Spis dig til styrke, potens og power


Nu er det tilfældigvis sådan, at jeg er stor fan af Umahro Cadogan og ejer de fleste af hans kogebøger. Køkkenrevolution på høje hæle var skøn, Køkkenrevolution for hele familien er min all time yndlingskogebog. Mere Køkkenrevolution var også lækker, om end der gik lige rigeligt kæmpedurum og jumborosiner i opskrifterne. Det er Umahro, der har lært mig at putte hasselnødder i kødsovs og at lave hjemmelavet ketchup, der smager, så englene synger. Faktisk sendte jeg min mand på en af Umahros workshops, da han blev 40 sidste år (min mand, altså, ikke Umahro).

Og nu er han altså på gaden med en ny bog. (Umahro. Ikke min mand!) Denne gang er det herrernes tur til at nyde godt af Umahros lækre opskrifter, og Umahro lover intet mindre end en Herrerevolution. Det hedder bogen også, efterfulgt af Sådan får du styrke, potens og power. Forlaget har sendt mig en kopi af bogen og spurgt, om jeg havde lyst til at skrive et par ord om den, og det har jeg bestemt.

Bogen er noget mere end end bare en kogebog og starter med en række afsnit om sundhed, træning og manderelaterede sygdomme. Her kommer vi omkring både hjernens signalstoffer, blodsukkerets indvirkning på helbreddet og velværet, powerfoods, hudpleje, bækkenbundstræning for mænd og potensen. Sidstnævnte har jeg en smule svært ved at forholde mig til, og det fylder uforholdsmæssigt meget. Vil mænd egentlig gerne læse om potens? Det er jeg altså lidt usikker på. Altså, jeg er ikke i tvivl om, at mænd gerne vil beskæftige sig med deres potens, men læser man ikke kun om det, hvis man har et problem med det? Eller hvad? I hvert fald er det sådan, at afsnit som “Fra regnorm til anakonda” bare sætter mig lidt af. Her er jeg nok lidt for meget kvinde til at kunne gå helhjertet ind i det.

Afsnittene deles med en strbe interviews med en række kendte og ukendte mænd. Bl.a. Chris MacDonald og læge Carsten Vagn-Hansen. Mit favoritinterview var med Jacob Søndergaard, som (udover at være en flot fyr) udtaler, at han spiser ½ kg smør og drikker 1 l fløde om ugen. Til gengæld spiser han ikke korn og stivelse, og han har det fremragende. Halleluja!

Bogen er fyldt med smukke billeder taget af Line Thit Klein og Simon Klein Knudsen.

I sidste del af bogen kommer opskrifterne. Og der er både mandemad og scoremad og grillmad. Alle opskrifter er krydret med et sundhedstip om, hvad det er, der gør netop denne ret sund og god. Jeg er bare en sucker for sådan noget. Jeg har ikke fået lavet en eneste af dem endnu, men det er kun, fordi jeg ikke har haft tid, for der er bestemt et par stykker, som jeg skal have testet. Fx skal jeg da helt sikkert i gang med at intervalstege mit kød. Jeg føler mig allerede håbløst bagud over, at jeg ikke er startet på det for længst. Men Umahro giver en opskrift på intervalstegt lam med rødebedetråde og svampe, som lyder forrygende, ligesom der også er lækre grøntsagsretter som fennikelsalat med rosenblade og svampe med spinat.

Der kommer meget mere Herremad (og lidt mindre potens) i den kommende tid, når jeg kaster mig ud i opskrifterne. Indtil da må I nyde billederne.

 

 

 

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

4 kommentarer til “Spis dig til styrke, potens og power”

Skriv en kommentar

 1. Som mand over 40, får man(d) MEGET op i potens, for den har det med at svigte for os 40-årige, så mere om potens tak! (Du tænker for meget som kvinde!)

  Svar
 2. HeJ U
  Jeg synes helt klart du har mange gode bud på sund kost …
  – men jeg forstår simpelthen ikke at man med en kronisk tarmsygdom – pludselig er kureret og kan blive fuldkorns repræsentant….

  Fuldkorn er fint nok og bestemt bedre end hvidt hvedebrød…
  – særligt hvis man har brug for korn men det er skam ikke så sageliggørende, livsnødvendigt og fantastisk som fuldkornskampagnen vil ha os til at tro…

  Jeg er bare nok en anelse allergisk overfor kerneesunde tendenser- ikke at der var nget galt med at fokuserer på;at alle ikke har godt af mælk og gluten men det virker bare en anelse kommicielt.
  Og ja jeg ved godt at du ikke = med kernesund .

  Fredfyldt jul til dig.

  Svar
 3. Kære Henriette,

  Hvordan er jeg en vendekåbe? Mit centrale budskab har altid været mine 10 kostbud som et udgangspunkt og personlig tilpasning derfra.

  Hvordan/hvornår er jeg gået væk fra det?

  DBH,

  Umahro

  Svar
 4. Jeg ved ikke hvad jeg skal sig til U – synes han er lidt en vendekåbe……
  som tilpasser sig det der lige er oppe i tiden – undskyld……
  Han har sikkert gode sider…
  Til gengæld er jeg ret vild med Jakob Søndergaard :)
  og hans kæreste har også en ret fin blog… om træning etc.

  Svar