var måske lidt spild af en aften i Madrid, men sådan kan det jo gå.

Resten af tiden spiste vi ret godt, og her nedenfor kan du se, hvor vi spiste.

LA ANTONITA

Dette var en af de absolut bedste madoplevelser, vi havde i Madrid. Lille men livligt sted i latinerkvarteret, uhørt lækker og veltilberedt mad og god betjening.

Vi bestilte alt for meget mad. Begrænsningens kunst falder os ikke naturligt. Til gengæld betød det, at vi fik smagt en del forskelligt. Et af højdepunkter var deres Colección de Tomates Marinados – en samling marinerede tomater tilberedt på forskellig vis. SÅ utroligt lækkert.

Bestil bord eller kom tidligt. Vi kom tidligt (børnefamilie jo!)

La Antonita, Calle Cava Baja, 16, 28005 Madrid

Restaurant guide til Madrid. Spis godt - og sundt - i den spanske hovedstad --> Madbanditten.dk

BACIRA

Vi ville SÅ gerne have spist på Bacira, som vi havde fået anbefalet som et absolut must-eat. Men de havde desværre lukket hele tiden, imens vi var der. Du skal dog ikke snydes for anbefalingen, så tjek den ud, hvis du kommer til Madrid. Og husk at bestille bord nogle dage i forvejen, hvis du vil være sikker på plads.

Bacira, Calle del Castillo, 16, 28010 Madrid

Restaurant guide til Madrid - spis godt og sundt i den spanske hovedstad -- data-lazy-srcset= Madbanditten.dk” width=”651″ height=”868″>
Snøft… det må blive næste gang…

NEST ORGANIC

Nest er, som navnet antyder, en økologisk restaurant. Den ligger i et virkelig, virkelig sært forretningscenteragtigt område helt ude ved Stadion. Så det er helt oplagt at planlægge at spise frokost her i forbindelse med at du alligevel besøger stadion. Læs også om besøget på stadion her: Postkort fra Madrid

Restauranten er svær at finde men giv ikke op! Den er virkelig værd at lede efter. Virkelig fed indretning og superlækker og frisk mad. Menukortet findes kun på spansk og den meget søde tjener, som serverede for os, kunne ikke ét ord engelsk. Ikke et ord. Så vi freestylede ved hjælp af Google translate og fik et virkelig lækkert måltid med sunde tapas.

Nest Organic, Moda Shopping, Av. del General Perón, 38, 28020 Madrid

Restaurant guide til Madrid - spis godt og sundt i den spanske hovedstad -- data-lazy-srcset= Madbanditten.dk” width=”651″ height=”455″>
Vi fik bl.a. et fad med grønt og tre dips (humus, guacamole og måske noget aubergine-dip) og en tallerken med meget frisk mozzarellaost sammen med noget marineret rucola. 

MAMA CAMPO – økologisk restaurant og marked

Denne lille fine lokale restaurant faldt vi over ved et tilfælde, og selvom det ikke helt var spisetid, aflagde vi den et besøg til lidt småsnacks. Megahyggeligt sted med lækre detaljer og menukort med retter lavet af økologiske og lokalproducerede råvarer.

Mama Campo har også et lille marked, hvor du kan købe økologiske råvarer.

Mama Campo, Plaza de Olavide og Calle de Trafalgar, 22, 28010 Madrid

Restaurant guide Madrid - spis sundt og godt --> Madbanditten.dk

LA COCINA SAN ÁNTON

Vi besøgte selvfølgelig de to madmarkeder (se længere nede) af flere omgange, og den ene gang valgte vi at spise på restauranten, der lå på toppen af Mercado San Ánton.

Restauranten var supertjekket med mange finurlige deltaljer. Fx et bed i kanten, hvor der voksede friske urter.

Maden var udmærket uden at være prangende. Vi fik lidt tapas-agtig mad med bl.a. en udmærket tatar.

La Cocina San Ánton, Calle de Augusto Figueroa, 24, 28004 Madrid

Restaurant guide Madrid - paleo, raw food, vegansk, low carb, glutenfri og økologiske restauranter --> Madbanditten.dk

PLATEA MADRID

Platea kalder sig selv et gastronomisk center, og det er det virkelig. Det er dog også en ret spøjs oplevelse. Det er en slags kæmpe food hall med alle mulige typer restauranter fra italienske, mexicanske, peruvianske etc. til Michelin-restauranter. Alt sammen under samme tag fordelt på adskillige etager.

Konceptet er sådan food court-agtigt, dvs. du kan  spise med dine venner fra forskellige restauranter. I behøver altså ikke at vælge mad fra den samme restaurant.

Food court-konceptet kender vi jo fra vores rejser i Østen, og det er en skæg men også en lidt bøvlet måde at spise på, idet maden skal bestilles og betales forskellige steder fra. Men altså, det er en del af charmen.

Vi valgte at spise i underetagen og fik virkelig lækker mad. Langt over forventningen, vil jeg sige. Vi fik salat, friske juice, virkelig veltilberedt kylling og ribs og ungerne fik også noget virkelig lækker italiensk pizza.

Selvom stedet i sig selv er lidt specielt, vil jeg på det varmeste anbefale at prøve det. Evt. bare til en frokost.

Platea Madrid, Calle de Goya, 5-7, 28001 Madrid

Restaurant guide Madrid - paleo, raw food, vegansk, low carb, glutenfri og økologiske restauranter --> Madbanditten.dk
Restaurant guide Madrid - paleo, raw food, vegansk, low carb, glutenfri og økologiske restauranter --> Madbanditten.dk

RAW FOOD OG VEGANSK MAD

Når vi er på storbyferie, undersøger vi altid muligheden for at besøge en raw food-restaurant. Det er dels en glimrende anledning til lige at få fyldt lidt op på grøntkontoen men også en mulighed for at spise lækre raw kager.

Madrid har en enkelt raw food restaurant, som hedder Crucina, som efter sigende skulle have den lækreste raw tiramisu. Det var en kæmpe skuffelse, at de holdt påskelukket i al den tid, vi var der.

Men du skal ikke snydes for anbefalingen:

Crucina, Calle del Divino Pastor, 30, 28004 Madrid

VEGA – Vegansk restaurant

Da vi en dag var gået forgæves til Crucina for 2. gang, gik vi i stedet hen på en vegansk restaurant, der hed Vega. Jeg kan godt lide at udfordre ungerne med noget anderledes mad, når vi rejser, og veganske restauranter er tit glimrende til at gøre netop det.

Vega var et lille, travlt og lidt intimt sted, men maden var ikke rigtigt god. Dårlig var den heller ikke, den var i bedste fald lidt uinteressant. Vi fik nogle appetizers med tre forskellige dip. Rødbedehumus var den ene, de andre kan jeg faktisk ikke huske. Ingen af dem smagte rigtig af noget – med noget glutenfrit brød til. Til hovedret fik jeg nogle grillede grøntsager med chimichurri, hvilket var ret lækkert men portionsmæssigt svarede det kun til det grøntsagstilbehør, jeg normalt ville have spist til mit kød. Ungerne og Søren fik en karryret med kikærter, linser og brune ris og den var ikke noget at skrive hjem om.

Jeg kan jo ikke leve af grøntsager, så jeg var glad for at se, at de havde en raw chokoladekage på dessertkortet. Den smagte til gengæld virkelig dejligt, så vi gik glade og mætte derfra.

Vega, Calle de la Luna, 9, 28004 Madrid

Spis vegansk i Madrid på Restaurant Vega

MOX HEALTHY FOOD

Mox er sådan et sundt takeaway-sted med masser af salater og friske juice. Vi stoppede lige forbi og fik en juice. Min var grøn men bestod mest af frugt – og så lidt grønt for farvens skyld. Det er meget sjældent, at jeg drikker frugtjuice men det smager jo helt utroligt lækkert.

Mox Healthy Food & Drinks, Calle Corredera Baja de San Pablo, 53, 28004 Madrid

Sunde restauranter i Madrid

MADMARKEDER

Selvfølgelig skal du også på de to madmarkeder, når du besøger Madrid, men hvis du forventer at finde noget, der ligner Barcelonas La Boquéria marked, bliver du skuffet. Madrids markeder er mere delikatesseorienterede og mere et sted, man går hen og spiser eller hænger ud. Det kan man også i Barcelona, det ved jeg godt, men i Madrid er der noget mindre at komme efter. Det er dog altid et besøg værd alligevel!

San Ánton har en fed roof top terrace. Det var deroppe, vi spiste (se længere oppe i indlægget).

Tag på madmarked i Madrid. Madrid har to madmarkeder, Mercado San Miguel og Mercado San Ánton. Læs om dem her:
Tag på madmarked i Madrid. Madrid har to madmarkeder, Mercado San Miguel og Mercado San Ánton. Læs om dem her:

Mercado San Miguel, Plaza de San Miguel, 28005 Madrid

Mercado San Ánton, Calle de Augusto Figueroa, 24, 28004

LÆS OGSÅ mit andet indlæg om vores påskeferie i Madrid om hvad vi lavede, imens vi var der. Find det her: POSTKORT FRA MADRID

Ny Keto kostplan – ‘den fleksible’

Skal du i gang med Keto, eller har du været i gang længe men er gået i stå, så prøv den nye Keto kostplan ‘den fleksible’.

Læs alt om kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Spis sundt og godt i Madrid”

Skriv en kommentar